סרוגייט - שאלות

כשהחרופר יתעורר......./images/Emo1.gif

שלומלום לך אישה, אני מתאר לעצמי ש"סרוגייט גבר" יסיים בקרוב לקרוע את הסדינים מהנחירות ויענה לך, גם אני סקרן לקרוא את דבריו. בנתיים יש כאן במאמרים של הפורום את מכתבה המרגש של "סרוגייט אישה" שגם ממנו אפשר ללמוד לא מעט על עיסוק מרתק זה. שלומלום

להיות סרוגייט../images/Emo23.gif

כדי להיות סרוגייט יש להצטייד בלב רחב אשר נהנה מעצם הנתינה. כדי להיות סרוגייט חשוב לדעת להקשיב לאדם הנמצא בקרבתך להכילו ולרצות לראותו מחייך. העבודה כסרוגייט מרגשת ונותנת סיפוק כאשר הטיפול בראשיתו, באמצעו ובסופו. להיות סרוגייט זה להיות יחיד ולהרגיש מיוחד. להיות סרוגייט זה להביט כל יום במראה ולומר לעצמך: גם היום נתתי למישהו סיבה להיות מאושר. מעט אנשים יודעים את אשר אתה עושה ובמה אתה עובד כי זוהי עבודה הנעשית בצנעה, מכל הלב והנשמה. מקווה שהצלחתי לענות מעט על שאלתך...

סרוגייט אישה../images/Emo39.gif

אישה יקרה קראתי את מה שכתבת כאן,אני נרגשת מדברייך לא תארתי לעצמי שכך יכולה להרגיש סרוגייט אישה לגבי עבודתה. הנתינה והאהבה שלך מדהימים אין לי ספק שהאנשים שאת מטפלת בהם זוכים לחוויה מיוחדת בזכותך תודה לך ענת

שלום לאשה אחת ולכולם !

אשתדל לענות על שאלותייך: * הקורס בנוי משני סוגי סדנאות - פרונטליות וחוויתיות. הפרונטליות בנושאים: טיפול פסיכולוגי, טיפול מיני, שיטת הטיפול, שיטות העבודה. מיניות בכל ההקשרים, כגון: אנטומיה, פיזיולוגיה, בעיות בתפקודים אצל גברים ונשים, מיניות ונכות, וכמובן מיניות בהקשר רגשי- נפשי וכו´ החוויתיות: עבודה בקבוצה על החלקים אישיים שלנו, כמו: המבנה הרגשי, תפיסות לגבי מיניות, דימוי הגוף טכניקות מגע והתקרבות ועוד. הטיפול בנוי כך שהמטופל/ת פוגש פעם בשבוע את המטפל/ת ופעם בשבוע את הסרוגייט שלו. להשקפתי ישנם שני משתנים עיקריים בטיפול שהם גם כלי העבודה שלנו - תקשורת ורגשות (תקשורת כמובן בכל הרמות - מילולית, רגשית, פיזית, קשר עין, ביטויים במגע ועוד). מתחילים בבליינד דייט בבית קפה ובהמשך נפגשים במרפאה בחדרים מיוחדים. יש לציין, שאין ביננו שום קשר מחוץ לטיפול - אין לנו טלפונים ושום דבר מלבד שם פרטי אחד של השני/ה. לגבי ההנאה, נהנים מלהיות ביחד, ולעשות דברים ביחד - החל מלשוחח על הדברים הפשוטים הקלים ועד לקושי ולחוויות היותר מסובכות. בהמשך הקשר הופך להיות קרוב יותר: רגשית ופיזית (לא ניתן להפריד), ואז כבר יש בסיס לקשר וגם משיכה. עכשיו בא החלק שתמיד הכי קשה להסביר - איך נמשכים ?? זה מתחיל "מאהבת המטופל" ובהמשך זה עובר טרנספורמציה לאנרגיה מינית ואנרגיה של משיכה. וכמובן מתמודדים עם כל מה שעולה בעיקר רגשות. לדוגמא - אם מטופלת מתוסכלת ממשהו - אנחנו עובדים עם התסכול ובודקים היכן בדרך כלל התסכול מופיע במערכות יחסים, ומה הוא בא לומר לנו כאן. אנחנו מתמקדים ב"כאן-ועכשיו" מה קורה כאן בסיטואציה שלנו, עובדים הרבה על דפוסים שמונעים מהמטופל/ת לפתח מערכות יחסים, דפוסי קשר לקויים ודפוסים הרסניים. אין אף טיפול שדומה לקודמו, המסגרת והבסיס זהה - אך הדינמיקה והכיוון והתהליך הם מאד אישיים. זהו לבינתיים, נראה לי שהייתי קצת טכני.... טוב נעבוד גם על זה...

