עוד על סחיטה רגשית

I s t a r

New member
אבל מה זה קשור????

הדילמה של הבחורה היא איך להתייחס לסחיטה הריגשית של הוריה. מה לעזאזל הקשר בין זה לבין התשובה שנתנה לה הגבר ההיא? מה ההבדל בין לעשות ילדים כדי שיביאו לך כוס מים או לעשות ילדים כדי לא לחטוף סרטן שד?? כאילו, רבאק- ילדים זה לא המשרת ולא הכלי של אף אחד להבראה- זה יצור נפרד, בן אדם!!! איזו מין סיבה זו לחבור להביא ילד למרות חוסר הרצון בכך? המחלה הזו היא מנת חלקן של אינסוף אימהו,נשים צעירות,מבוגרות , בלי ילדים ועם. אני חושבת שאחרי מה שכתוב בהודעה הראשית, התגובה הזו( שאולי נובעת ממניעים של רצון לעזור) היא אטומה בצורה מחרידה ולא קשובה כלל למה שנאמר ולמצוקה שתוארה.

I s t a r

New member
ועוד אוסיף

שגם לבחירה ללדת ולגדל ילדים יש מחירים בריאותיים ניכרים ביותר, סתם למען האיזון.

marish

New member
חבל להגיב להן

אין הרבה אנשים שיכולים לחדש לי משהו בנושא המרתק "סרטן: גורמים ודרכי מניעה". אבל לכל הדואגות: הסרנה דאגה מלבכן. מעתה על המקרר שלי, יחד עם יתר הטיפים לחיים בריאים (לאכול הרבה פירות וירקות, להתעמל, לא לעשן) אני אכתוב: לעשות ילד. או עדיף שניים, ליתר בטחון. מעניין למה אף אחת עדיין לא הוסיפה שהריון עוזר גם נגד סרטן הרחם. יש איזה אייקון לתדהמה מעורבת ביאוש?

I s t a r

New member
עדיין אין../images/Emo4.gif

אבל מה דעתך על
?? נראה לי הכי מתאים?

marish

New member
לא רע.

ראיתי פעם תוכנית בערוץ 8 על גיל המעבר אצל נשים. איזה אנתרופולוגית חקרה שבט שבו לנשים לא היו שום תופעות לוואי של גיל המעבר. בשבט הזה נשים החלו ללדת סמוך לקבלת הווסת, הניקו את התינוק במשך שנתיים ואז הרו שוב, וככה ללא הפסקה. בגיל 30 פסקה להן הווסת, ללא שום תופעות בלתי רצויות כאמור, והן זכו למעמד מכובד של זקנות השבט. עכשיו, ברור שזה המצב הכי טבעי ובריא שיש. כמה חבל שפספסתי את הרכבת והייתי עסוקה בגיל הרלוונטי בשטויות. כמה חבל שאף אחת לא באה אליי כשהייתי בת 14 ולא עזרה לי לראות את האור!

I s t a r

New member
הטבע משתנה יחד איתנו

למעשה זה נראה לי חיים מזעזעים- בגיל שלושים להפסיק לקבל מחזור??? אוי . אבל עובדה היא שהטבע משתנה עימנו- נערות מתבגרות בגיל צעיר יותר, נערים גם. אני חושבת שככל שהאנושות מתפתחת כך הטבע מתאים את עצמו וכך גם הפוך.

habubnik

New member
נו

אני מחכה שמישהו ימליץ לאבא שלה להכנס להריון בגלל הסרטן..

inbal76

New member
מה שאותי מדהים

וזה בכלל לא משנה אם זה נכון או לא, זה הרעיון ללדת בשביל להועיל לבריאות האישה. כאילו שזה איזה תרופה. והתינוק מה? תוצאת לוואי משעשעת??? מי שלא רואה מה מעוות בדרך המחשבה הזאת, אני לא יודעת אפילו איך להתחיל להסביר לה...

