ספרים על אסאטרו?

gwizard

New member
אין דבר כזה

אין דבר כזה "חסר השפעה לחלוטין". לכל דבר יש סיבה ומכאן - השפעה. זה שעדיין לא גילו מה ההשפעה לא עושה אותה ללא קיימת. שאלה מתבקשת: האם כהנים הם נצר לגזע עבמים ?

אורי רז

New member
והמקור להצהרות החד-משמעיות הללו ?

'אין דבר כזה "חסר השפעה לחלוטין".' תודה שאתה מעוות את מה שאמרתי. ברור שה DNA הוא בעל השפעה כלשהיא, לדוגמא הוא מוסיף למסה של מי שנושא אותו, השאלה היא האם הגוף עושה איתם משהו, לדוגמא משתמש בהם למטרה משמעותית כלשהיא, כמו קביעת צבע עיניים. "לכל דבר יש סיבה ומכאן - השפעה." בהעדר הוכחה לקיום עילת העילות וסיבת הסיבות, המשפט שלך אינו אלא הצהרת אמונה - אפשר ואין סיבה לכלום, והכל אקראי ושרירותי.

gwizard

New member
אמונה

בוודאי שהמקור להצהרה הוא אמונה. אחרי הכל, אנחנו בפורום פאגאניזם ולא פורום גנטיקה. אני לא חושב כי ניתן לדבר על דבר כלשהו ללא אמונה כלל, אם כי, סיבתיות הוא עקרון מדעי אם אני לא טועה. אגב, כאדם העוסק בנסתר (אתה עוסק בנסתר ?) אתה צריך לדעת שאמונה יוצרת מציאות.

אורי רז

New member
אדוני מתיימם ?

השאלה שלי לא הועלתה בהקשר האמוני, אלא הופנתה לבעל תואר בביולוגיה כדי שיתן תשובה על סמך הבנתו את הידע המדעי שרכש. "אני לא חושב כי ניתן לדבר על דבר כלשהו ללא אמונה כלל, אם כי, סיבתיות הוא עקרון מדעי אם אני לא טועה." אני חושב שיש כאן בלבול קל במושגים. במדע סיבתיות היא תיאור לתצפית הפשוטה ש'אחרי X תמיד קורה Y' (ובמכניקת קוואנטים התיאור הקצת פחות פשוט 'אחרי X יקרה Y1 בהסתברות Z1 או Y2 בהסתברות Z2 ..., סכום ה Zi מסתכם ל 100%) לבני-אדם נוח לנסח תיאוריה שאומרת ש X גורם ל Y במנגנון כלשהוא - אבל הגרימה והמנגנון הם רק תיאוריה, שעשויה להיות מופרכת על ידי תצפיות נוספות שיגרמו לזריקת התיאוריה לפח האשפה. ובמילים אחרות - הסיבתיות היא משמעות שהמוח האנושי משליך על המציאות, ולא חלק ממנה. "אגב, כאדם העוסק בנסתר (אתה עוסק בנסתר ?) אתה צריך לדעת שאמונה יוצרת מציאות." האם זאת הצהרת אמונה, או שזאת עובדה שאדם שעוסק בנסתר יודע שאמונה יוצרת מציאות, ומי שלא יודע שאמונה יוצרת מציאות לא עוסק בנסתר ? תאמין במה שמתחשק לך, אבל האמונה שלי היא שאמונה יוצרת *תפיסת* מציאות, ושיש תפיסות מציאות שמועילות למחזיק בהן יותר מאחרות.

gwizard

New member
אדוני לא מתיימם

אם הפנת את השאלה לבעל תואר בביולוגיה אז קצת טעית בשרשור כי היא ההודעה הייתה משורשרת כתשובה להודעה שלי. בהחלט יש לנו כאן בלבול במושגים. אני מדבר על כך שבאופן כללי אני מאמין כי לכל דבר יש סיבה. אתה מדבר על תיאוריה מדעית. אני לא אמרתי כי 'אחרי כל X תמיד קורה Y', אלא 'לכל X יש סיבה להיותו קיים ולהיותו X'. זוהי עובדה שאם אתה לא מאמין בשינוי שאתה רוצה לגרום אז השינוי לא יקרה. אולי המונח נסתר לא מתאים כאן. אני מדבר על כישוף. האם אתה יכול לעשות כישוף כאשר אתה לא מאמין בו ? לדעתי כן. האם אתה יכול לעשות כישוף כאשר אתה לא מאמין שהתוצאה הרצויה תתקיים ? ממש לא. אז מי מאיתנו מתיימם ?

