עובדים? אם כן, במה? אוהבים את העבודה?

Peace and Love3

New member
לא בדיוק

זה שאני אומרת שאנשים יכולים לרדת לחצי משרה, זה אומר בהכרח שהם יקבלו חצי מהמשכורת שהם מקבלים היום, ולכן בהכרח צריכים לרדת ברמת החיים. זה מה שהיוונים והספרדים נכשלו בלעשות, הם פשוט לקחו אין סוף הלוואות, ודרשו המון שירותים מהמדינה, עד שהגיעו היום בו הם נאלצו לשלם.

אם יעבדו פה 4 שעות ביום הצמיחה אומנם תאט. מצד שני, הצמיחה תוכפל פי 2 אם כולם יעבדו 16 שעות ביום, צריך לדעת לאזן, הצמיחה זה לא הדבר הכי חשוב בחיים, גם כסף לא.

אם אהיה פחות קיצונית, אפשר לרדת ל80% משרה, כלומר יום חופש נוסף באמצע שבוע, מרוויחים 80% מהכסף, אבל היום חופש הזה מחזיר את החיים לבנאדם. בימינו אנשים לא חיים כל השבוע, חוזרים סחוטים מהעבודה ומתרסקים על המיטה, וגם את רוב הסופ"ש שלהם הם מבלים ככה, ואז הם קונים לעצמם אייפון חדש כל שנה כפיצוי על האומללות. היום חופש הזה שווה הרבה יותר מעוד 2000 שקל למשכורת, שיראו את המשפחה ובני הזוג שלהם מידי פעם.

בקשר לאנשים שלא יכולים לעבוד פחות מ7 שעות ביום, לדעתי זה פשוט עצוב. יש בעולם שלנו כל כך הרבה דברים מהנים לעשות, ורוב האנשים פה פשוט התרגלו לעבוד, וברגע שאתה נותן להם כמה ימי חופש הם פשוט לא יודעים מה לעשות עם עצמם! כי הם אף פעם לא פיתחו תחביבים, לא חיי חברה, ויש להם קשר די גרוע עם משפחתם אחרי שנים של הזנחה. אפילו כשהם יוצאים לחופשות הם עושים את זה רק בחגים (שלא יפסידו חס וחלילה כמה ימי עבודה, וזה למרות שיכלו לשלם חצי מחיר בזמן אחר).
בנוסף, אנשים תמיד מתלוננים על כמה הם לחוצים ועייפים, כמה הם עסוקים, כמה סדר היום שלהם עמוס, ובסוף מקבלים איזה שבץ. בכל מקום תשמע על "אורח החיים המודרני" שמשאיר אותנו במצב תמידי של סטרס, בשביל מה זה טוב? בשביל לקנות עוד חולצה של איזה מותג?

Puskas

New member
מה זה התרגלו?

יש אנשים שזה באופי שלהם..
סבר שלי בן 74 ועדיין הולך לעבוד יום יום..
אין הרבה מה לעשות בעבודה והוא לא עושה את זה בשביל כסף..
הוא פשוט אוהב להרגיש שיש בשביל מה לקום בבוקר..
דווקא הקטע הזה של אנשים שחייבים לעבוד שייך לדור הישן, אנשים עם מוסר עבודה מאוד גבוה.

יש הרבה מה לעשות בעולם אבל צריך כסף בשביל לעשות את זה נכון?
רוצים חו"ל, צימר בצפון, הפלגה, מלון באילת, אטרקציות שונות בארץ, ערב עם חבר'ה שמצריך הרבה אלכוהול ואוכל..
הכל עולה כסף אז צריכים לעבוד.

Peace and Love3

New member
טוב, אי אפשר לומר התרגלו

וזה באמת לא משהו חדש, הרי בעבר אנשים עבדו הרבה יותר שעות והרבה יותר פיזי.

אני מדברת על איזון, אנשים עובדים יותר מדי, והם לא באמת צריכים את כל הדברים שהם קונים עם הכסף הזה, זה לא מה שמעלה את רמת האושר בחיים. לעומת זאת, לקחת יום חופש וללכת לים (חינם) דווקא כן.
אני ממש לא אומרת להפסיק את העבודה לגמרי, אז באמת אין הרבה משמעות לחיים, אני רק אומרת שצריך להוריד את המינון ל80-60% ממה שעובדים עכשיו.

