ספורט וזוגיות - דעתכם

כושר מונע

יתר לחץ דם, השמנה והוא חלק מרכזי בשמירה על אורח חיים בריא. אני לא המצאתי את זה.
&nbsp
אבל אני מנסה לומר שלכל אדם יש דברים אחרים שהם חשובים בחיים המשותפים עם אדם נוסף והשיפוטיות הזו היא לא במקום.
ישנם דברים שיפריעו לך נורא עד לכדי לסיים קשר- שלא יפריעו בכלל למישהי אחרת.
זה לא קשור לכמה "אהבה" ו"קבלה" יש שם. זה קשור למי אנחנו ומי האדם שנוכל לחיות איתו בצורה טובה ומתפקדת.

evanescent

New member
אבל לא נראה שמה שמפריע לו זה הענין הבריאותי

לא ראיתי שהוא כתב שתוצאות בדיקת הדם שלה מדאיגות אותו...נראה שמה שמפריע לו זה שאין לה ״גוף פצצה״ כמו לכמה אחרות שהוא רואה. זכותו אבל הוא שאל על דיעות ולגיטימי שאנשים יגידו לו שזה לא מה שבאמת חשוב בחיים אם זו דעתם. לדעתי אבל אם אחרי מחשבה הוא מגיע למסקנה שזה באמת בחשיבות עליונה בשבילו אז עדיף שהוא יעזוב ויחפש מישהי עם אותם סדרי עדיפויות בחיים ואז אולי גם לו וגם לה יהיה יותר טוב.

היה ויכוח גדול

בפורום סקס בקשר למערכת יחסים עם גבר שלא יורד לזוגתו.
היו נשים שאמרו שזה קריטי להן והן היו מסיימות קשר כזה, והיו שאמרו שזה פרט שולי לגמרי ויש דברים הרבה יותר חשובים בחיים.
&nbsp
אין אמת אחת.
לכל אחד חשובים דברים אחרים.
&nbsp
&nbsp

evanescent

New member
אין הרבה קשר לדוגמה הזאת

אבל זה בגדול מה שאני אומרת, אולי עדיף שיחפש מישהי שחשובים לה אותם דברים כמו שלו ושיעריצו ביחד את שגרת האימונים הקפדנית וצורת הגוף החטובה אחד של השניה. יכול להיות שחברה שלו ממילא לא תפסיד הרבה כי גם לה חשובים דברים אחרים.

יתכן שעדיף

אבל לומר לו שהוא שיטחי זה ממש לא הוגן לדעתי.
לאחד חשוב ללכת ביחד לקונצרטים, לשניה חשוב לצאת ביחד לטיולים רגליים ולשלישי חשוב לרוץ יחד.
לא שופטת אף אחד.
&nbsp
רק חשוב להבין למה ועד כמה זה חשוב והאם ניתן להתפשר על כך או שזה יהיה משהו שישאר שם מתחת לפני השטח ויהרוס את היחסים לאט לאט..

evanescent

New member
מה לעשות שהדברים שחשובים לנו

יכולים ללמד בין השאר גם על מידת העומק/חוכמה/בגרות שלנו? זה שלכל אחד חשוב משהו אחר עדיין לא מראה שהכל באותה רמה. אפשר להגיד גם זה נורא מתלהב מצהובונים וזה נורא מתלהב מקלאסיקות ספרותיות וספרות מדעית. אז מה? אסור לחשוב שזה אומר עליהם משהו רק בגלל ששניהם מתלהבים ממשהו? באמת לא יורדת לסוף דעתך. זה שיש לכל אחד זכות להעריך ולהחשיב מה שבא לו זה מוסכם הרי. אבל זה לא אומר שמה שחשוב לך לא אומר עלייך כלום מבחינת תכונות. בגדול זו המשמעות של שטחיות. איך מתבטאת שטחיות? בין השאר ליחס חשיבות עליונה דווקא לענייני צורה על פני פנימיות. אחרת מה המשמעות של שטחיות? אין דברים שטחיים יותר ועמוקים יותר? אם כן אז מה הם לדעתך ולמה צורה חיצונית לא נכללת במה ששטחי יותר?

