עוד קורבן

trilliane

Well-known member
מנהל
ורק כדי לחדד: נזקי גוף הם לרוב "תאונות" ולאו דווקא רשלנות

זה אומר שאם אתה נופל במדרגות או למשל נופל עליך משהו כשאתה בבית עסק, אתה תובע את בעלי המקום, ואכן במקרה כזה תובעים את מי שאפשר. אבל זה ממש לא קשור לדיון הזה שבו מדובר ברשלנות מקצועית. במקרה כזה תובעים את איש המקצוע שהתרשל, בין אם הוא מוהל, רופא, מהנדס... כאמור, כדי להוכיח רשלנות מקצועית צריך להראות שאיש המקצוע פעל בניגוד לנהלים, בניגוד לפרקטיקה וזה מה שגרם לנזק (והנזק לא חייב להיות נזק גופני, אם כי במקרים רבים זה המצב). בקיצור, את התייחסת לתביעות נזיקין בכללותן, ואני התייחסתי אך ורק לרשלנות פרופר, ומכאן אי-ההבנה.

KallaGLP

New member
שאלה כדי להבין טוב יותר את עמדתך.

האם בכל מקרה שאין כורח לביצוע פעולה רפואית כלשהי תתנגדי? נגיד שנולד ילד עם שלוש ידיים או שלוש רגליים או זנב. הילד בריא, האיברים בריאים, אין שום סכנה לחיים או לתפקוד (אדרבא, אולי יד או רגל נוספת אפילו יכולים לשפר את התפקוד) - האם במקרה כזה תתנגדי לניתוח להסרת האיבר?

התשובה ממש פשוטה

כשהתינוק יגיע לגיל 18, כשהוא יודע שאין אלוהים, (אחרת הוא לא רלוונטי, כי הוא מאמין שהוא יקבל על זה גן עדן).
הוא ישמח על החיתוך או לא?
אני יודע בוודאות, שכל הגברים האתאיסטים, מבואסים על החתיכה החסרה. ולכן זה לא מוסרי כלל לחתוך לתינוק.
אבל תינוק שיגיע לגיל 18, וישמע שהוא נולד עם זנב, או עם 6 אצבעות, והוא עבר ניתוח כדי להיראות רגיל. ישמח שהוא עבר את הניתוח בגיל קטן, והוא לא הסתובב 18 שנה עם זנב או 6 אצבעות!

זה פשוט וקל, אדם שמח שהוא קיבל חיסונים. אבל עצוב שהוא מפסיד הנאה, בגלל מסורת חסרת היגיון.

trilliane

Well-known member
מנהל
את מתארת מצבים לא נורמליים, זה משהו אחר

ונדיר ולא סביר שתינוק שנולד עם איבר נוסף יהיה בריא ותקין באותה מידה; ברגע שיש איזשהו חוסר נורמליות הוא לרוב בא לידי ביטוי גם בתפקוד ובבעיות אחרות.

KallaGLP

New member
לא בהכרח. לפעמים יש פגם אסתטי

שלא בהכרח מרמז על בעיה נוספת. אני רוצה להניח לצורך הדיון שזה המצב בדוגמה שלי. בכל מקרה לדעתי במקרה כזה יש הצדקה לניתוח כי בניגוד לעורלה, זה מלכתחילה חריג ועלול להקשות מבחינה חברתית, תדמיתית וכו'. לדעתי ההבדל הוא בין הטלת מום לבין הסרת מום (והכוונה למום בולט, לא למשהו קטן שלא ממש בולט לעין או מפריע. דברים כאלה הייתי משאירה לילד להחליט כשיגדל). ולכן בעיניי המילה אינה מוצדקת בעוד ניתוח כזה כן, אפילו במקרה שבשני המקרים מדובר בניתוח פלסטי בלבד.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, אבל כתבת "שלוש ידיים או שלוש רגליים או זנב"

