עוד הגיגים בנושא הסברה

RSPA

New member
לא מבין אותך. בחיי.

כשמדברים על "תג מחיר" או "סטייל תג מחיר" מדברים על מעשים בעלי תוכן מסויים ובעלי משמעות מסויימת בין אם הם באים ממגזר אחד או אחר. זה ממש לא משנה. (קראתי שהיום יש גם "תג מחיר" אתיופי, משהו חדש יחסית). זו נקודת ההשוואה (אם אני מנסה ללכת לפי הראש שלך) ולכן היא היתה כבר מהתחלת השרשור וליוותה אותו בהמשך.
אז למה ראית לנכון לכנות דווקא את דברי כחלק חריג ובוטה?

את יודעת מה. יש לי הרגשה שאת מבינה היטב שטעית אבל קשה לך להודות בכך.
ניחא. לא אני שאגיד מה זה אומר.
ובזה תמו דיוני בנושא הזה.

RSPA

New member
כל מילה, ברזל !

נטאשKה

New member
כן, יצא לי להתקל בהרבה תגובות כאלה

ראשית יש בורות סביב הנושא, שנית יש הרבה מיתוסים כמו שאמרה התזונתאית שלך. כשהם מתערבבים יחד זה מתכון מופלא להרבה שטויות.

אצלי בעבודה כולם יודעים שאני טבעונית. לפעמים שואלים אותי כל מיני שאלות לגבי בריאות וגם מנסים להתווכח איתי עליהן. איך מעבירים את המסר? אם בא לי אני מעבירה את המסר בנעימות. פשוט עוברת איתם על העובדות.

זה בדיוק כמו אלה שאומרים (וזה בערך כמעט כל מי ששומע על טבעונות והוא לא טבעוני או לא מכיר טבעונים) "אז מה נשאר לך לאכול?". גם כאן אם בא לי אני מפרקת איתו יחד את העניין לעובדות ונתונים ברורים ואם לא בא לי אז לא.

אם לא בא לי, או שהשואל מנסה רק להתנגח (אני לא מדברת עם אנשים כאלה, כי אי אפשר באמת לייצר איתם דיון אופרטיבי) - אני אומרת "אתה צודק" בהרמת גבה/גלגול עיניים/טון שמבהיר שאני צינית ולא באמת מסכימה איתו. או שפשוט לא מייצרת ומאפשרת מצב שהוא יוכל לדון איתי.

למשל יש לי טיפוס בעבודה שתמיד מחפש להתנגח איתי בנושא הטבעונות (הוא בכלל אידיוט אבל זה סיפור אחר) - ונתפס לנושא של חלב סויה ואיך זה לא בריא עם ההורמונים שיש בזה ועוד איזה שיט שהוא תפס מהכתבות הפחדה שהסתובבו פה לפני מספר שנים.

בהתחלה הבאתי לו סימוכין ונתונים לעובדות הנכונות, המלצות משרדי בריאות עולמיים וכן הלאה, דיבור על אסיה... את מכירה ואין צורך להרחיב. ואז הבנתי שזה לא באמת מעניין אותו לשמוע. מעניין אותו לריב. אז מאז אני מחייכת בנעימות, מגלגלת את העיניים ואומרת בציניות "כבר הסכמנו שאתה צודק" ומתעלמת מהשאר.

במקרה הספציפי שהזכרתי

לא מדובר בבחורה שבאה להתנגח. דווקא הרבה פעמים היא שואלת אותי שאלות מתוך עניין ולא מתוך רצון להתנגח או ללעוג. פשוט נראה שקשה לה לתפוס את זה שלא תמיד יש קשר ישיר בין טבעונות לבריאות.
אם כבר שואלים אותי ספציפית, אין לי בעיה להסביר גם בנושא הבריאותי עד כמה שידוע לי ואני מבינה בזה אבל לפעמים, מכיוון שאצלי הסיבה לטבעונות היא לא הנושא הבריאותי יש לפעמים אי הבנות בנושא וקושי להסביר.

