ספורט וזוגיות - דעתכם

cabio blanco

New member
ספורט וזוגיות - דעתכם

היי
אני וחברה שלי כ ~8 חודשים ביחד, כיף לנו ביחד,אנחנו מסתדרים טוב ואוהבים להיות זה בחברת זו.
יש משהו שקצת מפריע לי והוא שאני בן אדם מאוד ספורטיבי, מתאמן כ 4-5 פעמים בשבוע,קורע את עצמי באימונים ,
לעומת זאת חברה שלי לא רואה בספורט כדבר כיפי (כל דבר שקשור כמעט בפעילות ספורטיבית) , אלא רק טרחה והיא בקושי עושה משהו, חוץ מהליכות פה ושם. היא אוהבת ללכת ברגל-זה כן.
ניסיתי לגרום לה לרוץ והייתה תקופה שהיא התחילה קצת וגם רצנו ביחד כמה פעמים (כמובן שלאט ולא להרבה זמן.שילבנו גם הליכה.) , סה"כ זה לא ממש בראש שלה והיא מתעצלת . היא לא בכושר בכלל.
אני נראה טוב מאוד ,חטוב, והיא נראית סבבה (לא שמנה בכלל) אבל גם לא חטובה. מבאס אותי לחשוב שעם השנים אם היא תמשיך ככה היא כנראה תשמין.
בנוסף לפעמים כשאני רואה זוגות רצים ביחד או מתאמנים בחדר כושר , וגם בחורות שמשקיעות ועובדות קשה במכון ונראות פצצה אז זה קצת מבאס אותי.
כמובן שיש בה תכונות אחרות שאני מאוד אוהב ומעריך, אחרי 8 חודשים מאוד נקשרנו ,כמעט כל יום אנחנו ישנים ביחד.
אבל העניין הזה, בנוסף לעוד כמה דברים אחרים (אבל זה העקרי) ככה קצת מבאס אותי.
אני אוהב אותה, ולא רואה את עצמי נפרד ממנה (לפעמים כנראה אי אפשר להסביר לוגית את מה שהלב רוצה)
ובכל זאת מעניין אותי דעות של עוד אנשים.. האם אני צריך פשוט להפסיק לחשוב על זה,להוציא את העניין הזה לעצמי מהראש ו"להתפשר" בקטע הזה או לא.
תודה למגיבים.

להתפשר..?

על מה בדיוק אתה מתפשר פה? תשמע, אני גדלתי בבית עם אח שהוא חולה כושר, מתאמן כל יום, אוכל מסודר, ריבועים ושאר שמאלץ. תמיד אורח חייו לי היה נראה עינוי סיני. סורי, אבל לא כולם צריכים לאהוב מה שאתה אוהב, ואתה לא צריך לגרום לה לעשות שום דבר, או להתבאס שלה יש העדפות אחרות. היא גם יכולה לומר שהיא מתפשרת עליך, כי מה לעשות, מראה חטוב זה לא הכל בחיים, לה יש תחביבים אחרים שאתה לא שותף להם, לא נראה לי שזו פשרה לאהוב אדם שונה ממך. אם אתה רואה את זה כך - אל תהיה איתה אלא תחפש מישהי מהעולם שלך שתחלוק איתך את כל זה.

cabio blanco

New member
זה לא רק לחיטוב

זה גם עניין בריאותי. לדעתי 3 פעמים בשבוע (אימון אימון , לא הליכה) זה המינימום.

ommerl

New member
אם כבר- פעם בשבוע

לבחורה שלא אוהבת ספורט פעם בשבוע בהחלט מספיק.

בריאותי?

סבתא שלי עשתה טיול ערב של חצי שעה מידי יום, בקצב של שני קמ"ש והיתה בריאה וחיונית עד יומה האחרון בגיל 92. (לא מאוד חטובה, אבל אחלה סבתא).
אז לא לדבר שטויות בבקשה.

ommerl

New member
סבא רבא שלי אמא שלי

שתה ערק ועישון סיגריות כל חיו ובגיל 97 רקד בחתונה שלה. בלי בעיה.
האם אפשר להסיק מהסיפור הזה שעישון ואלכוהול לא מזיקים לבריאות ושספורט לא נחוץ?
&nbsp
היתרונות הבריאותיים של ספורט ברורים. זו לא המצאה של פותח השרשור.

delma

New member
גם לכפות את אורח חייך על אחרים זו לא המצאה שלו. אז?

ommerl

New member
מה? עקבת אחרי השיחה בכלל?