רותה 1

New member
לא היית טכני כלל וכלל

יפה דרשת ונתת זוית אישית מאד ממצה. כמובן שאפשר לדבר על זה עוד המון ואולי זה רק יגרה את סקרנות המקצוע והיכולת הזו שאינה מפסיקה לעניין אנשים באשר הם שם.

לא רק שלא היית טכני...

אלא אפילו בחלקים הטכניים זה לא נראה טכני. נראה שאתה אוהב את המקצוע בו אתה עוסק - ע"פ הכתוב (מעבר לידוע לי מההיכרות).

סרוגייט מבט מהצד ושאלה ל"איש תחליף"

שלומלום לך חבר שלי "איש תחליף". כמה דברים נוספים לגביי עיסוק הסרוגייט ואחר כך שאלה. כפי ששיתפתי בעבר אני מכיר היטב את העיסוק המיוחד של סרוגייט דרך חברותי האישית עם אחת מהסרוגייטיות העובדת במרפאה של ד"ר אלוני. אני יכול להעיד שזה אחד מהעיסוקים המרתקים שנתקלתי בהם וכמות האנרגיה, האהבה והקבלה ללא תנאי שמושקעת במטופלים הינה מדהימה. כבר שיתפתי בעבר שהיו מקרים שאמרתי ל"סרוגייט אישה" שאני מקנא במטופלים שלה. כמי שנמצא בקשר קרוב עם אישה שעובדת כסרוגייט אני יכול להעיד שהיחס שלה למטופלים הוא כאל בני זוג ממש. ראיתי שיש פגישות שהיא מתרגשת לקראתם ושיש פרידות לאחר טיפול שהיו לה קשות כי זה היה עבורה כמו להיפרד מבן זוג ועוד מבן זוג אהוב מאוד. וכן גם ראיתי אותה חוזרת מפגישות כשהיא סחוטה רגשית ומשתפת אותי על הקשיים והתסכולים שלה. בעיסוק הזה יש ניגוד אדיר בין קושי עם מטופל מסוים לבין אושר עילאי עם מטופל אחר. הגדרה הפרטית שלי לסרוגייט היא שהיא בת זוג לכל דבר עם הבדל אחד. תפקידה של הסרוגייט בשונה מבת זוג בחיים להיות בסוף התהליך מיותרת. דהיינו לתת למטופל את כל הכלים על מנת שהוא יוכל בזכות החוויה של הטיפול לתפקד בחיים שלו באופן עצמאי ולבטוח ביכולות שלו. עבור חלק מהמטופלים זו הפעם הראשונה בחייהם שהם חווים אהבה וקבלה ללא תנאי ודרך הטיפול הם לומדים שהם יכולים לאהוב ולהיות אהובים וחווים בפועל הצלחה גם בזוגיות שנוצרת וגם ברמת התפקוד המיני ואז בעצם הסרוגייט סיימה את תפקידה והיא משחררת את המטופל ליצור את אותה הצלחה שהוא יצר איתה בחייו האישיים. עד כאן השיתוף שלי על סרוגייט ממבט מהצד. עכשיו יש לי שאלה אלייך כגבר אל גבר, אולי תתפלא עליה אבל בכל זאת... זה משהו שמזמן כבר רציתי לשאול. השאלה היא כזו, מה קורה כשאתה מגיע לשלבים מתקדמים בטיפול שכרוכים גם ביחסיי מין, האם אין מצב ש"הידית" שלך לא מתרוממת? יש הבדל מהותי בין "סרוגייט גבר" "לסרוגייט אישה", אישה בכל מצב יכולה להגיע לסיטואציה מינית גם אם היא לא בדיוק מאוד נמשכת לגבר שלצידה, אצל גבר זה קצת שונה. מה קורה אם אתה נמצא עם מטופלת שיש לך קושי אישי עם המשיכה אליה? (הרי אתה קודם כל בנאדם). מצב כזה עלול להיות הרסני עבור המטופלת. רק זה היא עוד צריכה שגם עם ה"סרוגייט גבר" שנמצא איתה היא תחווה שהוא לא נמשך אליה ולא מצליח להרים את "הידית" שלו ואז מה היא תאמר על עצמה? שהיא כשלון וכו´. איך אתה מתגבר על העניין הזה? בהמון הערכה לעיסוק הסרוגייט שלומלום