בשביל כל הדברים שיש לעשות בעולם לא בהכרח צריך הרבה כסף, צריך קצת יכולת להתפשר, במקום מלון 5 כוכבים לקחת 3 בשליש מחיר (או אכסניה ב200 שקל ללילה לחדר זוגי, ויש אכסניות ממש נחמדות), וההבדל הוא כמעט לא משמעותי. במקום לטוס בסופ"ש לאילת ולשלם 350 שקל לטיסה, לטוס בזמנים יותר משתלמים (לא מזמן טסתי באילת הלוך חזור ב240 שקל סה"כ, זה כמעט כמו מחיר של אוטובוס).
טיול בים או בפארק לא עולה כלום, מסעדה עולה כ50-70 שקל למנה, ערב עם החברה גם, סה"כ שעתיים עבודה.
נראה לי ריאלי שבנאדם יוכל לקבוע לעצמו תקציב של 1000 שקל בחודש לבילויים וחופשות, אפשר לעשות עם זה המון.

בעולם שלנו כבר מזמן לא חסר כסף, חסר זמן.

Puskas

New member
זו כבר שאלה פילוסופית ללא תשובה אחת

יש כאלו שבית מאובזר בכל טוב ובכל הטכנולוגיה החדשה, עושה להם טוב..
יש כאלו שקניות אופנה כל יום עושה להם טוב ועושה אותם מאושרים,
יש כאלו שחייבים פעמיים בשנה טיול לחו"ל ובזבוזים בכמויות בשביל אושר,
יש כאלו שצריכים את כל זה יחד..
וכן יש גם כאלו שאוהבים לעבוד ומרגישים מועילים ומפחדים מהיום בו יצאו לפנסיה ולא יהיה להם בשביל מה לקום בבוקר.

אושר זה מונח סובייקטיבי וכדי לענות חלקית על השאלה "מה אדם צריך כדי להיות מאושר" אנחנו צריכים לגלוש לדיון פילוסופי חופר :)

Purple Mushroom

New member

EdisonGirl

New member
עבד זו בסה"כ עוד מילה, שנגזרת מאותו השורש

עבודה זה לא מלשון עבד. עבודה זה משורש ע.ב.ד, וגם עבד זה משורש ע.ב.ד. ממך הייתי מצפה לראות את הצד החיובי של המילה

אם כבר, לעבד צריכים למצוא שם אחר, כי הוא לא עובד- הוא ממש משרת, ולא מתוך רצון.

Puskas

New member
אבטחה, לא מת על זה אבל מתאים לי

זו בעיקר עבודה משעממת מאוד אבל אפשר להביא לפטופ עם מוזיקה, סרטים וסדרות, אפשר ללמוד בעמדה..
השעמום זו הבעיה היחידה כי מעבר לזה אין תלונות במיוחד.

אגב במקום עבודה רצוי להגיד תעסוקה.. נשמע יותר טוב השורש ע.ס.ק מאשר ע.ב.ד.

Optimistic Girl

New member

אהבתי תמילה תעסוקה
הרבה יותר חיובית

אבטחה באמת עבודה מתאימה לסטודנטים אפשר לנצל תזמן ללימודים

למרות שאני לא הייתי שורדת שם... לא מסוגלת להיות בתעסוקה ללאחשיבה וחידושים

Puskas

New member
כנ"ל

העבודה הזו משעממת ומורידה לי את הIQ אבל כסטודנט שלומד 4-5 ימים בשבוע, האפשרויות מאוד מוגבלות.
עבדתי בשנה א' בבית מרקחת בסופר פארם ואחרי סמסטר אחד שוחררתי משם כי לא הייתי זמין למספיק משמרות.
לכן לקראת שנה ב' רציתי עבודה שקטה שהבוס שלי יסכים גם למשמרת אחת בשבוע אם צריך ואבטחה עונה על זה כרגע.
ברור שבשנייה שאני מסיים את הלימודים אני בורח משם.

