סרוגייט - שאלות

נפרדנו כך, הייתה דממה....

שלומלום לך, סתם עלה לי בראש השיר הזה לא קשור לתשובה. האמת שלא הבנתי למה כוונתך בשאלה. אני מקווה שקראת את תגובתי ממקודם, אני אעביר לך לכאן את החלק הרלוונטי ממנה: "הגדרה הפרטית שלי לסרוגייט היא שהיא בת זוג לכל דבר עם הבדל אחד. תפקידה של הסרוגייט בשונה מבת זוג בחיים להיות בסוף התהליך מיותרת. דהיינו לתת למטופל את כל הכלים על מנת שהוא יוכל בזכות החוויה של הטיפול לתפקד בחיים שלו באופן עצמאי ולבטוח ביכולות שלו. עבור חלק מהמטופלים זו הפעם הראשונה בחייהם שהם חווים אהבה וקבלה ללא תנאי ודרך הטיפול הם לומדים שהם יכולים לאהוב ולהיות אהובים וחווים בפועל הצלחה גם בזוגיות שנוצרת וגם ברמת התפקוד המיני ואז בעצם הסרוגייט סיימה את תפקידה והיא משחררת את המטופל ליצור את אותה הצלחה שהוא יצר איתה בחייו האישיים." אם את שואלת לאיך הפרידה נעשית מבחינה טכנית אז עד כמה שאני יודע (אינני סרוגייט) כשסדרת הטיפולים מסתיימת יש פגישת פרידה ולאחריה כל אחד מהצדדים ממשיך בחייו. אין יותר קשר בין המטופל והסרוגייט לאחר סיום הטיפול. הרי כל מטרת הטיפול היא לתת למטופל את הכלים ליצור בחייו זוגיות משמעותית. מקווה שעניתי על שאלתך ואם לא את מוזמנת לשאול שנית אך בבקשה באופן יותר ברור שנדע למה כוונתך. שלומלום

סרוגייט - פרידה

לשלומלום אני מנסה להבין אבל בכל זאת... אם באמת (כמו שמתארים כאן) הקשר הוא קשר של אהבה ונכון שמראש יודעים שזה חלופי לקשר זוגי אמיתי ובסיום הטיפול כל אחד הולך לדרכו בכל זאת האם התהליך הדרגתי בשלבים? האם יש כאב כמו בסיומה של פרשת אהבים? האם המטופל/ת מקבל עזרה להקל על הפרידה? ואיך מרגיש הסרוגיט שאמנם "משחרר" אבל גם נפרד... הסברתי יותר את שאלותי? אישה אחת

בהחלט הסברת יותר...

שלומלום לך שוב, הקשר הוא באמת של אהבה ואכן בסיומו יש פרידה שאמנם היא ידועה מראש אך בהחלט יכולה להיות לא פשוטה למטופל ולפעמים גם לסרוגייט. לשאלתך אם זה נעשה בהדרגה התשובה היא כן, את הטיפול מלווה גם מטפל מיני שעורך שיחות עם המטופל ובהם מתייחסים גם לפרידה. לפעמים המטופל ממשיך את עבודתו עם המטפל המיני גם לאחר שהסתיימה הסדרה של טיפולי הסרוגייט. לגביי כאב בפרידה בהחלט יש כמו בכל פרידה. לגביי איך מרגיש הסרוגייט אני מתאר לעצמי שזה מאוד שונה בין סרוגייט אחד למשנהו וכל אחד חווה את זה באופן שונה לפי אישיותו, כנ"ל אני מתאר לעצמי שיש הבדלים בין מטופלים שונים. בכל מקרה השוני בפרידה מסרוגייט הוא שהיא נעשית גם מתוך ידיעה מראש שזה תהליך מוגבל בזמן אבל בעיקר מתוך המון סיפוק על תהליך שהסתיים ועל אדם שעכשיו יש לו את היכולות שלפני הטיפול לא היו לו ואני מתאר לעצמי שזו הרגשת הצלחה אדירה. מקווה שעכשיו עניתי על שאלתך ולצערי לא נראה לי שיש עוד מה להוסיף בעניין הפרידה. שלומלום

