סקר: מהו המשקה הכי מוזר שביקשו ממכם לעשות?

Ronnie O

New member
מסכימה עם כולם.

במקרה ספיציפית בעבודה הזאת זה לא משנה כלום, כי התפקיד שלי הוא באמת לא להחליט בשביל לקוחות. זה התפקיד של בעלי המקום. לעומת זאת ערכים ועקרונות- זה דבר שלכל אחד יש. כמו שאני למשל בחיים לא אסכים לחזור להיות חברה של מישהו שבגד בי. אולי לזה יותר קל לכם להתחבר. בכל מקרה- זו אנלוגיה לעיקרון--- יש אנשים שהעקרונות שלהם לא מאפשרים להם שלא לתת כבוד למשקה מסוים או לכוונה של היצרן. ואם הוא מחליט שהוא לא מוזג, שייתן לברמן אחר או מלצרית למזוג- הלקוח עדין יקבל מה שהוא רוצה, לא?

or83

New member
כמו שאמר אריאל זילבר

"היו לי פעם עקרונות, מכרתי את כולם" אם מישהו יבקש ממני שאטו מרגו 1900 (22 אלף דולר במסעדה הקרובה לביתי) סאוור עם רד בול בצד ובלי קרח הוא יקבל אותו בשיא המהירות ועם חיוך.

temptation411

New member
לא מסכים עם מה שאמרת..

תחשבי על בריסטה שלא יהיה מוכן לעשות אספרסו עם פולי קפה משובחים כי זה פגיעה בפולים. או טבח שלא יהיה מוכן לבשל בעלי חיים כי הם יצורים חיים. לאף אחד מהעובדים האלה איו מקום בעבודה שכזאת. אני אישית היתי מרגיש מטומטם לבוא להגיד ללקוח."שומע אחי..אין מצב שאני מוזג לך xo עם נסטי מנגו אפרסק ולהציף בקוזה מרה אבל תבקש ממישהו אחר" את נותנת שירות ואם את לא מבינה את הדבר הזה שהוא הכי בסיסי בעבודה זו בעיה קשה מאוד.

Ronnie O

New member
אני לא אגיד ללקוח לבקש ממישהו אחר.

זה גם ממש לא מה שאמרתי. וכמו שיש מסעדות צמחוניות, יש גם בר-יין... לכולם יש מקום. קטע.

temptation411

New member
יש בר יין נכון..

ואם מישהו ירצה שאטו מרגו ב22 אלף דולר עם קרח וקולה? אז מה? תגני על הבקבוק בחירוף נפש ולא תפתחי? באותה שניה תקבלי בעיטה מהמקום בהצהרות של ull never work in this city again

Ronnie O

New member
לא נראה לי

לא נראה לי שבבר יין ימזגו לך יין שאטו מרגו עם קרח וקולה. נראה לי שישימו לך את הקולה והקרח בנפרד. אתה תקלקל את ההשקעה האדירה שנעשתה ביין הזה, לא הסומליה.

nunimon

New member
אתה חושב שבחור צמחוני היה נהיה שף בשרי ?

לא נראה לי . תראה, אני לא חושב שקיים ברמן בלי תודעת שירות. ואם קיים, אז הוא אולי עובד בבר אקטיבי. אבל אני כן חושב, ושמח לשמוע ברמנים שלוקחים את המקום של הבר קצת הלאה לאומנות. אפרופו שפים, עברתי בהרבה מסעדות עם שפים פסיכיים לגמרי. באחת המסעדות לא היתה אפשרות לשינויים במנות - מה שיש , זה מה יש. לא טוב לך? אתה יכול ללכת. לקוחות העריכו את זה, והמקום עבד נון סטופ. דוגמא נוספת, היא במסעדה אחרת, שאם היית רוצה משהו שונה, השף לא היה מכין לך , אלא נותן לך את המרכיבים בצד . (כמדובר ברוטב, או תוספות מיוחדות). אני לא חושב שברמן לא יכול להיות גם ככה. הבעיה לדעתי תמונה בבעלי הברים בארץ, ובברמנים עצמם. אפשר לספור על כף יד אחת ברים אמיתיים , ואני לא מאמין ששם תקבל כל מיני יצירות לא ברורות. תנסה לקחת את המזיגה למקום אחד קדימה - למקום של אומנות. אם אתה לא מבין על מה אני מדבר, אז זה דיון סרק. אין פה ויכוח מי צודק ומי לא, זה פשוט שתי גישות שונות.

