עוד על ציפיות

אסקורט

New member
תקרא את הספר אם אתה רוצה להבין

כאן קשה לי מאוד להסביר. אבל אנסה להבהיר: הבעיה שעמדה בפני האבולוציה: תינוק אנושי הוא מאוד תובעני וחסר אונים עד גיל מאוחר יחסית. פתרון שהמציאה האבולוציה: משפחתיות. גבר ואישה יחדיו מסוגלים לגדל טוב יותר את הצאצאים שלהם מאישה לבדה. בעיה בפתרון: אבל לגבר מבחינה אבולציונית "שווה" לזיין כמה שיותר ולא להשאר עם אישה אחת...(כי גבר יכול תאורטית במשך שנה להביא לעולם מאה ויותר צאצאים ואישה לכל היותר אחד) פתרון לבעיה בפתרון: נשים תעדפנה גבר שרוצה להשאר ולגדל את ילדיו וכך לגברים כאלה (אולטימטיביים ואולטרנרטיביים) יהיה יתרון בגישה לנקבות. כמו כן כדי לאפשר לגבר לספק את יצריו בין חמוקיה של אישה אחת - אם ילדיו ובכך להקטין את הסבירות שהוא יקום וינטוש את ילדיו, התפתחה המיניות האנושית שהיא בעלת מאפיינים מאפיינים יחודיים: למשל זמינות מינית גבוהה (אני לא יודעת אם אנחנו המין היחיד שזה כך אצלו, אבל ככל הנראה זו הסיבה שאנחנו הנשים לא מוגבלות לתקופות ייחום, אם הבנתי נכון את הספר שדיברנו בו "ביולוגיה של האהבה"). הצלחתי להבהיר?

ליאון ב

New member
כן, זה מובן וידוע

אבל מן הסתם, כאדם חמדן אני רוצה לקחת מהחנות כל מה שאני רואה בלי לשלם. לשם כך המציאו בני אדם חוקים שמתעלים על היצר האנושי, שהוא בהרבה מקרים שלילי ובלתי-רצוי. אני מאמין שאם יינתן מתן הזדמנויות שווה לנשים: שכר שווה לחלוטין וקבלה לעבודה עפ"י כישורים בלבד. הוקעת התופעה של הטרדה מינית, ושאיפה למצב בו יש 50% נשים כמנהלות ברוב בתחומים, עידוד בנות מגיל גן הילדים לעסוק בתחומים עם הכנסה עתידית גבוהה, שימוש בגוף הגבר בפרסום כמו גוף האישה (או הפסקה הדדית בשימוש בשניהם, תלוי בהקשר), פיתוח אינטליגנציה רגשית לגברים בדיוק כמו לנשים בחינוך (אני מדבר על הגשמת פוטנציאל, גם אם לגברים לכאורה הוא נמוך יותר), בחירת צעצועים שיוויונית לבנות ובנים עפ"י רצון הילד (ולא להסביר לו שבובות וצבע ורוד זה רק לבנות, ומכוניות זה צעצוע לבנים) יגרמו לחברה שלנו להיות שונה מאוד מאוד ממה שהיא כיום. כילד שקיבל חופש מוחלט בבחירת צעצועים וצבעים לבגדים, אני לא מרגיש שיצאתי "הומו" בשום צורה. אני חושב שעצם ההכתבה לילד באיזה צעצוע לשחק, איך להביע את רגשותיו, ואלו צבעים להעדיף היא הסיבה שיכולה לערער את מיניותו, ולא ההפך. מודעות בנושאים אלו ואחרים, תהפוך נשים עצמאיות לדבר שבשגרה. אז כבר ימצאו פתאום תיאוריות מדעיות מאוד, כיצד התאפשר מה שנחשב כל השנים לבלתי-אפשרי, או בלתי-סביר. לפני ההתקדמות האדירה בתחום הרקטות, ודלק סילוני טענו כל המדענים כי הימלטות משדה הכבידה של כדור-הארץ היא בלתי אפשרית. היום אנחנו יודעים שהם טעו. לפני גילוי הפרוטון סברו שהאטום הוא אבן הבניין הקטנה ביותר של החומר, ואז גילו את האלקטרון, ואז גילו את הקוורקים ומחר יגלו משהו חדש. עד לפני שנתיים הייתה מהירות האור המהירות הגבוהה ביותר, וכל מי שטען אחרת היו לועגים לו. היום יש ניסויים שמוכיחים אחרת. מי היה מאמין לפני מאה שנה שמידע בנפחים שאי אפשר אפילו לתאר יעבור בין אנשים מכל קצוות תבל ע"י כבלים תת-ימיים ורשת לווינית? מי היה מאמין לפני חמישים שנה שניתן יהיה לדחוס טקסט של מיליון ספרים לתוך דיסק קטן? מי היה מאמין לפני עשרים שנה שניתן יהיה לנגן מאות אלפי שירים מדיסק כזה? ראש פתוח היא מילת המפתח בניפוץ מסגרות חשיבה ישנות, שהיו נכונות ומאוגדות מדעית כביכול משחר ההיסטוריה האנושית.