רותה 1

New member
עוד שתי מילים בהמשך לשלומלום

כפי שתאר שלומלום כל כך יפה ומפורט - הפרידה אף היא נבנית כחלק מהטיפול. למעשה גם בטיפול עצמו הסרוגייט והמטופל/ת יודעים בקרקעית הרגשית שלהם שהאהבה שהם חווים והקשר הוא לזמן קצוב ויש להם את הזמן להתכונן לקראת הפרידה אשר אינה מתבצעת פתאום אלא כאשר המטופל/ת סיימו את הטיפול כלומר מוכן ללכת הלאה וליישם את הלמידה לחיים הפרטיים שלהם. כמו שאמר שלומלום, המטופל/ת לא "נזרקים למים עמוקים" בשלב זה אלא ממשיכים להגיע למטפל המיני למעקב אחר למידה זו בחייהם הפרטיים. אבל הכי חשוב זה לדעת שחלק מהלמידה היא גם לשאת פרידה ולדעת לחיות עם זה , הרי החיים מלאי פרידות והתחלות ולשם כך באנו הנה. לא ?!

שאלה קשה על סרוגייט וזנות

היי, אתם מדברים על סרוגייט כל כך יפה אבל שכחתם משהו. סרוגייט בין השאר גם שוכבת עם המטופל ומקבלת כסף בעברית פשוטה קוראים לאישה ששוכבת עם גבר ומקבלת תשלום עבור כך זונה זה שהיא אולי אוהבת את המטופל לא משנה את העובדה שהיא זונה. גם זונות או נערות ליווי יכולות לפגוש מישהו שהם יאהבו להיות איתו. ואני בטוחה שלא תמיד הסרוגייט אוהבת או רוצה לשכב עם המטופל ואל תספרו לי סיפורים. מה אתם אומרים?

זנות מהי?

שלומלום לך יפה שלי (של מי?) שאלה נפלאה שאלת, ואני אתייחס אליה באריכות. יכול להיות שגם הפעם אומר דברים לא שיגרתיים אבל אני מקווה שהם יהיו לתועלת. אני מתעלם כרגע מהצד המוסרי של העניין אם זנות היא דבר חיובי או שלילי ואתייחס רק לצד האובייקטיבי. ראשית בוא נבדוק יחד מה זה בעצם זנות. כמה שאלות בעניין זה, איזה סוג של יחסי מין הם זנות? האם יש הכרח שבכלל יהיו יחסי מין בזנות? האם חייבת להיות תמורה כספית בזנות? או בשאלה אחת, מהי זנות? לאחר שנגדיר את המונח "זנות" אפשר יהיה לעשות את ההשוואה ל"סרוגייט" ולראות היכן יש הקבלות והיכן יש הבדלים. כשרוצים להגדיר משהו הדרך הנכונה לעשות זאת היא להגדיר את המסגרת הכללית של הדבר וממנה לפרוט את החלקים השונים. אז מהי זנות?. אני אתן לך את ההגדרה הפרטית שלי: "זנות" זו אנושיות בתמורה לחומריות. עכשיו בואי נבדוק, מה בעצם התנאים כדי שזנות לפי הגדרתי תתקיים. התנאי הוא שברגע שאדם נותן מהאנושיות שלו כי הוא מקבל תמורה חומרית בעיניי הוא זונה. חשוב לי להדגיש שנתתי כאן הגדרה מאוד נרחבת למונח אבל דרכה באמת נוכל ללמוד על העניין. עכשיו בואי נענה על השאלות ממקודם. איזה איזה סוג של יחסי מין הם זנות?: כל יחסי מין שהם ולאוו דווקא מין מלא שנעשים בגלל תמורה חומרית שניתנת בעקבותם הם זנות. האם יש הכרח שבכלל יהיו יחסי מין בזנות?: ממש לא, אני יכול להעלות בראשי סיטואציות רבות בהם אין מגע מיני ובעיניי הם זנות לשמה. לדוגמא יחסי שליטה של עבד ומלכה שבכלל אין מגע בהם. או נערת קריאה שרק יושבת עירומה לפני מישהו וקוראת לו ספר בעוד הוא מאונן למולה וכו´. האם חייבת להיות תמורה כספית בזנות?: לא חייבת להיות תמורה כספית אבל כן חייבת להיות תמורה חומרית והיא יכולה לבוא באופנים שונים ישירים או עקיפים. לדוגמא פרוטקציה לקבלת תפקיד במקום עבודה מסוים. מעבר לזה בעיניי יש מקומות שזנות מופיעה ללא קשר כלל למיניות. לדוגמא יכול בעל מיקצוע חופשי מסוים לתת מהאנושיות שלו רק למי שמשלם לו על כך, בעיניי הוא "זונה". ואני מדגיש שאני עושה הפרדה ברורה בין מיקצועיות לאנושיות כי זה לגיטימי לחלוטין שאם אני רוצה את שירותיו המיקצועיים של מישהו שאשלם לו עבור העבודה. אבל לא לגיטימי שאותו איש מקצוע עבור אותה עבודה בדיוק יחייך יותר או יהיה אנושי יותר לממישהו וידרוש עבור כך תמורה כספית נוספת. (לצערי זנות מסוג זה מאוד נפוצה). עכשיו לשאלתך האם סרוגייט היא זונה או לא. בעיניי אין תשובה חד משמעית לשאלה, ולמה? כי מי היא זו שיכולה לומר האם האנושיות שהיא נתנה בטיפול מסוים היא כי היא רצתה לתת אותה או רק כי היא קיבלה תמורה חומרית בגינה? נכון, רק הסרוגייט עצמה. וזה שאלה שאני מתאר לעצמי שחולפת בראשם של הסרוגייטיות. מהיכרותי האישית אני יכול לומר לך שבהחלט הנתינה שלהם היא מרצון. דרך אגב אותו הדבר זה גם מהכיוון ההפוך של המטופל ואני אסביר לך את כוונתי דרך שיתוף אישי. הייתה תקופה שהייתי מטופל אצל מישהי בטיפול אלטרנטיבי של מסג´ תאילאנדי מסורתי. אמרתי לאותה מטפלת את המשפט הבא: "אני משלם לך עבור הזמן שאת מקדישה לי, מבחינתי הטיפול עצמו הוא מתנה". וכך גם היה היחס שלי למה שהפקתי מהטיפול שדרכו צמחתי בצורה מדהימה. אני מתאר לעצמי שאם הייתי אומר לעצמי שאני משלם X שקלים עבור הטיפול עצמו הייתי מפיק ממנו הרבה פחות כי אז הערך שלו היה מוגבל. מקווה שהבהרתי את תפיסת עולמי באופן ברור שלומלום.

