מה'פיתום... כנראה לא הובנתי נכון.
רק לכל אירוע מקרבה ראשונה ובסדר גודל של בריתה או חתונה באולם, והיו שניים כאלו בסה"כ
אחי הצעיר רווק שגר בגפו ולא מראה סימנים למצוא בת זוג אפילו באדישות כזו, יוצא לדייט פה או שם וגם עושה טובה שמזיז ת'צמו. לצערי ולמורת רוחם של הורי, כך שבמקרה הזה כבר "חסכתי"
בקיצור שני המקרים האחרונים (והיחידים מהשנים האחרונות) היו בהקשר של אחותי האהובה בלבד, וגם אחי שם את אותו הסכום, אני מודה שהתעניינתי בטרם וכשהבנתי שהוא נותן אלפיה כמתנה בפעם הראשונה, השוותי, למורת רוחה של אימי ששמעה על הסיפור, קטע מפגר כזה בין אחים, לא אכנס לזה.
בפעם השנייה (הבריתה) שמתי אלפיה מבלי להתעניין בשום דבר או בכמה אחי שם.
בגדול אני נותן 300 למכר קרוב בחתונה, כי עם 250 יש לי התלבטות קלה. אני גם לא הולך לכל אירוע שהזמינו אותי אליו, אפילו אם מדובר בצדדים רחוקים של המשפחה שאז אנחנו *שולחים* נציג אחד או שניים וזה גם מקובל במשפחות..
בברית צנועה בצהריים של מכר זה סיפור אחר לגמרי, יש לי את הקטע הזה של הכפולות של הח"י בבריתות עקב האירוע שממילא "דתי" באופי לכשעצמו, כך שאני מאמין ש-180 ש"ח (עשר פעמים ח"י) כברכה נוספת לתינוק שנולד זה בסדר גמור. אני לא דתי גם לא מסורתי, אבל עדיין זו אחת הדרכים שאני יכול לאחל להם לראות מהילד נחת מלבד הברכה הכתובה עצמה, רק חבל שבמקרה הזה אי אפשר לתת את הכל בשטרות איכשהו ולא עשר ש"ח במעטפה כמו טיפ לשליח פיצה, מה שמסתדר לי בברית של קרוב משפחה 15 פעמים ח"י זה 270 ש"ח ובלי מטבעות מעצבנים..