עולם עירום

tamarhp

New member
עולם עירום

אתמול יצא לי לראות במקרה "סדר עולמי" והזדעזעתי. צלם ניו יורקי צילם "תמונות אומנות" של נשים בעירום. כ500 ניו יורקיות התפשטו מול המצלמה. כל העניין ערך כ45 דקות, בהן צילמו אותן בכל פוזה אפשרית. גועל נפש. אבל מה שזעזע אותי במיוחד היה שהראו את זה בטלוויזיה - בלי הודעה מוקדמת. הראו בקצרה מה ישודר בהמשך התוכנית, כולל תמונות. תחשבו על גבר דתי, או אפילו משפחה, שיושבת לראות חדשות, ופתאום קופץ להם מול העיניים סרט וידאו של 500 נשים בעירום מסתובבות ברחבה! אני כבר לא מדברת על הכפייה החילונית שיש פה.. ומה עם כבוד האישה?? אני הרגשתי ממש מבויישת מזה, לחשוב שגברים מכל העולם יראו את זה... גועל נפש.

לדעתי באמת יש פה כפייה

על אנשים לראות תכנים שהם לא רוצים לראות, או שלא רוצים שהילדים יראו. בהכללה, דתיים כנראה ייפגעו מזה יותר. בקשר לחילוניים - חלק ייהנו מזה וחלק ייפגעו. היה ראוי לתת לפחות התראה מראש. אני מניח שבמציאות של היום חלק גדול מהדתיים נחשפים, ברצונם או שלא ברצונם, לחומרים יותר חושפניים מזה. בקולנוע, גם בסרטים "תמימים", יש סצינות של יחסי מין, אם כי כמעט תמיד המשתתפים לא מופיעים בעירום מלא. (ובאינטרנט, מספיק שתכתוב בגוגל מילה בת שלוש אותיות ותוך שניות תוכל לראות... הרבה דברים...) אגב, גם בישראל כבר היה פרוייקט כזה שצילמו תמונה קבוצתית של הרבה אנשים ערומים. אני מניח שאותך הרעיון הזה די מזעזע, אבל יש בעולם ובארץ לא מעט אנשים שדוגלים ב"נטוריזם" והם חושבים שלהסתובב ערומים בחברת אנשים אחרים זה דווקא רעיון טוב ובריא.

המשך

אני חושב שהסיפור עם גברים ברחבי העולם שרואים 500 נשים מפזזות בעירום (מבחירה חופשית כנראה) זה "כסף קטן" לעומת תופעות אחרות. אחת מהרעות החולות של הכלכלה הגלובלית היא הגדלה כלל עולמית של תעשיית המין (זנות, סרטים פורנוגרפים). כמעט תמיד מדובר בצריכה של בשר זול (בחורות מאיזורים עניים) על ידי תושבי מדינות עשירות. לא תמיד לבחורות יש ברירה. את יכולה לקחת כדוגמא מייצגת את היבוא של בחורות מרוסיה לישראל. אז את הולכת לעשות משהו בעניין?

