סתם תהייה 🤔 האם באמת חלה ירידה באיכות החיים עקב יוקר המחייה?

מצב
הנושא נעול.

SupermanZW

Well-known member
כי בישראל השכירות לא מגלמת את ההוצאות השונות חשמל מים,אינטרנט,גז,ארנונה,ועד.

בנוסף בישראל המקום מאוד צפוף והריבוי הכי גבוה למדינות מפותחות ולכן יודעים שאין סיכוי שתהיה ירידת מחירים עקב עודף דירות

ולכן המחיר של הדירה גבוה כי מרויחים בעיקר את העליית ערך.

בנוסף הדירות מבטון - הוצאות התיקונים נמוכות לבעל הבית.
חשמל בדרך כלל לא מגולם במחיר השכירות, גם גז לא. אינטרנט תלוי איפה, מים תלוי איפה. ארנונה זה דבר ייחודי לישראל שאין באף מקום אחר בעולם, בכל שאר העולם (למעט אוסטרליה) יש מס רכוש עירוני במקום ארנונה. באוסטרליה יש מס רכוש מסוג אחר (פרובינציאלי, לא עירוני, חל רק על בתים מעבר לשווי מסויים)
ברוב אירופה ואסיה הבניה מבטון בדיוק כמו בישראל, בניה מעץ נפוצה בעיקר בצפון אמריקה ובסקנדינביה.

אין לי מושג היכן אתה גר, באזור שלי לא רק שהשכירות לא ירדה, היא עלתה.
הסגול אמר שהוא בדק את המקומות שהוא שכר וירד,אז כבר הוכחה.

כנראה שמדובר במקומות יוקרתיים שירדו במהלך המלחמה עקב יציאת

עשירים/מעמד בינוני גבוה+ מהארץ.

הסגול אמר שהוא בדק את המקומות שהוא שכר וירד,אז כבר הוכחה.

כנראה שמדובר במקומות יוקרתיים שירדו במהלך המלחמה עקב יציאת

עשירים/מעמד בינוני גבוה+ מהארץ.
אין לי שמץ, מי זה הסגול?
אתה פועל ע"ס רס"ר שמועתי במקום לבדוק בעצמך,
מה אגיד לך, אין לי כוח אליך.

אחד הנתונים הכלכלים פסיכולגים ידועים זה
כשהמצב הכלכלי נהיה יותר קשה
אנשים קונים פחות דירות
עוצרים הוצאות גדולות
דוחים קניית רכבים
לא עושים טיול גדול לארצות הברית
ומגדילים כפיצוי הוצאות קטנות
משפחה שעוצרת קנית בית ב5 מיליון שח כי היא לא תעמוד בהחזרים החודשיים
תוציא יותר בקניות של מאות שקלים, יציאות והליכה למסעדות
אין שום קשר לכמות אנשים ברחוב, במסעדות
ובמיוחד בחג האהבה לגבי מצב כלכלי
אתה צודק, כאשר יש להם חלק נכבד מהכסף, אולם כאשר אין להם שום סיכוי לרכוש את הדירה, הם לא ירשו לעצמם להוציא על בילוי סתמי כמו ישיבה במסעדה.
אפשר לראות נתונים שמחירי דירות יורדים בישראל
אותה דירה שווה היום כמה אחוזים טובים פחות מלפני שנתיים,
אגב, כשמסתכלים על נתונים הלמס, הם כמו תמיד מסתירים ומציגים נתונים אחרים.
2 דירות ששכרתי בעבר לפני כמה שנים
מוצגות היום ביד 2 ב20 אחוז פחות במחיר.
אין לי מושג היכן אתה גר, באזורי המחירים עלו, למשל דירה חדשה 5 חדרים בשכונה גרועה בפרויקט של המדינה שעלתה כ-4M ש"ח (הדירות שלא בהגרלה), כיום עולה כ-4.5M.
תבדקי כמה אנשים טסו מישראל בשנה האחרונה, מול לפני שנתיים, ותראי
את ההוצאות הגדולות ,הישראלים חותכים
אגב, בזמן האחרון הייתי מעורב במשא ומתן של חברת הייטק ישראלית שהיתה אמורה לסגור עיסקה במליארדים עם חברה בנלאומית, ועכשיו זה התפוצץ ונאמר לי שלמרות שהמוצר הישראלי יותר טוב, הם לא רוצים לפרסם שהם עושים כרגע עיסקאות עם ישראל,
זה רק ההתחלה, הרבה עסקים ואנשים יפגעו מזה שישראל מדינה מצורעת.
הישראלים לא טסו בגלל המלחמה, הרבה חברות בוטלו את טיסתם ולכן המחירים עלו וגם לא טסו מפחד בגלל המצב הביטחוני.