QueenOfMagic

New member
צודקת

לא צריך להביא ילדים לעולם למען הבריאות.. זה שטויות מה אילו שלא יכולות להביא ילדים לעולם?! הן ימותו?! וחוצמזה להיתקע אחרי זה עם ילד שאת לא רוצה...חבל על הילד. הילד יבלה שעות על ספת הפסיכולוג ויתהה מדוע הביאו אותו לעולם הזה. שלא לדבר על ההרגשה של "אמא שלי הביאה אותי לעולם מתוך אנוכיות זוועתית". אין מעוות מזה

Kalla

New member
האם בגלל שזה יעודו הביולוגי

של הגוף פעם כל כך הרבה נשים ועוברים היו מתים בלידה והיום הם ניצלים רקבזכות הרפואה המודרנית? יש מחלות שהסבירות לחלות בהן עולה למי שלא ילדה ויש להפך. זו לא סיבה להביא או לא להביא ילדים.

SaraGubits

New member
אם כבר מדברים על הרפואה המודרנית

הרפואה המודרנית אשמה ביותר מוות מכל דבר אחר בעולם. מליארדי בני אדם מתים ללא צורך. בארה"ב לבד מתים 100,000 אנשים מטעויות רפואיות ו200,000 מתים מטיפולים רפואיים 'נכונים' רופא יותר מסוכן מאקדח משחק הגיון: מספר הרופאים בארה"ב = 700,000 מתו מטעויות רפואיות - 120,000 על כל רופא מתו בטעות = 0.171 מספר בעלי האקדחים בארה"ב = 80,000,000 מספר הרוגים בטעות מיריות אקדח = 1,500 מספר הרוגים בטעות על כל בעל אקדח = 0.0000188 כלומר, רופאים הם יותר מסוכנים פי 9,000 מבעלי אקדח

SaraGubits

New member
ולגבי הלידה

נשים היו מתות בלידה בגלל תת תזונה, מחוכים, רופאים שמתערבים. בימי הביניים היה למשל נהוג להרביץ לאשה מכות רצח כדי לזרז את הלידה שלה לעומת זאת בתרבויות הלא מערביות כמו אצל האינדיאנים או הכושים, היו לידות קלות במיוחד. נשים היו יולדות בעצמן. האחוז הבעיות היה כמעט אפסי. בימינו הרבה נשים שיכלו ללדת בסדר עברו קיסרי מיותר עם כל הסיכונים. אני עצמי הייתי בסיכון לקיסרי אבל החלטתי לקחת את עצמי בידיים וחקרתי את הנושא על הבעיה לי, וטיפלתי בעצמי בניגוד להוראות של המיילדת שלי. ויצאתי מהסיפור ללא פגע. אפילו בגן חיות כל פעם צריכים להביא חיות מהטבע. חיות ש'נעזרות' על ידי ווטרינר בלידה מתות או ניזוקות ואז האוכלוסית החיות בגן חיות מתמעטת במקום להתרבות.

I s t a r

New member
לדעתי את ממש מטעה.

באפריקה אחוז מות אימהות בלידה הוא עצום בעיקר בגלל העדר תנאים סניטריים ועזרה רפואית, שלא לדבר על מיתת תינוקות .

SaraGubits

New member
האפריקה שאתה מתכוון היא

לאמהות שיולדות עם מיילדות פרימיטיבות בחדרי לידה מזוהמים.. חוץ מזה באפריקה יש הרבה מלחמות, רעב זיהומים, מים מזוהמים.. ממש תנאים אידיאלים להתרבות זאת קונצפירציה ותוכנית מסודרת לגרום להתמעטות האפריקאים. הידעת שבכל מקום שיש עזרה 'רפואית' ורופאים, שם יש יותר תמותה ממחלות ומיתת יולדות ותינוקות? דיברתי עם כמה נשים מאתיופיה שהכפר שלהן לא הושפע מכל הבלגן. אצלם לא ידעו מה זה למות בלידה. מי שלא מאמין, אפשר לשאול אתיופים מבוגרים. יש הרבה בארץ.

Kalla

New member
טוב, אני רואה שהחלטת לשכתב

את ההיסטוריה. כל מה שתגידי.