וכל אלה דוגמאות של מוטציות שחורגות בהרבה מ"פגם אסתטי".
&nbsp
כך או כך, כל מצב כזה לא רלוונטי לענייננו מאחר שערלה היא חלק אינטגרלי, טבעי ונורמלי מגוף האדם. הומו ספיאנס נולדים עם ערלה. הם לא נולדים (בדרך כלל) עם זנב, שלוש ידיים, שלוש רגליים, שש אצבעות וכו' (אלה לא איברים שמאפיינים את הגוף האנושי), כך שאלה מצבים בכלל לא בני השוואה.
&nbsp
מילה מבוצעת בתינוקות בריאים (אחרת דוחים אותה), שאיבר המין שלהם בריא ותקין (אחרת רופא מבצע אותה, אם בכלל). לפעמים יש תינוקות שנולדים ללא ערלה או עם ערלה חלקית ואז אכן לא מלים אותם (יש רק משהו סמלי ואיזשהו טקס) או שמבצעים משהו חלקי, כאמור, ולאו דווקא ע"י מוהל.
&nbsp
את מדברת על ניתוחי תיקון, לא על ניתוחי עיצוב הגוף. בכל מקרה כל מצב חריג כזה מחייב (מן הסתם) בדיקות רבות, בחינה מדוקדקת של ההשלכות לכאן ולכאן, מתי הזמן האידאלי לבצע התערבות לתיקון (אם בכלל) ועוד.
&nbsp
גם מה שאולי מוגדר כ"פגם אסתטי" (כלומר פגם שאין לו השפעה בריאותית) יכול בפועל להתבטא בהרבה יותר מזה בחיי היום-יום. למשל אצבע שישית ביד יכולה לגרום לבעיות באחיזת כלי כתיבה, בנגינה, במוטוריקה עדינה. אצבע שישית ברגל יכולה להפריע להליכה, ליציבה, לעיסוק בפעילויות ספורטיביות (בלט?) או אפילו סתם לנעילת נעליים... וזה מעבר למראה, זה הופך אפילו פעולות פשוטות כמו קניית נעליים לפרויקט מיוחד, שלא לדבר על מקום שבו צריך לשכור נעליים מיוחדות כדי לבלות (באולינג, החלקה על הקרח, קיר טיפוס...). לא שאי אפשר לחיות עם בעיות כאלה ואחרות (ואולי יש אנשים שמעדיפים וטוב להם כפי שהם וגם זו בחירה לגיטימית), אבל זה מסבך מאוד את החיים ואז נשאלת השאלה מה עדיף, מה המחיר, מתי צריך ונכון לקבל את ההחלטה.
&nbsp
בשורה התחתונה, מצבים כאלה אינם עונים על הקריטריונים שהתייחסתי אליהם וברור מאליו שכל החלטה כזאת היא החלטה שנשקלת בכובד ראש ולאחר בדיקות והתייעצויות רבות, לא כפעולה אוטומטית, לא מתוך פולחן דתי / שבטי / מסורתי וכו'.

MotheRonit

New member
בלי קשר עם מי מכם אני מסכימה (כי אני לא עם אף אחד מכן, כי

בלתקתי. ואני לא רוצה לומר סתם) אני מבינה את הבסיס שלך להשוואה, כי בשניהם מדובר בניתוחים פלסטים. אבל אני חושבת שההבדל עושה את כל ה...הבדל: בעוד הבסיס לניתוח המילה מבוסס על הניתוח הדתי שממנו יצאו המניעים ה"זרים" לעולם החילונים; כאן מדובר בפעולה כירורגית שעומדת בפני עצמה/נטולת מניעים נוספים. כמו גם לעניין השונות - בעוד אנחנו כל הזמן מזדעקים על כך שהשונות במכנסיים איננה באמת קיימת או בוודאי לא כזאת המצדיקה ניתוח "התאמה", כאן ייתכן מאוד שהשוני האמיתי כן יפריע לאיכות החיים (לא בטוחה שזה היה מהווה שיקול מבחינתי לניתוח מניעה, אבל הוא יותר מוחשי).

חדשה31

New member

למעלה