רותה 1

New member
סרוגייטס - גבר או אשה כמקצוע טיפולי

גם אני כמו שלומלום שמחה על השאלה אשר נשאלת לא פעם בקרב קבוצות מגוונות של אנשים. אדם הזקוק לשירותי מין על מנת להגיע לסיפוק ואין בחיו בת זוג מתאימה לכך או שמסיבה אחרת הוא בוחר בנערת ליווי או בזונה - משלם לה כסף והולך לדרכו - אינו דומה לאדם אשר לו בעיה בתפקוד המיני ואין הוא יכול לממש את הטיפול הלכה למעשה רק על ידי קיום שיחות עם סקסולוג. אי לכך - מכיוון שטיפול מיני הוא בהגדרתו טיפול זוגי - הוא מקבל לעיתים טיפול משולב עם בת/בן זוג חלופי/ת - סרוגייט. הסרוגייטס הם אנשים אשר בהכשרתם הם אנשי טיפול בראש ובראשונה ובנוסף הם בעלי תכונות טיפוליות ואישיות סובלנית וסבלנית. בנוסף הם עוברים מיון מדוקדק (מעט מאד אנשים מתאימים למקצוע משום שאכן צריך שילוב מאד יוצא דופן של תכונות מתאימות ביניהן היכולת לחיות היטב עם המיניות שלהם והיכולת ליצור קשר קרוב ונותן כפי שקראתם בתשובות הקודמות. על מנת לסבר את האוזן - מתוך 130 מועמדים (!) התקבלו לקורס 6 איש ואישה ובסופו של דבר נשארו רק 4, ללמדכם שאכן המיון אינו פשוט. אדם הרוצה ללכת לנערת ליווי ולקבל את התענוג שלו ואז לנתק את היחסים שלו משלם הרבה פחות כסף. אדם המגיע לטיפול בא לבנות מערכת יחסים הדומה למערכת בחיי היום יום בה נבנית אינטימיות, קרבה, רוך, דברים משותפים שהם קרקע עליה אפשר לבנות מיניות ולשקם את הבעיה לשמה באו. אפשר כמעט להגיד שהדבר הוא הפוך משירותי זנות. בנוסף - הסרוגייט מהווה זרוע אחת מתוך משולש טיפולי בה משמשים:מטופל, מטפל מיני וסרוגייט כחלק אינטגרלי של הטיפול. הסרוגייט והמטופל מקבלים הנחיות מדויקות מה עושים הפעם מהמטפל המיני אשר מנהל את הטיפול. הכל מובנה בהדרגה עד לפתרון הולם של הבעיה לפי קצב המטופל.אני יודעת שקשה להעביר לאנשים אשר אינם מקורבים לשיטת הטיפול. מקווה שהארתי מעט את התמונה.