דיברתי על זה שזה לא משנה שיש אנשים עם גנטיקה טובה שלא עושים ספורט ובכל זאת חיים עד גיל 90+ בחיוניות.
&nbsp
היתרונות הבריאותיים של ספורט נבדקו והוכחו מדעית ולא אנקדוטלית.
&nbsp
זה דיון שקצת התפצל קצת מהדיון המקורי...

Shamy

New member
אולי פספסת אותם

מה אני אגיד לך...כל אחד והתחביבים שלו...וחוץ מזה אם היא תשמין?..אז מה?..אתה מדבר כאילו מינימום היא דופקת כל יום מקדונלדס גם אתה תשמין עם השנים גם אם תתאמן כמו פסיכי, מה לעשות שהגוף מזדקן...
פעם אהבתי יותר ספורט אבל היות וחצי שנה בשל מחלות כאלה או אחרות נאלצתי להפסיק להתאמן כמעט כליל ועכשיו ספורט נהיה לי קשה ואני פחות ופחות אוהבת ללכת למכון ונהיית יותר עצלנית אבל מפה ולהחליט שבגלל זבה לבד אני אשמין הדרך ארוכה
נשמע שאתה מתעסק בטפל פה..מה באמת מפריע לך?

ommerl

New member
הראש הוא כמו שקית עם מים

אם אתה מנסה לדחוף רעיון בכוח- השקית לוחצת בכוח חזרה.
אז קודם כל אל תלחץ עליה. זה יגרום לעוד יותר אנטגוניזם.
&nbsp
אתה יכול לדבר על ספורט, על למה זה חשוב. לא להגיד לה מה לעשות רק לדבר בשבחי הספורט (זה מחזק את הגוף, היציבה, עוזר להסדיר את המערכת ההורמנלית, עוזר למנוע מחלות בבגרות כמו מחלות לב ולבלב וכו...) ולדבר על כמה כיף זה יכול להיות. אבל לדבר מהלב, לא באופן מלאכותי כמובן.
&nbsp
אם היא תהיה מעוניינת לעשות אתך ספורט, אתה חייב המון המון המון סבלנות, לעשות את זה בקצב שלה. להתחיל מריצה בקצב של הליכה אם זה מה שהיא יכולה. לא להעמיס עליה בהתחלה מבחינת קושי בכלל בכלל. הדבר הכי חשוב בספורט זה התמדה ולאנשים שלא אוהבים ספורט, כדי שיתמידו, צריך להתחיל ברמת קושי נמוכה ועם הרבה הרבה הרבה כיף. זה חייב להיות כיף.
&nbsp
זה במידה והיא תתעניין באימון משותף. אל תלחץ עליה.

cabio blanco

New member
אני הפסקתי ללחוץ או להעלות את הנושא

בהתחלה לחצתי קצת אבל כנראה שזה באמת לא עובד ככה.
שתעשה מה שבא לה . כמובן שאני עושה הרבה, אז הרבה פעמים היא שואלת אותי איך היה ואני אומר שהיה כיף אבל לא מעבר.
כנראה שאם זה לא בא לבן אדם מעצמו, זה לא יבוא..אי אפשר "להדביק" מישהו בחיידק הזה. וזה מה שמבאס אותי.

ommerl

New member
אתה יכול "להדביק" אותה בחיידק

אנרגיה זה דבר מדבק. אם תספר לה בהתלהבות על האימון זה ישפיע עליה.
&nbsp
אני שם לב שכשאני מספר לחברה שלי על אימון כשאני חוזר מאימון, זה מלהיב אותה ובא לה לעשות קצת ספורט למרות שכמו חברה שלך- היא גם שונאת ספורט ורואה בזה מטלה. אבל האנרגיה שלי כשאני מספר מדבקת. אל תתבייש לספר לה. בלי ללחוץ, פשוט לספר לה. לשתף אותה באנרגיה שלך.