איזה יופי, בדיוק שואלים אותי ../images/Emo8.gif

על מה שהכי קשה... ואני, אני לא נכנע לקשיים בדרך כלל - אשיב לך ידידי היקר. טוב, אז אנחנו רגילים לדעת שמשיכה מינית היא משהו ערטילאי, מיסטי למדי. רגש עצמאי שלנו כלפי מישהו אחר שפשוט קורה, או שאינו קורה. לפני 4 שנים בטוח לא יכולתי להשיב כמו שאשיב היום - ז´תומרת שעם הניסיון והעבודה והתהליכים שעברתי, הנושא של משיכה מינית הפך להיות פחות ערטילאי ופחות חסר שליטה עבורי. כל אחד מאיתנו יודע למי הוא נמשך ולמי לא - אצל גברים זה נראה קצת יותר פשוט בהבחנה - "בא לי לשב איתה" או, "לא בא לי לשכב איתה". אבל כאן נכנסת השאלה - מה גורם לי להימשך לאישה מספר 1 ולא להמשך לאישה מספר 2 ?? משיכה זו טרנספורמציה של אנרגיה מסוג מסויים לאנרגיה מינית. (ההגדרה שלי) כך שלא כל משיכה נובעת מאותו מקום - 1. הכי פשוט, זה שכולנו מכירים - זאת המשיכה ל"מעטפת החיצונית" - כלומר המשיכה לחתיך/לכוסית, בקיצור למראה החיצוני - שהופכת להיות משיכה מינית. 2. משיכה רגשית - זאת משיכה שבאה מהמקום של - "וואו הגבר הזה כל כך רגיש..." ואז המשיכה לחלק הזה מותמרת לאנרגיה מינית. 3. משיכה אינטלקטואלית - מישהו שמדהים אותנו בחוכמתו/ניסיונו/בגרותו וכו´ - עושה לנו חשק להתקרב ולהתאחד איתו/איתה... 4. כסף - שמעתי על כמה (ולא חשוב אם זה גברים או נשים) שכסף עושה להם את זה בטירוף, כך שהן/הם נמשכים משם - וזה גם בסדר. 5. סמכות- המון אנשים מרגישים שבא להם להשכיב את המורה, את המפקד/ת, את המדריך, את אמא של...אחות של.... - וזה בסדר, זאת שוב טרנספורמציה של אנרגיה אחת לאנרגיה אחרת. וכל אחד יכול להמשיך עם עצמו את הרשימה הזו לעוד עשרות פריטים. נחזור אלי, אני יודע מה גורם לי להמשך בכל מיני מישורים ואני יודע באופן מודע או, חצי מודע לעודד את התהליך של טרנספורמציית האנרגיה. ויש מטופלות שאני נמשך אליהן בפגישות המוקדמות יותר ואחרות שלוקח לי קצת יותר זמן - מה שממילא אינו נדרש בהתחלה - היות ואנחנו מתחילים עם התכנים האירוטיים בסביבות השליש ה-3 של התהליך הטיפולי. ולגבי שאלתו המאד אנושית של שלומלום - היה לי מקרה של מטופלת אחת שלאחר כ-10 מפגשים (היינו כבר בחלקים אירוטיים) שבהם היתה לי משיכה - אבל לא מאד חזקה, פתאום לא נמשכתי יותר ולא יכולתי להגיע לזקפה מלאה. מה שהיה, שהבנו (אני והמטפלת המינית) שיש בעיה בדפוס הקשר שלנו, היות ואני בריא ואין לי בעיות, כנראה שיש אצל המטופלת דפוס שאינו מעודד. אינו מעודד ביטוי של רגשות, ביטויי מיניות והדפוסים האלה גרמו לי לכבות. כאן, זה היה רווח נקי של המטופלת, משום שהפין הרפוי שלי - היה אינדיקטור למוקד הטיפול, כמו מצפן שסימן לנו לאן למקד את הטיפול, וזה מה שעשינו - עבדנו על מתן לגיטימציה לביטוי רגשות, לימוד של צורות ביטוי של רגש, לגיטימציה למיניות שהודחקה אצלה ועוד ועוד. ונחשו מה קרה לפין בהמשך התהליך ??? תודה שנתתם לי להפיץ את התאוריות שלי ולבטא בכתב את מה שאני יודע לעשות בדרכים אחרות, אוהב אתכם.

