סקר מ.ב.ד...

השמצות ובלבולים.

1. השמצה זולה על פריד בכריכה עם הלהקה המבזה שהזכרת. 2. לגבי כח ודע לפני צדקת. לגבי האחרים זוהי דעה סובייקטיבית שלך בקשר לסגנון או ההברה הספרדית אבל אין קשר למשקיענות. שמע את הטונים בעלה קטן ותסגור את פיך. 2. דווקא השניה השוואנץ משמיע את "מאמינים" של ורדיגר מה שעונה לדבריך הקודמים ומוביל אותי ל15 השירים>>>

<<<

א. מאמינים. ב. אין עוד מלבדו. ג. עוד יישמע מתוך אין עוד מלבדו. ד. וטהר ליבנו מתוך אני מאמין. ה. ישמחו מתוך לולא. ו. קלי קלי מתוך אין עוד מלבדו. ז. חברון מתוך אין עוד מלבדו. ח. הלל מתוך הקלטת של יו"ט הערליך. ט. הנה לא ינום מאותה קלטת. י. אם אין אני לי מתוך אני מאמין. י"א. ויזכו מתוך הול סטאר. י"ב. מרבה תורה מתוך סוליד גולד. י"ג. כל הקלטת עת לשמוח. י"ד. וחוסה נא מהדיסק האחרון. ט"ו. וכל החיים.

שתי שירים מסכים...

וחוסה ומאמינים, שאר השירים אינם נכללים תחת הגדרת מריחות, אם כי הייתי מייעץ למורדכי שטוב היה עושה והיה מוותר עליהם.

הופה...

לא אמרת בראש השירשור שאתה אוהב כל שיר של בן דוד??? או שאולי אני סנילי. ומה זה נקרא "לוותר עליהם"? מה זה נקרא, אה? נו, תגיד את זה, אל תתבייש... נו! תגיד! השירים האלה ועוד רבים במאגר הם פשוט ח ל ט ו ר ה א ח ת ג ד ו ל ה ! ! ! הבזקי לחנים ורסיסי שירים הייתי קורא להם. אין מה לעשות. האיש הפסיק להשקיע בשנים האחרונות.

גם פריד הפסיק...

להשקיע בדיסקים האחרונים שלו וגם שטרייכר. האם עולם המוזיקה החסידית פושט את הרגל?

די, כמה אתה יכול להשמיץ???

איפה בדיוק פריד הפסיק להשקיע? הקלטת האחרונה שלו "אבינו מלכנו" הינה מן המוצלחות ביותר במוסיקה בשנים האחרונות ויעידו השירים הרבים בה שנתפסו כמו סאיז דאך אלץ ובכלל אתה רואה שם את ההשקעה בחוש ואת מעיינות הרגש שמפכים באדם הזה. פשוט תתבייש! בגלל שורדיגר התרסק אתה חייב לגרור איתו את כולם לפחת כי לא נעים לך שהבייבי שלך יורד לטמיון הנשיה?

הוא הביבי של כולם...

ולגבי אבינו מלכינו, זה דיסק שכל הלחנים שם היו כבר בר קיימא עוד לפני שפריד נולד ולדעתי המקור של השירים (חב"ד) היה הרבה יותר יפה, ומר פריד הוציא סתם את האלבום הזה כדי שהחבדניקים ימשיכו להתלהב ממנו, בכל מקרה ההשקעה פריד באותו דיסק היא פחותה, ולא יודע מה אתה כל כך התלהבת מההשקעה הגדולה באותו דיסק שכידוע לכל בר בי רב שלא היתה מעולם.

אתה מותח את השרשור כמסטי

כדי להיות זה שאומר את המילה האחרונה בשביל אלו שיקראו את השרשור בעתיד. לא חידשת כלום בתגובתך האחרונה. לשמוע אותך אומר שהקלטת אבינו מלכנו נועדה למשוך את החבדניקים זה כמו לשמוע בדיחה עגומה על קיבה ריקה. האם היית בחתונה ליטאית בשנה האחרונה שאתה מדבר? האם ביקרת בסנטוכה ישיבתית או בסתם חדר בפנימיה לאחרונה שאתה מדבר? הרי אדרבה! הקלטת נועדה להביא את המוסיקה הזו דווקא לאלו שלא חבדניקים, למשל כמוני. ואני חייב להודות: פריד האהיב עלי את השירים .

סוף סוף הבנת אותי!

השירים של פרדי באמת מיועדים לסנטוכה ישיבתית ולאירועים זולים, חלק משיריו נשמעים גם כחיקוי של ידידי חיים ישראל (שהוא הזמר המזרחי האהוד עלי ביותר, רק אני לא אוהב שזמרים של מוזיקה חסידית מחקים קצת את הסיגנון המזרחי) לעומת שיריו של מורדכי שמושרים בכל קומזיץ. ועוד דבר פריד שמרן עד בלי די, הייתי ממליץ לקרוביו ואוהביו לייעץ לו שיש עוד מעבדים ומלחינים בעולם חוץ מלאופר וגרין .

