עוד פעם הבעיה המעצבנת: כמה לרשום בצ'ק

צלשלספק

New member
לדעתי הם מבינים מכמה סיבות...

האחת היא הסכום ה"מוזר" שאינו עגול תמיד. 150-200-250

ןכעת נזכרתי שרשמתי פעם צ'ק על 232 ש"ח (שכעת אני חושב מכיוון אחר שזה בעצם 200 פלוס מע"מ, חחח), אך הכוונה הייתה 14 פעמים ח"י
שזה 7 ועוד 7 (14)כפול 18, שבע כידוע הוא גם מספר שמוזכר בתנ"ך ונחשב ל"נחשב".

סיבה אחרת היא שיש כאלו שרושמים שיהיה לילד 10 פעמים ח"י בברכה או מציינים משהו על הח"י.

ועוד סיבה, מאוד חשובה. כל האופי של האירוע הזה הוא "דתי" בהגדרה, מוהל, סנדק, ברכות לרווקים ורווקות (אלא אם מביאים מוהל "אזרחי"
או רופא) , כך שמילה כמו ח"י גם לחילונים גמורים לא תהיה זרה במיוחד אחרי שישמעו או יקראו אותה באירוע...

סיבה נוספת, (ויכול להיות שאני טועה) המילה הזו מוזכרת בברכות והטקס שמנוהל ע"י המוהל שתמיד מאחר

לילה טוב
גם אוטוטו פורש...

אוקיי,הבהרת יותר.

גם אני בעבר אהבתי את ענייני ה"חי" למינהם..אבל זה התאים יותר לעבר,ששולם פחות. השאלה אם הצד המקבל מבין ש270ש'ח זה 15 פעמים חי,חחח.
במסגרת "חי" חשבתי בעבר על "יד ב יד" אבל זה יוצא 282 אז יש עם זה בעיה קלה; ) 280=ידיד אבל גם לא מתאים. בכל אופן נראה לי שאם פוסידון וזוגתו מגיעים לאירוע של מכר "פרווה",לא קרוב מדי שיעשו חישוב ממוצע של מנה ממוצעת,כפול 2.

לילה טוב ומחוייך

בואנה

לפני חודש שמתי 1000 שקל לחברה טובה,
ושבוע הבא אני הולכת לשים 800 לחבר טוב אבל קצת פחות ממנה.

יש מצב שאני פשוט שמה יותר מדי!?!?!?

היי צל

צלשלספק

New member
שלום שלום

האם את שמה יותר מדי, ובכן...
אחד מחברי אמר לי שלשים כסף בחתונות ואירועים זו ״השקעה בטוחה״, לטווח הרחוק. כי גם מהכיוון שלו לא חסרים אירועים...
מצד שני הוא נהג מונית ונראה לי שגם מלווה כספים באפור למכריו, אז קחי את מה שכתבתי בעירבון מוגבל

האמת שאני לא יודע מה לומר לך, אם זה מה שמקובל אצלכם בחבר׳ה לתת סכומים כה גבוהים וגם את זכית לחברים לארג׳ים כאלו - אז כנראה שזה מה שצריך להיות...

זהו ש...

אלו לא חברים שאני בטוחה שיחזירו באותה המידה.
אני בשלב כזה שעדיין אין לי מה להתחשבן ועל מה.
אין לי מה לשאול את עצמי כמה הביאו לי, כמה נראה לי שיביאו..
אני מביאה כנה שנראה לי, מצד שני, גם אחוז הטיפ שמקובל לשים בד"כ במסעדות/בתי קפה,
אני בד"כ חושבת שהוא מעט מדי...

בקיצור סיון, הכסף לא גדל על העצים. תתאפסי על עצמך!

צלשלספק

New member
אגב, יש עוד נושא בהקשר הפוסט שלך.

נניח ושמת סכום שהוא מעבר למקובל אבל לא בהרבה. ככה בקטנה,

ולא מתקשרים אליך להגיד תודה, בלי שום קשר לסכום אני חושב שזה יותר מנומס להתקשר חזרה ולומר "תודה שבאת וכו'",

כשהתחתנתי בשנת תרפפ"ו, זה מה שאני עשיתי יחד עם גרושתי, חמותי (לשעבר) והורי, התקשרנו איש איש למקורביו ואיחלנו תודה רבה ושאלנו איך היה באופן פרטני מבלי לפסוח על אף אחד.

יש את הקטע הזה של רשימות החיסול, מי שם כמה, עכשיו להורי היו אילו משקעים במיוחד מהצד של אימי עם הקטע של כמה לשים וכו', וחשבונות לא סגורים שאת מחירם אני שילמתי, בכסף. כך שאבא שלי לקח על עצמו את הדבר הזה מה שממש לא רציתי לעשות או להכנס לשם.