al19

New member
מפתח אפליקציות , ככה ככה

לפני כמה ימים בדיוק אמרתי לחבר שתמיד החיים מאפסים אותך לנקודת אפס
אני למשל בטוח שעד שאני לא יהיה עצמאי אני לא יהיה מאושר בחיים שלי.
אז לשאלתך
לא אני לא אוהב את זה.
אבל כן, אני בחיים לא חושב שאני ימצא עבודה כשכיר יותר טובה מזאתי
אני פשוט לא כל כך מסתדר עם מרות ובוסים.
אני פשוט אוהב שמתייחסים אלי בצורה נחמדה, ועד היום אף בוס לא התייחס אלי בצורה כזאתי כולם היו אנשים קשים.
החלום שלי זה להיות ממדל תלת מימדי אבל אין בזה עבודה בארץ (ואם יש משלמים להם 6,000 בחודש בקושי), ובחו"ל אף אחד לא יסתכל לכיוון שלי יש שם ממדלים בהרבה יותר טובים.
אז אני לפחוט תקוע במצב שאין מה לעשות אלא רק לסבול בשקט ולחכות לפצצה.

הילי70

New member
עצמאי זה לחצים מטורפים

וכשאתה שכיר זה סוג של בטחון, כשעצמאי נופל הוא נופל חזק, לא חסר פשיטות רגל וחובות אדירים, כשאתה שכיר מקסימום תפוטר ותמצא משהו אחר מעט זמן אחרי כן...

ודווקא יש בוסים נחמדים, פשוט נתקלת בהרבה מנאקים, אבל יש ממש נחמדים שאתה מרגיש חבר שלהם...

EdisonGirl

New member
הביטחון הוא מדומה

אמנם עצמאי נופל חזק, אבל ביחס לזה, הוא גם יכול להרוויח חזק. שכיר? לעולם נשאר בינוני, לעולם עובדת העסקתו איננה בידיים שלו, וגם כשעצמאי נופל, הוא צובר ניסיון ויכול להתקדם ולהרים את עצמו מחדש. עצמאי מוציא את עצמו לפנסיה מתי שהוא מרגיש לנכון. שכיר יכול למצוא את עצמו ב"פנסיה" בזמן שהוא מרגיש בכושר ויכול לעבוד, אבל בגילו המופלג כבר קשה למצוא מי שיעסיק...
לדעתי, עבודה כשכיר היא משהו שעושים כדי להעביר את הזמן, כדי להשיג קצת מזומנים לפני שיוצאים לדרך עצמאית (וגם זה לא הכרחי). אתה עובד כשכיר עד שיהיה לך מספיק אומץ ללכת עם מה שאתה באמת אוהב לעשות. אני לא רואה ביטחון כשכירה, למעט ברמה היומיומית. זה לא ביטחון- זה פשוט נוחות.. ראש קטן.

Peace and Love3

New member
HELP DESK

שזה תמיכה טכנית בטלפון רק לעובדי החברה.

העבודה עצמה לא כיפית בכלל. אבל יש הרבה יתרונות: המשכורת יחסית גבוהה, משמרות גמישות, אני עובדת בפחות ממשרה מלאה, כך שיש לי חופש בחיים, ויש יחסית הרבה זמן פנוי מול המחשב (ובמשמרות ערב ולילה, מדובר על שעות רצופות ללא שיחות, לפעמים אפילו משמרת שלמה :)).

בעבודה הבאה שלי אני רוצה למצוא משהו שבגלל לא עושים בו כלום ורק יושבים במחשב, יש רעיונות?

W a b b i t

New member
עבדתי במשהו כזה

אבל זה לא בשבילך. וזה ממש לא כיף לדעתי...
כדאי לך לשאוף גבוה יותר מלשבת מול מחשב בתשלום בעתיד
כי כשתגיעי הביתה וגםתשבי מול המחשב הגוף שלך
בסוף יגיד לך מה הוא חושב על כל הזמן הזה...
(במיוחד אם את שותה משקאות אנרגיה בלילות).

