עוד תמונות מאזור "הספר" בהמשך לאלו של כרוני

zfard

New member
SEMI CAMA

זה הכל יחסי, בהשוואה לארץ אולי, כי בארץ אין אוטובוסים שבהם אפשר להשעין את המשענת אחורה, ואין משענת לכפות רגליים. אבל בסופו של דבר תמיד היה נדמה לי שיש בשם הזה סוג של אשלייה, זה פשוט מושב רגיל, עם משענות קצת יותר נוחות. לי אישית הייתה שם בעייה של רעש בפעמים שנסעתי למעלה, אנשים שדיברו כל הלילה כאילו עכשיו צהרים וכו'... בלי הרבה התחשבות בנוסעים אחרים. למטה תמיד היה לי יותר שקט- ב-10-15 פסו יותר הרגשתי כאילו אני במחלקת עסקים במטוס

כרוני

New member
" פשוט מושב רגיל עם משענות יותר נוחות "??????

???? בתור שרוך (1.87) שתר את הארץ לאורכה ולרוחבה, אני יכול לאמר בודאות שנהנתי לבזבז את מיטב כספי, אשר נחסך לאורך שנים ארוכות, על המושבים ה"יותר נוחים" הללו..... (הרבה יותר נוחים ממטוסים. על אוטובוסים בארץ אין מה לדבר בכלל, יימח שמם של אגד ודן והמושבים לתיירים יפנים שלהם) תמיד התעקשתי לשבת למעלה מקדימה מול הזכוכית!!!! 1- כי יש יותר מקום לרגליים. עם כל הכבוד לאוטובוסים שם עדיין כל המרבה הרי זה משובח. 2- אתה מרגיש כאילו אתה שט על מרבד קסמים.

zfard

New member
ישבתי שם פעם אחת ../images/Emo13.gif

במקרה, החניך שאיתו נסעתי (היו אמורים לבוא יותר חניכים, נסעתי עם שניים וחזרתי עם אחד כי אחת נשארה בבירס, פחחח
) היה הבן של בעלי חברת האוטובוסים, ככה שיכלנו לוודא שהמקום הזה יהיה שלנו
אבל ישב מאחורינו איזה נודניק שדיבר כל הלילה בקול רם! בנסיעה של 24 שעות זה די מעצבן כשמישהו שיושב מאחוריך חופר וחופר וחופר וחופר וחופר וחופר... ובנסיעה אחרת שגם עליה לא אני שילמתי כי היא הייתה בתפקיד, הייתה צפיפות כזאת במושבים שהמשענת לרגליים נהייתה לסוג של לעג לרש... היו שם כמה תינוקות שבכו כל הלילה- מן הסתם אף אחד לא אשם בזה, אבל זה היה יותר מדי בשבילי, אני אוהבת נסיעות ארוכות אבל הרגשתי שאני תקועה במעלית עם יותר מדי אנשים... ואחת המדריכות שהייתה איתי כל הזמן אמרה לי "תגידי לאמא ההיא שתעשה שהתינוק שלה יהיה בשקט"... וואט דה פאק?!? פחח...
וכשנסעתי בקומה למטה (לא יצא לי הרבה פעמים) תמיד היה לי יותר מקום, לעצמי, לרגליים (אני אמנם לא 1.87 אבל בנות נוסעות עם תיקים...
), לחפצים... באחת הנסיעות היו באוטובוס 12 מושבים למטה, ובשלב מסויים של הנסיעה נשארנו 6, אז לכל אחד היו שני מושבים ואפשר היה לשכב ולישון- הרבה יותר נוח מאשר לשכב ולישון במושבים של הקומה העליונה... הכי כיף היה באחת הפעמים שנסענו והייתה סופה רצינית בחוץ, ועל המסך של הטלביזיה (שהייתי בדיוק מולו, המושב הקדמי בקומה למטה) היה הסרט "טוויסטר" (ההוא עם הלן האנט שהיא רודפת אחרי סופות...). זה פשוט היה גאוני, כאילו האוטובוס חצי בתוך הסרט... ראיתי את הסרט כמה פעמים לפני זה, אבל זאת הייתה הפעם היחידה שממש נהניתי ממנו...
יכול להיות שפשוט יש הבדלים בחברות אוטובוסים שיצא לנו ליסוע בהן... באוטובוסים שאני נסעתי המושבים למעלה היו בדיוק כמו מושבים של אגד, רק עם משענת שאפשר להזיז אחורה, וברזל למטה להשעין את הרגליים, אבל מבחינת המושב עצמו זה היה אותו הדבר כמו באוטובוסים בארץ, רק בקומה למטה היו מושבים משודרגים לגמרי

