עוד על סחיטה רגשית

marish

New member
עוד על סחיטה רגשית

שלום לכולם. אני בת 24, ההורים שלי יודעים כבר הרבה זמן שאני לא רוצה ילדים - אני חוזרת ואומרת להם את זה בערך מאז שאני בת 15. לפני שנתיים אמא שלי חלתה בסרטן השד, עברה ניתוח וקיבלה טיפולים כימותרפיים. בשלב מסוים היא אמרה לי ולאחותי בת ה-20 (שגם היא מחזיקה בדעה דומה לשלי), שאם אני ואחותי לא מתכננות להביא ילדים לעולם - אין לה בשביל מה לחיות ולהתאמץ להבריא. מן הסתם הבטחנו לה שיהיה לה שפע של נכדים ואין לה מה לדאוג. בכל מקרה באותו שלב השאלה היתה תאורטית לחלוטין - אחותי צעירה מדי ולי לא היה בן-זוג. הטיפולים הסתיימו וטפו-טפו בינתיים הכל בסדר אצלה. לפני שבוע גילו אצל אבא שלי סרטן הערמונית. הוא אמור לעבור ניתוח עוד חודש. אני חוששת שהסיפור יחזור על עצמו, וביתר שאת. אני ממש לא רוצה להגיד דברים שאני לא מתכוונת אליהם, וגם קל לדעת כשדברים נאמרים מן הפה ולחוץ. מצד שני - אני חשה אשמה, על כך שאני מרפה את ידיהם. ברור לי שאין פתרון קסם, אבל אחרי שגיליתי את הפורום הזה אתמול אני יודעת שלכל הפחות יש עוד אנשים שעוברים חוויות דומות, אז לפחות יש לי את מי לשתף...

I s t a r

New member
אוי , זה ממש נורא../images/Emo7.gif

לאלץ אדם אחר לעשות ילד- שזה הדבר הכי כובל לכל החיים-כדי שלאחר תהיה סיבה לחיות???????????? אני בהלם. את יודעת מה? זה לא רק סחיטה רגשית, אלא מהסוג המניפולטיבי והאכזרי ביותר. זו דרך לאלץ אחרים לעשות את רצונך באיום של מוות. זה לא שונה מלהגיד:"תתני לי סיבה לחיות או שאתאבד". אני מקווה שברור לך שאסור להיכנע לסחטנות מהסוג הזה, זה כל כך נמוך וכואב לי לשמוע שאדם על ערש דווי מסוגל לא לראות שום סיבה להמשיך לחיות (למשל בן/ בת זוגו? ילדיו? חייו? הנאותיו? חלומותיו? לראות את ילדיו מאושרים וממושים בכל דרך בה ירצו? שאיפותיו?)למעט סיבה אחת שתגרום סבל וכורח וכפייה על ילדיו . אני לא מסוגלת להבין דבר כזה, סליחה, פשוט לא מסוגלת להבין. אני לא שופטת ,אבל טוענת שזה עצוב מאוד מאוד ולי לפחות ברור מעל לכול שכניעה לסחטנות כזו היא מפתח לסבל של חיים שלמים. את לא מרפה את ידיהם ,**הם ** מרפים את ידיהם!!!! אין לך אחריות על הבחירות שלהם , הם אנשים מבוגרים ואולי צריכים ללמוד גם להתבגר ריגשית (מכירה אתץ הילדים הקטנים שמנסים לאיים על אמא שאם לא תביא להם ממתק הם ישנאו אותה לנצח?? יברחו מהבית? יעשו לעצמם משהו נורא?)לתלות באחרים את הבחירה שלך לחיות או למות זה לא יותר ממניפולציה פולנית במיוחד שמטרתה לעורר אשמה קשה-זה לא הוגן וזה פשוט אכזרי. את צריכה להבין שלהורייך (שיחיו) יש אחריות אך ורק לחייהם, ולך יש אחריות אך ורק לחייך. הם יכולים לבחור בחיים או לבחור במוות, וזו זכותם- אולם אל לך לחשוב ולו לרגע שהאושר שלך או הדרך בה את רוצה לממש את עצמך ומרגישה שנכון לך- היא זו שתשנה משהו בבחירתם. זה מאוד עצוב וכואב-אולם רצונו של אדם לחיות חייב לבוא ממנו , להחזיק אדם אחר בכלא של הבטחות כדי לתלות עליו את בחירתך בחיים תחת תנאים שהוא אמור למלא- למרות שאני מבינה מהיכן זה מגיע, אני מבינה גם שזה כל כך לא הוגן וכל כך מאמלל....שזו פשוט טעות גדולה. היי חזקה ומי ייתן רק בריאות לך ולמשפחתך. אישתאר

