ספרים על אסאטרו?

driftwood89

New member
ספרים על אסאטרו?

אוקיי, חקרתי רבות על אסאטרו באינטרנט ועכשיו אני רוצה לקנות כמה ספרים, אני קונה את הpros edda של סנורי ואת הpoetic edda (התרגום של לרינגטון). אם מישהוא פה קרא ספר טוב על אסאטרו או שמע על ספר כזה, בבקשה תעזרו לי ותכתבו את השם ואת הסופר, עדיף שהספר יהיה באנגלית אבל בעברית זה גם בסדר. אני מאוד אודה למי שעוזר/ת

Wing Chan

New member
There ye go.

טוב שהזכרת לי, אני צריך לקנות בעצמי כמה. אני כבר לא יודע כמה זמן אומר לעצמי לקנות אותם. :X אחרי שנקרא את כול הסאגות שיש לי בPDF מסתובבים לי פה בין הרגליים
אגב, יצא (לא יודע אם לאחרונה או לא ואין לי כוח לפתוח אותו ולהסתכל בשנת הוצאה) גירסא בעברית של סאגת הוולסונג (סיגורד קוטל הדרקון) בהוצאת "אסטרולוג".
קודם כול אבל, תקרא את האדות (Poetic, Prose). לאחר מכן, אם תוכל לשים את ידייך על הסאגות השונות זה יהיה רק טוב. יש כמה לפי דעתי שמאוד חשוב לקרוא, כמו Njal, Volsung, Egil...וכמובן Eyrggygja) אם תוכל איכשהו להשיג גם את סאגת אריק האדום זה יהיה רק טוב. קיים גם מסמך Germania שנכתב ע"י טקיטוס ההיסטוריון הרומאי ומספר על השטח, השבטים הגרמאניים, מנהגים, וכ'ו. כמובן שמכיוון שהכותב היה רומאי ולא גרמאני הוא מתייחס לשבטים כברברים\"פראיים". אם אתה מחפש ספרים "פרקטיים" על אסאטרו שנכתבו ע"י אנשים בני זמננו, יש הרבה. מספיק חיפוש קצר Asatru באמאזון ומופיעים לך הרבה ספרים. Living Asatru, Exploring The Northen Tradition, Germanic Heathenry... יש גם הרבה ספרים על רונות, רק תבדוק שהם רלוונטיים בשבילך. ד"א הבנתי שאתה מתעניין גם באסאטרו של האנגלו-סכסים, אם זה המקרה אז כמובן הדבר הכי ראשון שאתה צריך לקרוא זה את כתבי Beowulf. בהצלחה
.

driftwood89

New member
כמה שאלות

כן מאוד מעניין אותי אסאטרו מנקודת המבט של האנגלו סכסונים כיוון שיש בי הרבה דם אנגלו סכסי, אולי תוכל לעזור לי במשו, הפרוס אדה נכתב ע"י נוצרי נכון? הוא מאמין בנצרות אבל רצה לשמר את המסורת או משו כזה לא? תוכל להסביר לי מעט מזה הסאגות האלה? וכן, תודה, אני רוצה ספרים יותר פרקטיים. רונות מעניינות אותי אבל טיפה פחות, מה שכן, ראיתי בחנות מקומית ספר על הרונות שבא ביחד אם אבנים, למיטב ידיעתי הרונות נחרטו על גבי עץ לא?

סתם הערה.

לא כדאי לקנות ספרים בהוצאת אסטרולוג. תרגום דלוח ושגוי, וטיב הספרים הוא פחות מבינוני.

Wing Chan

New member
בהוצאת אסטרולוג יש לי מס' ספרים

האגקורה, אומנות המלחמה, ספר חמש הטבעות, ולאחרונה גם את סאגת הוולסונג. לא יודע איזה ספרים קראת (ואני מניח שיש להם יותר מאלה) התירגומים שלהם, לפחות בספרים אלה, הוא טוב מאוד.

Wing Chan

New member
דם אנגלו-סכסוני? מאיפה אתה יודע?