אורי רז

New member
ובכן ...

"אם הפנת את השאלה לבעל תואר בביולוגיה אז קצת טעית בשרשור כי היא ההודעה הייתה משורשרת כתשובה להודעה שלי." השאלה שלי שורשרה להודעה של כוכב השחר, ובהתאם הופנתה אליו. "בהחלט יש לנו כאן בלבול במושגים. אני מדבר על כך שבאופן כללי אני מאמין כי לכל דבר יש סיבה." לך יש בלבול במושגים - אתה כתבת "אין דבר כזה "חסר השפעה לחלוטין"", ולא 'אני מאמין שאין דבר כזה "חסר השפעה לחלוטין"'. האם אתה מתקשה להבדיל בין המשמעות של שני המשפטים ? "אני לא אמרתי כי 'אחרי כל X תמיד קורה Y', אלא 'לכל X יש סיבה להיותו קיים ולהיותו X'" א. שוב שכחת להוסיף את המילים 'אני מאמין' לפני המשפט. ב. רוצה להגדיר מה זה סיבה ל X ? "זוהי עובדה שאם אתה לא מאמין בשינוי שאתה רוצה לגרום אז השינוי לא יקרה. אולי המונח נסתר לא מתאים כאן. אני מדבר על כישוף." אני אתן לך קרדיט שהגבלת את המשפט הראשון על ידי המשפט השלישי, ואבקש ממך להוכיח שבתחום הכישוף "אם אתה לא מאמין בשינוי שאתה רוצה לגרום אז השינוי לא יקרה". "אז מי מאיתנו מתיימם ?" מי שנדרש להמצאה כאילו שרשרתי את השאלה שלי להודעה שלך, ולא להודעה של כוכב השחר.

gwizard

New member
מה אתה מנסה להוכיח ?

ההיצמדות הפאטתית שלך לפרטים באמת תורמת לך משהו ? יש לך איזה הנאה סמוייה מכל העניין ? זה כבר לא פעם ראשונה שאתה מתנפל על דברים שאני רושם ומנסה לסלף אותם. מספיק, לך תנוח ותקרא איזה מחקר מדעי. זכות כל אחד להגיב לכל אחד בפורום ציבורי. אני אבקש ממך לא לקפוץ כל פעם כשמישהו מגיב להודעות שלך. חבל על הבריאות.

אורי רז

New member
אני לא מנסה להוכיח כלום

ואם אתה כבר מדבר על סילופים - לנסיון הפאתטי שלך לשכתב את המציאות ואז להתעלם מזה שזורקים לך אותה לפרצוף יש תרומה שלילית עבורך. אתה הגבת לשאלה שלי שהופנתה למישהו אחר מיוזמתך האישית, וכתבת איזה תשובה מעורפלת שלגן הכהנים וודאי יש השפעה כלשהיא (שהרי 'אין דבר כזה "חסר השפעה לחלוטין"') שאינך יודע מה היא ('זה שעדיין לא גילו מה ההשפעה לא עושה אותה ללא קיימת') [אתה חושב שזה באמת תורם משהו בתשובה לשאלה 'האם הגנים הללו [= גן הכהנים] לא באים לידי ביטוי בשום דרך ?'] אז ניצלתי את 'זכות כל אחד להגיב לכל אחד בפורום ציבורי' כדי להביע את דעתי על התגובה שלך, גם אם היא מציקה לך כל כך שאתה מוצא לנכון ללכלך עלי. אם יש לך בעיה עם מה שאני כותב בתגובה להודעות שלך, לכל הפחות אל תגיב להודעות שלי - זה רק צפוי שאני אגיב להודעות שאתה משרשר להודעות שלי, וחבל על הבריאות שלך.