אני עדיין זוכר

שחזרתי לארגנטינה מבוליביה אוטובוס מלה פאז לגבול, 20 שעות קשות ברמות שאתה לא מתאר בכלל, באוטובוס בוליביאני, בערך כמו האוטובוסים בארץ (לא כזה נורא בתכלס אבל 20 שעות זה באמת לא קל) ואז איך שירדתי עברתי את הגבול עליתי על אוטובוס לסלטה סמי קמה - תענוג כמובן שדאגתי שהנסיעה האחרונה בטיול תהיה בCAMA שזה בכלל פינוק, ולפעעמים הפרש מחיר מזערי, צריך לחכות ליעדים שההפרש בהם הוא קטן (קורדובה-בואנוס איירס לדוגמה, רוסאריו בואנוס איירס, ויש עוד כמה)

zfard

New member
לאיזה הפרש אתה קורא הפרש שהוא לא קטן?

בנסיעות מסלטה לביירס זה היה הפרש של משהו כמו 10-15 בערך בדרך כלל. על פני נסיעה שעולה למעלה מ- 90 פסו לכיוון אחד, זה נראה לי הפרש קטן שמצדיק ליסוע למטה ב-CAMA... אני ממש מתגעגעת לנסיעות האלה, בכל מה שקשור לנסיעות באוטובוס, ארצנו הקטנטונת קצת קטנטונת מדי בשבילי...

תשמע לכל אחד ערך הכסף הוא שונה

מBA לקורדובה זה איזה 10 פסו הפרש - לקחתי קמה מרוסאריו לBA 4 פסו הפרש (!!!!!) , אמנם רק 4 שעות נסיעה אבל למה לא לדעתי מה שציינת זה הפרש מעולה קיצר, לאן הגענו בשורה התחתונה מה שמדהים זה ש SEMI CAMA זה הכי בסיסי שיש בארגנטינה לנסיעות ארוכות , ואם יש הבדל מהאוטובוסים בארץ - אין מה להשוות בכלל זאת לא אותה ליגה! שם כל מושב הוא ספה, משהו מפנק! (שוב ניתן לראות 2 וחצי הודעות למעלה את מה שכתבי שחזרתי מבוליביה..........)

zfard

New member
טוב, אני באמת הייתי רק בארגנטינה ../images/Emo13.gif

אז אני לא יכולה להשוות עם שאר דרום אמריקה. באוטובוסים שיצא לי ליסוע בהם, למעלה היו סתם מושבים שאפשר להשעין את המשענת אחורה, ולמעלה היו ספות רחבות כאלה שהרגשתי כאילו אני במחלקת עסקים במטוס... לא רציתי להגיע!!! פחחח...

כרוני

New member
בהחלט - האוטובוסים הכי טובים ביבשת

ומאחר שאני לא תרתי בעולם כולו כמו שחרשתי את היבשת אז (עם כל ה-1.87) אלה האוטובוסים הכי נוחים בעולם.

zfard

New member
אופס, פתאום ראיתי שכתבתי פעמיים "למעלה"...

אבל הבנתם אותי, נכון? המושבים הבסדר היו למעלה, המושבים המאאאאד נוחים היו למטה. למטה. ל-מ-ט-ה. זהו, עכשיו הצלחתי ואני בטוחה שכתבתי את זה כמו שצריך. למטה.

maozeitan

New member
ojala os robe un taxista en buenos

sois israelis boludos (או איך שרושמים את המילה הזאת) y bueno eso esta claro no hay mas gracia que la desgracia ajena (בטוח שהוא ישמח שישדוד אתכם הנהג מונית) חחחח ירדתם לבחור על הצורה.

MiAdi

New member
Israelis = Israelies

ובמקום לומר "הנהג מונית" נכון יותר לומר "נהג המונית". מעוז, קח את התיקונים ברוח טובה

maozeitan

New member
בקשר לישראלים את צודקת בתיקון השני לא !!!