להתווכח או משהו, אבל מאיפה אתה יודע את זה? ז"א, לך תעקוב באמת אחרי העץ המשפחתי שלך עוד מלפני שאבות אבותיך הפכו ליהודים. זה בלתי אפשרי הרי. אני בכלל מהמר שאבות אבותיך עוד הגיעו מפרס ולאחרמכן הגיעו לאירופה. 99 אחוז שהדם שלך, הוא דם יהודי. לא גרמאני לא נורדי ולא אנגלו-סכסי. (עם זאת, דם יהודי [שים לב שאיני אומר דת יהודית] לא פוסל תירגול אסאטרו, אלא אם אתה מדבר על כך עם מישהו מקבוצה שהיא קבוצת Folk בהגדרתה.) פעם קודמת אני זוכר (נדמה לי שזה היית אתה) שאמרת שאבותיך הם מפולין. וובכן גם בפולין לא היו אנשים שתירגלו אסאטרו, חוץ מאולי (רק אולי) צפון פולין. לסלאבים היו צורות פגאניזם אחרות. אבל נעזוב את זה עכשיו. אני אגיד לך את האמת אין לי מושג אם סנורי סטורלסון היה נוצרי, אבל לא נראה לי. בזמן שהאדות נכתבו אכן היו נוצרים באיסלנד, אבל זה לא אומר שהוא היה נוצרי. והסאגות שהמלצתי לקרוא? כול אחת מתארת משהו אחר דרך סיפור. סאגת Njal מתארת למשל את התנצרותה של איסלנד, סאגת Volsung מתארת את סיפורו של סיגורד קוטל הדרקון, Heimskringla מתארת בכלל את המלכים השונים ששלטו בנורבגיה, וכ'ו וכ'ו...תקרא ותראה.

driftwood89

New member
אוקיי...

אני לא יודע מזה ההימור הזה, עד שהורים שלי החליטו ליהיות ציוניים כל המשפחה שלי אירופאית. עכשיו, נכון שאי אפשר באמת לדעת מאיפו אבות אבותיי באים, אבל באותה תקופה הגירה לא הייתה דבר מי יודע מה שכיח ככה שסביר להניח שרוב הדם שקיבלתי מאבותי הוא סלאבי בעיקר וגם אנגלו סכסי. אני לא אומר שצריך שיהיה לך דם מסוים בשביל לעבוד אלים כלשהם, הגישה הזאת דיי תמוהה, לעומת זאת, השתמשתי בזה כדי להחליט באיזה דת פגאנית להתעמק, יש כלכך הרבה... בדקתי, שאלתי אנשים שדווקא כן מבינים עיניין, והדת הפגאנית שהייתה נהוגה באיזור פולין אם הייתה כזאת היא אסאטרו, לכן בחרתי להתעמק דווקא באמונה הזאת. עדיין, אי אפשר לאמר שאני מתרגל אסאטרו, כרגע זה רק תכום עיניין אבל אני מגלה שככל שאני מתעמק דווקא כן מתעוררת אמונה כלשהיא, מה שכן, האמונה שלי במונוטאיזם מתה כבר מזמן. תודה על ההסבר, עכשיו עוד שאלה, אתה חושב שלקרוא סיפורת תעזור לי להבין את דרכי האסאטרו?

ToryMaster

New member
כן

זה על השאלה האחרונה, אני לא חשובת שצריך להתעניין בזה לעומק כדי לדעת. "אמונה במונוטאיזם", זו לא דת אחת ויחידה, יש שם מספר דתות, שאת רובן סביר להניח את לא מכירה. אני חושבת שכדאי לעשות מחקר קצר על מונחים שונים [מונותאיזם ופאגאניזם, בתור התחלה], כי את עושה בהם שימוש שגוי וחבל. מה הקשר בין זה שהמשפחה שלך אירופאית לזה שהם אנגלו-סקסוניים? גם המשפחה שלי אירופאית.

driftwood89

New member
קודם כל,

אני בן! מונוטאיזם זה פחות או יותר יהדות נצרות ואיסלם, יש עוד אבל אלה העיקריות, זה כמו שאנשים פה מכנים את עצמם "פגאנים"... גם זה מכליל בתוכו הרבה דתות. אני אומר שהאמונה שלי במונוטאיזם מתה כיוון שחקרתי על שלושתם, לא הסתדרתי אם היהדות אז חיפשתי אלטרנטיבות, כרגע אני חוקר אלטרנטיבה שדווקא נראית הרבה יותר טובה. הקשר הוא, שwing chan שיער שהמקורות שלי מפרס, הסברתי לו שאין בזה כלכך הגיון...

ToryMaster

New member
לא נכון

או שנכון ואני לא הבנתי את ההסבר שלך, גם יכול להיות.

driftwood89

New member
ועכשיו?

מה שכתבתי לwing chan תחת הכותרת "אז ככה:" הבהיר את מה שהיה לא מובן? אם לא אז תסבירי לי מה לא הבנת בבקשה, לא הבנתי מה לא הבנת

Wing Chan

New member
הממ

לא דיברתי פה על ציונות, דיברתי פה על מקורות יהודיים. כדי שתהיה בעל דם יהודי ההורים\סבתות\אנאערף מה שלך לא חייבים להיות ציוניים או ישראלים. זה שהם החליטו לעלות לארץ (וטוב שכך) זה משהו אחר לגמרי שסתם לא קשור. שוב, זה שההורים של ההורים שלך חיו זמן מסויים במאה ה19 או לא יודע מה בפולין או בבריטניה (מה שנקררא Anglia, נגיד.), לא אומר שהדם שלך כזה או שאתה שייך לאותו גזע כמו מי שבאמת משתייך לעמים האלו. יהודים שחיו באותם מקומות ובזמנים קדומים יותר אולי היו אזרחים לכול דבר כמו כול אזרח אחר שנמצא שם, אבל הם עדיין היו יהודים\שמים. לא סלאבים ולא סכסים. ושלא תבין לא נכון, אני ממש לא חושב שהמוצא משנה בקטע של מותר או אסור לעקוב אחר האסאטרו. אני י

Wing Chan

New member
תפוזונה. חתך את ההודעה.