ועוד בעניין נטוריזם

אני באופן אישי חושב שיש יתרונות בלבוש צנוע ודיבור צנוע אבל אני גם שמח לקרוא דעות של אנשים שחושבים את ההיפך. (ואני אהיה צבוע אם אומר שאני לא נמשך לראות בחורות בעירום. אני כן.) העתקתי פה שני מאמרים מאתר של נטוריזם. אני לא מצרף לינק כי כמעט בכל דף באתר יש תמונות עירום. --------------------------------------------------------------- מהו נטוריזם? מאת : פנחס ברק ז"ל- מייסד החברה הישראלית לנטוריזם (חי"ן-INS) שני מושגים קיימים בעולם העירום החברתי, "נודיזם" ו "נטוריזם", קיימים ויכוחים רבים אם קיים הבדל בין השניים. יש האומרים הנטוריסטים נוטים להדגיש את הטבע, היותם עירומים הם מתאחדים עם הטבע, שומרים עליו ומנסים לחיות חיים טבעיים ככל האפשר, כגון אוכל טבעוני, הימנעות מעישון ועוד, מאחר ונודיסטים גם הם ברך כלל אוהבים את הטבע, ניתן להזניח את ההבדלים אם ישנם. אנו נשתמש בנטוריזם גם כי הפדרציה הבינלאומית משתמשת במושג זה. על מנת לצמצם את אי-ההבנות הרבות לגבי העירום בכלל והעירום החברתי (נטוריזם) בפרט, נרחיב מעט את הדיבור. מן המקורות: "ויברא אלוהים את אדם בצלמו בצלם אלוהים ברא אתו זכר ונקבה ברא אתם: ויברך אתם אלוהים... (בר' א' 27-28) ויהיו שניהם ערומים האדם ואשתו ולא יתבששו" (בר' ב' 25). אנו לומדים מן הפסוקים האלה, שהאדם בראשיתו היה נטוריסט, רק לאחר שקלקל את דרכו החל להתבייש ולכסות את גופו. כיצד ייתכן שאלוהים שציין כי הבריאה הייתה טובה בעיניו "וירא אלוהים את כל אשר עשה והנה טוב" (בר' א' 31) יברא דבר לא מוסרי. מכאן ניתן לחשוב שאולי דווקא הביגוד הוא "לא מוסרי" ולא כמו שנהוג לחשוב. היש קשר בין לבוש למוסר? לדעתנו כפי שהלבוש אינו מעיד על מוסריות האדם כך גם העירום אינו מעיד על העדר מוסריות. כשהיינו ילדים, היינו מאושרים מהיותנו עירומים אם בבית ואם בחוף הים או בכל מקום אחר. מתי הפסקנו לרצות להסתובב עירומים, החינוך של ההורים ושל הוריהם וכן הלאה לימד אותנו שגוף האדם הוא דבר שיש להתבייש בו ולכן יש צורך להסתירו מעיני הזולת. הנטוריזם דוגל בפתיחות והשלמה עם הגוף כדבר שאין להתבייש בו. בעת חוויה נטוריסטית יתברר שהאדם יותר שלם עם עצמו ומסוגל לקבל את הזולת בקלות יותר. הנטוריסט האמיתי יהיה בדרך כלל אדם פתוח, נעים הליכות וסובלני. --------------------------------------------------------------- "נטוריזם הינה דרך של חיים בהרמוניה עם הטבע, המאופיינת בעירום בחברה, בעלת מטרה להערכה עצמית גוברת, הערכת הזולת והסביבה" - וכמו כן זה כיף!!! הנוהג של עירום בחברה - "נודיזם" - מקורו בגרמניה של תחילת המאה העשרים. הוא התפתח בתקופה בה רבים התמרדו כנגד הגישה המוסרית המאובנת של המאה ה19-. העירום התפשט באירופה לאחר מלחמת העולם הראשונה, אולם נותר מתוחם בחופים מבודדים ומועדונים סגורים - בהם הוגדרו כללי התנהגות מוגדרים. בתקופות המאחרות יותר, החלה גישה פשרנית יותר לעירום בתקשורת ובכל מקום, והמספר הגובר של בריטים המבלים בחו"ל, אפשרו לאנשים לחוות את חווית השחייה והשיזוף בעירום. לאחר מעבר המשבר של החשיפה לראשונה בציבור, גילו תיירים את הנטוריזם (המינוח שהחליף את הנודיזם) כחוויה נפלאה ומשחררת. להיות עירום, הינה תחושה ממריצה מדי. לחוש את הרוח, חום השמש או את מי האוקיינוס הקרים מלטפים את כל גופך הינה אחת ההנאות הגדולות של החיים. כשכל הבגדים מוסרים, מוסר עימם גם מחסום חברתי. הפילוסופיה של "קבלת הגוף" מסייעת לנטוריסטים להסתכל אל מעבר למראה החיצוני ולקבל את האחר כפי שהוא באמת. הנטוריסטים יודעים כי אין דבר כזה - "גוף מושלם". אנשים באים בכל הצורות והגדלים, בכל הגילאים והמצבים - כולם מתקבלים ומבורכים. הנטוריזם מסייע למצוא חברות אמיתית. כאשר הינך הופך לנטוריסט, הינך יוצא דופן ומיוחד. אין ספק כי נטוריזם הינה חוויה חושנית, אולם אין מדובר במין. כמו כן אין מדובר במציצנות או אקסהיביציוניזם. נטוריסטים אינם רודפי מין יותר מכל אחד אחר בחברה. יש פוטנציאל גדול בהרבה לגירויים בחוף רגיל בו לובשים בגדי ים חושפניים המסתירים בקושי את חלקי הגוף השונים ובכך מדגישים אותם. מנגד, עירום תמים אינו מעורר כל כך. בחוף נטוריסטי אופייני תמצא אנשים חברותיים ופתוחים הנהנים מהחיים ומקבלים את כל האחרים באשר הם. - אנשים מכל הגילאים והרקעים. - אנשים מגזעים, דתות ואמונות שונים. - אנשים הנהנים מהשהות בשמש ובאוויר הפתוח, הרוצים לחלוק את הנאתם עם משפחתם וחבריהם, אהוביהם ובני זוגם. - בעצם - אנשים בדיוק כמוכם .