SaraGubits

New member
ואולי ההסטוריה שלנו משוכתבת

על ידי גורמים בעלי עניין? ואנו עברנו שטיפת מוח מסודרת? מכירה את המאטריקס? זה דוגמה קריקטורית על מה שעובר עלינו בעולם אכזרי זה. לא שהסרט נכון, אבל עצם ההסטוריה שלנו הנלמדת בעצם מעוותת. צריך לפקוח את העיניים ולבדוק מסביב. אפשר להתחיל עם לשאול סבתות זקנות בנות תשעים שגרו בכפרים שוקקים (לא הערים הצפופות) את מה ששאלתי את הסבתא רבא של בעלי שנולדה עוד לפני טביעתה של טיטאניק: האם מתו אצלכם נשים בלידה? האם אצלכם היו מחלות ומגיפות בכפר שלכן בהונגריה? והיא אומרת מהההה? את יודעת מה? אוכל להסביר לך את זה כל כך הרבה פעמים עד שיצא העשן מהאזניים. ואז את תגידי לי שזה ההזיות שלי. כל מה שתגידי...

Kalla

New member
את כנראה הולכת לפי השיטה של

אם אני פרנואיד זה עוד לא אומר שלא רודפים אחרי. כבר אמרתי לך - כל מה שתגידי. ואגב - מאטריקס זבל של סרט.

SaraGubits

New member
מסכימה איתך. מאטריקס זבל של סרט

הבאתי אותו כדוגמא בגלל שזה קצת מראה מה שהולך מסביבינו. את בתור רוסיה, אם את מספיק מבוגרת, האם לא מוכר לך הפופוגנדה והשטיפת מוח שעברו ברוסיה לפחות הסטאליניסטית? שברוסיה הכל טוב ויפה ובארצות הקפיטליסטיות הכל רקוב ובלה בלה. תתפלאי, גם בארצות הקפיטליסטיות יש שטיפת מוח שמקורה בחברות התעשייתיות שרוצות להרוויח על הגב שלנו. יש אמת שהקפיטליזם רקוב

Kalla

New member
ראשית, אני לא רוסיה.

אני יהודיה. שנית, לפחות במשפחה שלי אף אחד לא האמין לשום פרופגנדה. אצלנו במשפחה רצו לברוח מרוסיה כי האמינו שהיהודים מקוומם בארץ ישראל ואכן עשו זאת בשנות ה-70, ברגע שנפתחו השערים, כשאני הייתי ילדה קטנה. שלישית, לפחות מניסיון שלי האמת היא תמיד באיזה מקום באמצע. אין צורך לעשות אידאליזציה של העבר על חשבון ההווה - אני לא קונה את הגישות הקיצוניות האלה ותמיד מנסה למצוא איזשהו איזון, שביל זהב. נכון, הרפואה אינה מושלמת ואין בכך שום חידוש גדול, אך אל תנסי לשכנע אותי שכל הרופאים, בעבר ובעיקר בהווה, הם רוצחים, ועוד בכוונה תחילה. אל תנסי לשכנע אותי שהרפואה המודרנית לא מצאה דרכים להתמודד עם הרבה דברים שמהם מתו בעבר כמו זבובים (ועדיין היא עושה טעויות או חסרת ישע מול הרבה בעיות אחרות, אך כל הזמן יש התקדמות). ודווקא אצלנו במשפחה ניתן בהחלט למצוא דוגמאות לאנשים שמתו ממחלות שהיום כבר לא או כמעט לא מתים מהן או בלידה. ואפילו אם את כל כך משוכנעת בתיאוריית הקונספירציה על ידי הארצות הקפיטליסטיות המודרניות, לכי תקראי קצת ספרות קלאסית אירופאית, למשל, שבה מתוארים החיים הפשוטים והיומיומיים, ותראי כמה מתו בלידה וממחלות. או שאולי גם את הספרים האלה כתבו הקונספירטורים בשם אותם סופרים מהעבר כביכול שלמעשה בכלל לא היו קיימים רק על מנת לבלבל אותנו? והקפיטליזם אולי רקוב, אך עדיין איש לא מצא שיטה טובה יותר. ובכלל - האדם לא מושלם. אז מה? זה לא אומר שצריך להיאטם ולדבוק בדעות קיצוניות. כל קיצוניות לדעתי מסוכנת ועלולה לגרום נזק לאדם הדוגל בה ולסובבים אותו.

למעלה