סנפיר וקשקשת

דוד170

New member
עמלק

בס"ד דעת אמת חיפשו דג שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים. והם מצאו רק דג אחד, ומסתבר שהדג הזה גם לא מפריך את הראיה. תהיה בטוח שהם שאלו את כל מי שמתמצא בכדי להפריך את הראיה. הם רצו לקלל ויצא שהם ברכו. וכן אם הם היו מוצאים שלדג הנחש יש קשקשים שמתקלפים הם היו מפרסמים זאת. לכן הראיה מוחצת ולא ניתנת להפרכה.

G o v e r no r

New member
או שהתורה טועה, או שהמשנה טועה

וזו ראיה מוחצת שאינה ניתנת להפרכה...

שואל098

New member
מה הייתה המוטיבציה

לציין שכל בעל קשקשת הוא גם בעל סנפיר. הרי אין כל קושי לבדוק את מציאותו או אי מציאותו של הסנפיר, ועלול להווצר מצב שבו אדם יאכל דג לא כשר, אם ימצא פתאום ייצור בעל קשקשים וחסר סנפיר.

L7

New member
מה זה חשוב?

יתכן והכוונה היתה לציין שכל בעל קשקשת הוא בעל סנפיר למרות שבעל קשקשת יכול להיות חסר סנפיר ובעל סנפיר יכול להיות חסר קשקשת בדגים מסויימים שניכחדו .קל וחומר למחמירים.........

שואל098

New member
זה לא כל כך פשוט, כי המשנה

ויתרה לכאורה על תנאי הכרחי שהתורה שבכתב ציינה, וזאת למרות שהם בודאי לא חשבו שהם מכירים את כל היצורים הימיים בעולם.

L7

New member
זה שהמישנה ויתרה- יאמר לשיבחם

חבל שלא ויתרו על הרבה יותר. ואז היהדות יכולה היתה להיות דת דלת מיצוות השלטת בעולם. האנטישמיות הרדיפות והשואה היו אז נחסכים מאיתנו.

עמלק

New member
טיפש, טיפש, טיפש

אין את מי לשאול - האנושות לא מכירה את כל היצורים הימיים ועל כן הראיה שלך מופרכת מיסודה ! דבר על הראיה שלך עוד אלף שנה - כשנכיר את כל היצורים !

עמלק

New member
שוב שטויות ?

מה זה אומר "על כל הדגים שבעולם?" ??? האם אתה מכיר את כל הדגים בעולם ? האם אתה מדבר בכלל על דגים או על יצורי ים באופן כללי ? האם האנושות מכירה את כל היצורים במים ? האם אתה שקרן ובור ? והתשובות לפי סדר השאלה : לא, יצורי ים, לא, כן.

דוד170

New member
עמלק

"האם האנושות מכירה את כל היצורים במים " אני מסכים איתך שלפני אלפי שנים לא היו יכולים להכיר את כל היצורי הדגים שבעולם. אבל היום אם מומחים בנושא זה אומרים לך שלא ידוע להם על דג שסותר את הראיה. אתה צריך ללכת ללמוד צלילה ולהתחיל לחפש. וכל עוד לא מצאת אתה צריך לקיים תורה ומצוות. להלן אתר צלילה. http://sideforums.nana.co.il/display_forum.asp?id=1961&pagenum=&displayheader=0

עמלק

New member
בור ועם הארץ

זה הכינוי הכי מתאים לך, אז כדאי שתשנה מדוד170 לבור-ועם-הארץ170. גם אם מאוד הייתי רוצה ללמוד צלילה ולחפש לך דג כלשהו, הייתי נתקל בבעיה - האנושות עדיין לא יודעת איך לצלול לעומקים גדולים ועדיין לא יכולה לחקור את הנעשה בהם לעומק (תרתי משמע). טרם ענית לי על השאלה, האם האנושות מכירה את כל היצורים החיים במים ? אתה מנסה להתחמק על מנת ולא יראו כמה אתה בור ולאיזה רמה של שפלות, נבלות ושקרנות אתה מגיע - לא ילך לך.

G o v e r no r

New member
בס"ד. אי"ה. סברת המשנה אינה

בת-הוכחה, אלא בת-הפרכה בלבד. מכל מקום, או שהתורה דרשה תנאי מיותר, או שהמשנה ויתרה על תנאי נחוץ, ומכיוון ששתיהן ניתנו ע"י מקור אחד - המקור בבעיה. ישר כוייח...

דוד170

New member
כך אתה אומר לאחר שאתה רואה שלא

מוצאים יצור מימי שמפריך את הראיה. אבל לפני כן לא טענת כך.

עמלק

New member
איזה בורות אתה מפגין...

אני לא חיפשתי מעולם שום דג... וה"ראיה" שלך שווה לנייר המשמש לניקוי לאחר שמתקיימת הפרשה גופנית מוצלחת.... אין לך שום ראייה, הפרכתי אותה...

עמלק

New member
חתיכת אהבל

איך תפסת ואתת מי תפסת ? על מה אתה מדבר ? אתה פשוט בור ברמה שמעולם לא נתקלתי בה.

למעלה