סקר: מהו המשקה הכי מוזר שביקשו ממכם לעשות?

temptation411

New member
מסכים עם חלק..

ונכון הברמן הופך את המקום לבר טוב בגלל היכולות האישיות ולא בגלל שהוא מוזג מהר. ובתור חובב אלכוהול ובעל כמה שנות ותק מאחורי הבר תמיד מעניין לראות כמה אפשר למתוח את גבולות הטעם. בטיול האחרון שלי לפריז ניסיתי קוקטיל על בסיס לפרויג 10 חוזק חבית להגיד לך שקיבלתי פרצופים?סירובים למכור? להכין? ואללה ממש לא ברמן טוב קודם צריך לתת ללקוח הרגשה נוחה לא לבקר ולא לשפוט ולא לעשות פרצופים. תראה לי את הברמן הראשון במגה בר שיסרב למזוג xo רדבול או קולה לבבון המצוי ולא יקבל בעיטה בתחת תוך כדי משמרת.

nunimon

New member
בזה אתה צודק לגמרי

אני יוצא מנקודת הנחה שכמו שאמרתי לך בהודעה איפשהו בשירשור הזה, שהלקוח לא הרגיש בכלל שמפריע לי למזוג לו את המשקה. כמובן שאמרתי לו את דעתי, אבל מהמבט שלו, ומהטיפ שנשאר, לרגע לא נתתי לו תחושה לא נעימה. אם לא הייתי ברור אז אני רוצה להבהיר - לקוח הוא קודם כל לקוח. א-ב-ל הוא בא אלי לבר. הוא בא לאזור שלי. וכאן אני בעל הבית, ואני זה שמחליט. מכאן אני צריך להוציא אותו מאושר, מחויך, מרוצה ושיחזור שוב מחר בערב. אם אני אתן לו את מה שהוא רגיל אליו - הוא יוכל מחר ללכת לקבל את אותו דבר בבר הסמוך, ואולי במחיר יותר זול. אם הוא מגיע אלי, ומקבל חוויה, ומקבל שינוי, ומקבל אסקפיזם (בריחה) מהשגרה שלו - עשיתי את עבודתי, והוא ימשיך לבוא , בלי קשר למחיר. בתקופת השיא של העבודה שלי היו סביבי מעגל לקוחות וחברים שבאים לשתות איפה שאני מברמן, ולאו דווקא בגלל המקום , או ההנחות שהייתי נותן להם. ואני מדבר לא על חוג חברים - אלא על מעגל לקוחות, לא קטן בכלל. אני רוצה להדגיש - הגישה היא המפתח לכל התאוריה שלי. אם אין לך גישה, כלום מזה לא יצליח, וזה לא מתאים לכל ברמן. אני נותן פה את התפיסה שלי, והיא רלוונטית רק עבורי, או לפחות לכאלו שחושבים כמוני. לתפיסה הזאת,אגב , יש יוצא מן הכלל. אם היה בא לקוח שרוצה ויסקי ב22000 שקל, (או דולר? ) והוא היה רוצה אותו עם קולה, הייתי גם מגרגר לו את זה אם הוא היה מבקש...

obbb

New member
תסכים איתי לגבי משהו

ברמן טוב יודע להתאים את עצמו למקום. במקום שכונתי הוא יעשה צחוקים, במקום פלצני הוא יהיה רהוט ונימוסי, במגה בר הוא יהיה יעיל ורווחי... ללקוח שרוצה לקבל המלצה או עצה לגבי המשקה שהוא מזמין - הוא יתן אותה. ללקוח שפשוט רוצה את המשקה שלו - הוא ימזוג עם חיוך. לגבי להביא אקסטרא לעבודה - מסכים ב100% רק צריך לדעת איפה לתת לזה ביטוי.

nunimon

New member
מצטער, אבל אני לא מסכים איתך.