אני רואה את העולם שונה ממך

אין אצלי שחור-לבן שיטחי-עמוק ושאר דיכוטומיות.
&nbsp
אני בהחלט חושבת שמשיכה מינית היא עיניין קריטי ביחסים רומטיים וחלק ממנה קשור למראה חצוני. זה שיטחי?
אני יודעת בודאות שאני לא מסוגלת לחיות עם בן זוג מבולגן ומלוכלך. זה שיטחי?
אני מקפידה על תזונה בריאה ואורח חיים בריא (לא בקיצוניות) ויודעת שבן זוג שאוכל "זבל" הוא לא אופציה. זה שיטחי?
&nbsp
לא כל דבר אפשר לקטלג לשיטחי ועמוק(וזה גם חסר משמעות). יותר חשוב להבין למה משהו חשוב לנו והאם ניתן להתפשר עליו או לא.

evanescent

New member
אני לא רואה שענית

מה היא כן המשמעות של שטחי לדעתך, או שלדעתך אין דבר כזה? איזה דברים כן אפשר לקטלג לשטחי יותר או פחות או עמוק יותר או פחות ולמה דווקא צורה חיצונית מול פנימיות היא לא אחד מהם?

בטח שעניתי לך!

עניתי שתפיסת העולם שלי לא דיכוטומית (לא מחלקת את הדברים לשתי קבוצות בלבד) ולכן אני לא חושבת שיש משהו שטחי באופן אבסולוטי ועמוק באופן אבסולוטי.
ישנם דברים שחשובים לך בתוך מערכת יחסים, דברים שאת מוכנה להתפשר עליהם, ודברים שממש לא מזיזים לך.
אצל כל אדם זה שונה ולכן אני לא חושבת שיש טעם לומר "זה חשוב ועמוק-וזה שיטחי ומפונק/מוגזם/ילדותי". זה פשוט לא מקדם אותנו לשום מקום- אפילו ההפך- זה גורם לאנשים להדחיק דברים שכן חשובים להם אבל הם מתביישים להודות בכך.

evanescent

New member
על שום דבר אי אפשר להגיד

שהוא שטחי או עמוק יותר ממשהו אחר, בוגר או ילדותי ממשהו אחר? אם כך זה אומר שאין למילים האלה משמעות בעינייך, אפשר להוריד אותן מהשפה. לדעתי יש להן משמעות ואין שום בעיה שיהיו דמעות בענין לכאן או לכאן. כמו שיכולה להיות דיעה על נכון ולא נכון, על טוב ורע, צודק ולא צודק, חכם ופחות חכם, נבון ופחות נבון, כך גם על התכונות של עומק ובגרות ואחרות. זה שאנשים הם שונים ממש לא אומר שאני או מישהו אחר צריכים להיות חסרי דיעה.

לא אסרתי עליך להביע את דעתך..

רק ניסיתי להסב את תשומת ליבך (ושל אנשים שחושבים באופן דומה) לעובדה שלא כל דבר אפשר לחלק לשיטחי-עמוק חשוב-לא חשוב טיפשי-חכם, ולעובדה שדברים שמפריעים בבני זוג הם דברים שכדאי להתייחס אליהם ולהבין אותם מאשר לטאטא אותם מתחת לשטיח.
&nbsp
אני לגמרי חושבת שמראה חיצוני וטיפוח חשובים בבן/ת זוג ובטוחה במאה אחוז שאף אחד לא רוצה בן/ת זוג מוזנח.
וזה ממש לא קשור לשיטחי או עמוק!
&nbsp
נשים עסוקות כל כך בבגדים, בנעליים, בציפורניים, בהסרת שיער, בצביעת השיער, בניתוחים ושיפוצים כאלה ואחרים
אבל חס וחלילה שזה יהיה חשוב לגבר!
(זה קצת כמו שמותר לנו להתלונן על אמא שלנו אבל חס וחלילה שבן זוגנו יגיד עליה משהו רע..)

evanescent

New member
הענין הוא שאת מציגה דיעה שזה לא קשור

אבל לא נותנת לזה הסבר. שואלים אותך, אוקיי, אם זה לא קשור לשטחיות ועומק אז מה כן קשור? איך מתבטאים שטחיות ועומק בעינייך אם זה בכלל לא קשור למתן חשיבות עליונה לענייני צורה ויופי שהם על פני השטח? ואת לא עונה על זה.