אלמרה

New member
ברוכה הבאה SHIRASTI1 ../images/Emo140.gif

כל מה שלא חלמתי - קורה לי פה. אבל צעירים כמוך וכמו ליאון ב', עם כל כך הרבה שכל ישר וטוב - לא פיללתי. אשרינו שזכינו בכם דור העתיד! ליאון כבר החמיא לך אבל אני לא פטור: את מתוקה ממש! לו היתה לי בת, כמוך הייתי רוצה שהיא תהיה

SHIRASTI1

New member
../images/Emo9.gif---

וואוו,אף פעם לא למדו אותי איך מתמודדים עם מאגר של מחמאות... מה שבטוח מחמאות בהחלט קונות אותי, אני כאן...!

אלמרה

New member
כן../images/Emo45.gif אתה ממש ג'נטלמן וזו לא חולשה

אני מכיר עוד לפחות בחור אחד כמוך ואני אוהב את הבחור למרות ש: 1. אמרו עליו שהוא חנון 2. אמרו עליו שהוא פראייר 3. אמרו עליו ש... מה שלא יגידו - אל תישתנו!

ליאון ב

New member
תודה אבל זה לא כ"כ פשטני

מה שרציתי לומר הוא שגינונים ג'נטלמנים נכונים לזמן ומקום מסויים, עם אישה מסויימת. הם אינם נכונים למצבים אחרים. העיקר של דבריי הוא שגבר צריך להיות בראש ובראשונה נבון ופיקח, ורק אחר כך ג'נטלמן. גבר שנותן לאישה בעלת כוונות רעות ל"סובב" אותו ולנצל אותו, הוא גבר טיפש וחלש, ואין מנוס ממסקנה זאת. זה שהוא אולי טוב-לב, או נדיב לא סותרים את היותו חלש וטיפש. ואם כבר מדברים על הפן הביולוגי, אז נשים רבות נמשכות לגברים בעלי כריזמה, עמוד שדרה, דיעה אישית. בדיוק אלו שלא ייפלו למניפולציה נשית פשוטה (כפי שרבים מהגברים מיטיבים לעשות). במקרה כזה, מניפולציה נשית יכולה להיות בחינה טובה לכך (הגבר הנכון לא ייפול למלכודת). נשים רבות עושות זאת (סוג של סינון) גם באופן בלתי-מודע. אם מנתחים זאת באופן פרטני, שמים לב שחלק ממשחקי הכוחות הם ניסיון להתמודד עם מבחן זה (לשחק אותה קשים להשגה כדי ליצור רושם של בטחון עצמי מדומה). שוב, להיות ג'נטלמן בהקשר הלא-נכון, היא בהחלט חולשה שנובעת מתכונה רעה אחרת: חוסר מודעות עצמית. אחד מהחוקים הג'נטלמניים אומרים שמי שאינה מתנהגת כליידי, אינה ראוייה לגינונים ג'נטלמנים

אסקורט

New member
אתה ניפלא

ליאון, אני יכולה להמשיך ולומר אותך שאתה הולך בכיוון שמאוד מוצא חן בעיני (זה לא ניסיון להתחיל איתך אני נשואה ומבוגרת מידי בשבילך)... אתה בהחלט לומד להבין דברים שרק מעט מאוד גברים מבינים ועוד פחות בגיל צעיר...החיזוק החיובי כאן דרוש כדי לעודד אותך להמשיך בדרך שלא תהיה קלה אך לדעתי תהיה משתלמת וכדי שעוד גברים שמבקרים כאן יבינו מה זה גבר אלטרניטיבי ואולטימטיבי... ואני קוראת כאן לאחיותי הנשים לפרגן בגדול לכל גבר שמגיע לכאן ומראה ניצני בגרות נדירים כדי לעודד כמה שיותר גברים להתבגר לפני שנהיה זקנות מידי...

zalnir

New member
אוי כמה מהר הפכתן לפטרוניות!

