ספרי,

טלה בר

New member
בכל זאת

הקניבלים בעולם הם בכל זאת פגאנים, לא מונותאיסטים, ומסורת הנוצרית הזאת באה ישירות מהפגאניזם, לא מהיהדות. גם טאבו קשור בדת ובאמונה.

ToryMaster

New member
../images/Emo2.gif!!!!!!!!!111

מה אתה עושה כאן

dors

New member
אם את רוצה אני יכול ללכת ../images/Emo3.gif

אני עוקב אחרי ההשתלטות האיטית אך היעילה שלך. מקודם סקס לנוער, עכשיו פאגאניזם בישראל.. מה הלאה?
סתם ... אני עוקב אחרי הפורומים שאני בונה להם אתרים

טלה בר

New member
אוסיף כאן

שגם כתבתי מאמר על "האדונית והרוכל" בהתייחסות למאבק שבין יהדות ופגאניות. הוא כבר הופיע באתר שנסגר בינתיים, ובקרוב אשתדל לפרסם אותו במקום אחר.

hdawn

New member
תביא לראות ../images/Emo13.gif

אבל אני בשיעור ספרות בתיכון המורה לימדה אותי שהסיפור הוא על המאבק בין היהדות לנצרות ולא פגאניזם.

ToryMaster

New member
אני למדתי

שזה מאבק בין היהדות לשאר עמי אירופה, לאו דווקא נצרות.

טלה בר

New member
זה מה שאמרתי

המורים, ורוב עם ישראל, מבינים את היהודי אבל לא את האדונית. איפה ראית את הנוצרים קניבלים ושותים דם? אבל אם המאמר שלי יגיע לרשת, קרא אותו ותיווכח.

hdawn

New member
לעניין נוצרים קניבאלים

האמונה הנוצרית הרשמית (הקתולית והאורתודוכסית - הפרוטסטנטים נרתעו ושינו אותה) היא שהלחם והיין בסעודת המיסה הופכים לבשר והדם הממשיים של ישו. ארוחת המיסה היא, לפי הדוגמה הרשמית שלהם, ארוחה קניבאליסטית.

ToryMaster

New member
זה מעלה לי שאלה לראש

מה בעצם מגדיר קניבליזם? הראייה של העולם את הקניבל? הראייה שלו את עצמו? עצם זה שהוא אוכל בשר אדם?

hdawn

New member
הגדרתו...

...אכילת בשר של אותו מין. כלב שאוכל בשר כלבים. אדם שאוכל בשר אדם. זהו קניבאליזם. עד כמה שידוע לי. (ועוגי [מהחבובות, למי שזוכר] אם הוא אוכל עוגיה. סתם, סתם
)

ToryMaster

New member
אוקי

אתה חושב שזה קניבאליזם גם אם זו אכילת בשר מאותו המין, באופן סמלי?

hdawn

New member
אם זה סמלי

אם זה סמלי אז זה קניבאליזם סמלי. אבל הנוצרים הקתולים, למשל, לא מאמינים שסעודת המיסה סמלית. עיקר אמונה חשוב בנצרות הקתולית הוא שהלחם והיין הופכים לבשר ולדם הממשיים של ישו ברגע שהכומר לוחש עליהם כמה מילים (מאגיה וכישוף, למרות שהם מכחישים זאת בכל תוקף).

טלה בר

New member
אבל

לא לשכוח שזה קניבליזם סמלי בלבד, שלא כמו אצל הפגאנים ששם הוא ממשי. הלחם והיין הופכים לבשרו ודמו של ישו רק בדמיונם של המאמינים, ולא בפיהם.

hdawn

New member
הפוך

הפגאנים, עוד מאוד שנים לפני הנוצרים, היו אוכלים ארוחה של לחם ויין המסמלת את בשרו ודמו של האל המת והקם לתחיה (דיוניסוס, אוזיריס, אטיס, אדוניס, תמוז - בהתאם לאיזור). הם תמיד האמינו שהסעודה סמלית, שהלחם והיין רק מסמלים את הבשר והדם של האל. לעומת זאת, הנוצרים הם שקבעו שהארוחה הזו לא סמלית אלא ממשית, שהלחם והיין הם הבשר והדם הממשיים של האל המת והקם לתחיה (ישו). ודאי שזה רק בדימיונם, אבל הם מתייחסים לזה במלוא הרצינות (לפחות הקתולים). באיזו דת פגאנית קיים הקניבאליזם כחלק מהדת?

טלה בר

New member
למעשה,

התיאוריה היא שהפגאנים הקריבו קרבן ממשי - לפנים אדם ולאחר מכן חיה - ואכלו את הבשר ושתו את הדם למעשה.

hdawn

New member
צריך ראיות

צריך תיעוד מפגאנים עצמם שהם אכלו בשר אדם. תיעוד מאויבי הפגאנים (כמו הנוצרים, למשל) הוא פסול. וגם אם תימצא חברה פגאנית מסוימת שהקניבאליזם היה נהוג בה, אי אפשר להשליך על כל הפגאנים (כשם שהאמונה הנוצרית באלוהות משולשת (האב, הבן ורוח הקודש) אינה יכולה ללמד על היהודים והמוסלמים). התג "פגאני" מתייחס לדתות וחברות שהשוני ביניהן יכול להיות גדול כשוני בין היהדות למורמוניזם (וכך גם היום: ויקה לעומת אסאטרו).

טלה בר

New member
מבחינה מחקרית

אתה צודק, ובוודאי שלא התייחסתי לכל הפגאנים, ובוודאי שלא לפגאנים החיים כיום. את הראיות אנחנו מוצאים בטקסטים שמוצאם קדום ככל האפשר, ומסיפורים בעל פה שעברו מדור לדור ובוודאי עברו גם שינויים רבים. הוכחות מוחלטות אין בידינו, מאחר שההתייחסות היא אל עמים ושבטים שמכבר נעלמו מהעולם, או ששינו בצורה דרסטית את דרך חייהם במשך אלפי השנים שאולי חלפו מאז שנהגו במנהגים הקדומים האלה.

למעלה