כולם בוכים על יוקר מחיה, רציתי לצאת לחגוג את חג האהבה וכל מקום שהתקשרתי אליו היה בתפוסה מלאה ונאלצתי להקדים את שעת היציאה אחרת לא היה לי מקום.
איך זה מסתדר עם זה שבוכים שאנשים עניים כאשר אין מקום במקומות הבילוי וכל בילוי הוא מאה ש"ח לקמצנים ולאדם הנורמטיבי הוא כמאתיים ש"ח ליחיד?
לא ברור אם השאלה נובעת מתמימות או טיפשות,כי זה מסוג הטענות ששמעתי לפני הקורונה...

ז"א דעתך באמת נשארה מאז.

כבר אז זו הייתה טעות אבל היום זה כבר טעות מביכה.

ולעיניין:

בעיניני נדל"ן/טיפולים/ספא וכו' יש מקום מוגבל וכולם רוצים להיכנס בתאריך המיוחל

לסמן לנשים שלהם כמה הם מתים עליהם בשביל לקבל את התועלת במיטה...

במילים אחרות לא ניתן למקסם נושאים כאלה בלי לשנות למחיר גבוה ביום אהבה ושאר זמנים מבוקשים.

הבעיה עם שינוי כזה שהוא יכול להכעיס חלק מהלקוחות ולכן המוכרים התמימים(מפוחדים?) לא מעלים את המחיר.

כולם בוכים על יוקר מחיה, רציתי לצאת לחגוג את חג האהבה וכל מקום שהתקשרתי אליו היה בתפוסה מלאה ונאלצתי להקדים את שעת היציאה אחרת לא היה לי מקום.
איך זה מסתדר עם זה שבוכים שאנשים עניים כאשר אין מקום במקומות הבילוי וכל בילוי הוא מאה ש"ח לקמצנים ולאדם הנורמטיבי הוא כמאתיים ש"ח ליחיד?
את/ה שואל בתור אמיד או עני ?

DANIAVNI

Well-known member
ואתה באמת חושב שזו הדרך להסיק מסקנות ?
1. גם אם יש יוקר מחייה יש אנשים שיש להם מספיק כדי לחיות טוב ויש הרבה אחרים שלא .
2. השאלה לא רק מה קורה בממוצע אלא גם כיצד העושר מתחלק בין כל האזרחים .
3. קו העוני עצמו גם עולה עם הזמן ושונה ממקום למקום .
מקבל קיצבת נכות במדינת ישראל חי יותר טוב מאדם עובד במשרה מלאה בחלק ממדינות העולם
ואם אתה כולל בקיצבה גם למשל שרותי בריאות שאנשים רואים כמובנים מאליו
אז רמת החיים של מקבל הקיצבה אפילו גבוהה יותר .
4. אנשים צריכים ללמוד לחיות אחרת
למשל, בוכים על זה ששווארמה מאוד יקרה .
וכי מה, אתה חייב לאכול שווארמה ???
במחיר של שווארמה בפיתה שהוא 45 ש"ח אפשר לקנות קילו וחצי חזה עוף ( ולפעמים אם יש מבצע אפילו יותר ...)
אפשר לאכול שבוע בשר וזה אפילו יותר בריא .
או למשל הלחם האחיד שהוא גם יקר באופן יחסי
למה חייבים לחם שזה זבל תזונתי ? במחיר לחם אחיד אחד אתה קונה בערך שני קילו שיבולת שועל
שזה גם משביע יותר וגם בריא יותר . ( אני די בטוח שמחירה הנמוך יחסית של שיבולת שועל הוא תוצאה של הביקוש הנמוך)
על עישון אני כבר לא מדבר
אנשים בוכים שאין להם כסף לאוכל ומעשנים שתי קופסאות ליום ? למה ?
אני הייתי מטיל מס מטורף על סיגריות נגיד שחפיסת סיגריות תעלה אפילו 150 שח ומסבסד עם המס הזה מוצרי יסוד .
מה היה קורה ? אנשים היו נאלצים לעשן פחות בכח והיו נהיים בריאים יותר ופחות עניים .

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member

סתם תהייה 🤔 האם באמת חלה ירידה באיכות החיים עקב יוקר המחייה?​

לא מפתיע שאת לא מבינה.

ג'ו הסביר את זה יפה, אז שימי לב לתגובתו.

בנוסף, לא מזמן בשוונג של הפיתה פתח שרשור דומה. ai27 השאיר שם תגובה מסוימת, ומה שעניתי לו ועל השרשור של בשוונג בכלל, שם, רלוונטי גם לכאן. אעשה בשבילך העתק-הדבק של תגובתי, ואצרף גם את הקישור של השרשור עצמו.

__צילום מסך_7-3-2025_141440_www.tapuz.co.il.jpeg

גברים, אין לאנשים כסף, אבל, מוציאים מאות ש"ח על כרטיס 1 לפסטיגל, יעני זה אירועי מלוקק ומיותר, למה לא חוסכים את הכסף ? | תפוז פורומים

לא מפתיע שאת לא מבינה.