לשלומלום ../images/Emo45.gif לרותה1 ../images/Emo31.gif

היי, תשובתו של שלומלום הייתה מדהימה והוגנת, תודה לא חשבתי על הנושא כך. תשובתה של רותה1 לא לעניין בכלל. לא שאלתי על הגבר הבא לטיפול אלא על הסרוגייט עצמה. מה זה משנה שהיא חלק ממשולש טיפולי או מרובע או משושה?? ואז מה אם היא מקבלת הוראות מ"מנהל הטיפול"? ובכלל זה שמעט נשים מתקבלות לעבוד כסרוגייט זה אומר שמי שמתקבלת לא רואה את עצמה כזונה? אני סטודנטית לתואר שני ובחיים שלי אני לא אשכב עם מישהו תמורת חומריות כפי ששלומלום אמר. סלחי לי תשובתך לא לעניין בכלל. ומעניין למה אף סרוגייט לא ענתה?

זנות - סרוגייט

מוזר ותמוה בעיניי שהזכרת את עובדת היותך סטודנטית לתואר שני. למה זה בדיוק קשור??? לעניין שאלתך.. תלוי מהי נקודת ההשקפה של כל אחד ואחת על החיים. יש אדם שיראה את עבודת הסרוגייט כזנות ויש מי שיראה זאת כדרך לטפל באנשים עם עכבות בתיפקוד המיני שלהם. סרוגייט כמו פקידה וכמו מורה עובדת כדי להתפרנס.אלא שלהבדיל ממורה או מפקידה תחום עבודתה הוא טיפול באנשים. האם היית מצפה מרופא או פסיכולוג שיעבדו ללא שכר? ברור שלא.כמו כן גם סרוגייט. אלא מה? תאמרי שרופא או פסיכולוג לא צריכים לקיים יחסי מין עם המטופלים שלהם וסרוגייט כן. נכון, אולם, הטיפול מורכב הרבה יותר מאשר יחסי מין. העבודה שלנו כוללת הרבה מעבר ליחסי מין. אנחנו ביחד עם המטפל/ת עוזרים למטופלים בכל מה שקשור ביצירת קשרים חברתיים החל מאיך אומרים שלום וכלה בקיום קשר אינטימי עם בן/בת הזוג. להרבה מאוד אנשים יש חרדות כשהם מוצאים את עצמם עומדים ליד בן/בת זוג, רוצים ליצור קשר אך חוששים ולא יודעים כיצד לצאת מהמבוכה. יש אנשים שנשארים עם העכבות החברתיות שלהם ואין להם אומץ לפנות לעזרה. אולם יש גם אחרים שפונים לעזרה אמיתית, למישהיא או מישהו שמלווה אותם בדרך עד להצלחה. אם היית רואה את פניהם של האנשים שמגיעים אלינו למרפאה וחשה את האושר שלהם כשהם מצליחים לקיים קשר אישי, אינטימי עם בן/בת זוג חילופי, היית מבינה את עבודת הקודש שלנו. אין הדבר קשור לתארים אוניברסיטאים או ללימודים פורמליים אחרים. כמו כן, זנות כפי שאני מבינה, זה כאשר אדם משלם כסף לאדם אחר כדי שיעשה בדיוק מה שהמשלם רוצה בתמורה לכסף. עבודת הסרוגייט ממש רחוקה להיות כזאת. בבסיס עבודתנו יש רציונל מאוד ברור, כללים וחוקים שעל כולם לקיימם.

