עוד הגיגים בנושא הסברה

נטאשKה

New member
בניגוד להערות אחרות על זאת אני תמיד עונה

מאוד חשוב לי להדגיש שלא מדובר כאן באסור ומותר כמו בענייני דת/כת/או אפילו דיאטה לצורך העניין, אלא לחלוטין בעניין של בחירה מוסרית.

אני חושבת שהבחירה של אוכלי בשר לדבר באסור ומותר, מעידה על איזושהי הדחקה פנימית שלהם, כאילו הטבעונים הם משוגעים שבחרו להיות חלק מאיזו דת/כת ונורא קל לתייג אותנו ככה.

ladybug6

New member
נכון. וגם קשה מאוד לאנשים להבין

למה זה טוטאלי. כי כשעושים דיאטה, ממשיכים להסתכל על העוגות כאוכל טעים ומגרה, ורק מחכים לרגע שיהיה אפשר לזלול מהן.
אבל מי שטבעוני מטעמי מוסר בעיקר, בשלב מסוים בכלל לא רואה את זה כאוכל יותר.. כל מה שאני רואה בזה זה הפרשות של בעלי חיים שנגזלו מהן בכח. מזון עגלים שנלקח באלימות מעטיניה המודלקים של האם ששוכבת 24/7 בצרכים של עצמה, ומתאבלת על העגל שלה.
אז כן, כבר לא בא לי גבינה, גם אם מותר לי.

נטאשKה

New member
סליחה על האיחור בתגובה

משום מה לא קבלתי את המסר.

מה שכתבת מאוד חכם בעיני. זה אגב בדיוק ההבדל בין דיאטה לבין שינוי אורח החיים לאורח חיים בריא.

Ofericko

New member
אם השאלה שלך היא ספציפית בנוגע לנושא

הבריאות וכו', אני מסביר שיש כל מיני סיבות לטבעונות כשהעיקריות שביניהן הן: מוסר/חמלה, בריאות ואקולוגיה.
אני מסביר גם שהסיבה המוסרית היא כנראה הסיבה המוצקה ביותר כאשר הסיבות הבריאותיות והאקולוגיות די נתונות לחסדי המחקרים השונים והמשתנים כל יום.

מאד פשוט.

פשוט לכאורה

אבל בפועל אנשים מסוימים לא קולטים את ההסבר ה"פשוט" הזה ונכנסים איתי לוויכוחים או דיונים על איך הטבעוני המצוי צריך להתנהל. (אבל אם כבר הולכים לטבעונות, למה לא להקפיד לאכול בריא וכו' וכו').
אני חושבת שבמקרה שלי זה באמת התחיל מזה שאנשים ראו שירדתי מאוד במשקל וזה קרה במקביל למעבר לטבעונות וכשרואים שמישהי יורדת במשקל, דבר שכל כך הרבה אנשים שואפים אליו, זה מעורר תשומת לב והתעניינות אבל במקביל גם גורם לכך שקשה להם לקלוט שהעניין הבריאותי הוא לא האישו פה או לפחות לא הסיבה היחידה או אפילו העיקרית לטבעונות.

Ofericko

New member
אני מקבל את התגובות האלה כמעט על בסיס יומיומי

אבל אני מסביר שאני אכן טבעוני מחמת בריאות - בריאותה של הפרה והתרנגולת (יצחק בשביס-זינגר).
ואני מוסיף שהימנעות צריכת מזון מן החי בא לי בקלות רבה מאחר ומדובר בסיבה מוסרית. לעומת זאת, קשה לי מאד להיגמל מקולה למרות שאני מודע לצרה הצרורה הבריאותית שבה - כי זה טיעון בריאותי ששייך רק אלי ולגופי.

נטאשKה

New member
אוי, זה משפט נפלא! אני מאמצת אותו בשמחה

זה ציטוט של בשביס?

וכחנות היא סימן

שאין עם מי לדבר כי אין הקשבה
אחרי שמישהו נואם לך נניח שעוש נשאר בך קורטוב של רצון טוב ואת מוכנה להסביר יש מקום לשאול- האם את/ה מעונין לשמוע אותי ואת המניעים שלי?
אם כן אנא במטוטה הנח בצד כל מה שאתה יודע וחושב ומכיר על טבעונות ושמע, אם לא אז סבבה ניפרד כידידים אם גם לא מסונכרנים בסוגיית התזונה

elin86

New member
מצד שני אין את כל השומן מהחי

ובאמת כמות הקינוחים הוא יותר קטן ומוגבל ולכן גם מבלי שנרצה או נתכוון האוכל של הטבעונים בגדול בריא יותר
נכון שאפשר לחיות על מלאווח ובורקסים ואז זה לא ממש בריא אבל עדיין לרוב אנחנו מראש בוחרים את הבחירות היותר בריאות

Gidi Shemer

New member
לא מסכים איתך פה

יש תפיסות רבות ומגוונות באשר למה היא תזונה בריאה יותר, ובעולם התזונה קיים גם המרכיב האישי- לא כל תפיסה נכונה לכלל האנשים.

בהחלט יש קונצנזוס לגבי דברים מסויימים כבריאים ולדברים אחרים כלא בריאים (לא מכיר למשל שום אסכולה שחושבת שקייל זה רע או שסוכר לבן זה טוב), אבל ההנחה שטבעוני עושה בחירות יותר בריאות (גם אם הוא נמנע מבורקסים ומלאווח) מאשר אוכל בשר או שהאוכל של הטבעונים בגדול בריא יותר היא רחוקה לדעתי מלקבלה כאקסיומה. גם ההנחה ההפוכה, שטבעונות משמעה אוכל פחות בריא, גם היא לדעתי קביעה שאינה נכונה.

elin86

New member
אצלי זה היה די טבעי..

הבחירות היו בריאות יותר גם אם לא התכוונתי..

ladybug6

New member
מכיוון שברוב המקרים אנשים לא מעוניינים

באמת לפתח דיון או להקשיב, אני עונה לרוב תשובות מאוד ענייניות. למשל מישהי שגילתה שאני טבעונית והדבר הראשון שיצא לה מהפה היה "ללללללמהההה??" מזלזל כזה. עניתי לה "יותר נכון לשאול ללללממממהההה להרוג ולאכול חיות כשאפשר גם לא". הדבר השני שיצא לה מהפה היה "בסדר מילא להרוג אבל מה עם ביצים וחלב, זה נורא קיצוני!"
ועניתי לה על זה שהרבה יותר קיצוני להרוג אפרוחים ולהתעלל במטילות מאשר לאכול חביתת קמח עדשים.
היא סתמה לשארית הערב.

נטאשKה

New member
אני מאמצת תשובות מכאן

לא למי שבאמת פתוח לדיאלוג אבל מי שמחפש רק להתווכח התשובה של "לגרוס אפרוחים זה יותר קיצוני מלאכול חביתת חומוס" היא תשובה נהדרת להערה השכיחה "אבל זה נורא קיצוני".

אני מודה שגם זאת הערה שנורא מעצבנת אותי.

ladybug6

New member
לא תאמיני אבל פעם מישהו אמר לי

"צמחונות זה קיצוני".
שאלתי אותו אם לדעתו זה באמת יותר קיצוני לא להרוג מאשר להרוג, והוא ענה לי שכן.
:-\

למעלה