סנפיר וקשקשת

דוד170

New member
אבל כאשר ראיתי שמחפשים דג שעלול

להפריך את הראיה לא אמרת שאין אפשרות לדעת מה יש בכל הימים. וחוץ מזה אפשר לדעת שואלים מומחים בנושא זה והם יודעים הדגים לא עומדים במעמקי הים במקום שלא ניתן למצוא אותם הם נעים לכן היום מכירים את כל סוגי הדגים ויצורי המים.

עמלק

New member
אתה שקרן עלוב

ניסיתי לשקר לכולם ולהכניס מילים לפי אבל אני תפסתי אותך על חם ! לא תתחמק מזה !!! תתנצל על שקריך העלובים, איש טיפש שכמוך, ותתנצל על כך ששיקרת וטענת שאני וגובנר - אותו האדם...

עמלק

New member
בתיאוריה זה נכון

אבל האיש האיום הזה אינו מבין עיברית ברמה שתאפשר לי להבהיר את כוונותי אחרת... מתנצל על כך שקוראי הפורום נאלצים לסבול את שקריו ואת הנגרר אחריהם מפי.

G o v er n o r

New member
נזכיר: או שהתורה דרשה תנאי מיותר,

או שהמשנה ויתרה על תנאי נחוץ, ומכיוון ששתיהן ניתנו, על פי אמונתך, מאותו מקור, באותו מועד, המקור בבעיה...

G o v e r no r

New member
דלעת170 ידידי, מסור לליאור את

תשובתי, כהאי לישנא: ה"מופת" _אינו_ מרשים חרדים (ואתה רואה זאת על פי שתיקתם). נהפוך הוא. הוא דווקא מטריד אותם. התורה דרשה שני סמנים לטהרה של בעל חיים ימי: סנפיר וקשקשת המשנה (התורה שבע"פ) טוענת שדי בקשקשת אחד משניהם טועה (או שהתורה דורשת תנאי _מיותר_, או שהמשנה מוותרת על תנאי _נחוץ_), ומכיוון ששניהם ניתנו כביכול במעמד הר-סיני, ממקור שמימי - המסקנה ברורה. לא משנה מי מהם טועה. זה משליך על _שניהם_. מה עדיין לא ברור?

L7

New member
מעודד לחשוב שחזר בתשובה בגלל

סנפיר וקשקשת. אני מניח שגם לריח העור השחור של התפילין היה חלק בהתגלות.

יאנוס

New member
עמלק-אולי אל תשלח אותנו

לרעות ולראות בשדות זרים? כתוב מה שיש לך להגיד וגם תצרף קישורים. רק קישורים זה מעצבן. (אותי)

עמלק

New member
בשמחה :

ואחת משיחותי עם דוד170 (או שמא הייתי צריך לומר שיחותיי עם הקבצים המוכנים מראש שלו) פלט עלי דוד את האמירה הבאה : "אתה לא מבין בחייזר יותר ממני. אני בעצמי ראיתי אותו. והוא דיבר אלי ואמר לי את עשרת הדיברות. ואת העונש למי שלא יקיים אותם. וזה לא שקר. בורא העולם הוא חי וזר כלומר חייזר. וכל היהודים היו במעמד הר סיני כולל הנשמות שעתידים להיות בעתיד. כך שאני ראיתי את החייזר ואתה לא יכול לומר לי שאני לא מבין בחייזר." הקישור הוא להודעה עצמה, לכל אותם אלו שאינם מאמינים לי.

דוד170

New member
עמלק

מותק הדבר הזה כתוב ברש"י. בפרוש כתוב שכל היהודים שאמורים להיות בעתיד עמדו בהר סיני. וכך כל יהודי צריך להאמין. וכך האמינו ומאמינים כל היהודים הכשרים.

G o v e r no r

New member
זה ס"ה פרוש פיוטי, אבל ממילא אינך

מבחין בין ימינך לשמאלך, בין מרפקך לישבנך, ובין פואטיקה למציאות. הכל מתערבב בג´לי אשר בין שתי אזניך...

L7

New member
כלומר הייתי במעמד הר סיני?

דוד170 אני מקנא בך, לחיות בעולם קסום של פנטזיה חלומו של נרקומן- הוא מזריק ונהנה מהאילוזיה וזולתו הפיכח סובל מתופעות הלוואי...

דוד170

New member
התשובה לא רק ל- L7

התשובה לא מיועדת למי שמחפש בידור והלצות. יג ולא איתכם, לבדכם--אנוכי, כורת את-הברית הזאת, ואת-האלה, הזאת. יד כי את-אשר ישנו פה, עימנו עומד היום, לפני, ה´ אלוקינו ואת אשר איננו פה, עימנו היום. http://www.mechon-mamre.org/i/t/k/k0529.htm רש"י אומר : אך עם הדורות העתידים להיות. http://members.fortunecity.com/pil01/Judaic-Net/MefarsheyTanach005-29.htm

G o v e rn o r

New member
בס"ד. אי"ה. נו, אז זה כתוב. אז מה?

פתח מלון ותדע סופסוף מה פשר המלה פואטיקה...

G o v e r no r

New member
זה ס"ה פרוש פיוטי, אבל ממילא אינך

מבחין בין ימינך לשמאלך, בין מרפקך לישבנך, ובין פואטיקה למציאות. הכל מתערבב בג´לי אשר בין שתי אזניך...

דוד170

New member
אם בספר התורה מחפשים דילוגים בדילוג

אם בספר התורה מחפשים דילוגים בדילוג הכי נמוך שמצטלב עם עוד דילוג הכי נמוך באותו נושא, כאשר הדילוג בין אות לאות שווה, מוצאים כמות גדולה של דילוגים, אבל אם משנים את הדילוג בין אות לאות כך שהדילוג הראשון הוא x והשני x+1 והשלישי x+2 וכן הלאה מקבלים כמות של דילוגים מאוד קטנה יחסית למה שמוצאים שהדילוג בין אות לאות שווה.

למעלה