זאת התשובה שלך???../images/Emo31.gif

היי, אני לא רוצה לפגוע אבל אני מופתעת לרעה מהתשובה שלך. מהמכתב שלך שבפורום התרגשתי ותשובתך עכשיו לא מסתדרת לי, איפה האותנטיות שלך נעלמה? את עונה לי כמו מורה. יש אדם שיראה את עבודת הסרוגייט כזנות ויש מי שיראה זאת כדרך לטפל באנשים. את סרוגייט? איך את רואה את זה??? מישהו אמר שאת לא מטפלת באנשים? ואם את מטפלת באנשים זה אוטומטית הופך אותך ללא זונה? ובכלל כל התשובה שלך נראית כמו מניפולציה עצמית ענקית אני לא רוצה לעשות צרות ואם מפריע לכם שאני כותבת תגידו ואלך אבל לא רק שלא ענית לשאלתי עשית יותר גרוע הרסת לי את הערכה שהייתה לי אלייך. כתבתי שאני לומדת לתואר שני רק שלא ציינתי שזה בתחום טיפולי כי רותה1 כתבה על הסלקציה הגדולה בבחירת סרוגייט. אבל בחיים שלי אני לא אשכב עם מישהו שאני לא רוצה ומה זה משנה שזה טיפול. אז את זונה שמטפלת, יופי. אחרי מכתב כזה סתמי כבר לא בא לי בכלל לשאול אותך שאלות אישיות. איזה הבדל מהמכתב הקודם שלך. גם לשלומלום יש לי שאלה. תשובתך הייתה היחידה שהתרשמתי ממנה אבל מה זה של נילה. ולמה אתה צריך להיות של מישהו?

אוף... את קצת מגזימה לא? יפה של מיש

אני התחלתי כי זה מענין אותי שאלתי שאלות וענו לי כל כך יפה ובסבלנות הסבירו ולא התחמקו ההתיחסות היתה מכובדת כל כך ואיך את יכולה עכשיו להתבטא בצורה כל כך מעליבה? למה לא תכבדי את האנשים שחשפו את רגשותיהם/מחשבותיהם לא חבל לקלקל??? אישה אחת

../images/Emo41.gif"סרוגייט אישה" "סרוגייט גבר"../images/Emo41.gif

שלומלום לך, רגע רגע... יש צורך להבהיר משהו. מטעמי אתיקה הסרוגייטים אינם יכולים להזדהות לכן הכינויים "סרוגייט אישה" ו "סרוגייט גבר" אינם כינויים אישיים אלא כיוני לקבוצת אנשים. דהיינו תחת הכינויים האלה עונים מספר אנשים שונים במקביל. הסרוגיטיות הנשים עונות חתח כרטיס משותך "סרוגייט אישה" והסרוגייטים הגברים עונים תחת כרטיס משותף "סרוגייט גבר". לכן יכולים להיות הבדלים ניכרים וחוסר אחידות בתשובות תחת הכינויים הללו. נראה לי שזה יסביר את פליאתך על ההבדלים בכתיבה בין המכתב שנמצא במאמרים כאן בפורום לבין התגובה הספציפית שקיבלת עכשיו. הם לאו דווקא נכתבו על ידי אותה סרוגייט. מקווה שהייתי ברור. שלומלום