אם אכנס לעובי הקורה, דרך החתונה דאז הסתבר לי שבמשפחה של אימי שבאה מבית דתי מרובה ילדים נהוג לשים מעט כסף ביחס למקובל, לא אלי,
ולערוך חתונות די צנועות.

במקום להעלות עם הזמן את הסכום - הם מורידים באופן יחסי ובאים עם עוד ילדים

וכך נהגו מאז ומעולם. מזלי שהבאתי כמות של צעירים ממקום עבודתי יחד עם חברי הגרעין הנחלאווי של גרושתי מה שעזר במעט
לכסות את "ההפסדים" מהצד של אמא שלי, במילים עדינות אומר שהם "פחות נדיבים" (ושוב, לא ממני אלא מהמקובל).

בגדול שמעתי על כאלו שיצאו "מורווחים" מהחתונה בסופו של דבר, אני זוכר שכיסינו רק שני שליש מהחתונה שלא הייתה גדולה -
כ-340 מוזמנים, את שאר הכסף השלמנו בעצמנו. מצד שני שרפנו את הכסף על מלא אקסטרות, כמו מצלמת רחף ומכונית מפוארת ועוד כל מיני שידרוגים קלים שהם קצת מעבר למקובל.

ליאור243

New member
בוקר טוב, תלוי לכמה אירועים אני מוזמן

באותו חודש ורמת הקרבה.
אצלי כל הזמנה =דו"ח שחייב לשלם ללא יכולת בקשה להישפט

כמובן שזה מאוד תלוי מה מצבי הכלכלי באותו חודש,לא מכניס את עצמי לברוך בגלל אירועים.
משפחה קרובה=אחים,אחיות-1000 ש"ח
חברים קרובים מאוד-500
כל השאר 250 ,גם אם המנה עלתה יותר.
חודש שעבר הלכה משכורת וקצת רק על מתנות וגם זה לאחר כמה הברזות .

poseidon111

Active member
ואז אתה לא שואל את עצמך את השאלה הבאה:

ראבק, אנשים עושים לעצמם מסיבה. הם רוצים שאני אשתתף איתם בשמחתם כי הם מרגישים טוב איתי. למה אני צריך לעבוד חודש שלם, רק בשביל
"העונג" להענות להזמנתם?

ליאור243

New member
כי אנחנו בני אדם וחברים,נכון הם הזמינו

ורוצים שאחלוק איתם את המסיבה שלהם אבל זה לא אומר שהם צריכים לממן את זה מכיסם.
מעבר לכך יש את הקטע שאתה עשית אירוע הם הגיעו שמו מתנה ועכשיו "לא נעים" לך ואתה חייב ללכת.

ומתנות לאירועים זה חלק בלתי נפרד מהתחשיב הכלכלי שלי,בדיוק כמו מזונות,שכירות,דלק וכו'
ולכן גם כתבתי שהסכום תלוי בכמות האירועים שיש באותו חודש,וחודש שעבר היה בשבילי קטלני.

בקיצור,הרבה צביעות והרבה תחשיבים אינטרסנטים

בכל הנושא. ואני לא מתכוונת אישית אליך,ליאור,אלא בכל הסיטואציה.

איזה באסה שאדם וחוה אכלו את מה שאכלו,אילולא זה היינו חיים כיום אחרת לגמרי

poseidon111

Active member
כשאתה עושה מסיבה בבית, קונה אוכל, שתיה

וכל מה שצריך, האנשים שהוזמנו, שמים צ'ק בלי שתרגיש?
אני רק שואל.

ליאור243

New member
מה הקשר בין מחת לתחת?

אתה משווה עלות של חתונה לעלות של מסיבה?

כשאני עושה מסיבה לחבר'ה הכל עליי.

ולאילנה באותה הזדמנות,תקראי לזה איך שאת רוצה צביעות כן או לא זה המשחק וכולם משחקים בו.
לא יודע בת כמה את ואם את נשואה וכו' אבל אני רוצה לראות שבאו 600 אורחים לחתונה שלך ואת לא תלכי לחתונות שלהם.

יש לנו נטיה לשכוח את אלה שבאו לאירועים שלנו וכשאנחנו מקבלים הזמנה אנחנו מתבאסים על זה.

אם כיבדו אותך והגיעו לחגוג איתך

כסף או לא, מן הראוי שתשתדל לכבד אותם בחזרה בנוכחותך. :)

למעלה