עוד תהיה קיומית

SuperKeren

New member
חנונית!

מה, זה היה צריך להגיע!

EdisonGirl

New member
../images/Emo6.gif

לכן אני כאן.. הועפתי בעוון זה מכל מקום אחר.. (לא, צוחקת.. אני מנטרלת את זה מידי פעם.. אין ברירה..) אגב, אהבתי ת'משפט שכתבת בחתימה.. הוא נכון ומדוייק!

EdisonGirl

New member
הו, ראיתי.. ../images/Emo13.gif

אהבתי מאוד את הכתיבה שלך, וגם הרבה ממה שכתבת! התעסקתי עד לא מזמן הרבה בנושא האושר (לאחרונה עברתי לנתח ולטחון את טבע האדם ומשמעות החיים
) וכתבתי רשומה שמסכמת על קצה המזלג (!) את התיאוריה שלי בנושא. אשמח אם תעייני בה (בעקבות הרשומה שלך "להיות "מאושרת"?") ותחווי דעתך..
אגב, בקשר לציטוט בחתימה שלך, אני כ"כ אהבתי אותו בגלל שזה באמת הבחנה שאנשים נוטים לדלג עליה. לפעמים אדם זקוק לגיבוש כל האנרגיות החיוביות הקיימות בו, כדי להתמודד עם מצב מסויים שנקלע אליו, אבל הפעלה של אופטימיות מופרזת כזו בתקופה שלווה, או כמו שכתבת- "כשהשמש לא מסנוורת", היא לא דבר חכם והיא עלולה אף להזיק... בנוסף, כשאנשים אומרים שהאופטימיות היא סוג של עיוורון/תמימות, הם שוכחים לעשות את ההבחנה בין אופטימיות מועילה לאופטימיות חסרת אחריות.. מה שמביא אותם לפסול את האופטימיות ולהעדיף על פניה את צורת המחשבה הפסימית.

SuperKeren

New member
כן גם אני חושבת ככה../images/Emo45.gif

לצערי אני מכירה כמה אנשים שחיים לטענם, הם בזבוז אחד גדול. ובאמת יכול להיות שגם אני הייתי ככה פעם, אבל לשמחתי התקופה הזו עברה לה מזמן
. הנושאים של טבע האדם ומשמעות החיים לטעמי, הם נושאים רחבים מידי וחשבתי על לכתוב אבל מיד פסלתי את הרעיון מכיוון שכפי שאני מכירה את עצמי, אתחיל לכתוב משהו ובסופו של דבר אגיע אל נקודה אחרת לגמרי כשבדרך הגעתי, איכשהו, לעובדה שהמילה קש זו מילה מגניבה. לכי תביני. אשמח לקרוא את הבלוג
(כשיהיה לי זמן
, ולכן ראי את עצמך מצורפת בזאת למועדפים שלי, ואני מבטיחה שאקרא את הבלוג מתישהו
)

EdisonGirl

New member
רולי החיים באמת חסרי משמעות וביזבוז

אבל זה לא סותר את זה שאנחנו עדיין יכולים לפרש אותם על הפן החיובי שלהם ולהיות מאושרים.. נולדנו בעל כורחנו, אז לפחות נחיה ת'חיים בצורה הטובה ביותר בשבילנו (אינדיווידואלית, כן? אם אדם נהנה להיות בדיכאון, לי אין שום בעיה עם זה
)..

../images/Emo45.gif

סוף סוף קצת אנשים הגיוניים שלא מבססים את תפישת העולם שלהם על רגשות

דרך טובה לבטל את הפחד מהמוות

אך אינך יודע כמו שאמרה EdisonGirl, אתה מאמין. אולי הזנת את עצמך באמונה הזאת כל כך הרבה - עד כדי כך שזה נראה לך מובן מאיליו, אבל אין הדבר כך. אבל באמת, זו דרך טובה לבטל את הפחד מהמוות, ולנסות למצוא נחמה במוות. מעט דומה לאדם שהמציא את אלוהים (לדעתי..)

ailag

New member
גם אם לא תמצא את כל התשובות?

כאילו, יש מצב שלא תבין למה או תוכיח מה שאתה יודע שנכון. כמו כל מיני משפטים על מספרים ראשוניים.

../images/Emo136.gif../images/Emo136.gif../images/Emo136.gif../images/Emo136.gif../images/Emo136.gif../images/Emo136.gif../images/Emo136.gif

מאיפה הגענו?
ממקום חם ולח... מערה!
למה אנחנו פה?
בגלל החסידה שלקחה אותנו משם
לאן נגיע כשנמות?
למקום קר ויבש?
מה יש אחרי?
הרבה שעות שינה
מה היה לפני?
הר, את המערה החסידה הכינה
האם יש משהו ודאי בחיים?
שהשאלון הזה טוחן מים

../images/Emo95.gif../images/Emo95.gif../images/Emo95.gif../images/Emo95.gif../images/Emo95.gif

מאיפה הגענו?
מקום חם ולח
למה אנחנו פה?
כי החסידה לקחה אותנו משם
לאן נגיע כשנמות?
מקום קר ויבש
מה יש אחרי?
הרבה שעות שינה
מה היה לפני?
הר ואז החסידה קדחה מערה חמה ולחה
האם יש משהו ודאי בחיים?
שהשאלון טוחן מים

Harpush

New member
../images/Emo136.gif Pick me ../images/Emo136.gif

מאיפה הגענו? אם אני לא טועה [באתי לכתוב תוהה
], הייתי מחוברת לפופיק של אמא שלי פעם.
למה אנחנו פה? כי, יש אבולוציה [
...].
לאן נגיע כשנמות? למקום שאתה מאמין שתגיע אליו.
מה יש אחרי? אחרי החיים [?] מוות של עוד אנשים.
מה היה לפני? קופים אמבות וכאלה [שחכתי איך קוראים ליצור הראשו ןעל כדה"א.]
האם יש משהו ודאי בחיים? - מוות [?].

Lu Tze

New member
ראה...

לא יודע מה איתך, אני הגעתי מרוסיה. אנחנו פה כנראה כי סילקו אותנו משאר המקומות. כשנמות נגיע לארון קבורה. אלא אם כן נמות בדרך יותר יצירתית מבדרך כלל, כמו שיגור לחלל כי החולצה נתפסה בטעות בטיל או נפילה למים כי החולצה נתפסה בטעות בעוגן. בקיצור, תיזהרו שהחולצה שלכם לא תיתפס בכל מיני דברים. אחריך? זאת חידה כלשהי? למה שיהיה אכפת לי מה יש אחריך? למה שפשוט לא תסתובב? לפניך יש את מסך המחשב. בתשובה לשאלתך האחרונה, התשובה היא כן כי היא לא יכולה להיות לא. אם אין שום דבר וודאי בחיים, אז זה וודאי שאין שום דבר וודאי בחיים. אגב, אני אלכס ואני חדש פה בסביבה.

EdisonGirl

New member
אתה..

שוטטת הרבה בעבר בפורום אחר שהתכתבתי בו.. ברוך הבא!

למעלה