../images/Emo23.gif של נילה ../images/Emo25.gif

שלומלום לך שוב, אני אענה לך עכשיו על תגובתך, בכוונה פיצלתי את תגובתי לשתיים כי העניין של כרטיסי "סרוגייט אישה" ו "סרוגייט גבר" הוא עקרוני ולכן כתבתי אותו בתגובה נפרדת. נתחיל עם שאלתך לגביי הכינוי שלי "שלומלום של נילה". אז ככה, נילה היא בת זוגי לחיים. הכינוי נולד בפורום הראשון שהשתתפתי בו באופן קבוע שהיה פורום "פיריון" (נילה ואני עוברים טיפוליי הפרית מבחנה). בפורום ההוא יש כמה גברים שמשתתפים בו באופן קבוע וכדי שידעו לשייך אותנו לבנות זוגנו הכינויים שלנו הם בהתאם, יש את "ליאור של חנה" יש את "ערן של מרב" ויש אותי. מאז עברתי לכתוב גם בפורום הסקסולוגיה הנפלא של ד"ר בן-ציון ונשארתי עם כינוי זה שברבות הימים הפך למותג, עכשיו אני גם כאן. לגביי שאלתך "למה אני צריך להיות של". אני לא צריך, אני בוחר להיות. אני אומר לך משהו נוסף שרק אתמול שוחחתי עליו עם מישהי למרות שהוא לא קשור לענייננו, משום מה נראה לי נכון לכתוב זאת עכשיו. אהבה זה אקט של בחירה ואם אנחנו צריכים מישהו איננו יכולים באמת לאהוב אותו, כי במקום של תלות אין בחירה. לכן אינך יכולה באמת לאהוב מישהו שאת צריכה. אהבה אמיתית היא המצב שבו אדם אומר לבן/ת זוגו אני יכול לחיות בלעדיך אך אני בוחר/ת לחיות איתך, מקווה שהנקודה ברורה. אפרופו עיסוק הסרוגייט זה אחד המקומות המובהקים של בחירה בבן זוג. סרוגייט יכולה לומר שלא מתאים לה מטופל מסוים ובמידה מסוימת אולי אפילו פרדוקסלית יכול להיות מצב שיהיה לסרוגייט יותר קל לחוש אהבת אמת למטופל מאשר לבן זוג ממשי בחיים. עכשיו משהו אישי אלייך, אני תמהה לגביי משהו אצלך. בואי שניה נלך לשיטתך למרות שאני לאו דווקא מסכים לה, הבה נניח לצורך הדיון שעיסוק הסרוגייט זה סוג של זנות. אז מה? שאלתך הראשונה כאן בפורום התחילה עם הצהרה מאוד תקיפה לגביי העניין. אני תמהה על מה זה יושב, מה האמונות שאת מחזיקה על נושא "זנות". כנ"ל הצהרותייך החוזרות שאת לעולם לא תשכבי עם מישהו שאינך רוצה, ולא חלילה שיש לי ביקורת על זה אלא אני מנסה להבין מה מאחורי השאלה וההצהרה. את מוכנה לעזור לי להבין? שלומלום.

alfalf

New member
הי איש מדהים

שלומלום יקר, אחלה של תשובות, אבל יש לי הערה לגבי האהבה- זה לא שאי אפשר לאהוב מישהו שצריכים, אלה שאז קשה יותר להפריד בין האהבה לבין הצורך. מספר גורמים קושרים בין אנשים. בינהם אהבה וצורך. אם שני אנשים קשורים זה לזה, וקיים הגורם של הצורך, זה לא שולל את גורם האהבה. לכן המשפט שלך: "אהבה זה אקט של בחירה ואם אנחנו צריכים מישהו איננו יכולים באמת לאהוב אותו, כי במקום של תלות אין בחירה" אינו נכון. אפשר לאהוב מאד מישהו שצריכים. אתה יכול להיות איתו כיוון שאתה צריך להיות איתו, אבל עדיין ישנה הבחירה האם להיות איתו כי חייבים או כי אוהבים. כמו כן ישנם מספר רב של סוגי אהבה - ותסכים איתי שילד אובה את הוריו אפילו שהוא חייב להיות איתם. חג שמח, ולהשתמע, ALF.

זה דיון ארוך....

שלומלום לך חברי אלף, זה דיון ארוך ולא כאן המקום לפתח אותו, אני אענה לך בקצרצרה. כתבת משפט מאוד מדויק "זה לא שאי אפשר לאהוב מישהו שצריכים, אלה שאז קשה יותר להפריד בין האהבה לבין הצורך". לא אמרתי בדבריי שאי אפשר בכלל לאהוב אדם שצריכים אותו. אלא שבמקום הספציפי של הצורך שם לא יכולה להיות אהבה. לכן אהבה אמיתית ונקיה היא מתוך בחירה מוחלטת. אבל כפי שאמרתי זה דיון ארוך ולא זה המקום עבורו ולא זו השעה. חיבוק ודש לאלפית שלומלום.

