סקר מ.ב.ד...

בוודאי...

רציתי גם לכתוב את זה שאני כן אוהב את המילה הזאת, למרות שעושה הסקר על פריד לא אוהב את המילה.

שיSY

New member
אני רואה...

שאתם נלחמים פה לשם שמים, בין פריד למ.ב.ד, אז אני גם יפתח סקר על מיכאל שטרייכר... (וסתם להזכירך, כתבת למישהו פעם, מדבר סקר תרחק...)

אוהו שטרייכר...

זה הזמר שאני הכי אוהב אחרי מורדכי אבל רק את הדיסקים הישנים שלו.

מתנדב

New member
רפוש גם אני אוהב את המלה סקר

ולהלן תשובתי. א. הנה ימים באים ב. תפלה לעני ג. צמאה נפשי ד. אין עוד מלבדו ה. דאגה מנין כמובן שיש עוד אבל בקשת לכתוב רק 5, כך שאני לא יחלוק עליך..

ר' מתנדב

הוא ביקש רק 3 אבל לא חשוב

אצל מורדכי...

לא איכפת לי שתכתוב אפילו את כל השירים שהוא הוציא מאז ומעולם.

תשובתי

במקום הראשון- "קלי קלי", מתוך "עת לשיר" 7, לחן: יוסלה רוזנבלט, עיבוד וניצוח: ישראל לאם. במקום השני- "נכספה", מתוך "תמיד בשמחה", לחן: מונה ומרדכי בן דוד כמדומני, עיבוד: מונה. במקום השלישי- "דדי דיר" מתוך "האוסף האנגלי", לחן: לועזי, עיבוד: כינורות-מונה, פסנתר-ירון גרשובסקי האגדי. מיותר לציין שאת השיר הזה מזניקה למקום השלישי ההשתתפות הדומיננטית של עודד קריטי, גדול ילדי הפלא לדעתי.

ותשובתי לשאלתי...

1.הרחמן (אוהבי ה`) 2.לא תבושי (אוהבי ה`) 3.וכל החיים(אוהבי ה`) הבחירה היא מאותו דיסק מכיוון שהדיסק הזה הוא האהוב עלי ביותר של מרדכי בן דוד, אבל בכל זאת אוסיף עוד שלושה שירים שלו שאני מאוד אוהב 4.קלי קלי למה (אין עוד מלבדו) 5.גם כי אלך( תמיד בשמחה) 6.יוודע (זכרונות MEMORIZ) כמדומני שהלחן של זה הוא של הסקולינער רבה, בכל מקרה אין כמעט שיר של מורדכי שאני לא אוהב, והייתי נותן פה רשימה של מאות שירים של מורדכי, אך בחרתי במה שאני הכי הכי אוהב.

תוצר קלאסי של אותו שדרן

אני אשאל אותך רטורית ובלי הקדמות מיותרות: אתה באמת אוהב כל שיר שלו או שאתה שפוט של כל מה שאותו שדרן שלא אזכיר את שמו מפני כבוד הפורום חושב ואומר? האם אתה באמת אוהב את "ואהבת לרעך", את "זה היום" מתוך זכרונות, את כל השירים המגובבים שלא ברור מה הם עושים בתוך האכסניה שלו? את כל ההבלחות והצעקות שמונה צעק בתוך אוטובוס בפקק תנועה או שבן דוד מפברק שהוא הלחין בראש השנה תוך קריאת שיחה של הרבי? הרי 80% משיריו הם בלתי מושקעים!

לגבי אותו שדרן...

נראה שאינך מאזין לתוכניותיו, משום שהוא כמעט ולא משמיע את מורדכי, לגבי מונה סתם ליידע אותך אז יוסי גרין ידידך משכבר הימים הלחין חצי מהשירים מהדיסקים היותר ישנים של מורדכי, לגבי מריחות, אז לפריד יש פי עשר יותר מריחות אם זה למשל השתא מהדיסק חזק שאינני יודע אבל זה נשמע שהלחינו את השיר הזה בשעת הפיצוץ בקו 2, או למשל הדיסק ניגוני הבעש"ט שכולו מריחות, ועוד הרבה שירים שהוא מורח הרבה יותר ממה שמורדכי מורח.

רחמנות

אענה לך על ראשון ראשון. א. לא משנה כמה השוואנץ ההוא משמיע. את רגשותיך אתה יונק מדבריו במשך השנים. ב. סכום שיריו של יוסי גרין אצל בן דוד מסתכם בלא יותר מ25 או 20 אם איני טועה ואלו הם אכן השירים היפים ביותר, עיין בקלטת משיח ועוד אחורה. ב. תחשוב פעמיים לפני שאתה פותח את הפה על פריד בדיוק במעלה ובעוצמה בה הוא מתאפיין, משקיענות. אין חלטורות, אין גרעפסים, הכל מחושבן ומושקע. אני אישית מכיר עשרות שניגון הבעש"ט נחשב בעיניהם הדיסק המוצלח>>>

<<<

ביותר של פריד. אתה שומע איך הבן אדם הוציא את הקישקע על כל תג וקנייטש. אתה שומע את המאמץ, אתה קולט את הדיוק המושלם בניואנסים ואת חוסר ההתפשרות אפילו על קוצו של יוד. וזה לא רק בקלטת זו אלא בכל הקלטות במשך השנים. לגבי השיר הספציפי שציינת זהו שיר מלהיב בסגנון קאנטרי. אם אליך זה לא מדבר, אל תשמע. אני דווקא חש בשיר הזה את תחושת החירות והחופש שהוא מבטא בתחינה לעתיד ורוד יותר מהמצב של השתא. המורח הגדול הוא בן דוד כפי שציינתי.

אכן כך...

זה נראה שפריד שר את זה בקאנטרי ולכן התוצאה היא מריחה, לגבי הקנייטשים שלו אז מה זה עוזר לי, גם לאורי רוטרמן ומרטין דוידסון יש קנייטשים זה לא עושה אותם לזמרים גדולים.

עד לאיפה מגיעה הבורות?

יוסי הלחין בדיוק כמו המספר שאמרתי ואת הנתון הזה אני שואב דווקא מאותו שדרן. 2. דבריך על פריד הם כה דמגוגיים שפשוט הקבס עולה לי. למה למשל פריד ממלא אולמות כבר 20 שנה ובן דוד אפי` לא מתקרב לזה ועוד זכור לכולנו הביזיון של יד אליהו של זכרון מנחם שהגיעו 400 איש. 3. נעשה הסכם. תביא לי עוד 5 מריחות של פריד ואני מביא לך לעומתם 15 של בן דוד. בכל קלטת שלו (חוץ ממשיח) יש אולי 2 שירים טובים. אבל תהיה כנה ואל תשקר! תביא 5 מריחות אמיתיות!

אוקיי. אינך מרים את הכפפה

אז פרשתי לשינת צהרים ונראה בהמשך היום איזה שירים העלית בחכתך.

אותו שדרן...

שואב ממך כפי הנראה הרבה רייטינג, ואני ממליץ לך לבדוק שוב ולא להסתמך על אף אחד. 2.פריד ממלא אולמות מאותה סיבה שאוף שימחעס ממלאים אולמות. 3.א.עלה קטן ב.חברון שלי ג.דע לפני מי ד.כוח לעשות חיל ה.הוא אלוקינו מתוך דיסק ישן שאת שמו אני לא זוכר כעת.

למעלה