tamarhp

New member
רפרפתי על הכתבות

ברור ששחרור מבגדים נותן איזשהו שחרור לנפש. אדם וחוה מעצם בריאתם היו ערמוים. אבל אחרי שקבלנו את הדעה - הכל השתנה. אתה הרי לא מכחיש שבחור עירומה עושה לך משהו, נכון? זו בדיוק הבעיה. אם נהיה כולנו עירומים, הבחורות יהוו אובייקט מיני ולא יותר. ואני לא הייתי רוצה את זה. ד"א, כנס לצ'אט

Vdrums

New member
בקשר לאינטרנט אפשר לעשות

חסמות ע"י שימוש במסנן, זה לא קשור לדתיים או לא. גם האחיות הקטנות שלי לא צריכות להיחשף לתכנים מסויימים ולכן המציאו את המסנן. בקשר לטלויזיה זה באמת לא לעניין לשדר תכנים מסויימים ללא התראה.

ch561

New member
אוףףףףףףףףף

לא ראיתי!!!!!!! צוחק!
לעניין עצמו ברור שאת צודקת אין הגיון להראות עירום בזמן צפיית שיא (גם עם אזהרה מקדימה)

מעשה ידי אמן

מלמה המלך אומר בספר שיר השירים ז'ב' מה יפו פעמיך בנעלים בת נדיב חמוקי ירכיך כמו חלאים מעשה ידי אמן. מכאן שנשים ערומות ויפות זה אומנות לשמה. הפוזה של "חמוקי ירכיך" ניתן לראות במיטבה בסמפוזיון לאומנות, אז מה מפריע לך בדיוק?

saar7650

New member
אין אדם מדבר אלא מהרהורי לבו

כנראה גם אתה. (אלא אם אינך נחשב לאדם...) וודאי לכל בר דעת ש- "שיר השירים" אינו שיר ברמה שאתה מנסה להציג. קרא קצת פה וגם כאן על שיר השירים. בתקווה שתנסה באמת להבין ולא לבוא בצורה של קינטור ולגלוג.

כל בר דעת?!

"וודאי לכל בר דעת ש- "שיר השירים" אינו שיר ברמה שאתה מנסה להציג" חוץ מהיהודיים הדתיים אף אחד לא סבור שלמה המלך התכוון לסודות או משהו כזה, לא ראיתי אפילו מחקר אחד רציני שסבור כך. אולי אצלך בר דעת יכול להיות רק דתי?

saar7650

New member
"לא ראיתי מחקר אחד רציני שסבור כך"

אני מבין שלא קראת את מאמרו של הראי"ה זצ"ל (הרב אברהם יצחק הכהן קוק). וחבל! נסה לקרוא אותו ולהתמודד מולו. לא טענתי כי בר דעת הוא רק אדם דתי ואם הבנת זאת כך- אני מתנצל! כל שטענתי הוא- "אין אדם מדבר אלא מהרהורי לבו"- גם את שיר השירים ניתן לראות כשיר ברמה זולה וירודה, ומנגד ניתן לראותו כשיר בעל קדושה גדולה כמו שראו זאת חז"ל והרב קוק. השאלה מהיכן אתה מסתכל על העניין. נסה להתמודד עם הנאמר בלינק הזה.

יש דרך נוספת לראות את השיר

אני לא רואה את השיר ברמה זולה, אלא בדרך ציורי ותרבותי שנכתב ע"י חכם שאהב נשים רבות, כפי שמעיד עליו הנביא בספר מלכים.

saar7650

New member
שוב יקירי,

גם בנביא יש לך עוד ללמוד... שלמה המלך לקח לו נשים רבות מכל העולם ממספר סיבות- 1. להתפיס בעולם את האמונה בא-ל אחד. 2. להשכין שלום בעולם. לכן לקח לו נשים רבות (אחת מכל ארץ) וכך האב (המלך של אותה מדינה שהוא האב של "כלתו" של שלמה) לא יפתח אתו במלחמה. נסה ללמוד כאן על העניין.

אם כך למה עשה שלמה רע בעיני ה'

אם זה כל כך טוב למה אומר הנביא על המלך שלמה שעשה רע בעיני ה'? ועוד, המלך שלמה לא למד את תורת הקבלה שאסור להתחתן עם גיות?

saar7650

New member
ננסה שוב-

1."אם זה כל כך טוב למה אומר הנביא על המלך שלמה שעשה רע בעיני ה'?" לא טענתי כי זה טוב- להיפך! טענתי כי שלמה חשבלעשות טוב כשיתחתן עם נכריה אך זה דבר שהיה רע בעיני ה'. ולא רק זה אלא גם עניין ריבוי נשים למלך ישראל. שים לב למה שכתוב בלינק שהפניתי אותך אליו אולי כדאי שתקרא שוב. 2." המלך שלמה לא למד את תורת הקבלה שאסור להתחתן עם גיות?" הקב"ה בכבודו ובעצמו בא אל שלמה בחלום ואמר לו כי אסור להתחתן ולהתקרב לנכריות. אך שלמה חשב כי יעשה טוב ישכין שלום בעולם ויפרסם את אחדותו של ה'.

