כמה דברים
בעלך לא מציב לבנך גבולות. הוא מכריז עליהם - אבל הוא לא אוכף אותם. הוא נותן לבנו לנהל את החיים שלו.
זוגך לא משדר לבנו חוזק ויכולת להטלת משמעת ונחישות, ונשמע שהילד צריך מישהו חזק לצידו. אדם שנותן לו חיזוקים אבל אולי גם דורש כבוד כלפיו. והוא מצא.
אני מדברת על אמא של בעלך. ואולי שאר המשפחה מהצד שלו.
אני חושבת שזה נורא, היחס שאת מקבלת מהם.
אני חושבת שבעלך צריך לקחת צד - את הצד שלך, לא לתת לאף אחד לזלזל בך. עם כל הצער שאולי יגרם לחלק מהמעורבים, אם זוגך צריך לבחור בין אמא שלו ובין אשתו או זוגתו לחיים, זוגתו קודמת.
אבל מובן שהוא לא מסוגל לעשות זאת - כרגע הוא אינו מצליח לכבד את הגבולות שהוא עצמו מציב לבנו.
את אולי לא מעזה להתווכח עם הילד אבל אני חושבת שלפעמים גרוע יותר להציב גבול ולא לעמוד בו.
ובסופו של דבר בשלב שתנהלי שיחה עם בעלך היא תגיע לשיאה כשתכנסו לחילוקי דיעות בינך ובין אימו.
כרגע האמא מנהלת אתכם דרך הילד.
הילד זקוק למישהו חזק בחיים שלו, ואין לו את זה ממשפחתו הקרובה. לא ממך ולא מבעלך.
ומי שתיפגע בין היתר כשאת תהיי חזקה זו האמא. המנדט שלה על הילד שלה - זוגך, יפגע.
אולי את חכמה ויפה בעיניה ואת מאיימת עליה, נשמע שהיא מקבלת איזה סיפוק מלזלזל בך.
את משתמשת בביטוי "חברה של אבא". מאיפה זה לקוח?
את לא חברה שלו. את או אשתו, או זוגתו.
האישה איתה הוא בוחר לחיות.
ואת צריכה לקבל ביטחון. כדאי שהאדם שיאמר לבעלך שאמא שלו מגזימה בהתערבות, לא יהיה את.
לכן, כפי שאמרתי כדאי לך ללכת למטפל זוגי או משפחתי גם אם בהתחלה לבד.
הרי בעלך אומר שהבעיה בך. הוא בוודאי לא יתנגד. בעתיד תוכלי לומר שהמטפל צריך להכיר גם אותו. ואולי אחר כך גם את הילד.
אבל תתחילי.
את צריכה את כל התמיכה שתוכלי לאסוף לפני התחלת השינוי.
אני חושבת שאת עושה בחכמה שאת לא מתווכחת עם הילד כרגע
קודם כל תעשי אצלך סדר. תדעי לאן את רוצה להגיע בזוגיות, בקשר עם הילד, מול המשפחה המורחבת של בעלך, אחר כך תקבלי ייעוץ איך ליישם.
את חזקה. את מוכנה להתמודד עם המציאות ולבחון אותה באובייקטיביות ואת לא חוששת לקבל ביקורת ובמידת הצורך גם להשתנות.
עד עכשיו- שתקת. וגם ויתרת במידה מסוימת על המלחמה על המקום שלך.
יש לך הרבה כיוונים לשיפור. החל מהכבוד של הילד כלפייך, ולא פחות חשוב מהכבוד של הילד כלפי אביו - אתם צוות! ועליכם להתנהל כצוות וכך גם תצליחו באכיפה, וגם שיפור התקשורת והכבוד של זוגך כלפייך
וכן השבת הכבוד של משפחתו של בעלך כלפייך - אבל גם כלפי בנם, שכן הם לא יכולים לזלזל בבחירתו מבלי לזלזל בו.
את חייבת גם עזרה מעשית לדעתי, וגם אדם שיתווך בינך ובין בעלך ויעזור לך בבניית אסטרטגיה מסודרת לפי סדרי העדיפויות שלך. הצעתי: תתמקדי כעת במציאת איש מקצוע ובעזרתו בהצבת מטרות זוגיות ובנית אסטרטגיית פעולה בהתחשב בכל העובדות והמעורבים. ורק לאחר מכן תפעלי.
מאחלת לך הרבה הצלחה