סקר חדש: מצעד הגאווה בירושלים

trigotrigo

New member
ירושלים היא גם לא של ההומואים בלבד

ואם הם לא מסוגלים לכבד את זכותם הדמוקרטית של אחרים, אין סיבה שיכבדו את זכותם הדמוקרטית שלהם.

trigotrigo

New member
בעצמך אמרת שאין להם כוונה להתחשב

בכל מי שקיום המצעד מפריע לו. זה קצת מסכם את העניין, לא?

the new L

New member
לא

זה עדיין לא אומר שזה פוגע בזכויות הדמוקרטיות של מישהו.

trigotrigo

New member
לא?

זה בדיוק אומר את זה! אם הם עושים בכוונה כדי לא לכבד את דעתם של אחרים, הם פוגעים בזכויות הדמוקרטיות שלהם באופן מובהק!

אשרת

New member
בכוונה?

אם הם היו עושים זאת במאה שערים או בשכונות חרדיות נטו, אז כן , גם אני הייתי מתרעמת על כך. אבל לאור העבודה שהם עושים זאת במערב ירושלים, הזכות המדוקרטית שלהם להפגנה, לא פוגעת באיש. או שכן פוגעת, במי שבוחר להפגע ובאלו שלא יודעים להתמודד עם ההומופוביה שלהם. בכל מקרה, אולי כדאי לאסור על החרדים לערוך את השטויות שלהם בת"א. המצאותם שם עלולה לפגוע ברגשותיהם של החילונים. ואתה הרי לא רוצה שהחילונים יפגעו, נכון, איל?

the new L

New member
למה היית

מתרעמת על כך אם הם היו עושים את זה במאה שערים? למה צריך להתחשב במי ששונא אנשים ללא סיבה? היית מתרעמת אם יהודים היו עושים הפגנה בעיר מלאת אנטישמים? אם שחורים היו עושים הפגנה בעיר מלאת גזענים ששונאים שחורים?

אשרת

New member
למה?

אתה אכן צודק שלא צריך להתחשב במי ששונא אנשים ללא סיבה. אין ספק, שהחרדים ותומיכם הם הומופוביים גם אם לא מוצהרים. אבל אני חושבת, שעל מנת להוכיח את צדקת דרכך לעיתים צריך לגלות גם סוג של התחשבות באנשים אחרים. בדיוק כמו שאני מ תרעמת על כך שבלב רמת אביב החליטו לפתוח שם כולל בניגוד לרצון התושבים ועם סיכוי לשינוי אופי השכונה.

the new L

New member
תלוי

לפעמים בשביל להוכיח את צדקת דרכיך צריך להתחשב באנשים אחרים. כאנשים שונאים אדם ללא סיבה - לבקש ממנו בתגובה להתרחק מהם זה לא דבר שהגיוני לעשות. זה שהחרדים שונאים הומואים לא אומר שהומואים צריכים להתרחק משכונות חרדיות. שכונות חרדיות הן לא גטאות. הן לא שטח פרטי. הן שטח שבו כל אחד יכול לעבור בו כאוות נפשו ולהפגין בו אם הוא רק רוצה בכך. גם להומואים יש זכות להפגין בשכונות חרדיות, ואני לא מוצא בזה שום דבר פסול. כל עוד כמובן הם יתלבשו בצורה צנועה, כי כן יש מקום להתחשב ברצונם לא לראות את גופם של אנשים. בזה אין לי שום בעיה להתחשב. בדיוק כמו, אגב, שלחרדים יש את מלוא הזכויות לבוא ולהפגין ב"רחובות ליברליים" כאוות נפשם. לי לא אכפת אם חרדים יבואו להפגין ברחוב שלי. ואם להם יש בעיה עם זה שיבואו שהומואים יבואו להפגין במאה שערים - אני לא רואה סיבה להתחשב בהם. אני לא אתחשב באנטישמים שלא רוצים יהודים בשכונה שלהם. ובדיוק באותה מידה לא אתחשב בחרדים שלא רוצים הומואים בשכונה שלהם.

trigotrigo

New member
הם כבר השחיתו בית כנסת,

לא נראה לי שמה שאת אומרת קובע להם את סדר היום..

אשרת

New member
כמו שאמרתי כבר

כולי תקווה שימצאו את החוליגנים הללו וימצו עמם את הדין. אבל מה עם האבנים? הפחים השרופים? האיומים ברצח?! מה עם זה שכמעט נרצח שנה שעברה על ידי החברים החרדים שלך?! אה? עם כל הכבוד, חייו של אדם חשובים יותר בעיני מאיזה בניין אשר מהווה מקום לפולחן דתי!

trigotrigo

New member
החברים שלי?

אני לא חושב שאף אחת מהקבוצות צריכה לרמוס את השניה! אבל כשמישהו כאן בפורום כותב שהמצעד הזה נועד כדי לא להתחשב בעמדתם של אחרים, אז זה קצת מטריד אותי. זה צריך להטריד גם אותך.

אשרת

New member
אותי?

אני חשובת שזה אמור להטריד אותך שהחברים שלך היום זרקו חזיזים ואבנים על אנשים שנסעו בכביש 1...

אשרת

New member
אני לא עוברת שום נושא.

אני מראה לך בדיוק את הפנים האלימות של החרדים. ההתנהגות הזאת שלהם עלולה להוביל לרצח. חבל שאינך נותן על כך את דעתך, איל.

trigotrigo

New member
רגע, אז הפנים האלימות של ההומואים

לא מפריעות לך? על זה את לא נותנת את הדעת? מי שהשחית בית כנסת לא ישחית גם בני אדם?

the new L

New member
שאלתי שאלה ולא ענית

באילו זכויות דמוקרטיות זה פוגע? לדוגמה - חופש הביטוי הוא זכות דמוקרטית. באילו זכויות דמוקרטיות פוגעים עורכי המצעד?

trigotrigo

New member
חופש הביטוי, חופש הדת, הזכות לחיים

להתחיל לפרט לך את כל הרשימה?

the new L

New member
אתה יכול להסביר?

כיצד חופש הביטוי של החרדים נפגע? האם מישהו אוסר עליהם להתבטא בעניין מסויים? כיצד חופש הדת של החרדים נפגע? האם מישהו אוסר עליהם לבצע פעילות דתית מסויימת/מכריח אותם לבצע פעילות דתית מסויימת? כיצד הזכות לחיים של החרדים נפגעת??? (את זה אני בכלל לא מבין)

trigotrigo

New member
לצטט אותך שוב?

כשאמרת שאין להומואים כוונה להתחשב בעמדת הדתיים או כל אחד אחר שאינו תומך בקיום המצעד, בעצם אמרת שהם יקיימו את המצעד ויהי מה, גם במחיר של רמיסת הערכים שלפיהם חיים כל שאר האנשים. אתה רוצה פירוט? הוא נמצא לכל אורך השרשור!

למעלה