מעמקים39

New member
אוהב אותה? הצחקתני. אתה ממש לא יודע מה זו אהבה

אם מפריעה לך המחשבה שהיא תשמין בעתיד ואתה מנסה לגרור אותה לעשות משהו שלא מדבר אליה ומקנא בזוגות אחרים- זו לא אהבה!
תתבגר! אנשים עטופים בגוף. הגוף הזה הוא הבל הבלים, נשים עולות במשקל, יורדות במשקל, עוברות הריונות, מחלות, זקנה... וכו.
אתה מדבר כמו ילד קטן שלא מתרכז בעיקר ועסוק רק בעצמו.

רואה 6 6

New member
יש לך גישה נורא מעיקה וביקורתית.

לא היית צריך לבחור לך חברה שלא סובלת לעשות ספורט אבל כבר בחרת ואתה לא מתכוון להיפרד אז תשתוק.
אנשים לא משתנים כי דופקים להם על הראש להשתנות או מבקרים אותם על שהם מה שהם. אנשים משתנים כי הם רוצים ללמוד איך לשפר אתת חייהם והם בוחרים בעצמם מי שידריך אותם. תעשה מה שאתה רוצה לעצמך ותעזוב אותה בשקט.היא לא חייבת לך כלום.

מצחיק!

הייתי חושבת שאדם שנמצא 4-5 פעמים בשבוע באימוני ספורט יתחבר עם בחורה דומה לו.
סהכ זה חלק מרכזי בחיים שלך.
אבל לא, אתה אוהב בחורה הפוכה ממך בקטע הזה, וכדאי לשאול למה.
למה התאהבת בה?
מה הן התכונות שאתה מוצא מושכות בה?
&nbsp
כשתענה לי נוכל להתקדם..

cabio blanco

New member
תשובה

זה לא משהו שתכננתי, או שבחרתי אותה לפי תכונות x,y,z . יצאנו לדייט ומשם פשוט זה היה כיפי וזורם.
היא משהי שמאוד קל להיפתח אליה. היא חמה ,אין בה שיפוטיות, מקבלת אותי איך שאני גם עם החסרונות שבי . יש בה צניעות וטוב לב. לפעמים יש בה ילדותיות מסוימת ובהתחלה זה הפריע לי קצת אבל היום פחות. היא חכמה-יש לה אינטליגנציה חברתית גבוהה לדעתי ( יותר מלי, זה בטוח..). היא מאוד רגישה אבל גם בן אדם חזק נפשית.
היא מאוד מסורה לעבודה שלה ואוהבת אותה (בניגוד אלי שפחות מוצא את עצמי כרגע במקום העבודה שלי) .
הייתי רוצה שהיא תהיה קצת יותר הרפתקנית ותנסה דברים/פעילויות חדשות שנוכל לעשות יחד (אפשר להגיד שזה מתקשר איכשהו לספורט).היא פחדנית בקטעים מסוימים (למשל תפחד להיכנס עמוק לים). היא לא יודעת לרכב על אופניים, לא יודעת לשחות חתירה.
בנוסף אני חושב שאני יותר סקרן ממנה, אני למשל קורא הרבה יותר ממנה (כשהיא קוראת אז זה בעיקר חומרים שקשורים לעבודה שלה) אבל היא כן מתעניינת גם בנושאים אחרים ואוהבת להיחשף/ללמוד דברים חדשים ויש עם מי לדבר, כך שלא משעמם לי איתה.

littlerunaway

New member
"מקבלת אותי איך שאני גם עם החסרונות שבי"

אולי כדאי שתחזיר לה באותה מטבע.

cabio blanco

New member
כן אני מבין שזה מה שאני צריך לעשות כנראה.

פשוט להפסיק לחשוב על זה.
סתם עניין אותי מה עוד אנשים חושבים.

למעלה