עוד שאלת "מה הייתם עושים"

modz0r

New member
עוד שאלת "מה הייתם עושים"

Full Tilt Poker - $0.10/$0.25 - No Limit Hold'em Seat 1: Seat 1 ($24.47) Seat 2: Seat 2 ($65.01) Seat 3: Seat 3 ($5) Seat 4: Seat 4 ($11.75) Seat 5: Seat 5 ($5) Seat 6: Seat 6 ($15.96) Seat 7: Seat 7 ($28.49) Seat 8: VILLAIN ($25) Seat 9: HERO ($43.16) Seat 4 posts the small blind of $0.10 Seat 5 posts the big blind of $0.25 The button is in seat #3 *** HOLE CARDS *** Dealt to HERO [Ac Ad] Seat 6 folds, Seat 7 folds, VILLAIN raises to $0.85, HERO raises to $2.20, Seat 1 folds, Seat 2 folds, Seat 3 folds, Seat 4 folds, Seat 5 folds, VILLAIN calls $1.35 *** FLOP *** [7d 9d 3d] VILLAIN checks HERO bets $3.25 VILLAIN raises to $22.80, and is all in ולשאלה - הייתם משווים, או זורקים, ולמה? (תנמקו!)

ereuveni

New member
משווה

מצד אחד זה בעייתי להשוות לאול אין אחרי פלופ כזה רק עם זוג אס ואופציה לפלאש, במיוחד כשאתה לא מכיר את השחקן. אם היה לך קצת ידע עליו שהוא אוהב לגנוב קופות בצורה כזאת ו/או תפסת אותו כמה פעמים ב SEMI-BLUFF, זה היה עושה את זה יותר פשוט. ובכל זאת, אחרי הרייז שלו וההשוואה לפני הפלופ הייתי שם אותו על KK,QQ כשאחד מהם יהלום. רציתי להגיד שיש עוד אפשרות של AdKd אבל אז שמתי לב שאתה מחזיק את האס יהלום. קשה לי להאמין שהוא נכנס עם 77,99,33 לפני הפלופ אחרי הרירייז שלך. עוד אופציה פחות סבירה היא KdQd. אז לפי הערכה שלי בנק' הזאת אתה בד"כ מוביל וגם אם לא יש לך בין 7 ל-9 אאוטים (במיקרה שהוא מחזיק שני יהלומים) שנותנים לך פחות או יותר 25% עד 35% לנצח. ליתר ביטחון הרצתי גם ב-POKERSTOVE ולהלן התוצאות:
6,930 games 0.005 secs 1,386,000 games/sec Board: 7d 9d 3d Dead: equity win tie pots won pots tied Hand 0: 84.444% 84.44% 00.00% 5852 0.00 { AcAd } Hand 1: 15.556% 15.56% 00.00% 1078 0.00 { KcKd, KdKh, KdKs, QcQd, QdQh, QdQs, KdQd }​

Kgt1

New member
אני אישית הייתי מפחד בשלב הזה דווקא רק מסט

וגם אז כמובן שהייתי משווה כי קשה לשים אותו על הדבר הריאלי היחיד שבאמת חזק עלייך (9 אאוטים זה עדיין 9 אאוטים). על פלאש גבוה (נגיד QK) כבר בשלב הזה לא הייתי שם אותו בחיים, כי אני לא מבין את ההגיון של להרביץ אול אין בשלב הזה - האם היריב שלך ישר מניח שאתה יושב עם אסים כשאחד מהם יהלום? זה לא ריאלי... הוא הרי לא יכול לפחד שיש לך דווקא את הקלפים האלה (שאיתם אתה תפחד להשוות אבל גם אם תשווה הוא יהיה פייבוריט עלייך), ויותר סביר שגם אם ישים אותך על יד חזקה מאוד (אסים) יוכל לצאת מנקודת הנחה שייתכן וגם אין לך את האס הנכון. לדעתי יותר סביר להעריך שהוא ישוב על סט, בלי יהלום ביד, ואי לכך מסתפק בקלפים (ובכסף) שיש כרגע על השולחן.

ereuveni

New member
לא דווקא שם אותנו על AdAx

יכול להיות שהוא שם אותנו גם על KK,QQ או סט והוא יושב עם הפלאש ביד. או שהוא פשוט קורא שאנחנו חושבים שאנחנו חזקים ולא מתכוונים להתקפל (לא משנה עם מה) ולכן הוא מנסה להוציא את המקסימום עם היד המובילה כרגע. בכל מקרה כשמוסיפים סט לכל האפשרויות הנ"ל אנחנו הופכים להיות פייבוריטים קטנים יותר עם 56% לנצח.