עוד לא יבשה הדיו ממסמכי האמנציפציה של האישה וכבר אתן " מחנכות" לכן דור חדש של גברים "אלטרנטיביים ואולטימטיביים!" אוי לכן, נשים אם מה שהשכלתן ללמוד מהעולם הגברי הוא את הטעויות שבו! מה הסגנון הפטרוני מתנשא בו אתן מתיחסות לגברים, הצורך "לעודד אותם" לנהוג בדרך הנכונה! ומה אם אציע לעודד נשים לדבוק במוסכמות ולשרת את בעלייהן? כמו רבים אחרים "גברים הם ממרס.." פתח את עיני ללמוד ולהבין את ההבדל בדרך בו אנו רואים את העולם, ולהשתמש בידע הזה כדי לשפר את הזוגיות בת עשרים וחמש השנים שלנו. למדתי אפילו מ"איש המערות" המצחיק, שאישה היא לקטנית וגבר צייד, ותאמינו לי שיש לזה שימושים בחיי היום יום. בקיצור, אין שיויון! יש קבלה הדדית והכרה בזכות להיות שונה. זכותי להתבודד עם בעיותי ורגשותי וזכותי שלא יגנו אותי על כך. חובתי (וגם כדאי לי) להכיר בצרכייה המיוחדים של בת זוגי באמפטיה לא פטרונית ( אל תציע פתרונות, פשוט חלוק עימה את ההרגשה הרעב של היום) וקצת על ג'נטלמניות ונימוסים, סליחה מה רע בזה? זה קצת משחק שבו נוח לכולנו לפנטז שהיא הנסיכה ואני האביר, כן אני רוצה לשלם בעבורה ולקבל מבט של הכרת תודה, להביא לה פרח, ולזכות בנשיקה אל נא נשכח ידידי כי התרבות והמסורת הם תולדה של אלפי שנות התמודדות עם אותן בעיות, בנות המאה העשרים אינן שונות בהרבה מאחיותייהן הקדמוניות, והפתרונות שנמצאו יש בהם לא מעט טעם והיגיון, חלוקת תפקידים משמעה התמחות והתמחות למדנו מביאה לעלייה בתפוקות. ולבסוף, בואו לא נתבלבל בין תכונות שליליות ( חוסר רגישות, תלותיות וכד..) האופייניות לשני המינים במידה שווה, לבין ההכרה כי אין ולא יהיה שויון בין המינים. יותר מזה הגן הקובע מין,נושא עליו מגוון של תכונות מולדות היוצרות גיוון מדהים והכרחי לקיומו של המין האנושי. בואו נבטיח זכויות שוות לכולם, נגלה רגישות, ומצא איש איש את דרכו היחודית בבניין זוגיות מאושרת.

אסקורט

New member
מוחה בתוקף לא ניסיתי לחנך!!!

אין דרך נכונה!!! רק דרך שמשרתת את המטרות של המין הנשי. לעודד את הגבר שכמוהו אני רוצה לראות עוד זה לא ניסיון לחנך (אולי זה מה שהייתי עושה אם הייתי גבר?) אלא אלף מהלב (הוא מצא חן בעיני) ובית מהכיס: יענו דאגה לאינטרסים שלי: כאישה אני רוצה שיהיו יותר גברים מהסוג של ליאון. אני מנסה לגדל את הבן שלי להיות כזה אבל עוד ארוכה הדרך... אז בנתיים אני מנסה לעודד גברים להיות יותר כמו ליאון ולא מתוך פטרונות (אולי קשה לך להבין כי אולי כשגברים מפרגנים הם בעצם מפטרנים?? בכל מקרה, זאת לא הסיבה לפרגון אצלנו הנשים). ומה עדיף שלא נפרגן??? כל שאר המסרים לא נראים לי מכוונים אלי דווקא, אלא יותר לליאון ואולי היו צריכים להופיע בתגובה נפרדת: כמוך אני חושבת שאנחנו לא שווים ורק על בסיס הבנת השוני (והוא, מה לעשות, ברובו ביולוגי ולאו דווקא מוגבל לאברי מין) אפשר לצור עולם נוח יותר לשני המינים... מה שאהבתי בליאון זה היכולת לקבל אישה שונה מהמקובל חברתית... אם לך נוח עם מה שמקובל חברתית, סבבה: לך על זה. אף אחד לא יודע יותר טוב ממך מה טוב בשבילך. אבל כאישה אני רוצה את האפשרות לבחור אם אני רוצה להיות נסיכה ענוגה או ציידת דרקונים אימתנית... גברים שמחפשים נסיכות יש בשפע וגברים כמו ליאון אין ולכן הוא ראוי לעידוד... והמגוון של גברים רק משרת את האינטרסים הנשיים...אם היית זן נדיר הייתי מעודדת גם אותך להשאר כזה...אבל הצלחה בכל, אושר, ונסיכות כחול על שפת הים אאחל לך בכל מקרה... ודבר אחרון: ההערה שיתכן שליאון מבלבל בין תלותיות (שאופינית לשני המינים) לדברים אחרים (שוביניזם למשל) היא אכן חשובה ובמקומה...(אופס בטעות פירגנתי לך. מקווה שלא נעלבת...) אסקורט