מה שכן קשור זו רמת ההתעסקות והפוקוס ששמים על האספקט הזה

לעומת אספקטים אחרים בקשר.
הוא לא דיבר על חשיבות עליונה של הנושא או הציג אותו כדיל ברייקר, אלא כמשהו שקצת מפריע ומבאס.
הוא שאל שאלה נקודתית, אבל זה לא אומר שזו המהות של הקשר או שזה הדבר היחיד שהוא מחפש בקשר (הוא פירט בהרחבה עליה באחת התגובות, ונראה שהוא מוצא בה המון דברים חיוביים שלא קשורים למראה).

evanescent

New member
לא היה ברור מדבריו

אם הוא כלל לא רואה אופציה שזה יהיה דיל ברייקר ורק רוצה לפרוק פה דברים שמפריעים לו, או שהוא מתלבט אם זה שווה פרידה ועל זה ביקש דיעות. הכוונה שלי היא שמי שכן יכריע לפי זה אחרי מחשבה ומסקנה שזה יותר חשוב לו מכל הדברים האחרים, אז כן, אפשר להגיד שזו הכרעה שטחית יותר לעומת אחר שלגביו טיב הקשר והתכונות והחיבור הם מה שיכריע את הכף.

זה מה שהוא כתב

"יש משהו שקצת מפריע לי"
"אני אוהב אותה ולא רואה את עצמי נפרד ממנה"

ובאופן כללי - משיכה היא גורם חשוב בזוגיות. משיכה אצל רוב האנשים היא גם לצורה החיצונית. ככה אנחנו בנויים. יש אנשים שמתעלמים מהגורם הזה (כמו גם מגורמים חשובים אחרים שחושבים ש"אפשר לחיות איתם") ובסופו של דבר נשארים עם תסכול עמוק בתוכם.

דרך אגב - חיבור משמעותו גם להיות באותו ראש בנוגע לדברים משמעותיים. במקרה הזה אין להם חיבור בנושא שחשוב לאחר מהם. אז הכרעה להפרד על הרקע הזה, אם תהיה, היא פחות שטחית?

evanescent

New member
אבל הוא לא כתב במדויק על מה

הוא רוצה דיעות. על אם זה בסדר שזה מפריע לו? על אם בכל זאת כדאי לשקול פרידה למרות שכרגע קשה לו לדמיין את זה? השניה היתה אחת האופציות מבחינתי, הוא מוזמן לשלול את זה אם זו לא אופציה שהוא שוקל. באשר לשאלתך בסוף, השאלה על מה אומרים שהוא שטחי. עצם זה שזה יותר חשוב לו זה יותר שטחי (אם זה באמת יותר חשוב לו, לא טוענת שאני יודעת שזה המצב). מאידך ההחלטה להפרד על רקע אי התאמה כזאת יכולה להיות נבונה וכתבתי את זה גם קודם. יש יותר התאמה כשיש דמיון ברמת העומק וקרבה בערכים ובאופן כללי במה שחשוב. באשר למשיכה אני מסכימה שהיא גורם חשוב אבל אין הכרח להמשך אך ורק לצורת גוף x, גם משיכה נובעת מגורמים פסיכולוגיים אישיים.

יופי גאון...

בכית למנהל הפורום,והוא מחק את כל העצות הטובות שנתתי לבחור
כי השתמשתי במילה פוסטמה....
אז ככה את פותרת ויכוחים שאת לא מצליחה לנצח בהם?

evanescent

New member
חבל שאת גם משקרת בנוסף

לא פניתי לשום מנהל ומי שלא ענתה על סתירות שעלו מהדברים שלה זו את.

אוי מעולה...

את רוצה גם ארגז חול?וכזה מתנפח עם כדורים כמו בגמבורי,ותוכלי לבכות שלקחתי לך את הדלי?

"אני חייבת לעשות משהו!! מישהו אומר משהו לא נכון באינטרנט!!!!"

למעלה