עוד תמונות מאזור "הספר" בהמשך לאלו של כרוני

pepe chatruc

New member
עוד תמונות מאזור "הספר" בהמשך לאלו של כרוני

קצת פחות מרשים מהקצה הצפוני אבל אני מאוד אוהב את הנוף הזה... מדובר בחווה שנמצאת בצפון מחוז נאוקן מרחק 5 שעות רכיבה מהעיירה הקרובה ביותר.

pepe chatruc

New member
ובעבודה...

מדובר בתמונות מסוף הסתיו קצת לפני השלג הראשון מן הסתם באביב הנוף הרבה יותר ירוק לחובבי הצבע...

איזה יופי!

וזה נושא כאוב איך אני כארגנטינאית לא מכריה את האיזור הזה...

pepe chatruc

New member
בקצה הצפון מערבי של מחוז נאוקן neuquen

העיר הגדולה הכי קרובה היא זפלה שנמצאת 5 שעות נסיעה מהאזור ובשביל להגיע לחווה משתי התמונות הראשונות צריך גם לרכב על סוס עוד מספר שעות , החווה בתמונה האחרונה נמצאת במקום נגיש יותר באותו אזור, אבל גם לא בדיוק מחוברת לציויליזציה...

costa1122

New member
סתם שאלה

נאוקן היא הפרובינציה השכנה מצפון לריו נגרו?

pepe chatruc

New member
אכן כמו שכרוני רשם

אני רק הוסיף שמדובר במחוז עני יחסית מלבד בחלקו הדרומי ביותר שם התיירות משגשגת (סן מרטין דה לוס אנדס,חונין דה לוס אנדס,פארק לנין ועוד...) בעוד בחלקו הצפוני יש מעט אתרי תיירות שמושכים בעיקר תיירות פנים (אתרי סקי בחורף ודייג בעונה המתאימה) ככל שעולים צפונה בפרובינציה הנוף נהייה פחות "ירוק" ומזכיר כבר את הנופים של פרוביניציית מנדוסה הצפונית , אבל עדיין כל מי שאוהב נוף הררי ושטחי בר עצומים יהנה מהנוף מאוד. התמונות צולמו בסתיו - תחילת החורף (הראשונות מאפריל כמדומני והאחרונה ביולי) שחזרתי לשם באוקטובר הנוף היה הרבה יותר ירוק... רוב האנשים שפגשתי באזור סיפרו שזו אחת הפרוביניציות הענייות ביותר בארגנטינה (לא יודע עד כמה זה נכון) מצד אחד אבל מצד שני הם הכריזו בגאווה שמדובר באנשים עם הלב הגדול ביותר וכולם שם תמיד הציאו מגורים,שינה ועבודה ברגע שספרתי להם מה אני עושה שם... בקיצור אזור יפה אנשים מדהימים ומומלץ מאוד לכל מי שמטייל בארגנטינה ויש לו "קצת" זמן לסטות מהמסלול השחוק.

Yali9

New member
אז כמה זמן בסה"כ בילית בארגנטינה?

ומה עשית שם, אם מותר לשאול , כי רשמת שהציעו לך עבודה ומגורים לאחר שסיפרת על מעשיך... לא חייב לענות, סתם מתוך סקרנות. יהלי.

pepe chatruc

New member
הייתי כמעט 9 חודשים בארגנטינה

תכלס לא עשיתי כלום , פשוט ששאלו אותי איך הגעתי דווקא לאזור הזה מכל המקומות אמרתי להם שרציתי לחיות עם ארגנטינאים ולהכיר את המנהגים שלהם ותוך חמש דקות , בדיחת כדורגל אחת , כוס פרנט וכמה בירות הם קיבלו אותי כאחד משלהם כמעט בלי יוצא מן הכלל (נתקלתי בבעל עדר 1 שהייתה לו בעייה עם גרינגוס). בקיצור מאוד ככה זה הלך: טסתי לטיול אחרי צבא רגיל בלי יותר מדי תכניות אחרי מעט זמן ראיתי שלא מתאים לי הקטע של לעבור מאטרקציה לאטרקציה החלטתי שאני רוצה ללמוד קצת על התרבות של המקומיים וככה יצא לי להתגלגל לחווה התנדבותית בנאוקן אחרי שבועיים שם הבנתי שבעל החווה (אמריקאי) סתם מנצל אותי ככח עבודה, וללמוד על התרבות המקומית מגאוצ'ו אחד שעובד כל היום זה קשה , הבחור שעבד שם ראה שזה לא מתאים לי ושאל אם אני רוצה לעבוד בחווה של בן דוד שלו וככה התגלגלתי לעבוד במחוז הזה. בהמשך הייתי גם כמעט שבוע עם "קמיונרוס" והעברתי סחורות , קיבלתי הצעה להצטרף לציידים (שסירבתי) , עבדתי בבנייה של חווה אחרת ובקיצור הייתה חוויה מטורפת השלושה חודשים האלו בנאוקן. בכל פעם שיצאתי מהחווה לעבודה זמנית כלשהו דאגו לי למגורים ואוכל בכל מקום שהגעתי (וניסו לשכנע אותי לעבוד בשבילם עקב השכר הנמוך שדרשתי) ולא פתחתי אהל כל ה 3 חודשים שם. מקווה שלא חפרתי...

