ובאופן יותר כללי, אני גם חושבת שזו בעיה אוניברסלית
של משפחות מורכבות, שבו שתי משפחות מתמזגות ולכל אחת הקוים, המוסכמות והדינמיקות הפנימיות שלה. כל זוג מחליט על חלוקת אחריות הורית על מה שמתנהל, וזה מאד קשה להפריד בין חלוקת הנטל המשפחתית לחלוקה ההורית. אנחנו כל הזמן מקבלים כאן פוסטים של נשים (בעיקר) שמוצאות את עצמן כאיזה סוכנות בית /מטפלות/בייביסיטר לילדים של בן הזוג, וזה בכלל לא משנה אם הן היו קודם רווקות, גרושות או אמהות. יש ציפיה של גברים רבים שהאשה החדשה תפתור להם את בעיות הבית ותסדר את המשפחה שהתפרקה.
מצד שני, הם גם לא מצפים שהאשה הזו תקח החלטות בחינוך הילדים. הם לא משחררים את הרסן ולא רואים אותה כשותפה שווה לחינוך, ניהול החלטות כספיות שקשורות לילדים וכד'. אנחנו רואים כל הזמן את התוצאות של זה, אחריות מצד אחד וחוסר סמכות מצד שני, שמאד ברורים לילדים ומכאן יוצא סוג של "משרתת".
הבעיה היא לקחת את האחריות ולהחליט עד איזה מקום משתפים עם זה פעולה. למעשה, כל הסדר שבו יש חלוקת אחריות וסמכות דומות יצור שלום בית.
 
אצלי למשל, בן הזוג שלי איננו מחנך, איננו מחליט על הוצאות שונות הקשורות לילדים (וגם לא משתתף בהן). מצד שני, הוא לא אחראי לשבת איתם על שיעורים, לקחת אותם לחוגים, להחזיר אותם ממסיבות ולבשל בשבילם צהריים. אני לעתים קרובות מבקשת עזרה, והוא יכול להגיד לא אבל בדרך כלל משתדל מאד לתת כתף כשצריך. בסך הכל לכולם יש מטלות בבית, והדברים שנעשים כאן כשכולם ביחד מתחלקים בין כולם, אבל הילדים עדיין עושים חלק יותר קטן משלנו. הסברתי לבן הזוג שלי שבכל זאת, אני חושבת שאני אמא שלהם ושיש מקום אחד בעולם (ובמקרה שלנו כגרושים, שניים) שבו הם יהנו מקצת זכויות יתר. הם עדיין תולים כביסה, מסדרים מדיח, מחליפים מצעים, מנקים את חדרם, ממחזרים, מטפלים בחיות המחמד שלנו, שואבים, ובעקרון עוזרים בהכנת ארוחת הערב והפינוי שלה. בכל זאת, אנחנו מוסיפים על זה בדרך כלל שעת עבודה ביום יותר מהם, לפחות. בהתחלה בן הזוג שלי שיתף פעולה אבל עם הזמן, ועברו כמעט 10 שנים, הילדים כבר לא תינוקות והיום זה הרבה יותר מעצבן אותו, וחלק מהדברים עברו לילדים או אלי. אני בכל זאת חושבת שמכוון שאני החלטתי על הסטנדרט אני, ורק אני, מחויבת לקיים אותו. זה מאד שחרר את הסיטואציה ובן הזוג שלי שוב עושה קצת יותר, כי אין לו תחושת חובה.