אנשים אולי מצליחים לשלב גם וגם
אבל כמה פעמים שומעים על כל הלחץ המטורף שיש באורח החיים המודרני, עד כך שאין זמן לנוח, אין זמן לחיות, אפילו סקס הופך למטלה. אפשר לשלב, אבל אם אתה צריך להכריח את עצמך לצאת לבלות, משהו פה לא עובד.
בסופו של דבר, כשאני מוצאת את עצמי עובדת 5 פעמים בשבוע, אותו שבוע פשוט שרוף מבחינתי, אני לא מסוגלת לעשות בו כלום, וכל פעולה קטנה הופכת למטלה מתישה. והעבודה שלי סה"כ לא רעה בכלל, ואת רוב הדברים שהייתי עושה בבית (אינטרנט טלוויזיה ולימודים), אני עושה בעבודה.
כמובן שאני די עצלנית ויש אנשים הרבה יותר פעילים ממני שלא מסוגלים לשבת דקה ולנוח, וככה טוב להם. אבל אני בטוחה שיש גם הרבה כמוני. הייתי רוצה שתיהיה אופציה למצוא עבודות רציניות במשרה חלקית, ולא רק במשרות מלאות כמו שיש עכשיו.
יש עבודות שפשוט אפשר לפצל ל2, וזה אפילו משתלם למקום העבודה. אם תפצל משרה של מהנדס שעובד 12 שעות ל2 משרות, תשלם לעובדים אותו הדבר סה"כ. אבל לשני העובדים יהיה את החופש לקחת ימי חופש וימי מחלה כרצונם (ואפילו ימי חופש ללא תשלום, סתם כי בא להם), והעובד השני ימלא את מקומו.
תקבל שני עובדים הרבה יותר מרוצים, עם יותר תפוקה (כי קשה להשאר באותה רמת תפוקה 12 שעות ביום).
וזה כמובן יתרום לאחוז האבטלה (שהוא לא 7% כמו שאומרים, אלא הרבה יותר).
זה לא מתאים לכולם, יש אנשים שיעדיפו לעבוד יותר ולהרוויח יותר, אבל יש גם הרבה אנשים שלא. נחמד שיש מגוון של אפשרויות בחירה.
בשדה התעופה יש אנשים רק בחגים, בשאר הזמן הרוב יכולים רק לחלום, אני מעדיפה להכתיב את החופשות שלי בעצמי, וחופשה בחו"ל של שבוע נראת לי די לא מספקת.
יש אנשים שבוחרים ללמוד מקצוע לא ריווחי, אבל הם מאוד אוהבים את העבודה למרות שכל חייהם ירוויחו בה רק 5K, אני לא ראיתי עבודה שאני אוהבת, כך שאני מעדיפה לעבוד בעבודה לא מחייבת במיוחד בה אני יכולה להתעסק בעיניינים שלי. גם זה סוג של "You’ll Never Work a Day in Your Life"
בינתיים אני גם לומדת לתואר, שיהיה על כל מקרה (ואולי אחר כך אעבוד בזה במשרה חלקית), אין לי לאן למהר.
לא כולם חייבים לרדוף אחרי קריירה, יש אנשים שזה פשוט לא מתאים להם, האושר ממש לא תלוי בכמה בכירה המשרה שלך, ולא בכמה כסף אתה מרוויח.