וואלאק תשובה מדהימה.... ../images/Emo45.gif

שלומלום לך, תרשה לי להצטרף גם כן לתשבוחות להביע בגלוי את התפעלותי מתשובתך... היא פשוט נפלאה.
שלומלום

שכנעת אותי!

מתי, איפה ומי מביא קונדומים??
פשוט מדהים כמה אנשים "ניזונים" מלתת.. עושה טוב בנשמה, מעורר קנאה. כל הכבוד לשניכם, האישה והאיש. שתי מתנות אנושיות קטנות

doe2

New member
שלומלום, תיקון קטן

לא ברור לי כיצד האשה "מוכנה בכל מצב" כפי שציינת. שהרי אם אין משיכה מינית, חומרי הסיכה לא מופרשים והחדירה אם בכלל אפשרית, מלווה בכאבים. זה משהו שלא ניתן לזייף בו (אלא אם כן חומקים לאמבטיה ודואגים לחומרי סיכה כימיים)

למה אי אפשר לאנוס גבר... ../images/Emo66.gif

שלומלום לך, אהלן אישה יקרה, מה שכתבתי היה ואני מצטט מתגובתי המקורית: "אישה בכל מצב יכולה להגיע לסיטואציה מינית גם אם היא לא בדיוק מאוד נמשכת לגבר שלצידה". לאישה יש אפשרות לכמה פתרונות לאו דווקא ג´ל (למרות שגם זה פתרון). מה לעשות שלנו הגברים אין פתרון כלשהוא חוץ מבאמת לחוש משיכה מינית...ככה אלוהים ברא אותנו. לכן אי אפשר לאנוס גבר כי אם הוא לא רוצה אז "הידית" מה לעשות שמוטה.
שלומלום

נכון מרים.

שלומלום לך, נכון מאוד מה שאמרת. כל כוונתי הייתה מטפורה לתחום המיני בלבד. וכפי שהגדרתי בתגובה אחרת שלי: "אונס הוא לאוו דווקא קשור ליחסי מין. אפשר לחוות חוויות אונס גם בסיטואציות אחרות בהם מופעלת כוחנות עד להכנעת הצד האחר. לדוגמא, במערכות עובד מעביד יכולות להיות סיטואציות שעובד ירגיש שהמעביד שלו אונס אותו לבצע משהו במסגרת תפקידו" שלומלום

../images/Emo26.gif זהירות - מיתוס ../images/Emo36.gif

הסיפור הזה של "אי אפשר לאנוס גבר" עולה הרבה מאוד לגברים שעברו אונס. כי מה זה אומר? שהם לא גברים? שאם עמד להם הם רצו באונס? הם נהנו שם? אולי כאן המקום והזמן לבקש מהמומחים כאן לדבר על התגובה הפיזית של הגוף, והקשר שלה לרצון האישי של מי שנאנס - בחור או בחורה. התופעה מוכרת לי מהצד השני, מאנשים שמפחדים לדבר על זה, ולוקחים את האחריות והאשמה על האונס על עצמם, כי עמד להם / כי הן היו רטובות. אני כבר לא מדבר על התנגדות פיזית, אמירת ה- "לא", או לחימה פיזית כשזה קורה. אלא על התגובות הפשוטות של הגוף לגירוי מיני.

ranoz

New member
אתה לא כתבת את זה ברצינות

נכון שלא? אתה באמת לא חושב שאי אפשר לאנוס גברים?

נראה לך?

שלומלום לך, תשמע אמנם לא למדתי כמוך בפקולטה לרפואה, אבל למרות בורותי הרבה אני מסוגל להבין שגם גבר אפשר לאנוס, בוודאי כשמדובר על ידי אונס בידי גבר אחר. אני אפילו מכיר אישית גבר שנאנס בפועל בהיותו נער. מה כתבתי ולהיכן לקחתם את זה.... סוף דיון. שלומלום.

לסרוגייט גבר - תודה ועוד שאלה וזהו

קודם כל תודה לך סיפרת, שיתפת וענית הבהרת והסברת ופתחת צוהר לעולם לא מוכר ועל כך אני מודה לך מקרב לב נותרה לי רק שאלה אחת שלא ענית ואודה לך מאוד אם תוכל איך נפרדים? ושוב תודה רבה על הפתיחות אישה

למעלה