מצל"ש ליד שהיתה לי

הייתי ציפ לידר בטורניר לייב קיבלתי זוג J נפתח בפלופ 7 8 J תלתן שחקן מעלה לי העלאה של פי חמש מהבליינד שחקן שני מכפיל אותו התור עובר אלי פה היתה לי דילמה רצינית כי לפי ההיכרות שלי עם השחקן ממול הוא שחקן שלא מנסה לבלף בדר"כ לכן שמתי אותו או על קנטה או על צבע מה היית עושה במקומי? אני כמובן השוויתי בתקווה שייפתח זוג על השולחן בסוף לא נפתח הפסדתי את האול אין שלו שזה היה בערך מאה זיטונים

ereuveni

New member
קשה קשה

גם לא בטוח שהבנתי, גם חסרים נתונים וגם דילמה לא קלה, אבל ננסה בכל זאת לשפוך אור. הסיכוי שתקבל פול האוס מהפלופ עד הריבר הוא בערך 36%. אם חשבת שגם השחקן השני יכנס (שלדעתי זה סביר שזה יקרה) אז אתה יוצא מאוזן (יחס קופה 1:2 לעומת 1 מתוך 3 לנצח). עד כאן נטו, לא מהלך נכון. אבל כל זה בהתחשב שידעת בוודאות שהוא מחזיק פלאש או סטרייט. לא תארת איך היד התנהלה לפני הפלופ, אבל אם יכול להיות שהוא מחזיק גם לדוגמא AA,KK,QQ אז אתה כבר הופך להיות פייבוריט (לא חזק). עדיין עד כאן בגלל שמדובר בטורניר המהלך הוא גבולי במקרה הטוב. עכשיו גם צריך להתחשב בשזה (שאם הבנתי נכון) הוא היה שורט סטאק זה אומר שאולי הוא נואש, וגם לא ציינת כמה אחוזים זה מהסטאק שלך כך שאם זה לא משמעותי (ואני לא יודע להגיד כמה אחוזים זה משמעותי), וגם תלוי בשלב בטורניר. בהתחשב בכל הנעלמים האלו יכול להיות שאם כולם/חלקם מתקיימים אז המהלך הופך להיות נכון. אולי אם תוסיף עוד פרטים, המומחים הגדולים בטורנירים יוכלו לעזור.

היה לו בערך

שישית מהסכום שלי והוא היה אחד לפני מקום אחרון ככה שהאול אין שלו לא הפיל אותי לקרשים האמת שעשיתי את המהלך הזה כדי להעיף אותו מהטורניר

ereuveni

New member
כמו שאני אומר

אני לא מומחה גדול בטורנירים אבל זה נראה לי סביר.

modz0r

New member
אבל תסתכל על הסכומים

קודם כל בקשר לטווח ידיים, אני לא מסכים. אנחנו מדברים פה על NL25, הסיכוי שהוא לא יעשה reraise לפני הפלופ עם KK\QQ שואף לאפס. דבר שני, לדעתך ה-9 אוטס, למשל, שנותנים לך 36%, באמת שווים את זה? הרי יש בקופה $8 לפני הרירייז שלו, ככה שאחריו אתה בעצם צריך להשוות עוד $19.55 בשביל לזכות ב-$11.25.. לא בדיוק נותן לך את ה-pot odds הנכונים.

shaywh

New member
יכול מאוד להיות שהוא רק ישווה עם QQ JJ KK

זה מהניסיון שלי

ereuveni

New member
לא הבנת

אמרתי שלדעתי שבד"כ אתה מוביל בנק' הזאת(!) כבר כאן שווה לדעתי להשוות. וגם אם לא עדיין יש לך את ה-36% להשתפר. ברור שאם הייתי חושב מראש שאני מאחורה ומסתמך רק על ב-36% לא הייתי בוחר להשוות...

modz0r

New member
אם הוא היה מחזיק אחד מהידיים האלו

אתה לא חושב שהוא היה עושה Reraise לפני הפלופ? במיוחד אם זה אסים.