ToryMaster

New member
אתה חתול?

אורי חתול? לא, אף אחד לא מתיימם. נסו לנהל דיון בלי לרדת לפסים אישיים, בבקשה.

Heathen Dawn

New member
אני חושב שזו שגיאת כתיב

צ"ל מיתמם (שורש תמם, בניין התפעל, הווה).

ToryMaster

New member
גם אני חושבת

אבל אל תהרוס לי את האתנחתא הקומית, במטותא ממך. [ציטוט בחתימה, רומח הדרקון או משהו?]

ממה שזכור לי

הרצף הנ"ל לא קיים בתוך מה שמכונה "מסגרת קריאה", דהיינו, הוא אפילו לא חלק של גן. האם הוא חסר השפעה לחלוטין? ייתכן. אני אנסה למצוא את המחקר הדן בנושא הנ"ל ב- Pubmed. אני חושב שגם יש לי עדיין עותק מודפס במקום כלשהו בסדר האקראי שאני קורא לו חדר. עניין ה- Junk DNA הוא סבוך. פעם חשבו שמעל ל-90% הם ג'אנק, כיום יודעים שקיימים רצפים רבים שהם אמנם לא גנים, אך הם מסייעים בעניין השכפול, ניהול הגנים, התעתוק, התרגום וכן הלאה. למשל, מיקרו-סטליטים (Micro Satellites). האחוז של מה שנחשב ג'אנק, לפחות כשאני למדתי הנדסה גנטית לפני כשנתיים, עמד על סביבות ה-50%. אולי היום זה אפילו פחות.

Heathen Dawn

New member
מחליא

כל חיבור בין הדת והרוחניות לבין המדעים המדויקים מעורר בי בחילה.

מחליא או לא

זו עובדה קיימת. מצאו רצף בסיסים שנמצא באחוז גבוה מאוד (מעבר למקריות) אצל מי שהוא "כהן" (ובזה גם יש את כ"ץ, אזולאי וכן הלאה) לבין מי שלא (ואחוז הלא כהנים בקרב היהודים שנשאו את הרצף הזה זהה, עד כמה שאני זוכר, גם ללא יהודים שנשאו את הרצף הנ"ל, וזה היה אחוז נמוך מאוד). זה לא כל כך מפתיע, בהתחשב בקפדנות שקיימת ביהדות לגבי מיהו כהן ומי לא. כמו כן, הדבר מראה אב משותף קדמון לכל הכהנים שהם. "מדע ללא דת מוביל לספקות, דת בלא מדע מובילה לאמונות טפלות" - אליפז לוי

אורי רז

New member
יש לי איזה זכרון שיש ספקות לגבי

האם מי ששם משפחתו אזולאי הוא כהן. הטענה הבסיסית היא שאזולאי זה ראשי-תיבות של 'אשה זונה וחללה לא יקח' מתוך האיסורים השונים על נישואי כהנים, כשיש ספק עד כמה יש לטענה הזאת אחיזה במציאות.

Heathen Dawn

New member
ככל הנראה retronym

כלומר לקחו מילה ואמרו שהיא באה מראשי תיבות של משהו. כמו שעשו לשפת התיכנות Basic, כשאמרו שהיא ראשי תיבות של Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code, כשלמעשה השם הוא פשוט המילה "בסיסי", וממציאי השפה לא התכוונו לשום ראשי תיבות. קרוב לוודאי שאזולאי בא מהמילה הספרדית לכחול (azul).

Heathen Dawn

New member
המדע היום הפך לדת בפני עצמה

יש כל כך הרבה אנשים, הן אתאיסטים והן פונדמנטליסטים שונים, החושבים שאי אפשר לדעת משהו בלתי אם המדע גילה לנו אותו.

למעלה