איזה יופי, בדיוק שואלים אותי ../images/Emo8.gif
על מה שהכי קשה... ואני, אני לא נכנע לקשיים בדרך כלל - אשיב לך ידידי היקר. טוב, אז אנחנו רגילים לדעת שמשיכה מינית היא משהו ערטילאי, מיסטי למדי. רגש עצמאי שלנו כלפי מישהו אחר שפשוט קורה, או שאינו קורה. לפני 4 שנים בטוח לא יכולתי להשיב כמו שאשיב היום - ז´תומרת שעם הניסיון והעבודה והתהליכים שעברתי, הנושא של משיכה מינית הפך להיות פחות ערטילאי ופחות חסר שליטה עבורי. כל אחד מאיתנו יודע למי הוא נמשך ולמי לא - אצל גברים זה נראה קצת יותר פשוט בהבחנה - "בא לי לשב איתה" או, "לא בא לי לשכב איתה". אבל כאן נכנסת השאלה - מה גורם לי להימשך לאישה מספר 1 ולא להמשך לאישה מספר 2 ?? משיכה זו טרנספורמציה של אנרגיה מסוג מסויים לאנרגיה מינית. (ההגדרה שלי) כך שלא כל משיכה נובעת מאותו מקום - 1. הכי פשוט, זה שכולנו מכירים - זאת המשיכה ל"מעטפת החיצונית" - כלומר המשיכה לחתיך/לכוסית, בקיצור למראה החיצוני - שהופכת להיות משיכה מינית. 2. משיכה רגשית - זאת משיכה שבאה מהמקום של - "וואו הגבר הזה כל כך רגיש..." ואז המשיכה לחלק הזה מותמרת לאנרגיה מינית. 3. משיכה אינטלקטואלית - מישהו שמדהים אותנו בחוכמתו/ניסיונו/בגרותו וכו´ - עושה לנו חשק להתקרב ולהתאחד איתו/איתה... 4. כסף - שמעתי על כמה (ולא חשוב אם זה גברים או נשים) שכסף עושה להם את זה בטירוף, כך שהן/הם נמשכים משם - וזה גם בסדר. 5. סמכות- המון אנשים מרגישים שבא להם להשכיב את המורה, את המפקד/ת, את המדריך, את אמא של...אחות של.... - וזה בסדר, זאת שוב טרנספורמציה של אנרגיה אחת לאנרגיה אחרת. וכל אחד יכול להמשיך עם עצמו את הרשימה הזו לעוד עשרות פריטים. נחזור אלי, אני יודע מה גורם לי להמשך בכל מיני מישורים ואני יודע באופן מודע או, חצי מודע לעודד את התהליך של טרנספורמציית האנרגיה. ויש מטופלות שאני נמשך אליהן בפגישות המוקדמות יותר ואחרות שלוקח לי קצת יותר זמן - מה שממילא אינו נדרש בהתחלה - היות ואנחנו מתחילים עם התכנים האירוטיים בסביבות השליש ה-3 של התהליך הטיפולי. ולגבי שאלתו המאד אנושית של שלומלום - היה לי מקרה של מטופלת אחת שלאחר כ-10 מפגשים (היינו כבר בחלקים אירוטיים) שבהם היתה לי משיכה - אבל לא מאד חזקה, פתאום לא נמשכתי יותר ולא יכולתי להגיע לזקפה מלאה. מה שהיה, שהבנו (אני והמטפלת המינית) שיש בעיה בדפוס הקשר שלנו, היות ואני בריא ואין לי בעיות, כנראה שיש אצל המטופלת דפוס שאינו מעודד. אינו מעודד ביטוי של רגשות, ביטויי מיניות והדפוסים האלה גרמו לי לכבות. כאן, זה היה רווח נקי של המטופלת, משום שהפין הרפוי שלי - היה אינדיקטור למוקד הטיפול, כמו מצפן שסימן לנו לאן למקד את הטיפול, וזה מה שעשינו - עבדנו על מתן לגיטימציה לביטוי רגשות, לימוד של צורות ביטוי של רגש, לגיטימציה למיניות שהודחקה אצלה ועוד ועוד. ונחשו מה קרה לפין בהמשך התהליך ??? תודה שנתתם לי להפיץ את התאוריות שלי ולבטא בכתב את מה שאני יודע לעשות בדרכים אחרות, אוהב אתכם.