marish

New member
אז זהו

שאין להם הרבה הנאות אחרות מהחיים. הזוגיות שלהם נגמרה מזמן, ולפחות אמא שלי לא מאמינה שאני צריכה לממש את עצמי כמו שאני רוצה, ומזכירה לי בצורה מאוד פולנית בערך כל פעם שיוצא לי לדבר איתה איך בדיוק החיים שלי כן אמורים להראות בניגוד לאיך שהם עכשיו. אין להם חברים ממש טובים או תחביבים של ממש. הסיבה הכמעט יחידה שאמא שלי מוצאת כדי להצדיק את העובדה שהביאה אותי ואת אחותי לעולם, על אף העובדה שמעולם לא רצתה ילדים ובסוף נכנעה ללחץ החמות זה "כדי שיהיה מי שיגיש לי כוס מים לעת זקנה". זה טיעון שתמיד מכעיס אותי, כי בשביל זה לא עושים ילדים אלא ביטוח סיעודי, ולא משנה אם יהיו לי ילדים או לא - בסוף מי שתטפל בי תהיה, קרוב לוודאי, פיליפינית. אני זוכרת את עצמי בתור ילדה קטנה (כ-6) ועצובה מאוד שואלת אותה, למה היא הביאה אותי לעולם. אני זוכרת שלא היתה לה שום תשובה בשבילי. זה היה אחד הרגעים הקשים בחיי. אני לא רוצה לעולם - אבל לעולם - לעמוד מול פרי בטני מבלי שתהיה לי תשובה ממש טובה לשאלה הזאת. טרם מצאתי תשובה כזו. כמובן שאני לא הולכת לעשות ילדים כי הם רוצים, מה שבעיקר מעיק עלי זה עצם הצורך להבטיח.

I s t a r

New member
אני מאוד מצטערת לשמוע../images/Emo4.gif

אבל כמו שאת יודעת וודאי, כל אחד עושה את הבחירות שלו-מן הסתם-גם הם. הבחירה שלהם שלא לפתח חיים מעבר לבית ולא לעבוד על הזוגיות היא שלהם וזו זכותם נמלאה. למרות שאנשים עושים בחירות קשות מאוד, צריך ללמוד לקבל ולכבד אותם. ושוב, מאוד עצוב מה שאת מספרת. המסכנות והקורבנות וגם הסחיטה הריגשית הזו של "עשיתי אותך כדי שתגישי לי מים בעת זיקנה" הם כלים של שליטה. אבל את רוצה לזכור שזה לא התפקיד שלך בחיים, לא באמת בשביל זה באת לעולם. באת לעולם כדי לחוות את הגלגול שלך בדרך הכי נכונה לך, לעבור את התיקונים שלך,למצוא מה עושה לך טוב ומה לא ולהצמיח את עצמך. לגבי הצורך להבטיח- כאן שוב את מדברת על תנאים שמוצבים בפנייך-"אל תהיי נאמנה לעצמך כי זה אומר שאני אמות". אבל הבחירה במוות היא של האדם עצמו ואינה קשורה בך. כמה שקשה להבין את זה..זה כך. אם אדם אחר מעביר מסר שחייו ומותו תלויים בכך שאדם אחר ייכנע לדרישותיו כנגד רצונו- הוא למעשה בוחר להטיל את האחריות לחייו על מישהו אחר במקום על עצמו-ואין פחות הוגן מזה, פשוט אין. בנוסף, זה לא אפשרי. פשוט אי אפשר לתת לאחר את האחריות על חיינו, זה תמיד יישאר באחריותינו,מה שלא נעשה. לא צריך לכעוס עליהם, זו הדרך שהם מכירים. אבל, כנראה שצריך ללמוד לעשות הפרדה בין תחומי האחריות האמיתיים בחייך, לבין אלה שאחרים רוצים להטיל עלייך. חיבוק גדול ממני.

marish

New member
הכל נכון

אבל כשאני מסתכלת בעיניים של אדם חולה, אני יודעת שהוא צריך תקווה. גם אם זה סתם פלצבו, ולא תרופה אמיתית.

I s t a r

New member
הבחירה בסופו של דבר היא שלך.