temptation411

New member
יש מספיק מקומות שאפשר לטעום בהם יצירות לא

ברורות..לצערי כמו שאתה אומר זה לא בבארים אלא בברים של מסעדות שף פאבים שמתמחים בקוקטלים לא מחזיקים מעמד יותר מדי ראה ערך הקוקטיל רום. הבעיה היא ש90 אחוז ממה שברמן מוזג בבר זה X+רדבול ואם כבר יש קוקטלים בתפריט זה לרוב לונג איילנד סאוורים ושאר מיני קוקטלים בצבעים משנות ה70. למזלי לי ניתנה יד קצת יותר חופשית בתפריט החדש שהרכבתי לבר שאני עובד בו והיום יש 4 קוקטלים קלאסיים ושאר דברים קצת יותר יצירתיים. בכל אופן זה לא ויכוח..אני מסביר את הצד שלי ואתה את שלך הכל בחברות :)

nunimon

New member
צ'ייירס....../images/Emo72.gif

לפחות על דבר אחד אנחנו מסכימים - תרבות הברים בארץ טעונה שיפור. וכמו החתימה שלי - יפה שעה אחת קודם...

nunimon

New member
לא...

אבל אני מכיר ברמניות שלא יודעות לשתות אלכוהול...

ההבדל בינינו לבין שפים - שלמעט קוקטיילים -

שפים הם היוצרים של מה שאתה מקבל. כשתהיה מאסטר דיסטילר, כמו ששאמרו כאן, אז זה יהיה לגיטימי לחלוטין...

obbb

New member
ממש לא קשור

עם כל הכבוד למשקאות - ויש המון כבוד. משקאות אלו מוצרים דוממים, חסרי רגש או השפעה ניכרת על שלום עולמי או משהו כזה. את לא יכולה להשוות "כבוד" לוויסקי לעניינים של מערכות יחסית ומערכות חברתיות. זה וויסקי. זה דומם. העבודה שלך במילה אחת: למזוג. אז למה להתפלסף? כאילו אם את אישית מוזגת אז פחות דביבוןן אחד בעולם נרצח בגלל הפרווה שלו או משהו. סה"כ וויסקי.

Ronnie O

New member
מממ...

ואם נגיד זה היין שאתה הכנת? ומישהו מבקש מך למזוג לו את היין עם סודה. הוא הפך את היין שלך- זה שהיה אמור להיות בטעם מאוזן של פירות יער וניחוחות של אדמה עם סיומת ארוכה, למיץ מוגז בצבע אדום. בדיוק כמו שיצרני בירות מייצרים את הכוס המושלמת בשביל הבירה שלהם. ובדיק כמו שאספרסו שותים בספל מסוים ולא בשאט. התפלספות? לא אני התחלתי את זה

temptation411

New member
אז אני מבין שיש לנו הכבוד עם מאסטר דיסטילרית?

ובקשר לכוסות. נכון שמומלץ למזוג בירה x בכוס שמיועדת לה.אבל זה יותר ענין של מיתוג ופרסום מאשר קטע של טעם. היצרנים מעדיפים שיראו מה את שותה ולא נוזל בצבע מסוים.הרי לא כל מה שבצבע שתן הוא קרלסברג..רק מה שבצבע שתן ובכוס של קרלסברג הוא קרלסברג.

