סקר חדש: מצעד הגאווה בירושלים

trigotrigo

New member
להתחשב באדם פירושו לכבד את זכותו

אם אתה טוען שההומואים עושים את המצעד בכוונה תחילה שלא להתחשב באמונתם של אנשים מסויימים, זה פוסל את כוונת המצעד להיות הפגנה של "שיוויון וחופש", או איך שיגדירו את זה.

the new L

New member
זו לא כוונתי

להתחשב בבן אדם - כלומר לקחת את הפגיעה ברגשותיו כתור שיקול בצעדים שאעשה. האם ההומואים צריכים להתחשב בכך שיש אנשים שנפגעים מעצם קיומם? האם השחורים צריכים להתחשב בכך שיש אנשים ששונאים שחורים כאשר הם מחליטים מה לעשות?

trigotrigo

New member
זו אינה סלידה מקיומם,

אלא סלידה מהעובדה שפעולה מסוימת שיבצעו תפגע באמונה של מישהו אחר. לא הקיום הוא הבעיה - אם המצעד היה בעיר אחרת התנגדות של אנשים עם זיקה לאמונה דתית הייתה נמוכה יותר עד כדי אפסית - ראה לדוגמה שבתל-אביב אף פעם לא היה מאבק כל כך נחרץ בעד ונגד קיום המצעד!

אשרת

New member
גם קיומו של בית כנסת ברחוב שלי

פוגע קשות ברגשותי. אז אתה מציע לי ללכת להרוס אותו כי אני ילדה קטנה שלא מסוגלת להתמודד עם רגשותי, איל? אתה בכלל שם לב לטענות שאתה מעלה? רובם מתחייסים לחרדים כאלו הם ילדים מוגבלים במקרה הטוב. תחשוב , כמה פעמים אנשים פוגעים בך, עושים דברים בניגוד לרצונך/ לאמונך שלך,ואתה עדין לא חשבת לצאת לרחובות לשרוף פחי אשפה, לזרוק אבנים ולאיים ברצח. אסור להכנע לטרור. ומה שכרגע החברים החרדים שלך עושים - זה פשוט טרור. אם לא הייתי עובדה, הייתי מגיעה לירושלים למצעד להביא את תמיכתי בזכותה שלה קהילה לקיים את המצעד שלה בכל מקום בארץ, ולו משום שירושלים היא העיר גם שלהם ולא רק שלך ושל החרדים ומי שמאמין בקיומו של אל עליון.

trigotrigo

New member
מצחיק שתיארת השחתת בית כנסת,

כי זה בדיוק מה שהחברים ההומואים שלך עשו בתל-אביב... רואה לאן זה הולך?

אשרת

New member
החברים שלי?

החבר ההומו שלי נדבר לפני שבוע על ידי החברים שלך. שנית, התייחסתי לזה בפורום שינוי - צריך למצוא את הפורעים ולמצות עמם את הדין. הם , לדעתי , בהחלט פוגעים במאבק של החברים שלהם. ואם מדברים כבר-- להזכיר לך כמה שוטרים נפגעו על ידי החברים החרדים שלך? שלא נדבר על כמות זיהום האויר שהשרפות שלהם עשו? או שאולי אתה רוצה שנדבר על האיומים ברצח שהחברים שלך מעיפים לכוון המפגנים? או שאולי תאשים את אדם רוסו בכך שהוא כמעט נרצח שנה שעברה בגלל שהם עשו את המצעד בירושלים?

trigotrigo

New member
אני מאשים את מי שמתעקש.

עד כדי כך מוכנים שני הצדדים ללכת למלחמת חורמה על העקרונות שלהם? אם כך, למה צד אחד צריך להתקפל לעומת השני?

אשרת

New member
עקרונות?

זכותה החוקית של הקהילה לקיים את המצעד שלה על פי החוק. עד כמה שאני יודעת, על פי החוק אסור להפעיל אמצעים אלימוים טטרור נגד אוכלוסייה כזאת או אחרת. המצעד לא עובר בשכונות חרדיות או במקומות הקדושים, ולא ירושלים, עלפי החוק, לא נחשבת למקום קדוש, ועל כן אין פה שום פגיעה. החרדים בסך הכל מראים את הפנים המכוערות עד מאוד של של היהדות. פורסם השבוע סקר שנעשה עלידי מכון גשר (נדמה לי) אשר בו היה כתוב שהאולוכסייה הכי שנואה בארץ הם החרדים. מעניין למה.

trigotrigo

New member
את מפרידה בין חלקי ירושלים?

עיר אחת היא ירושלים, לא עשרות חלקים לפי כל מי שגר בה.

אשרת

New member
מה לעשות...

שכל עיר נורמאלית ושפויה מחולקת לרובעים, לשכונות ואפילו לרחובות. :| אל תנסה ליצור משהו שאין לו אחיזה במציאות. צר לי לומר לך, אבל כולם יודעים למה הכוונה ב"מערב ירושלים" ול-"מזרח ירושלים" , וכאשר מציינים "מאה שערים" - כולם יודעים למה הכוונה. אל תנסה לרדת לרמה נמוכה יותר בגלל ויכוח

trigotrigo

New member
ירושלים היא לא עיר נורמלית ושפויה.

זה כל מה שיש לי להגיד לך.

trigotrigo

New member
זו אינה שנאת חינם.

בשביל מי שמאמין בערכה הדתי של ירושלים, המקום הזה מייצג הרבה, וכשערך שעל פי אמונה מסוימת מתנגש עם אותם הערכים - נוצרת בעיה.

the new L

New member
זאת כן שנאת חינם

אין ספק שלמי שמאמין בערך הדתי של ירושלים ירושלים מייצגת הרבה. ועדיין את ההומואים הוא שונא לחינם כי הם לא פגעו בו בשום צורה שהיא. מי שהאמונה שלו מתנגשת עם קיומם של הומוסקסואלים - יש בעיה מאוד קשה באמונה שלו. וכן, מכיוון שבתנ"ך נאמר במפורש שצריך להרוג את מי ששוכב משכב זכר - מי שמאמין בכל מה שכתוב בתנ"ך - יש בעיה מאוד קשה עם האמונה שלו, ואם הוא שונא אותם זאת בהחלט שנאת חינם.

trigotrigo

New member
חינם משמעו סתם.

כשאתה מתבסס על האמונה שלך זה לא סתם. גם אנטישמים לא שונאים סתם - אל תשכח שהכנסיה הנוצרית היא זו שבראשיתה סימנה את היהודים כרוצחי ישו, ועל הנחה זו גדלו והתחנכו דורות.

the new L

New member
סתם משמעו

ללא סיבה הגיונית. דוגמה לשנאה לא חינם - אני שונא אדם מסויים כי הוא היכה אותי. אני שונא מדינה מסויימת כי היא מרבה לתקוף את המדינה שלי. דוגמה לשנאת חינם - אני שונא אדם מסויים כי אני מאמין שכך אלוהים רוצה. זוהי שנאת חינם משום שאין היא מבוססת על אירועים שקרו. האדם שאני שונא במקרה הזה לא פגע בי בשום צורה שהיא.

trigotrigo

New member
ממתי רצון אלוהים הוא סתם?

באמת, אתה קצת חוצה כאן איזה גבול.

למעלה