ג'ו הסביר את זה יפה, אז שימי לב לתגובתו.

בנוסף, לא מזמן בשוונג של הפיתה פתח שרשור דומה. ai27 השאיר שם תגובה מסוימת, ומה שעניתי לו ועל השרשור של בשוונג בכלל, שם, רלוונטי גם לכאן. אעשה בשבילך העתק-הדבק של תגובתי, ואצרף גם את הקישור של השרשור עצמו.

צפה בקובץ המצורף 124566

גברים, אין לאנשים כסף, אבל, מוציאים מאות ש"ח על כרטיס 1 לפסטיגל, יעני זה אירועי מלוקק ומיותר, למה לא חוסכים את הכסף ? | תפוז פורומים
אינפנטיל, כהרגלך.

על הכיסא הזה הרגיש פתאום בכוח
גבר עם ביצים אבל בלי מוח

האידיוט הכריז מלחמה...
טמבל, טמבל...

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
ממך כאינפנטיל
אני לא. שוב ושוב אני מצרף את ההפרכה, אבל את לא רוצה לקרוא.
אני לא רוצה כלום,
את יכולה לאהוב את זה ואת יכולה שלא, אבל אני וג'ו ז"ל נתנו לך את התשובה הנכונה, רק שהוא לא פירט, ואני כן.
רק לא מבינה למה אתה עוד כאן?
אתה מוריד את חווית הגלישה מרובו המוחלט של גולשי הפורום.
חיבור למציאות אף-פעם לא היה הצד החזק שלך.

אני תרתי משמע הגולש הכי אהוב, נערץ, פופולארי בכל האתר, שזה כמו חטיבת הביניים והתיכון all over again :rolleyes:

על-מנת לרצות את אלו המבקשים להשתכנע בדבר גאונותי, ומכיוון שהמשימה של ממש לעבור על כל ההישגים האדירים שלי היא פשוט גדולה מידי, אני מציג לפניכם במקום | תפוז פורומים

איזה כיף לי שאני הגולש הכי אהוב ופופולארי ונערץ בכל תולדות כל אתר תפוז ושאני המלך שלכם. | תפוז פורומים

כלומר, תסלחי לי על גלגול העיניים הזה, אני לא מתכוון להישמע כפוי טובה או משהו, אבל לא תמיד קל להיות המלך של האנשים.

לפעמים, מכל האהבה, ההערצה ותשומת הלב שהוא מקבל, המלך מתעייף.

411230b9-aab4-4327-8124-dc7f90773453_text.gif

אני לא. שוב ושוב אני מצרף את ההפרכה, אבל את לא רוצה לקרוא.

את יכולה לאהוב את זה ואת יכולה שלא, אבל אני וג'ו ז"ל נתנו לך את התשובה הנכונה, רק שהוא לא פירט, ואני כן.

חיבור למציאות אף-פעם לא היה הצד החזק שלך.

אני תרתי משמע הגולש הכי אהוב, נערץ, פופולארי בכל האתר, שזה כמו חטיבת הביניים והתיכון all over again :rolleyes:

על-מנת לרצות את אלו המבקשים להשתכנע בדבר גאונותי, ומכיוון שהמשימה של ממש לעבור על כל ההישגים האדירים שלי היא פשוט גדולה מידי, אני מציג לפניכם במקום | תפוז פורומים

איזה כיף לי שאני הגולש הכי אהוב ופופולארי ונערץ בכל תולדות כל אתר תפוז ושאני המלך שלכם. | תפוז פורומים

כלומר, תסלחי לי על גלגול העיניים הזה, אני לא מתכוון להישמע כפוי טובה או משהו, אבל לא תמיד קל להיות המלך של האנשים.

לפעמים, מכל האהבה, ההערצה ותשומת הלב שהוא מקבל, המלך מתעייף.

צפה בקובץ המצורף 127119
חודש שלם של סיוטים היו לך מתגובתי? :rolleyes:
בקיצור, אינפנטיל כהרגלך.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
תאמין לי שהיה לי קשה להגיע לרצפה בכדי לכתוב לך בגובה העיניים ואין לי סבלנות לילדים שהם לא שלי.
צריך לרדת עד הרצפה בשביל לכתוב לי תגובה בגובה העיניים? :)

הצחקתני :)

הרשי לי להזכיר לך שאני נחשב לגולש החכם ביותר בפורומים של תפוז :)

צריך לרדת עד הרצפה בשביל לכתוב לי תגובה בגובה העיניים? :)

הצחקתני :)

הרשי לי להזכיר לך שאני נחשב לגולש החכם ביותר בפורומים של תפוז :)

קשה עד מאוד להגיע לרמת אינפנטיל, זה עושה לי עקמת נוראית להגיע עד הריצפה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה