עבודה פלסטינית

ksimeroni

New member
../images/Emo6.gif לא

לילית נג'אר היא לא יהודיה רק בתוכנית היא היתה אישתו של זאק כהן

../images/Emo13.gif חחחח נפלתי

אבל יפה מאד יצא להם ערביה ויהודי נשואים. או שגם ז'אק כהן שיחק לא יהודי?

ksimeroni

New member
הם לא דיברו על זה בתוכנית

הם פשוט אירחו גם יהודים וגם ערבים ואומנים מכל הקשת התרבותית של ישראל ועשו חאפלות בכל עונות השנה בלי ללכלך את החיים בפילוגים מיותרים זה היה כיף!

AdonAsda

New member
כן אבל אם הם מנסים להשתלב אז מסתכלים

עליהם מוזר, בעיקר אם הם אשכנזים מובהקים כאלה, למשל כמוך או כמו עמית...

ksimeroni

New member
שיסתכלו

את מי זה מעניין, אצלנו מי שבא ברוך הבא חוץ מזה, אולי על הדור הראשון יסתכלו קצת מוזר, אבל הדור השני יהיה כבר יותר מדי מעורב (עם חינוך נכון כמובן), והמבטים יעלמו. ואני? אני לא אשכנזיה.

AdonAsda

New member
זה בסדר, את אשכנזיה בהכחשה.

את צריכה פשוט לזכור שאין בושה בזה שאת אשכנזיה.

ksimeroni

New member
אני לא אשכנזיה

וגם לא אהיה....
ואם אתה כן אז אל תתבייש בזה אח שלנו! אף אחד לא מושלם...

AdonAsda

New member
איפה תעודת הלא אשכנזייה שלך?

אני רוצה לראות הוכחות
.

ksimeroni

New member
אסאדוש זה אתה שצריך להוכיח

ששורשיך התמערבו מספיק בגלות.... אנחנו פשוט המשכנו לחיות כיהודים בני האיזור גם בגלות הערבית.

AdonAsda

New member
בכוח את הולכת למחוזת אחרים?

אלו שחיו בגלות במזרח התיכון הייתה להם בדיוק אותה הזדמנות להתערבב עם שבטים מקומיים כמו ליהודים האשכנזים, וכמובן שהיו גם אירועים של התגירות המונית.

ksimeroni

New member
אמממ...

אתה לא יכול שלא להסכים איתי שהיהדות מעולם לא היתה אירופאית, והיא נוסדה פה, במזרח התיכון. לכן כל מי שהיגר לאיזורים אחרים שלא קשורים דמוגרפית או תרבותית לאיזור הזה, השתנה, ולא מי שנשאר פה.

AdonAsda

New member
היהדות גם מעולם לא הייתה מוסלמית או ערבית.

המוסלמים לא חיו בוואקום הם שאבו ידע וגם תרבות מהאימפריה הביזנטית והרומאית וגם מהמזרח הרחוק. והיה תמיד קשר מסוים בין המוסלמים לנוצרים והתרביות שלהם התערבבו במעט. כך שממש לא הייתי אומר שהתרבות של מי שנישאר פה זהה לתרבות היהודים המקוריים. ואם כבר ליהודים לפני חורבן בית שני הייתה תרבות יווונית/רומאית שהיא אירופאית ובכל זאת הם היו יותר יהודים ממך וממני. מבחינה גיאוגרפית מרקו לדגומה שממנה הגיע החלק הגדול של יוצאי מדינות ערב, רחוקה יותר מהארץ מכל מזרח אירופה ומרכז אירופה.

ינשוף4

New member
לא מחייב בכלל

מכל התנועות וההגירות, בעקבות מלחמות, או בלעדיהן, מעטים בלבד יכולים להצביע על שרשים ארוכים. אז כמה מהתושבים המקוריים, בארץ (ובאזור), לפני אלפיים שנה ויותר, נשארו באזור? ומי השפיע יותר. מעט התושבים המקוריים על המהגרים החדשים? או להיפך? אז ממשיכי מוחמד השליטו את האיסלם על האזור. וזה, אולי, המכנה המשותף היחיד.

ksimeroni

New member
תקשיבו הייטב

תרבות היא דבר שמתפתח התרבות הכלל ערבית התפתחה מהתפילות שהיהודים התפללו במערות בימי קדם. כולם ביחד, יהודים, מוסלמים ונוצרים בני המקום הזה, פיתחו את אותה תרבות ערבית מהוללת לאורך השנים. זה שהאשכנזים הגיעו לאירופה יום אחד ותיבלו שם את התרבות היהודית במערבית, זה לא אומר שעכשיו התרבות המערבית אמורה לשלוט פה, הכי הרבה היא יכולה להשתלב בקיים.

kryp

New member
"פה" יש בזכות האשכנזים.

ו"פה" יש רוב של אשכנזים. אם איזור המזרח התיכון היה עכשיו מלא סינים, זה לא אומר שהיהודים, שיש להם פה היסטוריה, צריכים לחיות כמו הסינים שחיים פה היום.

ksimeroni

New member
פה אין רוב שלל אשכנזים

והמזרח התיכון לא היה מלא סינים, כי סינים לא דומים לנו ולא שמיים. לא במקרה אנחנו מתאימים לפה, ובדיוק באותו זמן מי שפה מתאים לנו.

kryp

New member
אה, סינים לא דומים.

אבל אשכנזים ומזרחים - שתי טיפות מים. אנחנו היינו פה הרבה לפני האיסלאם ולפני הערבים. לכן אין לנו שום קשר אליהם. את יוצרת את הקשר כי את חסרת יכולת להתחבר לתרבות טובה יותר.
. ערבייה, ללא ספק.

פככככ איזה גזענות נשפכת כאן, בדליים ../images/Emo6.gif

אני לא יודע מי אתה ומאיפה אתה בדיוק, אבל האנחנו הזה שאתה מדבר עליו, העם העברי הקדום, הוא ממש לא אתה והוא רחוק מאד ממך. האנחנו היחיד שאפשר לדבר עליו בביטחון, זה אנחנו שנמצא פה כמה עשרות שנים. היהדות צמחה במזרח התיכון לא באירופה, וגם הערבים של היום של האזור- לבנון וסוריה ופלסטין, הם צאצאים גם של כל האוכלוסיה שהיתה פה עם היהודים בזמנו, ומן הסתם גם של היהודים ההם עצמם, אלה שנשארו בארץ. העמדות שקסימי מביעה, הן אולי היחידות שמראות איזו דרך שבה כל תושבי הארץ הזאת יכולים לחיות בטוב ביחד, אם שמים את הפוליטיקה בצד.

מי מסתכל עליהם מוזר? אני לא יודע מה הניסיון

הרע שהיה לך אם היה, אבל עלי לא הסתכלו מוזר, מקבלים את ההתקרבות שלי בהרבה אהדה או סתם בטבעיות בלי תגובה כלשהי. הדבר היחיד שהיה מוזר להם הוא שדיברתי בערבית ללא מבטא זר.

AdonAsda

New member
מי מסתכל עליהם מוזר?

האנשים הפוזלים, יש להם מבט מוזר... ואתה צריך להפסיק להזכיר את ה"ערבית בלי מבטא זר" שלך כל פעם שאתה יכול!

למעלה