לדוגמא פעם כאשר הבאתי לעבודה שוקו מסויה אותה בחורה מדוברת שאלה אותי מה ההבדל בין חלב סויה לחלב רגיל, כלומר למה לשתות שוקו סויה ולא חלב רגיל (מתוך עניין, לא מתוך קנטרנות). היא כמובן התכוונה לשאול מה ההבדל מבחינה בריאותית אבל מה לעשות שמבחינתי ההבדל היחיד הוא שהייצור של אותו שוקו-סויה לא היה כרוך בניצול והתעללות בחיה כלשהי בניגוד לחלב פרה כמובן ושמבחינה בריאותית שוקו הוא לא מוצר בריאות ולא משנה ממה הוא עשוי.

השאלה היא איך מעבירים את המסר כאשר אנשים לא מסוגלים להפריד בין טבעונות לבריאות..

נטאשKה

New member
זה מובן ודווקא מצוין כי ככה יש לך כן סיכוי

להסברה ודיאלוג איתה.
אני חושבת שבאופן אישי במקרה כמו זה שאת מתארת ואם באמת הייתי רוצה להעביר את המסר הייתי אומרת לה הכי בנעימות - יודעת מה? אם זה באמת מעניין אותך ואני לא מעיקה עלייך בואי נעבור על המרכיבים של השוקו הרגיל ושל השוקו סויה ואני אראה לך איזה לא בריאותי, איזה תועפות סוכר יש בזה וכן הלאה.

תוך כדי כן הייתי מנצלת את השיחה כדי להחדיר את הנושא האידיאולוגי ולו פשוט תוך כדי ההסברה שאת לא טבעונית מטעמי בריאות אלא טבעונית מטעמי מוסר (ולא משנה כמה פעמים כבר אמרת לה את זה).

עכשיו ברור לי שאת רוצה להפריד את הנושא הבריאותי, אבל כיוון שזה הנושא שמעסיק אותה אולי דווקא לבוא מהכיוון הזה יגרום לה להפתח ולהקשיב.

תוך כדי את יכולה לנצל את ה"חלון" שניתן לך ע"מ להכניס נתונים על כמה למשל לא בריא חלב פרה - בגלל הצורה בה מזריקים להן אנטיביוטיקה/הורמונים ולאיזה סבל זה גורם... במקביל את אומרת - גם שוקו סויה לא בריא כי... בלה בלה.

בפשטות-

אני לא צורכת מוצרים מהחי בגלל הסבל שכרוך בהם.

זהו.
אם היא תרצה לדעת היא תשאל ואם לא אז לא. את עשית את שלך
בלי להתריס ובלי לפגוע.

זה בערך מה שגם אני עונה

או שאומרת שאני טבעונית מטעמי מוסר ולא מטעמי בריאות (שזה אותו דבר). אבל נראה שאנשים לא קולטים את זה ועדיין מתעקשים לדבר על הנושא של הבריאות או להחליט בשבילי איך אני צריכה להתנהל כטבעונית.

״אבל זה עם קמח לבן, מותר לך לאכול את זה?״

כל הזמן שומעת הערות כאלה!
זה ממש מצחיק אותי
אני תמיד עונה אותה תשובה: אני טבעונית בגלל צער בעלי חיים, לא בגלל דיאטה או בריאות

מישהי בעבודה אמרה לי לא מזמן ״אבל טבעונות זה כת!״

תגובות של אנשים זה דבר הזוי. לא אצל כולם יש פילטר בין המוח לפה

נטאשKה

New member
זאת אגב אחת ההערות היותר מעצבנות

ודווקא עליה אני תמיד מקפידה לענות ולהסביר ש*מותר* לי הכל, כולל גופות, אני פשוט *בוחרת* שלא לצרוך מוצרים מן החי בגלל הסבל הכרוך בהם.

אני שונאת את ה"מותר לך?" שמשתמע ממנו שהטבעונות היא איזו כת.

מעניינות גם התגובות השונות על

טבעונות ועל שמירת כשרות.
על הכשרות אמרה לי מישהי בעבודה ״עד עכשיו החזקתי ממך אינטליגנטית״

אותי זה מצחיק!

ladybug6

New member
גם אני לא אוהבת את המינוח הזה

של אסור ומותר.
גם אני עונה שמותר לי הכל בדיוק כמוך (לאותו אדם), אבל אני בוחרת שלא, בגלל שאני יכולה.

למעלה