יכול להיות שהוא כמוני

לא אוהב להשתולל לפני הפלופ אתה עשית רירייז מספיק גדול רצה לראות פלופ קיבל שלוש צבעים ופחד שאולי יש לך צבע אחד ביד ולכן מנסה לקחת את הקופה כבר כאן אני לא הייתי משווה את הרירייז שלך עם KQ או משהו שהוא לא זוג

modz0r

New member
אבל זה בדיוק מה שאני לא מבין איתך

בסופו של דבר, עם AA יש לך סיכוי מצויין לקחת קופה, לא משנה מה יש ליריב שלך. נכון שפעם בכמה פעמים כאלו אתה תפסיד, אבל בטווח הארוך (וזה מה שחשוב) אתה תרוויח באולאינים כאלו כסף - למה לוותר עליהם? ודווקא ברמות האלו להשוות עם KQ, או אפילו 89סויטד זה דיי הגיוני.

תראה אתה מדבר

על 47 דולר לא יודע מה המצב הכלכלי שלך אבל נגיד בשבילי זה יותר מדי לשים על הכף למה ישר לקבור את עצמי באול אין ולא להשאיר לי תחנת יציאה אם נגיד היה לו QQ או AA והוא היה רק משווה בחיים לא היית חושב לכיוון הזה במקרה הזה יש לך AA ואין לך מה לחשוש אבל תאר לך מצב הפוך שהוא מחזיק בAA ואתה בKK אתה מקפיץ לו רירייז הוא רק משווה נפתח בפלופ 10.J. 2 אתה הרי בחיים לא תשים אותו על 10.11 אם הוא יקפיץ אתה תחשוב שיש לו AJ או משהו בסגנון אתה גם לא תחשוב שיש לו זוג אסים ופה הוא ישתה לך את הכסף ככה הוא השיג שני מטרות 1 שהפלופ לא נפתח לטובתו הוא יכול לצאת בלי להפסיד את כל הכסף שלו 2 יש לו נקודת פתיחה טובה להטעות אותך ולקחת לך את כל הכסף מסכים איתך במה שאתה אומר שלתת אול אין עם AA זה נכון אבל אני בפוקר אוהב לצאת מהמסגרת ולנסות להטעות את היריב כל הזמן מה גם שאתה עושה לו אול אין יש סיכויים שהוא יברח ואז אתה לא מנצל את היד שלך עד הסוף

ועוד משהו קטן

אם יש בקופה יותר משלוש שחקנים הייתי דופק אול אין כי פה אני ארצה להשאיר שחקן אחד איתי

shaywh

New member
לפעמים קשה לקבוע

מתי בן אדם חושב שהיד שלו הכי טובה ומתי היא באמת הכי טובה. יכול להיות שהוא פשוט שם אותך על AK ואז הוא רוצה לנצל את זה שלא פגעת בפלופ. אגב, המון זמן לא שיחקתי ברמה הזאת אבל נדמה לי שהרי-רייז שלך היה קצת נמוך מדי. בכל מקרה, לפי זה שאתה מביא את היד הייתי אומר שנדפקת בסוף אבל סתם ככה התחושת בטן שאני מקבל מהיד הזאת היא שיש לו יהלום והוא רוצה לנצל את הפלופ ושהוא בטח לא שם אותך על זוג אסים שאחד מהם יהלום. כלומר, לדעתי הוא לא התייחס בכלל להימור שלך אלא תכנן לעשות את האול אין מהרגע שהוא ראה את הפלופ. האול אין לא נראה כאילו שהוא רוצה שתשווה. הוא יכול להסתפק בהעלאה ל11$ עם סט. אול אין מרגיש לי כמו ניצול של הפלופ יותר מאשר כמו פגיעה בסט. אבל בשורה התחתונה- תשלח את היד לניתוח מקצועי יותר באיזה פורום ותגיד לנו מה הם אמרו. בטח גם call אבל השאלה היא למה.

למעלה