Ronnie O

New member
אתה מזלזל. וזה לא יפה.

אבל צבע שתן זה לא הדבר היחיד שמאפיין קרלסברג. נכון, הוא לאגר. פשוט. מאוד. ולא לטעמי. אבל לכוסות ועוד איך יש משמעות. נכון שבלאגרים שטוחים ומשעממים זה לא הכי תקף, אבל בבירות אחרות כן. במשקאות אחרים כן. אתה לא יכול להגיד לי שזה רק עניין של מיתוג ופרסום.

obbb

New member
קחי את הדוגמא הכי ברורה שיכולה להיות

עזבי את העובדה שכל העולם מונע על כסף. קחי את רמי מרטן או הנסי או לא זוכר איזה קוניאק, שיזם תחרות קוקטיילים (אם אני לא טועה ע"ב רמי VSOP) אם אני לא טועה יש גם איזשהו סוג של אלכופופ ע"ב קוניאק, ויצא לי לשמוע על חברת קוניאק שמעודדת ללגום אותו בצ'ייסרים. בשורה התחתונה - אם יצרנית אלכוהול תדע שעידוד הרחבת מגוון צורות השתיה של המותג תגדיל באופן משמעותי את המכירות - היא תעשה את זה. לעיתים יש חשש בפגישה ביוקרה של המותג. ולעיתים מתברר שזה להיט היסטרי. משהו שעולה לי לראש - קווארבו בלק מדליון שממליצים לשתות עם קולה (אני צודק?) אומנם לא בקבוק ב5,000 ש"ח. אבל בהחלט יקר באופן יחסי. לצאת מהסרט - אין פרות קדושות! אגב כל הדיון הזה עושה לי חשק עז לקוקטייל שבוגד בערכים האלה... ולסיום אדגיש שוב - אם היה לי את הממון, אז הייתי שותה קוואלי עם תפוזים ולא סטולי עם תפוזים, אם היה לי חם אז הייתי שותה גם לאפרויג 30 עם קרח, הייתי מכין מרגריטה עם טאקילה אנייחו. למה? כי אני יכול וכי זה יהיה יותר טעים מאשר עם סאוזה סילבר.

nunimon

New member
יש הרבה מעבר לטכני...

אני ברמן הרבה שנים, וכן יש לי סנטמנטים לאלכוהול , בעיקר לכזה שלפי דעתי בלבד נחשב לאיכותי. אם אתה נשאר ברמן טכני, אתה נשאר ברמה מסוימת. אם אתה מביא רגש, ובעיקר את עצמך לעבודה , זה מה שעושה את זה מיוחד ואחר. רוני נתנה דוגמא טובה. אם אתה היית מייצר משקה מסוים, היית רוצה לתת לו את כל הקרדיט שיש, נכון? אותו דבר אני לגבי דברים שאני מאד אוהב. בדרך כלל כשאני קולט לעבודה ברמנים, אני מחפש לאו דווקא את המוזג הכי מהיר, או הברמן עם הלוק הכי נכון, או עם הניסיון הכי טוב.. ברור שאלו קריטריונים, אבל לפעמים מבט, או אופי , או בעברית אינטואיציה לבנאדם, יכולים לקדם הרבה יותר. למה? כי בחיים יש מעבר. יכול להיות שב80% מהמקרים בחיים אין לזה חשיבות, אבל בעיני, יש לזה הרבה. אתה מכיר את המשפט MORE OF THE SAME? בשביל להיות בר שיגרום לאנשים להגיע ולהנות, לדעתי זה לא העיצוב, או השיק, או הקהל. לדעתי בר טוב, מתחיל קודם כל מברמן טוב.
בגלל קשיי השפה העברית, ההודעה נכתבה בלשון זכר, אבל היא לגמרי מתייחסת לברמניות , ולא רק כאלו בלונדיניות עם חזה זקור.

למעלה