Peace and Love3

New member
פעם היו לי שאיפות גבוהות בתחום הקריירה

עד שהבנתי איך נראים החיים של שכיר ממוצע: קמים באיזה 6 בבוקר, כל בוקר, דוחפים לעצמך בכח אוכל ואיזה כוס קפה בתקווה שתתעורר, נוסעים במשך שעה לעבודה במהירות ממוצעת של 5 קמ"ש, ואז מגיעים, מהרגע שמגיעים לעבודה זה רק לחץ,לחץ ועוד לחץ, אחרי ששרפת 8-12 שעות מחייך בשביל החברה, חוזרים הביתה בשעות הערב ומתרסקים על הספה עד הבוקר שלמחרת. כל זה קורה 5-6 פעמים בשבוע. גם ביום החופשי היחיד שיש בקושי אפשר לזוז, שלא לדבר על זמן לתחביבים. וגם אז יכולים להקפיץ אותך עם איזה מקרה חירום ולבקש שתעבוד מהבית

אז בסוף מרוויחים 20K בחודש, אבל אין לך זמן להנות מהכסף הזה. אם הייתי מרוויחה ככה, הייתי חיה חודש על 5K, וב15K שנשארו הייתי נוסעת לחודש-חודשיים בחו"ל עד שיגמר הכסף, ככה ברוטציה, עד המוות :)
כמובן שלא מצאתי אף עבודה שמאפשרת את זה, אפילו שבוע פעם בשנה קשה לקבל.

בשנתיים הקרובות נראה לי אידיאלי לעבוד בעבודה שלא עושים בה כלום, עד שאני אבין מה אני רוצה לעשות עם עצמי.

הילי70

New member
לא כולם קמים ב6

יש כאלו שקמים ב8, גרים באזור ת"א נגיד, מתחילים ב9 את היום, בעבודה שהם אוהבים ושהיא מאתגרת אותם (כן, יש כאלו שאוהבים את העבודה שלהם), עובדים עד אחה"צ / ערב, בערב יוצאים ונהנים מהחיים..לא חייבים להתרסק על הספה, עבודה במשרד היא לא עבודה פיזית קשה...

חוצמזה כשאתה נשוי זה בכלל סיפור אחר, ה20 אלף האלה זה חשוב בשביל חינוך טוב לילדים ואיכות חיים שלך ושל הילדים.

al19

New member
טיפה הגזמה :) אבל בכללי מאוד מאוד מסכים

כל הצריכה ההזויה הזאתי של מרוץ העכברים הבלתי סופי הזה,
של לקום ב7, ללכת לעבודה, להשאר (ואני מול מחשב כל היום) 10 שעות בעבודה, לחזור מת הביתה, להנות שעה מהחיים, ואז ללכת לישון, ולעשות את זה 5 ימים בשבוע.
כעקרון זה מדכא אין מה לעשות. זה חרא.
וכל מי שאני אומר לו שזה חרא מה כולם אחד אחד אחד אומרים ? זה החים מה אפשר לעשות.. ?...
במידה מסויימת הם צודקים אבל זה כל כך הזוי וכל כך דפוק שזה לא יאומן,
האם באמת 99 אחוז מהציבור צריך לסבול ברוב הגדול של החיים שלו כדי שאחוז אחד יחייה כמו מלך ?
זה כל כךךך לא פיר
ובאמת שגם אם מרוויחים 15,000 (ותביני שמזה מורידים טיפה יותר מ 4,000 מיסים) אז יש לך 10,500, ומזה את משלם שכירות ואוכל וחשבונות ונשאר לך 5,500, ומזה את רוצה לקנות לך משהו קטן ? לא יודע בגדים, או איזה שטות ... מה נשאר ... 3,500 ? עכשיו זה בלי אוטו.... איך את נוסעת לעבודה ?.. אז בסוף ישאר לך ממשכורת של 15 כן !? ישאר לך איזה 500 שקלים שתחסכי אותם כדי לא להכנס למינוס.

קיצר העולם פשוט ..
פשוט לא מסתדר לי ..

al19

New member
ואגב

אני לא מכיר אנשים שאוהבים את העבודה שלהם

מכיר כמה שלא שונאים אותה, והם בודדים
אבל לא מכיר אחד שאוהב (אלא אם כן הוא עצמאי זה משהו אחר)
ואני עובד כל היום מול מחשב.. וחוזר מאוד עייף הביתה...
אם יש משהו שלמדתי זה שלעבוד במשהו שמצריך ממך לחשוב הרבה, זה מאוד מאוד מעייף בסוף היום.
ואגב אני לא מכיר אף אחד שמסיים לפני 6 וחצי... וחוזר הביתה ללפני 7 וחצי ..

למעלה