כל בנאדם יש לו אופי מסויים, וכל מסכה שהוא ישים על עצמו, היא משחק, וזה לא הוא עצמו. אני מסתייג - יכול להיות שתהיה לברמן טוב תקופה שהוא יעבוד במגה בר כי הוא צריך כסף, והוא יהיה רווחי ויעיל, אבל הוא לא יאהב את העבודה. זה לא יחזיק הרבה זמן, כי בנשמה שלו הוא ברמן רגוע, רהוט ונימוסי. אני לא מאמין במשחקים לאורך זמן. אם בא לי ברמן צעיר אנרגטי ושמחפש את החוויה של להיות "קול" אני לא אכניס אותו לבאר שמבוסס על קשרי לקוחות. לא כול ברמן טוב יתאים את עצמו לכל מקום לאורך זמן. אני שמח שעל האקסיומה הבסיסית שאומרת שברמן צריך להביא אקסטרה לעבודה - אנחנו מסכימים. כמה רחוק הוא לוקח את זה? זה מאד אינדיבידואלי, ובקטע הזה, אנחנו לא מתווכחים - אלא פשוט מציגים שתי דעות שונות. אגב, את טמפטיישן אני מכיר, מה איתך? ספר קצת על עצמך....

obbb

New member
אז ככה

לגבי עניין המסכה - אתה צודק וטועה. במקצוע של נותן שירות אתה חייב ואני מדגיש חייב לשים מסכה. למה? כי אתה לא יכול להגיד ולהתנהג איך שאתה רוצה כלפי לקוחות. וגם אם לקוח מכעיס אותך ומציק לך ומעצבן אותך - אתה צריך לשמור על מסכה של נותן שירות. כנ"ל לגבי הצד ההפוך - אם לדוגמא נורא נורא נורא בא לך על לקוחה, הרי אתה לא תתנפל עליה באמצע הבר? (יש מקומות שכן ואפילו מעודדים את זה... אבל באופן כללי, כן?) ואם אתה עוצר את עצמך ושומר על איפוק - זה סוג של מסכה. הכל באופן יחסי. צריך להתאים את עצמך ומצד שני להביא את עצמך. גבול דק. אני אופיר, בן 21 (יום חמישי...) מכפ"ס. סיימתי קורס באפריל בזמן אמיתי בת"א. עובד כ3 חודשים בצ'יף בר בכפ"ס מי שמכיר. משתחרר עוד חודש וחצי. מקווה ומתכנן להתפתח הרבה בשנים הקרובות בענף, מאוד אוהב אלכוהול ואת המקצוע.

nunimon

New member
הפתעת אותי לטובה... ../images/Emo72.gif

אני חושב שאמרת פחות את יותר את הנקודה הכי חשובה - הגבול בין שני הצדדים הוא דק, ואני מסכים איתך על זה. כל סיטואציה היא לגופה, וספוקלציות אפשר להעלות מפה ועד הודעה חדשה. מה שכן, הייתי בטוח שלפי הגישה שלך אתה גדול יותר, עם ניסיון... אני מבסוט על הכיוון מחשבה שלך, יש לך עתיד יפה בענף.... בהצלחה ...

maxfain

New member
תגיד שהוא עשה לך בית ספר בשרות, אל תתבייש ../images/Emo13.gif

nunimon

New member
מה ת'ה קופץ?

יש לו גישה בריאה, מבחינתי הוא MORE OF THE SAME אבל משודרג. כן, הוא הצליח להפתיע אותי, אבל מפה ועד לבית ספר בשרות? פייייי......

obbb

New member
אין ספק

למרות שאני קצת במשבר מוטיבציוני בכל הנוגע למקום עבודה הנוכחי אבל לא ניכנס לזה - שיש לי המון מה להציע והמון המון המון רצון להתפתח בענף כי אני חושב שאני מתאים לזה וגם כי אני מאוד מתחבר ואוהב את זה. וגם אם אתה לא באמת מביא מעצמך - אז במה אתה מיוחד? מה עושה אותך יותר טוב משאר שלל הבוגרי קורסים שקיימים בשוק? הרי לא סוד שלקוחות באים למקומות בגלל (גם) הברמנים...

nunimon

New member
אני מוכן למזוג למי שישתה את זה ! ! ../images/Emo6.gif

הרגת אותי...

Wolfindale

New member
אם אני מקבל את שאר הבקבוק בחינם

וגם המשקה לא עולה כסף אז אני בהחלט אשתה את זה. הבקבוק של הלואי טרז כמובן...

Ronnie O

New member
?! אתה עדיין עלוב.

את הנוד שלך היית צריך לשים להוא בכחול, לא לי. זה הוא שלא מוזג לגבולין עם קולה.

למעלה