ליאון ב

New member
על מה שאמרת טוב ויפה

אבל כאשר אני בוחן את הנשים שלא ציפו ממני לשלם עבורן, אני מגלה מכנה משותף בין כולן. נתון זה אינו מפליא אותי כלל. אצל כל אותן נשים, האמא היא מפרנסת ומשכילה. היא אינה "מבקשת" כסף מבן-זוגה, ולעיתים היא מנהלת את ענייניה הפיננסיים בנפרד. שמעתי לא פעם, שבמקרים שבהם הגבר היה בחובות כספיים, פוטר מעבודתו או הסתבך, תמכה אותה אמא במשפחה כולה. מה רע במודל כזה? מה היה קורה אילו לא הייתה אותה אישה יכולה להיחלץ לטובת בן-זוגה? מסתבר שהנתון העיקרי הוא חינוך ולא נטייה טבעית... זה שנוח לך שאישה תהיה נסיכה, אדרבה, תמיד יוותרו מספיק נסיכות. אין צורך להסביר לבנות שהן "אמורות" להיות נסיכות, כי כך כתוב בספר -- שהרי הספר מתעד את נטייתן הטבעית ממילא, לא? אולי זה בעצם הפמניסטיות שמנסות לבלבל את היוצרות, ומעוותות את נפשן הרכה של אותן נשים, ומעודדות אותן לא להיות נסיכות? לא לתת לגבר את אותו מבט של הכרת תודה? לא להפשיל מבט בחינניות כאשר הוא מתקרב לנשק אותן? מממ.... מי ירצה נשים כאלה בכלל? בטח רק גברים טיפשים שלא קראו את הספר! כאשר תבוא לנתח את הצלחותיהן של בחורות שמתחילות עם בחורים, מול אלה שאינן -- מי משתי הקבוצות לדעתך מוצלחת יותר? האם אתה מודע לקבוצה גדולה במין הגברי שאין להם את ה"אומץ" להתחיל עם נשים? כאשר הם מתחילים עם אישה, הם מתחילים לגמגם ולהרגיש מטופשים? לא רק אני ואתה יודעים את זה. יש גם נשים שיודעות זאת, ומנצלות את הפוטנציאל הטמון בכך. כיצד היותן מוונוס רלוונטית לעניין? כיצד רצח אישה על חילול כבוד המשפחה, אלימות נגד נשים או נישול אישה סוררת מביתה ורכושה תרם להתמודדות עם בעיות חברתיות במשך מאות אלפי שנות היסטוריה? כיצד אפשר לאמר שהנורמות החברתיות הן "טובות ורצויות" כאשר הן כוללות כ"כ הרבה אכזריות, צרות-אופקין ובורות? כיצד רוב מוחלט של גברים בכל המוסדות השלטוניים ואפילו העסקיים גורם להצלחת הפוליטיקה או הכלכלה? כאשר אתה מנתח באופן אובייקטיבי אשת עסקים מוצלחת כמו פנינה רוזנבלום למשל, האם יכול להיות שדווקא הגנים הנשיים שלה הופכים אותה למוצלחת יותר מגברים בתחומה? היום אתה רגיל לראות נשים עורכות דין ורופאות. אתה אפילו לא מתפלא כאשר אתה פוגש בהן. זה נראה לך טריוויאלי לחלוטין. אם היית רואה אחת כזאת לפני 200 שנים, היית מרים גבה ואפילו שתיים. היית אולי אומר שנשים בכלל לא מתאימות למקצועות ריאליים כאלה, שהרי הם מבינות בעיקר בבישול וגידול ילדים. כך גם ראש משרד עורכי דין, מנהל בית חולים או דיקן אוניברסיטה באותה תקופה היו אומרים: כיצד ניתן להפקיד בידי אישה שהאבולוציה לימדה אותה במשך מאות אלפי שנים לבשל ולגדל ילדים אזמל מנתחים? ממש פיקוח נפש, לא? אז אולי עדיף להניח לאותה אישה לעסוק במה שילידות וונוס עוסקות בו? יבוא יום והן יהיו אפילו טייסות קרב עם התפיסה המרחבית הקלוקלת שלהן, ואז תתרסקנה על ההר הראשון שתפגשנה, רחמנא לצלן... כיצד יכול להיות שנוכח כל ההבדלים המלומדים שנמנו במשך 200 השנה האחרונות, נשים עושות חיל ברוב התחומים שבהם ניתנת להן הזדמנות שווה? המחקר תמיד ייעד להן כשלון חרוץ... אולי המחקר המלומד טועה, ומבחן המציאות הוא החשוב מכולם?

