סקר

Orbi

New member
מצטער

לא זכרתי מאיפה בדיוק הציטוט שהבאתי ועל כך אני מצר... זה אכן ציטוט של ביבי.אני נותן לו לפחות את הספק שזה קרוב למציאות..הקישורים מצורפים.בכל מיקרה בלי להתייחס למה שהוא אמר, לפחות בזיכרון שלי יש כמה שביתות מאוד גדולות שאירגן עמיר פרץ, לפעמים בחוסר אחריות לדעתי.

a e q u i t a s

New member
אני לא מתימר להיות ....

מיקי, אומנם אני טיפה מכוחל
, אבל בהחלט מבחינתי, ואגב גם מבחינת הנהלת הפורומים אני פורומיסט לכל דבר ועניין. עניין הניהול הוא כדי לשמור על רמת דיונים נאותה, חוקית ומהנה בפורום, בשאר העניינים, תראה אותי כאדם רגיל לכל דבר. אני מסכים איתך, ללא ספק אתה צודק שישראל פועלת בתוך זירה עולמית, שיש בה שחקנים רבים. ישראל לא תוכל לקחת את החוק לידה ולעשות כל העולה על הרוחה. הימים של או"ם שמום נגמרו להם. ודיי בצדק. אני לא פרשן פוליטי אני גם לא מתיימר להיות, אך העובדה שפרץ לא כיהן ולו במשרת שר אחת, כן איפשהו אומרת לי, אולי הוא לא בשל. ראש ההסתדרות, יו"ר אופוצזיה או חבר כנסת שונים מהותית מכהונת שר ובטח מכוהנת ראש ממשלה. אני לא בא לזרוק רפש על אף אחד, חלילה. פשוט הבעתי את דעתי על סגולותיו הפוליטיות. אני מסכים איתך שרייגן, קלינטון היו חסרי ניסיון מדיני ופוליטי, למעשה אני גם יכול למנות לך עוד רבות כאלה. פשוט עניין של הרגשה. בסופו של דבר, כל אחד עושה עימו חושבים ביום הבחירות, ומשלשל לקלפי את בחירתו על פי פרמטרים אישיים שלו.

במדינות רבות כאשר מתחלף שלטון

מסתבר שה"אופוזיציה לשעבר" חסרת כמעט כל נסיון כשרים ובטח כראשי ממשלות. אין שום אינדיקציה שאופוזיציונר טוב אינו ראוי להיות ר"מ וזה גם לא סיבר לטעון את זה בדמוקרטיה.

UnderTown

New member
../images/Emo45.gif

עם כל המלחמות של ישראל, אנחנו עדיין מדינה. חוץ מזה, גנרלים ומפקדים בצבא לא נתפסים אצלי בכלל כאנשים חכמים. הם חמי מזג, חסרי חיים, מגעילים, מושחתים, עצבניים ומזיעים. כל סטודנט לפילוסופיה פשוט מן השורה, יכול להיות ראש ממשלה טוב מהם.

הפוסל במומו פוסל...

אל תעשה הכללות... יש שפע בוגרי המערכת הצבאית שהם אנשים מבריקים. רובם לא הולכים לפוליטיקה. בכלל, האדם הממוצע בפוליטיקה רחוק מלהיות בעל רמת חוכמה השכלה או חינוך של אנשי אקדמיה בכירים. אבל זה מה שהעם בישראל רצה, כבר מזמן "נמאס מהאליטה" בלשון העם. סטודנט לפילוסופיה הוא ללא ספק מועמד גרוע לראש ממשלה, אפילו מול כל גנרל, ולו מן הטעם שלא חווה פוליטיה, "מסחרה בקולות" וניהול של ארגונים גדולים כלל. הצבא אינו מקום אידאלי ללמוד על הנושאים הללו, אבל איזשהו רקע זה בהחלט מספק (בדיוק כמו ההסתדרות) לא סיכמנו שהמלחמה חשובה מידי בכדי להשאיר אותה לידי הגנרלים?
אז למה לבחור גנרל לראש ממשלה?