suki da yo

New member
איך אתה יודע

מה אלוהים כן או לא אמר לשלמה בחלום? כמו הסיפור על אברהם והפסילים, שלא מדברים, הוא שובר, משהו כזה, מאז הגן לא שמעתי את הסיפור הזה. זה לא חלק מהתנ"ך (אם לרגע נשער שהתנ"ך הוא אכן 100%)- הוא תוספת מאוחרת של רבנים או חכמי דת, ובאמת שאני לא יודעת להמ הדברים האלה הופכים לחלק מהמסורת, אם הוא לא חלק מהקאנון.

saar7650

New member
הסבר-

ראשית כל- טעות קטנה בידי. אלוקים התגלה לשלמה בחלום והעניק לו חכמה. וגם ציווה אותו (כמו שאמרתי) לשמור מצוותיו, ביניהם לא ללכת בדרכי הגויים, ולא להתחתן בהם. עניין זה כתוב במפורש במלכים- מלכים א ג: "בגבעון, נראה יהוה אל שלמה--בחלום הלילה; ויאמר אלוהים, שאל מה אתן לך. ויאמר שלמה, אתה עשית עם עבדך דויד אבי חסד גדול, כאשר הלך לפניך באמת ובצדקה ובישרת לבב, עימך; ותשמור לו, את החסד הגדול הזה, ותיתן לו בן יושב על כיסאו, כיום הזה. ועתה, יהוה אלוהיי, אתה המלכת את עבדך, תחת דויד אבי; ואנוכי נער קטון, לא אדע צאת ובוא. ועבדך--בתוך עמך, אשר בחרת: עם רב--אשר לא יימנה ולא ייספר, מרוב. ונתת לעבדך לב שומע לשפוט את עמך, להבין בין טוב לרע: כי מי יוכל לשפוט, את עמך הכבד הזה. וייטב הדבר, בעיני אדוניי: כי שאל שלמה, את הדבר הזה. ויאמר אלוהים אליו, יען אשר שאלת את הדבר הזה ולא שאלת לך ימים רבים ולא שאלת לך עושר, ולא שאלת, נפש אויביך; ושאלת לך הבין, לשמוע משפט. הנה עשיתי, כדבריך; הנה נתתי לך, לב חכם ונבון, אשר כמוך לא היה לפניך, ואחריך לא יקום כמוך. וגם אשר לא שאלת, נתתי לך--גם עושר, גם כבוד: אשר לא היה כמוך איש במלכים, כל ימיך. ואם תלך בדרכיי, לשמור חוקיי ומצוותיי, כאשר הלך, דויד אביך--והארכתי, את ימיך. וייקץ שלמה, והנה חלום;" לגבי הענין של לא להתחתן עם נכריות- העניין לא כתוב רק בקבלה (כמו שאמר יוחנן) אלא מפורש בתורה עצמה וגם בספר מלכים- מלכים א פרק יא: "והמלך שלמה, אהב נשים נוכרייות רבות--ואת בת פרעה: מואבייות עמונייות אדומייות, צידנייות חיתייות. מן הגויים, אשר אמר יהוה אל בני ישראל לא תבואו בהם והם לא יבואו בכם, אכן יטו את לבבכם, אחרי אלוהיהם--בהם דבק שלמה, לאהבה. ויהי לו נשים, שרות שבע מאות, ופילגשים, שלוש מאות; ויטו נשיו, את ליבו.ויהי, לעת זקנת שלמה, נשיו הטו את לבבו, אחרי אלוהים אחרים; ולא היה לבבו שלם עם יהוה אלוהיו, כלבב דויד אביו." לגבי אברהם אבינו והפסילים וכיו"ב אלו מדרשים שכפי שאמרה תמר מצויים במסורת היהדוית. שכפי שידוע לך מורכבת הן מתורה שבכתב והן מתושב"ע.

suki da yo

New member
את לא חושבת

שזה קצת טיפשי לחפש סיבות מעבר ומסביב? שלמה המלך, כמו המון דברים (גם היום) אוהב נשים. ככה פשוט. הוא אוהב נשים, ויש לו המון מהם. אני מוכנה לחתום לך שהוא לא עשה את זה בשביל אלוהים. למעשה, הוא עשה את זה כדי להשיג עוצמה בדרך של בריתות (וזה לא אותו הדבר כמו להשכין שלום, שימי לב) ובגלל שהוא אוהב נשים. מה שאני לא מבינה זה למה אתם הדתיים מתעלמים או מצניעים משהו כל כך טיבעי ויפה כמו יחסי מין וכו', כשברור שאלוהים נתן לנו את זה כדי שנהנה מזה.

למעלה