אתה גורר אותי לכעוס עליך

מה ההבדל בין סנטוכה לקומזיץ? אתה פשוט מביך עם התשובות המגומגמות שלך. גם בתגובה אחרת אמרת שפריד מחקה את אופ שימחעס וכאן אתה מדבר על חיים ישראל. אתה פשוט דמגוג. האם אתה יודע שפריד כבר היה פה לפניהם עשרים שנה??? מה מחקה? מי מחקה? הרי כל הזמרים והמוסיקה היום זה חיקוי של פריד- יוצר הסגנון והשיטה. כמובן, חיקויים בלתי מוצלחים. אתה פשוט דמגוג. אני ממש תמה מה קרה לשפיותך.

ולפני עשרים שנה...

הוא לא חיקה אף אחד כי לא היה לו את מי לחקות, אך היום הוא התחיל לחקות, כך למשל את דדא ביה ואת השיר טאנץ בדיסק יחיד ורבים שממש דומים לשיריו של אותו ישראל.

הידרדרות נוספת בבורות

בזמן שיצא השיר דדא ביה עוד לא היה דבר כזה שנקרא חיים ישראל. סתם להזכירך, שכבר בקלטת מלוה מלכה יש שיר שנקרא עושה שלום(לפני כמעט 20 שנה אם לא יותר) שהוא בסגנון מזרחי (לחן של לאופר) וכן באנחנו מוכנים יש שיר "עשה" של לאופר שגם הוא סגנון מזרחי וגם השיר חביבי הוא מילים ספרדיות מובהקות. אז אל תבלבל את הראש. חיים ישראל העלוב לא ראוי בכלל להיות מוזכר באותה קטגוריה עם פריד.

אם השיר עשה...

הוא בסיגנון מזרחי אז כנראה שכבודו לא יודע להבדיל בין חסידי למיזרחי, לגבי חיים ישראל לא התכוונתי דוקא אליו יש מספיק זמרים מיזרחיים שפריד יכול לחקות רק לא רציתי לפגוע בך לכן לא אמרתי שפריד מחקה את אבי בן ישראל ושות`.

אוי, איך תפור עליך

להיתפס לשיר כזה או אחר שציינתי. אויש, כמה אתה צפוי . במקום לקחת את המסר והקו הכללי אתה נדבק לזוטות, מה עוד שאתה טועה והייתי מציע לך ללכת ללמוד נגינה. השיר הזה הוא מזרחי קלאסי וודאי השיר עושה שלום שמשולבת בו גיטרה באקצנט מזרחי הכי אסלי שיכול להיות. בקיצור, יש לך עניין ילדותי למשוך ולסרבל את השירשור הזה עד אין קץ. אין בעיה. אני אלך איתך אפי` שנתיים בנושא הזה. אתה עוד לא מכיר אותי. אפי` בארכיון, אמשיך להביע את דעתי.

ח ח ח...

אתה מתחיל לגלות סימני עצבנות זה סימן שאתה מתחיל להסכים איתי, בכל מקרה התכוונתי שהקו המיזרחי שאותו מוביל פריד בחלק משיריו הם זרים למוזיקה החסידית ואינני מבין מה המניעים שלו להכניס אותם בכוח אם לא כדי שישמיעו אותו ברדיו והוא יושמע בחתונות.

אני דווקא מאוד רגוע

אתה הוא זה שמגלה סימני חוסר סבלנות לכן אתה פולט הבלים בקצב מסחרר. פריד לא זקוק לך ולעצותיך החכמות. יש לו את הורביץ היועץ המיתולוגי שלו ואת ד"ר איינהורן המורה שלו שהצעידו אותו לאוורסט בו הוא נמצא כיום. אז בבקשה תייעץ קודם לעצמך ואחר כך לאחרים.

אהה...

מאיפה אתה יודע את כל הפרטים על היועצים שלו? עכשיו גילתי! אתה גם יועץ סתרים דוגמת פינקלשטיין?

אל תסיט את הנושא המרכזי

את הפרטים האלו אני יודע מהיכן שאני יודע ואין זה ענינך. לגופו של ענין, פריד היום הוא אותו פריד של לפני 25 שנה ואין שום שינוי בקו. הוא משקיע בכל שיר והוא לא יכול לסבול פאשלות. הוא יודע איך הם קורות וכיצד מונעים אותם. הוא מוזיקאי בכל הרמ"ח שלו ולכן הוא לא יכול להיות פחות מפרפקט. בשונה מכולם, כולל בן דוד ששינו עשרות פעמים את הקו, הוא נשאר עקבי, יציב, החלטי ואיתן בדרכו. ממש כיף שעוד יש כאלו מקצוענים בימינו. תמיד היו אנשים שלא פירגנו כמוך.

עיקבי...

סיפורי סבתא! הרי פריד של אנחנו מוכנים זה לא אותו פריד של ברכה והצלחה ופריד של ברכה והצלחה זה לא אותו פריד של חזק אז תפסיק להגיד שטויות.

זה היבול של כל השבת?

אחרי שבת שלמה שהיה לך לחשוב על דברי, הייתי מצפה למעט שידרוג באיכות של התשובות אבל כנראה שזה מדי הרבה לצפות ממך. בכל אופן הציבור מניח על כף המאזניים את דברי מול דבריך ומבין בעצמו היכן מונחת האמת.

למעלה