אדוני מתיימם ?
השאלה שלי לא הועלתה בהקשר האמוני, אלא הופנתה לבעל תואר בביולוגיה כדי שיתן תשובה על סמך הבנתו את הידע המדעי שרכש. "אני לא חושב כי ניתן לדבר על דבר כלשהו ללא אמונה כלל, אם כי, סיבתיות הוא עקרון מדעי אם אני לא טועה." אני חושב שיש כאן בלבול קל במושגים. במדע סיבתיות היא תיאור לתצפית הפשוטה ש'אחרי X תמיד קורה Y' (ובמכניקת קוואנטים התיאור הקצת פחות פשוט 'אחרי X יקרה Y1 בהסתברות Z1 או Y2 בהסתברות Z2 ..., סכום ה Zi מסתכם ל 100%) לבני-אדם נוח לנסח תיאוריה שאומרת ש X גורם ל Y במנגנון כלשהוא - אבל הגרימה והמנגנון הם רק תיאוריה, שעשויה להיות מופרכת על ידי תצפיות נוספות שיגרמו לזריקת התיאוריה לפח האשפה. ובמילים אחרות - הסיבתיות היא משמעות שהמוח האנושי משליך על המציאות, ולא חלק ממנה. "אגב, כאדם העוסק בנסתר (אתה עוסק בנסתר ?) אתה צריך לדעת שאמונה יוצרת מציאות." האם זאת הצהרת אמונה, או שזאת עובדה שאדם שעוסק בנסתר יודע שאמונה יוצרת מציאות, ומי שלא יודע שאמונה יוצרת מציאות לא עוסק בנסתר ? תאמין במה שמתחשק לך, אבל האמונה שלי היא שאמונה יוצרת *תפיסת* מציאות, ושיש תפיסות מציאות שמועילות למחזיק בהן יותר מאחרות.