costa1122

New member
טיול כיף

ואי זה נשמע מגניב, אני גם רוצה ללכת להיות קצת עם הגאוצ'וס. אני יודע שבאנטרה ריוס הייתה קבוצה של גאוצ'ו יהודיים, ואם נשארו שם קצת אז זה נשמע מגניב גם ללכת לשם. עוד אטרקציה נחמדה זה ללכת למויסאויז'ה שזה מקום שגרים בו רק יהודיים בארגנטינה וזה נשמע נחמד לעשות טיול בעקבות היהדות בארגנטינה

pepe chatruc

New member
גם אני שמעתי על החברה היהודים באנטרה ריוס

ושהייתי במחוז כל מי שפגשתי שם סיפר לי על חברים יהודים , אבל לא יצא לי באמת לפגוש... בקונספסיון דל אורוגוואי באנטרה ריוס נתקלתי בפסל של מגן דוד בשדרה אני אחפש את התמונה (אני חושב שצילמתי לא בטוח) והייתי די מופתע כי אחרי הכל זו עיר מאוד קטנה במימדים של ארגנטינה... אני אישית לא כ"כ מתעניין בשרשי היהדות בארגנטינה (למרות המשפחה) אבל אני אשמח אם תוכל להרחיב על המויסאויז'ה כי מעולם לא שמעתי על זה.

costa1122

New member
קצת מידע על מויסאויז'ה או יותר נכון מוזסוויל

מוזסוויל (Moises Ville), המושבה היהודית הראשונה בארגנטינה. ממוקמת בפרובינצית סנטה-פה (Santa Fé), צפונית-מערבית לבואנוס איירס. היישוב הוקם ב-1889, ע"י מהגרים יהודיים ממזרח אירופה, ונהנה מתמיכתו של הברון מוריס דה הירש החל משנת 1891. מקימי היישוב שמו להם למטרה ליצור יישוב יהודי חקלאי שתושביו עובדי אדמה. בשיא פריחתה התגוררו במושבה אלפי יהודים. פעלו בו 7 בתי כנסת, בתי ספר, סמינר למורים, תנועות נוער, מרכזי תרבות ואולם תאטרון ("קדימה"). המושבה כונתה "ירושלים של ארגנטינה". במהלך השנים, מרבית תושביה היהודים של מוזסוויל עלו לישראל או היגרו לערים הגדולות בארגנטינה. גרעין עולים יוצאי המושבה הקים בשנת 1954 את קיבוץ ניר צבי. על אף שכיום רוב תושבי המקום אינם יהודים, פעילים בו עדיין בית ספר יהודי, בית כנסת, מרכז תרבות וכן מוזיאון המתעד את תולדות המושבה. ממשלת ארגנטינה הכריזה על המושבה כאתר שימור לאומי. כל זה היה מויקיפדיה אבל יש קצת מידע אישי שלי שאני יודע שהיצוא מס' אחת של גרעיני החמנייה בכל ארגנטינה(חירה סול) זה ממוזסוויל.

zfard

New member
מוזסוויל?

תקנו אותי אם אני טועה, אבל לא תמצאו אף ארגנטינאי שמבטא את זה ככה. מויססויז'ה.

costa1122

New member
נכון את צודקת

התרגום בעברית מוזסוויל ככה כתוב בוויקיפדיה אבל בספרדית זה מויסאויז'ה

zfard

New member
זה מצחיק,

(ההערה לא אישית כלפיך מן הסתם אלא באופן כללי), זה כאילו שידברו על "האוירים הטובים"... (למרות שהארגנטינאים לא אומרים ניו יורק אלא יורק החדשה וכו'... )

maozeitan

New member
כשההורים שלי גרו בבאונוס איירס (9 שנים) הם

הכירו בחורה שבאה משם ובמקור הוריה של הבחורה הם מרוסיה וזה ממש מסתדר עם מה שרשמת פה שזה הוקם ע"י מהגרים ממזרח אירופה

zfard

New member
מה זה קשור?

ההורים שלה היגרו לארגנטינה ב- 1889? יש יהודים מכל מקום בארגנטינה...

למעלה