ואני באמת מאחלת לך הצלחה עם כל מה שתחליטי- וכל עוד את עושה לעצמך את האיזון של מה מתאים לך ועם מה את יכולה לחיות , הכל בסדר.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

עמדתי במצב מעין זה- מישהי קרובה וחשובה לי מאד, היתה מאושפזת עקב מחלת הסרטן. לאותה יקירה היו ויכוחים איתי בנושא הזה של אי הבאת ילדים ובעוד עניין. הדברים עלו גם בזמן האשפוז [והייתי שוהה עמה הרבה בזמן האשפוז]. אמנם היא לא ניסתה לסחוט אותי. אך במצבה היה קשה לי לחלוק עליה. אמרתי לה במילים האלו: "אני מכבד אותך מספיק בכדי שלא אשקר אותך. אך איני רוצה להכביד עלייך בזמן כה קשה עבורך. בואי ונדבר על נושאים שיהיה לשנינו קל יותר". זה היה קשה מאד עבורי. הזכרונות האלו מכבידים עלי
* רפואה שלימה לאביך

marish

New member
תודה!

זה קשה בעיקר כי לגבי ההורים הדיון הוא לא תאורטי ולא רציונלי, אלא מאוד אמוציונלי. להגיד להם שאני לא רוצה לדבר על זה לא יגרום להם לעזוב את זה. הם פשוט יעלו את זה בהזדמנות אחרת.

hukh

New member
כדאי לך ספציפית לחשוב על ילדים

לך אישית היתי ממליצה לחשוב ללדת, להניק ולגדל ילדים. כידוע לך, ואם לא כעת תדעתכני, בהתחשב בהיסטוריה המשפחתית שלך וכוונתי לאימך: נשים שיש במשפחתם סיפור של אם,אחות דודות מקרבה ראשונה עם סרטן השד עליך להיות ערה לכך שחס וחלילה עלול להופיע אצלך! ישנם מספר פרמטרים שמורידים שכיחות: לידה לפני גיל 30 והנקה מצטברת של שנה לפחות (עם כל הילדים שיהיו בעזרת השם ועוד משהו) וישנם עוד אך אלו הרלונטים לשיחה זו. כך שאישית היתי כן ממליצה מהבחינה הרפואית ושנית את לא יודעת על איזה חוויות את מוותרת!!!!!!!!

nickey

New member
מה הקשר להיסטוריה?

לסבתא שלי ז"ל היה סרטן שד והיא עברה כריתה, וזה אחרי שהיא ילדה את דודתי, ולאחריו את אבי, ככה שאין כל קשר בין אי לידה לסרטן. אז שוב תבדקי את הפרמטרים שלך.

I s t a r

New member
אז כשהילד שלה ישאל אותה

"אמא למה עשית אותי"? היא תענה :" כדי שלא יהיה לי סרטן שד?" חבל שלא הבנת כלום מהסוגיה שהבחורה מדברת עליה. בכל מקרה, תגובה חד פעמית שלי.

inbal76

New member
ואני מכריזה בזאת שיש לנו זוכה ../images/Emo48.gif

בתואר "הסיבה הביזארית ביותר ששמעתי מעודי להביא ילדים לעולם".

קספיאן

New member
אני לא חושב

הסיבה הביזארית ביותר היתה אתמול, אך המנהלת מחכה אותה. הטרולית מאתמול אמרה שחייבים להביא ילדים לעולם בשביל שישרתו בצבא וישמרו עלינו, כי לא יתכן שרק ילדים של אחרים ישמרו עלינו.

I s t a r

New member
לפעמים אני תוהה

אם לא צריך כבר להנהיג חוק שלפיו כדי להביא ילדים צריך יהיה לעבור קורס ארוך ומייגע שבו לומדים מה לא לעשות- ואפילו שחל איסור על הפעלת סחטנות ריגשית ואשמה על יוצאי חלציך..ולפי מה שכתב כאן...נדמה לי שגם בדיקות שפיות לא היו מזיקות .

chinabird

New member
|ציור של מדליה|

מזל טוב! למרות התחרות הקשה והצמודה לא אחת, על אף שרירות לבו של הממסד ואף שהשופטים היו אנטישמיים מנוולים ועיוורים, זכתה הודעתך לתואר ההודעה המגעילה ביותר שזכה הפורום לראות בחייו הקצרים. אגב - למשתתפות הפורום האחרות לא היית ממליצה "אישית, לחשוב ללדת, להיניק ולגדל ילדים"? סחטיין על האיפוק. ואיך אין אייקון של מדליה, איך? רק נגמרה האולימיפאדה.

SaraGubits

New member
יש באמת מחקרים שתומכים בהנחה הזאת

אם יולדים ילדים לפני גיל 30 , ואם מניקים אותם זה באמת מוריד סיכויים לסרטן, לאיבוד סידן. בבחינה הביולוגית הגוף שלנו מתוכנת להביא ילדים. כשלא יולדים, יש לזה מחיר בריאותי. ככה זה הגוף שקיבלנו מתוכנת כדי להתרבות. לא אומרת את זה בשביל לשכנע לכאן או לכאן, זה עובדות מדעיות מעניינות

למעלה