ליאון ב

New member
חלוקת תפקידים והתייעלות

"חלוקת תפקידים משמעה התמחות והתמחות למדנו מביאה לעלייה בתפוקות" אתה צודק בהחלט. גם אני חושב כך: השפים הטובים ביותר בעולם הם גברים. מדוע נשים צריכות להתמחות דווקא בבישול? האם זה אינו נוגד את כל הממצאים? מי קבע שמבחינה ביולוגית אישה טובה מאשר גבר בבישול, או בספונז'ה? עבודות הבית הן עבודות פיסיות ומצריכות בעיקר מאמץ פיסי ולא עדינות, או חוש אימהי. מה במחקר המדעי תומך בכך שנשים טובות יותר בלהיות עקרות בית? במה טובות נשים מגברים בהשגחה על ילדים שובבים? האם כאשר אבא נשאר לבד עם ילדיו, הגנים שלו ממאדים כושלים, והם פשוט שוברים את כל הבית?

XUXA141

New member
השוויון הנדרש איננו זהות.

זהו שוויון בערך, שוויון בזכויות ושוויון בהזדמנויות. למעשה המוטו צריך להיות "כל בני האדם זכאים לשוויון זכויות למרות שהם שונים אחד מהשני"

אלמרה

New member
ליאון ב ../images/Emo47.gif הבאת אותנו לשער תפוז

אני כל כך גאה בכם חברותי וחברי היקרים. ליאון ב' שלנו מככב היום בשער "תפוז" והפורום שלנו הוא בן פחות משלושה ימים - אומרים לי שזה כבוד. אני אומר כל הכבוד! לליאון ב ולכל הכותבים וגם לאלו שטרם כתבו ועוד יכתבו. ההופעה המרשימה שם בשער "תפוז" תמשוך אלינו עוד גולשים וכולי תקווה שהקהילה הקטנה שלנו תגדל ותתעצם ואיתה גם המסר אותו אנו מנסים להביא לתודעת הציבור. אני ממש נרגש, מחבק את כולכם.

coaxcable

New member
יפה ומעניין..סבבה..אז אלו

הדברים שהן אומרות..ראיתי ושמעתי חלק :)..אז מה עוד יש להן לומר ומה היית ממליץ לנו הדברים לחפש בהן..כדי לודא אנחנו בכיוון הנכון? יש נקודות לזיהוי..יותר טובות?

coaxcable

New member
למה לי? אין זה מדבר על חד מיניות

אלא על קבל נתונים בתקשורת מסוג BNC

אלמרה

New member
אהה עידן ה BNC ו"כבל" הקואקס...

אתה עוד זוכר את ה- LAN בתקופת ה-BSC טרום עידן ה-Ethernet (לא לא שגיאה חברים, יש לי עדין מושג קלוש) על Braodband ו-SNA? שמע לעיצת ידיד טוב: עשה מה שקונן מציע לך. אני לא הקשבתי לעצותיו ותראה מה קרה לי: הפכתי לסתם מנהל פורום בלונדיני...

coaxcable

New member
לגבי רשתות וכדומה..לא ממש זוכר אבל

אתה זוכר את האינטרנט בתקופת ה"דוס" ותוכנת טליקס? ופינגים ידניים שרצו למציאת המחשב בצד השני..יהיה בשנת 1993? אני כן..הכל היה מוזר..אפור והממ..ודרש הרבה "עבודה" כי אז הנשים לא ממש הבינו או התמצאו ברשתות..לפחות בארץ..ולחצו עלינו ללמוד ולדעת..וזה מה שהיה..אז...וואו הייתי צעיר מאוד :) וכן...הכינוי שלי בא משנות השמונים המוקדמות של ה-BBS הראשונים מתקופת מחשבי 386 וכדומה :)

למעלה