יש אנשים כמוך בעולם? ../images/Emo25.gif

היי שמע תשובותיך כאן בפורום פשוט מופלאות. קשה להאמין שיש אדם כמוך בעולם. שאלת משהו ובגלל שאתה כל כך מיוחד אני אענה לך. כן אתה צודק יש לי קושי עם הנושא ושאלתי בהתחלה נכתבה בכעס. עבדתי תקופה קצרה בעבר בעצמי כסרוגייט לא אצל ד"ר אלוני אלא אצל מישהו אחר. ונכון שהיו לי פגישות שיצאתי מהם בהתרוממות נפש אבל גם היו לי פגישות שיצאתי מהם רצוצה והדבר היחידי שרציתי היה לקלף מעצמי את העור שנגעו בו. מה שכתבת למישהי מהסרוגייטיות כאן על שלמות פנימית גרם לי לבכות מהתרגשות. תודה על מה שכתבת אתה היחידי שהיית ישר עד הסוף. סרוגייט לפעמים היא גם זונה היו פעמים שהדבר האחרון שרציתי היה להיכנס למיטה עם המטופל אבל הייתי חייבת כי הוא המטופל וכי הוא שילם. כל סרוגייט שתאמר שזה לא קרה לה משקרת. זה המקצוע אין מה לעשות. כל התשובות של הסרוגייטיות כאן היו מניפולטיביות. היחידה שכתבה דברים מרגשים היא זו שמכתבה נמצא קבוע בפורום. אולי היא כבר לא עובדת. אני הפסקתי לעבוד והחלטתי שלעולם לא אשכב עם מישהו שלא ארצה עם כל הסימפטיה למטופלים שבאמת הצליחו ובגדול בטיפול היו מקרים שאני שנאתי את עצמי על מה שאני עושה. זהו אמרתי את זה ואני הולכת מכאן

אני לא מבינה - מבקשת הסבר...

עד כמה שהבנתי המרפאה של ד"ר רונית אלוני היא היחידה| שמתמחה בטיפולי סרוגייט אז מה זאת אומרת שהגברת כותבת שעבדה כסרוגייט אצל מישהו אחר? מי יכול להסביר? תודה ענת

רותה 1

New member
כללי אתיקה בהעסקת סרוגייטס ../images/Emo18.gif

מאד מצער לשמוע שהיו פעמים בהן הרגשת רע בתפקידך כסרוגייט. קרוב לודאי שלו עבדת במסגרת מקצועית חוקית ,בה היית מרגישה גב מקצועי מאחוריך - הדברים היו נראים לך אחרת. נכון שיתכן כי האישיות שלך אינה מתאימה לתפקיד מעיןזה (כפי שכתבתי אתמול אצל מעט מאד אנשים מתקיים שילוב התכונות הדרושות להיות סרוגייט) אבל חשוב מאד שתדעי - שנכון להיום אין בארץ מטפל מיני מוסמך השייך לאגוד הישראלי לטיפול מיני = איט"ם המעסיק סרוגייט לפי כללי האתיקה של הארגון הבינלאומי IPSA לסרוגייטס - מחוץ לד"ר רונית אלוני. לצערנו יש פה ושם בארץ אנשים שאינם מורשים להעסיק סרוגייט והם אף אינם מטפלים מיניים מוסמכים ולא עברו הכשרה לפי הכללים של האיגוד. העסקת סרוגייט כוללת אופרציה סבוכה מאד של הדרכות צמודות אחרי כל טיפול וטיפול, כתיבה קפדנית שוטפת של דוחות, תמיכה בקבוצת הסרוגייט על מנת לאפשר להם ניקוז של לבטים שונים משום ,שלא כשאר מקצועות,בהם יש אוורור וניקוז מקצועיים - הסרוגייט , מעצם התפקיד,מרגישים מבודדים. צריך לדאוג שהטיפולים ייעשו במסגרת המרפאה ולא מחוצה לה על מנת לשמור על אווירה מקצועית ומוגנת. בנוסף יש צורך בפגישות צוות שבועיות קבועות בהן משתתפים כל הסרוגייט וכל המטפלים העובדים בשיטוף. שלא לדבר על מערכת בדיקות רפואיות שוטפות ללמדך שללא יישום ושמירה כל כללי אתיקה נוקשים אי אפשר להשאר מקצועי. טיפול לא מקצועי עלול ליצור נזק גדול גם אצל המטופל וגם אצל הסרוגייט. ללא הקפדה על כל התנאים האלה הרי שסרוגייט עלול להרגיש תסכול ובצדק. העבודה שלהם כפי שקראתם - שכרה בצידה אבל אל תשכחו שהיא מאד תובענית. וכמו שהיו אומרים בגלי צה"ל "אלה היו עוד שמונים שניות בנושא הבהרת מקצוע הסרוגייט".

שלומלום שכחתי משהו מקודם...

היי האם אני יכולה ליצור איתך קשר באופן אישי?

למעלה