ושלא תבין לא נכון, אני ממש לא חושב שהמוצא משנה בקטע של מותר או אסור לעקוב אחר האסאטרו. אני בעצמי פחות או יותר עוקב אחרי האסאטרו, ואני בעצמי בעל דם יהודי (חצי עיראקי חצי הונגרי). ובקשר לדתות שהיו נהוגות בפולין - וואלה, לא. אולי אולי אוליייייייי רק בעיר Wolin בצפון פולין היה נהוג האסאטרו. אבל בשאר חלקי פולין\מזרח אירופה\רוסיה? - לא. היו נהוגות דתות אחרות, אבל בהחלט לא אסאטרו. אולי אתה מתבלבל קצת מכיוון שבעידן הויקינגים היו קשרי מסחר חזקים גם עם מזרח אירופה ורוסיה, אבל עדייין, קשרי מסחר זה משהו אחר.

driftwood89

New member
אז ככה:

אולי אני טועה (ויש סבירות מאוד גבוהה לכך) אבל הפגאניות הגיע לפני היהדות, ככה שמתישו לא היה לי דם יהודי, ועל זה אני מסתמך, אם המקורות שלי היו סלאבים, סביר להניח שלפני שהייתה יהדות בכלל אבות אבות אבותיי היו פחות או יותר סלאביים, מה שאמרתי לגביי הציוניות הייה בהקשר לכך שאמרת שאתה משער שהמוצא שלי מפרס, אמרתי שעד שאמא שלי החליטה ליהיות ציונית, כלומר, לעזוב את אנגליה ולגור בא"י, אין אף צד במשפחה שמקורו במדינות מזרחיות, בצד של אמא שלי כולם ארופאים ומהצד של אבא כמעט כולם ויש אחוז נורא קטן שלא ידוע לנו עליו. כמו שאמרתי, ההגירה לא הייתה דבר מי יודע מה שכיח באותם זמנים עתיקים ולכן אני משער שהמקורות שלי לא מכיוון פרס אלא יותר מרכז ומערב אירופה.

Heathen Dawn

New member
"דם יהודי"?

אין דבר כזה, דם יהודי. גם לא דם גרמני, דם ערבי, דם סיני, דם אירופאי או כל דבר כזה. יש כמה סוגים של דם כמו A ו-B ו-O ושאר דברים שהרופאים מבינים בהם ואני מתעלף מהם. מלבד הדברים האלה, אין סוגי דם אחרים. יש עם יהודי, אבל אין דם יהודי, כשם שיש גבולות למדינת ישראל על המפה ושפה עברית שאנחנו דוברים אותה אבל אלה תוצרי אנוש ולא תופעות טבע. הבעיה הכי גדולה שלי עם דתות אתניות היא, שאם לוקחים אותן יותר מדי ברצינות, הדרך מהם לתורת גזע או אידיאולוגיה של "עם נבחר" קצרה ביותר. זאת הסיבה שאני חש אי-נוחות גם כלפי היהדות וגם כלפי האסאטרו. כמובן, אין שום הכרח שדתות אתניות יידרדרו לאידיאולוגיות של אפליה, אבל הזהירות מחויבת, והיא מתחילה בזה שמפנימים את העובדה שאין לגזור מעובדות הביולוגיה אל רעיונות הפוליטיקה. היו ברוכים. HD

רק תרשה לי להוסיף דבר קטן

יש את מה שמכנים "גן הכהנים". זה קיים. אמנם זה לא גן, אלא רצף בסיסים, שקיים בכרומוזום Y במשפחות כהנים. גילו שהוא קיים באחוזים גבוהים מאוד באוכלוסיה של מי שמכונים כהנים, וכמעט ולא קיים באוכלוסיה אחרת (יהודית או לא).

אורי רז

New member
האם מדובר ב Junk DNA ?

האם הגנים הללו לא באים לידי ביטוי בשום דרך ? ז"א, אני לא יודע על שום מאפיין חיצוני מיוחד לכהנים (מעבר ליכולת לפרוס את האצבעות לברכת כהנים), אבל נראה לי קצת מפתיע שרצף הבסיסים הזה חסר השפעה לחלוטין.

למעלה