הבה נתחיל
"אני גם אומר את זה שתאמין במה שתרצה, אבל תדע שבסופו של דבר הבחירה בידיים שלך, ושתשפט ע"י אלוהים" לשם הוויכוח, נגיד שאתה צודק ואני אשפט על ידי האל שלך, האם הוא ישפוט אותי על פי האמונה שלי בדברים שנראים לי כה מגוחכים ורמאות בלבד או האם הוא ישפוט אותי על פי המעשים שעשיתי בחיי והיחס שלי לרוע? לאלים שלי, לעומת זאת, לא אכפת במה אתה מאמין - כל עוד אתה לצד הטוב. גם אצלנו הרשעים הולכים למקום כזה אפל עם הרבה אש ולהבות (מאיפה אתה חושב שהנוצרים קיבלו את "ההשראה" לגיהינום?). "טוב שאתה שם מילים בפי! " אני לא, אני פשוט מביא את מה שאני יודע מהתיאולוגיה הנוצרית. "כי אין לך כפרה!... " אתה צודק בהחלט - אין לי כפירה, זאת משום שמעולם לא היו לי חטאים. אני לא מלאך, היו לי מעשים רעים פה ושם, אבל אני גם לא שד ואת התגובה על המעשים הללו הגורל כבר הגיב לי, בחיים האלו ועל המעשים הטובים שלי האלים תגמלו אותי, שוב - בחיים האלו. "אז יש לי חדשות לומר לך, האמונה שלי רק משלימה את התנ"ך.. כבר הבאתי פסוק שבו ישוע עצמו אומר שהוא לא בא להפר את התורה והנביאים אלא למלות אותם....וכבר הבאתי פה קישור שמסביר על כל הנבואות ומראה אותם בחיים של ישוע" חצי ממה שהבאת, אנשים הצליחו להפריך. אני חושב, וזו רק דעתי, שאת המכה הכי חזקה כאן נתן מסורתי כשהוא לקח פסוקים שמשיחיים אוהבים לנפנף בהם ולומר "זה נבואה על ישוע, זה נבואה על ישוע" ופשוט הוכיח שיש להם פירוש אחר. זה נמצא כרגע במאמרים תחת השם "תשובה למשיחיים". "אבל אתם עדיין דבקים בשלכם" יש לי כמה סיבות לעשות את זה, מלבד האמונה שלי. אחת מהן היא שאני פשוט סקפטי כלפי כל העסק. הייתי סקפטי כשפתחתי לראשונה את הברית החדשה, הייתי סקפטי כשקראתי בה והייתי סקפטי כשעלתה לי תיאוריה לפיה התנ"ך והברית החדשה הם דרכים לשלוט באנשים, לא יותר מזה. "והאמונה שלך, אחי, איננה קשורה לתנ"ך, אז מה אתה בכלל מעלה את זה?" אני פשוט מראה לך את ההבדלים בינינו.