a e q u i t a s

New member
גנרלים בשירות המדינה ../images/Emo150.gif

רשמתי פעם רשומה בבלוג הפרטי שלי, על גנרלים בשירות המדינה....בעצם מסכם את דעתי על אנשי צבא אשר מכהנים בתפקידים ציבוריים... "...הניצחון עדיף להם על שלום, המלחמה טובה בעיניהם ממצב של רגיעה. השלום עבורם אינו אלא הפסקה בין מלחמות.." ניטשה. למדינת ישראל לא חסר בעיות להתמודד איתם, כלכלה קפטליסטית פרועה , מערכת בריאות על סף קריסה, מוסדות חינוך רווים באלימות נוער, קטל נורא בדרכים ועוד לא שכחנו את בעיות הביטחון ואת המשא ומתן התקוע עם הפלסטינים. כל הצרות האלה ועוד רבים דורשים טיפול מעמיק, יסודי ומערכתי על מנת שישראל תתחיל לצעוד בשורה הראשונה של מדינות המערב. אך על מנת להתייצב בשורה הראשונה של מדינות אירופה וארצות הברית דורשים שינויים מרחקי לכת בפולטיקיה ובחיי הציבוריות הישראלית. אנו צריכים עונדי עניבות וחליפות שחורות ולא לובשי מדים לשעבר. אקס גנרלים לא צריכים להיות פוליטיקאים ומנהיגים מדיניים מאחר שאין ספק שחשיבה צבאית לא תמיד מבטאת את תחושות הציבור, בעוד שגישה אזרחית נותנת ראיה רחבה יותר על מצבים שונים ומגוונים. מגדולי הפילוסופים בעולם דרשו שבראשי מדינות דמוקרטיות יעמדו פילוסופים, שכן הם היפכו הגמור של אנשי צבא. מטבעו של פילוסוף הוא פתוח למגוון רחב של אפשרויות, סובלני, לא קשוח ורחב אופקים בעוד שגנרלים רגילים להנחית הוראות ולקבל פקודות. גנרלים על פי חוק ומטבע עבודתם מנועים להביע רגשות, וזוית ראיה שונה מזה של מפקדיהם ואת הגיגיו ומחשבותיו הוא מנוע מלספר ולחלוק עם אחרים. אבל מה שמוזר ותמוה, שדווקא בישראל, המדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון התבוללה עם מינהגי שכונותיה הערביות והעמידה לרשות הגנרלים לשעבר את כיסאות העור ותפקידי מפתח בחיי הציבור ובפוליטיקה הישראלית. סקירה קטנה ואקראית של פוליטיקאים רק מראה את גודל המחלה: אריאל שרון, אהוד ברק, בנימין נתניהו, מתן וילנאי, אמנון ליפיקין שחק, איציק מורדכי ועוד רבים אחרים שהלכו לעולמם, אך מערכת הביטחון איננה כוללת רק את הצבא וגם השב"כ כבש לו כיסאות בפרלמנט הישראלי - כדוגמת גדעון עזרא ואהוד יתום. כל האנשים האלו אשר נבחרו מכל הספקטרום הפוליטי בישראל מורגלים לתפקד בדרכה הצבאית הלא פושרנית, הישירה והחד משמעית, אז נכון שרובם ראויים לקבלת פרס ישראל לביטחון, ותרומתם לביטחון האומה והגנתה עומדים לזכותם לעולם ועד, אך אין זה נכון וצודק להפוך אותם למנהיגים במדינה דמוקרטית, בוודאי לא בישראל אשר הבעיות החברתיות כלכליות מציקות לרוב מוחלט מאזרחי ישראל, ובטח לא למדינה אשר נכספת לצאת ממצב של מלחמה, הרי להם בחסרונם יאמר ששרושה בהם לתמיד הגישה המיליטנטית ואגרסיבית לפתרון בעיות מדיניות/חברתיות. והיום כבימים עברו, מציבה לה ממשלת ישראל בראשה, גנרל לשעבר אשר צלח את התעלה אך הפסיד הזדמנוית אינסוף לפתרון צודק ונכון בחיפוש אחר השלום. הרי אין עוררין שאריאל שרון הציל במלחמת יום הכיפורים את ישראל מחורבן והשמדת המדינה, אך כאיש צבא נטול רגשות וחמלה ממשיך הוא לזנוח בצורה פושעת את כל הנושאים הלא-צבאיים-ביטחוניים בישראל. החברה בישראל ממשיכה להתפורר מבפנים וראש הממשלה בהתעלמות מופגנות מרצון העם ומצוקותיו עסוק כולו בדיונים ביטחוניים מסווגים בלשכתו בירושלים. אומנם פעולות הטרור בישראל פחתו בצורה ניכרת, אך עדיין מחיר הדמים של ארבעת שנות טרור לא משתווה לשנתיים של מחיר הדמים שאנו משלמים בכבישים. מצבם הבריאותי של אזרחי ישראל מדרדר והאלימות על כל גווניה גולשת מכל הסכרים שבנינו. מערכת החינוך, הרווחה ושוק העבודה קורסים, והכל תחת פיקודו של גיבור ישראל, אלוף במיל` אריאל שרון. אז נכון, שיש גם פוליטיקאים שבאו מרקע לא צבאי אלא מתחומים אזרחים לחלוטין, כמו לימור לבנת, חיים רמון, סילבן שלום ושמעון פרס אך עדיין אף אחד מהם לא נבחר על ידי הציבור לראשות הממשלה. אני בטוח ששלטון אשר מנוהל על ידי אזרחים יהיה הרבה יותר טוב, מאשר הגמוניה הצבאית ששולטת בישראל. קישור

