ספרים על אסאטרו?

driftwood89

New member
לא בהכרח

לדעתי הקיצוני יכול ליהיות צודק לפעמים, ברור שלא לגמריי, אבל דרך האמצע היא לרוב פשרה כזאת, אם כבר השוואה לדת, אפשר לקרוא לזה סינקריטיזם אפילו...

Heathen Dawn

New member
להיות צודק זה לא הדבר הכי חשוב...

...בחיים. להיות צודק, לדעת את האמת, לחשוב באופן רציונאלי - כל אלה דברים שהרטיבו את האדמה בדם חפים מפשע. הפשרה והאושר והרגשות משאירים אותנו אנושיים.

driftwood89

New member
מוזר...

בידיוק היום למדתי בהיסטוריה על כך שבריטניה וצרפת ניסו למצוא את דרך האמצע וניסו להתפשר אם היטלר... תחשבי כמה אנשים היו ניצלים ממוות אם בעלי הברית היו מרשים לעצמם ליהיות קיצוניים. עכשיו תראי, כמו שכתבתי למישו אחר פה, אני עושה את מה שנכון בעיני ואני לא מנסה לגרום לאחרים להאמין באותה הדרך, אבל אם מישהו מנסה לשנכע אותי לעזוב את מקומי בכוחניות, ברור שאני לא אתן לזה לקרות, אני לא מוכן להתפשר רק כדי לא להכנס לאימות. כשניסו להמיר יהודים, את מצדיקה את אלה שהתפשרו והפכו לנוצרים?

ToryMaster

New member
צריך להבדיל

יש להיות צודק, וסביר מאוד שהנקודות שקבוצות קיצוניות מסוימות עומדות עליהן, הן נכונות מבחינות רבות. בעיני, מה שהופך קבוצה קיצונית לכזו, היא דרך הפעולה שלה, הדרך בה היא מנסה לגרום לאנשים להסכים איתה, הנכונות שלהם להתפשר [דרך האמצע, נו. אל תקשיבו לי, איל ןאומר את זה יותר טוב].

driftwood89

New member
אישית אני מוצא את זה למאוד חשוב

אני רוצה ליהיות צודק במעשי, ויש כאלה שיאמרו שאני אדם קיצוני לגביי חלק מהדברים, אבל זה הדבר הנכון בעייני ולכן הוא חשוב לי, לא מעניינות אותי הפשרות, אני לא רוצה למצוא את האמצע, אני רוצה למצוא את האמת, ולמען האמת, לא משנה לי אם אנשים חושבים כמוני או לא, הדרך שלך לשפוט לא עובדת כשמדובר באדם כמוני שעושה את מה שנכון לגביו אבל לא מטיף לאחרים לעשות אותו דבר, דרכי הפעולה שלי הם אישיות ואם אמצע אדם שיחשוב כמוני וירצה להצטרף אז לא אתנגד, אבל אם אמצע אדם שחושב בצורה שונה, לא אנסה לשכנע אותו.

ToryMaster

New member
כל זה טוב ויפה

אבל האם תרצח ראש ממשלה מכיוון שחשוב לך שהפעולות יהיו צודקות ונכונות? תתאבד ובדרך תהרוג עוד אנשים כי חשוב לך להיות צודק ולשנות דברים בהתאם לזה?

driftwood89

New member
למה שאני יעשה דבר כזה?

כבר אמרתי שדעתי מתאימה לי ולא אכפת לי מהכלל, אם אני ירצח את ראש הממשלה זה כבר כפיית דעתי על האחר.

ToryMaster

New member
יופי

אז לא סתרת את מה שאמרתי, כי אני התייחסתי בעיקר להתנהגות וצורת פעולה. אם תרצה לשכנע מישהו אחר שאתה צודק, ושהוא צריך לחשוב ככה, אני מניחה שתנקוט פעולות פחות קיצוניות ממה שתיארתי למעלה, נכון?

driftwood89

New member
אתה צודק במאה אחוז

אני תמיד מכנה את המדע בשם "הדת המודרנית", וכששואלים אותי למה אני לא לוכח תרופות אני תמיד עונה ש"אני לא מאמין במדע", אני מוצא את המדע אשקרה כדת פגאנית, במקום אלים יש לנו מדענים, פסטר וכדומה... במקום כללי מוסר יש לנו כללי בריאות, במקום טקסים יש לנו ניתוחים... אפשר לעשות אם זה שוואה מאוד מעניינת דווקא

driftwood89

New member
תכניסי את זה לראש שלך

אני בן! זכר! אני בן ואני יכול להוכיח את זה! לא, אנשים לא סוגדים ללואי פסטר, אבל אם אני ילך לשירותים ואז יתחיל לאכול בלי לשטוף ידיים את תחשבי שאני מגעיל ואני ידכה אותך, אני לא אומר שהמדע לגמריי שגוי, אני רק מעלה את ההבחנה הזאת שאנשים עוקבים אחרי חוקי המדע באדיקות ובקנאות, אם אני לא יתקלח חודש אני יהפוך למגעיל ודוכא בעינייך כשלמעשה, אם טיפה דאודורנט לא היית שמה לב בכלל שלא התקלחתי. בידיוק באותה מידה שאדם שאוכל חזיר מגעיל וטמא בעיני היהודים השומרים

ToryMaster

New member
נכון, בן

אני באמת אנסה לעקור את מהראש שלי, אבל כרגע הוא אטום בקורי שינה. אתה ממש מזלזל בי, אם אתה חושב שטיפה דאודורנט תגרום לי לחשוב שאשכרה התקלחת, אני חושבת. אבלח זה לא אותו הדבר, אנשים לא סוגדים למדענים או חושבים עליהם כעל כוח עליון וכל יכול.

driftwood89

New member
היי היי

אני לא מזלזל באף אחד, אני משתדל שאפילו לא לזלזל בערסים, אפילו שלפעמים הם נורא מקשים על העיניין, אני רק אומר, שעובדה, שאני לא אדם שעיר, משמע אני לא מסריח כמו רוב האנשים, משמע, אם אני ישים דאודורנט רוב הסיכויים שלא תשימי לב בכלל שאני מטונף... ואנשים לא סוגדים למדענים, הם סוגדים למילה שלהם, כשיצאה הקביעה שמרגרינה זה יותר בריא מחמאה כולם רצו לקנות מרגרינה ובידיוק להפך שהמדענים החליטו שחמאה זה בעצם יותר בריא ממרגרינה. מה שהמדענים אומרים הופך לחוק ומוסר עבור רוב האנשים בחברה המודרנית, את באמת לא טוענת אחרת?

כי זו טפשות של אנשים

לא של המדענים. אמנם יש מדענים שמתאים להם שיחשבו שהם אלוהים, אבל מדענים רבים הם נגד זה, במיוחד אלו שלא אוהבים להיות יותר מדי בחדשות. בנוסף, מאיפה אנשים יודעים על התגליות המדעיות? מהעיתונים היומיים. מי שמאמין לכל מילה של העיתונים האלה, הוא באמת פתי, לדעתי. רציתי לכתוב עוד משהו, אבל שכחתי. ככה זה כשכותבים מהעבודה.

ToryMaster

New member
אני באמת טוענת אחרת

חוק ומוסר? אולי שיטה לחיים טובים יותר, אבל בהחלט לא חוק ומוסר. וכן, ההתקטננות פה חשובה, מכיוון שאנחנו מנסים להפריד בין עצות ומנהגי אכילה או מקלחת, לבין מוסר.

למעלה