שימי לב איך הגולש קילל אתכם ואני מצטט מעברית "הלוואי ונהג מונית ישדוד אתכם בפעם הבאה...." ואני תירגמתי אותו ואני מאחל לך שאם תקראי לבאונוס איירס באונוס ולא באיירס או B.A שזה יותר רומנטי אז שישדדו לך את הצורה יאללה ביי

zfard

New member
אם כבר אתה מאיים, אתה יכול פעם אחת גם לקיים?

כשאתה אומר "יאללה ביי"... מתי כבר סוף סוף גם תתכוון לזה? אומרים "נהג המונית" ולא "הנהג מונית". קודם תלמד לדבר עברית כמו שצריך, אחרי זה תתקן אנשים בשפה שהיא אפילו לא שפת האם שלך. טמבל.

maozeitan

New member
אני העתקתי מהבחור ההוא שרשם את זה !

שלא זוכר מה שמו, דבר שני את יודעת ספרדית יותר טוב ממני בסדר? יופי... מעניין מדוע לא התייחסת ל sois כנראה שאינך יודעת מה זה טוב נו נמאס לי להתווכח איתך me quedo sopa

zfard

New member
דווקא אני יודעת מה זה וגם התייחסתי לזה למטה-

התייחסתי ל-OS ROBE ובאמת שאני לא קטנונית כמוך להתייחס לכל מילה שכתובה בהודעה של מישהו כי פה זה לא פורום בוא נתקן לאנשים את איך שהם מדברים אלא פורום תרבות ארגנטינה. בגלל זה כתבתי לך לדבר CASTELLANO או לא לתקן אחרים. אם אתה ממש מרגיש צורך לדעת עוד מקורות החיים שלי לפני שאתה מתנפל עלי, אז אני מדברת CASTELLANO בבית כבר 27 שנים, וכשהייתי בגיל בי"ס וגרתי בחו"ל למדתי בבי"ס רב לשוני, ושם למדתי ספרדית מפי מורה מספרד, ולכן אני יודעת גם וגם (אבל מן הסתם לא משתמשת בספרדית מספרד... כבר סיפרתי שכשהייתי בספרד בקיץ שעבר והשארתי תיק בשמירת חפצים הבחורה שם אמרה שהיא תזכור אותי כי אני היחידה שמדברת CASTELLANO...
)

MiAdi

New member
אדון מעוז ../images/Emo178.gif מדי בכדי להווכח איתך......

בשעה כ"כ מוקדמת, אבל כשגולש כמו שאתה קורא לו כתב B.A או Baires או Buenos או מה שיהיה, לא הרגשתי לרגע שהוא מקלל אותנו הארגנטינאים או את דוברי ה- Castellano. לכל מי שגר, מתגורר או ביקר בארגנטינה יש צורה שונה לקרוא לעיר הבירה. אמנם נולדתי בעיר הבירה של ארגנטינה אבל גדלתי מגיל כמעט אפס באנטרה-ריוס (Provincia de Entre-Rios) הנמצאת מול Rio Uruguay וכל מי שישאל אותי "מאיפה הגעת מארגנטינה?" - תמיד אמרתי, אומרת ואומר מ- Entre-Rios רק מפני ש- Buenos-Aires לא אומרת לי כלום עד היום. אני מציעה לך להמשיך ולהתעמק בשפת ה- Español ו- Hacenos el favor y deja de hablar con argentinos con palabras raras como Haceis, Penseis, y etc. אם יזדמן לך פעם לבקר בארגנטינה, לא הייתי מציעה לך לדבר כך עם האנשים ובודאי שלא עם נהגי המוניות כי לעולם לא תגיע ליעד שלך
אז בקיצור נראה לי שלמי שישדדו את הצורה זה לך ולא לנו. למקרה שאינך יודע הארגנטינאים לא בדיוק "מתים" על הספרדים (ראה הוזהרת)..........חה....חה.....חה..... יאללה בייייייייייייי ושיהיה לך יום נעים ושטוף שמש.

MiAdi

New member
יחי ההבדל הקטן.........

Los porteños dirian sin guita, pero eso no les importa a los taxistas.

למעלה