די לדמגוגיה

ברגע שאני קורא משפט כמו "מערכת בריאות על סף קריסה" אני עוצר. זה מיידית מסומן כדמגוגיה. למה לדבר ככה? אתה לא נואם עכשיו בקריאה נרגשת שאנשים יצביאו לך. הקונטרסט בין המשפט הדמגוגי הזה לבין הציטוט הנפלא של ניטשה, בולט באופן מיוחד... מערכת הבריאות בישראל היא מהטובות בעולם, על פי כמעט כל מדד: תוחלת חיים, פרסומים מדעיים, פיתוח ומחקר, רופאים ומיטות לנפש, וכו'. היא לא קורסת, לא תקרוס, וגם רחוקה מ"סף". כמו כל מערכות הרפואה בעולם המערבי, היא נמצאת במשבר מתמשך של חוסר יכולת של החברה - לא המערכת - להודות שלא לכל אחד מגיע הטיפול הטוב ביותר, לא כל ניתוח להערכת חיים הוא הגיוני או כלכלי לביצוע, לא כל תרופה חדשה צריכה להנתן לכל נדרש בחינם, ואחרון חביב אבל הכי חשוב - מתי וכיצד יש לאפשר לחולים למות בשקט ובכבוד.

תמיר1991

New member
הוא לא היה סגן, אלא סגן מפקד

היחידה, יחי ההבדל הקטן
ובכל מקרה, הניסיון הבטחוני שלו הוא הרבה מעבר לצבא - אלא מכהונתו במשרד החוץ אשר עובד קבוע עם משרד הביטחון, ובוודאי מכהונתו כראש הממשלה. תמיר.

Orbi

New member
יחי ההבדל הקטן...

מתוך הביוגרפיה הרשמית: "עם שובו לישראל ב-1967 התגייס לצה"ל ושירת בסיירת מטכ"ל. הוא נטל חלק במבצעים שונים, כולל חילוץ בני ערובה במטוס "סבנה" החטוף ב-1972. באותה שנה זכה לציון מיוחד על פיקוד מבצעי מאלוף מוטה גור ז"ל. לאחר שהשתחרר מצה"ל השתתף במלחמת יום הכיפורים והועלה לדרגת סרן." כהונה במשרד החוץ??? מה הקשר?? בתפקודו כראש ממשלה לא ראיתי מדיניות והבנה בטחונית יוצאת דופן..

תמיר1991

New member
בכהונתו במשרד החוץ, עבד, כמובן,

רבות עם משרד הביטחון, והייתה לו הבנה בטחונית בכהונתו, גם אם לא "יוצאת דופן". מה שבטוח הוא, שיש לו יותר ידע בטחוני מפרץ. תמיר.

קרוקדיל

New member
אף אחד מהם

אבל היחיד שיש לו איזה שהוא סיכוי לעשות משהו זה נתניהו

מהבחינה הזאת?

מהבחינה הזאת לדעתי ביבי הוא המתאים ביותר. אני לא רואה את פרץ לוקח איזשהו צעד מדיני משמעותי ביותר אם וכאשר הוא ייבחר [ואל דאגה, זה לא ייקרה]. אני גם בספק אם אולמרט יוכל להתמודד עם האיום האיראני מבחינת יחסי-חוץ. ביבי הוא הטוב ביותר למשימה הזו, אבל אני אישית לא חושב שזה מה שיכריע את הבחירות, ממש לא.

איזה איום איראני?

מישהו שם לב שלאיראן אולי יהיה פעם נשק גרעיני ואולי לא, אבל למדינת ישראל יש כבר עשרות שנים כמויות מסחריות של נשק גרעיני, מאות ראשי חץ שמותקנים על טילים שיכולים בקלות להגיע מתל אביב אל לב טהראן ובתור תוספת גם טילים שמותקנים על צוללות ישראליות שכנראה משייטות ברגע זה ממש מול חופי איראן. אז אם לעזוב בצד את ההצהרות המתלהמות של נשיא איראן האידיוט, מי יכול למחוק את מי מעל המפה? מי מאיים על מי?

תמיר1991

New member
אין שום קשר ליכולת שלנו נגדם -

כל עוד הם יכולים למחוק כאן ערים שלמות, ישנו איום. תמיר.

הם כן מה?

אתה יודע משהו שאף אחד אחר לא יודע? יש להם פצצה? יש להם אמצעי שילוח? הם עשו ניסוי גרעיני בודד שיראה יכולת? זה הכל תאוריה. בפרט "למחוק ערים שלמות" זאת דמוגגיה. גם אם יהיה להם מספיק חומר לפצצה בודדת, וגם אם יצליחו להפילה ממש איפה שאני גר בת"א, כל העיר לא תמחק, המדינה תמשיך להתקיים וכו'. בפרט כאשר מדובר על אורניום מועשר, במקום פלוטוניום. והפקת החומר עצמו אינה הבעיה היחידה ביצור פצצה. רחוק מזה. בקיצור, נכון להיום אירן כולה פקה-פקה של עוד כמה מוסלמים שעלה להם השתן למוח (כן, אני לא סובל אותם, הפתעה!) והם מהווים סיכון ממשי למדינת ישראל בערך כמו סאדם חוסין במלחמות המפרץ. מטריד כמו יתוש מצוי. הרבה יותר מטריד אותי מהיתוש האירני הוא הפחד של הישראלים והניצול הפוליטי הציני של יצירת פאניקה בנושא ע"י גנרלים (ותקצוב הצבא בהתאם).

למעלה