עושה מילואים בעל כורחי ......

עושה מילואים בעל כורחי ......

קודם שלום לכולם ,ובמיוחד למנהל ניר . יישר כח על החייאת הפורום. אז ככה, בתור רעייה מסורה לגבר מקסים אני משתדלת לתמוך בו בהרבה תחומים בחיינו המשותפים, אבל בנושא המילואים קשה לי מאד . בעלי הוא פטריוט אמיתי ,אוהב את המדינה ומשרת במילןאים ביחידה קרבית. צו קריאה זה אומר חודש מילואים באיזה חור רחוק עם יציאות בודדות וקצרות. שלא תטעו,גם אני פטריוטית , אבל,כל עוד היינו רק שניים עוד איך שהוא ספגתי את זה ,היום תודה לאל יש לנו שני קטנטנים, בני שנתיים ושלוש וחצי החיים שונים לגמריי,כבר לא פיקניק , היום כשרק מגיע הצו בדואר אני כבר באטרף.אני תמיד מנסה לשכנע אותו להמציא משהו או להיתחלות (מלשון חולה ) .אבל הוא בשלו אם אני לא אעשה מי יעשה ,לא רוצה לדפוק את החברים וכו... אז ככה כל החברים ששירתו עם בעלי בסדיר ,מזמן לא קרביים ,חלקם אפילו השתחרר לגמריי ,ויותר מזה עוד אומרים לו שהוא פראייר,שזה מקומם אפילו אותי ,תחשבו בן אדם עוזב את המשפחה העבודה הולך להגן על כוווולם כולל המישתמטים והם עוד לא מתבישים לקרוא לו פראייר. דבר שני הסכנה במקומות שהוא מוצב בהם מאד מלחיצה ומדאיגה ,הרי כל יום שומעים על אסונות ,גם בקרב המילואמניקים ,ואני אומרת לו , שהמצב כבר שונה יש לנו שני גוזלים בבית הוא חייב לשמור על עצמו לפחות בשבילם אם חס וחלילה ייקרה לו משהו ,אף אחד לא יוכל להשלים את החלל הזה בחיים של ילד ללא הורה . בטח לא המדינה , רק המשפחה הקרובה מרגישה בחסרונו של החסר . לגביי היתר , גם המישתמטים זו דקת דומיה ביום הזיכרון. בנוסף לכך השגרה היומיומית לא קלה ,להורים שבינינו , אתם יודעים מה זה קניות, מקלחות ,ארוחות , ניקיונות לקחת לגן להחזיר ,בקיצור לא קל . כשבעלי הולך לחודש מילואים כל הנטל הזה נופל עלי , בנוסף להיותי אישה עובדת , וזה מאד קשה ,לצערי גם אין לנו סבים וסבתות עוזרים. בחומת מגן הייתי 3 חודשים לאחר לידה, בדויק חזרתי לעבודה ,תודה לאל שלא קיבלתי דיכאון לאחר לידה . אז לעזאזל למה אני צריכה את זה ? אני מרגישה שגם אני עושה מילואים ,אמנם בסיגנון שונה אבל הכי מרגיז בעל כורחי ...

ניר נגר

New member
את צודקת לחלוטין!!! אני מכיר מקרוב

את ההרגשה. כשאנחנו ניקראים למילואים אתן גם נפגעות! אני מבין אותך מאוד! מבין את התשובות של בעלך! ואכן הרבה בעלים "נכנעים" לא רק לנשים שלהן, אלה גם לסטיגמת הפרייאר, לזה שרוב העם הזה משתמט, מזה שיכולים לפטר אותם (ומפטרים), מזה שהם מפסידים ממון, לא רואים את הילדים ויכולים להיפגע, חס וחלילה. מזה שצה"ל אינו מספק אמצעי מיגון לכולם כגון אפודים קרמיים, מהתנאים הגרועים כשיוצאים למילואים. אבל מי באמת חעשה את העבודה אם לא אותם אנשים איכותיים אלה, מלח הארץ? מי ישמור על אותם ילדים שלך? מי ידאג שהם יגדלו במדינה יהודית? חופשיה? אבל לא לעולם חוסן! המדינה לוקחת את חוש האחריות של המילואימניקים כמובן מאליו, לאט לאט הגרעין הזה נשחק ואיתו ביטחון המדינה. כולי תקווה שהיושבים במשרד הביטחון ובממשלה יתעוררו פו יהיה מאוחר מידי.. שלך בהבנה ...אני

TJSBZ

New member
ומי ישמור על הילדים שלה וידאג להם

אם חס ושלום יקרה משהו? אתה, אדוני הפטריוט, תבוא לעזור בגידולם? שר הביטחון? הרמטכ"ל? ה"חברים" שלו? הרי בנטל התוצאה רק אנחנו נושאות. אתם לא תשאו בו בכל מקרה. או שיהיו לכם מילואים - שזו הזדמנות לצאת גם גיבור וגם לקטר ושירחמו עליך, שני תחביבים ידועים של גברים. או שחס וחלילה גם יקרה משהו - ואז ממילא לא אתם נושאים בתוצאות אלא מי שנשאר אחריכם. אני חוזרת ואומרת - המתים לא משלמים מחיר. הנשארים משלמים אותו. וכל נואמי הנאומים הפטריוטיים הולכים אחרי נאום ה"באנו לחזק ויצאנו מחוזקים" הביתה בלי נטל המחיר. זכור את זה בפעם הבאה שאתה נואם על חשיבות המילואים...

ניר נגר

New member
שיר לי, את כל כך צודקת!!! אבל מי

אמר שהצדק תמיד חייב לנצח??? את חושבת שאני לא חושב על זה? שאני עיוור? אבל אמרתי לך, קל להטיח אשמה...ספרי לי את מה הפיתרון? ומי יעשה את העבודה אם כולנו לא נסכים לעשות אותה? יש לי שאלה (לא מצפה לתשובה) :היית מוכנה לרגע שניכבש על ידי סורייה? אירן? חיזבאללה? אינ יודע שלא...ומי מונע מהם לעשות את זה? אני בעלך ובעלה... אז תני לי פיתרון, עזבי אותך מססמאות נכונות כל כך, וצודקות כל כך...

TJSBZ

New member
ניר, הוא לא בעלי, הוא בנזוגי!!!

ולעיקר - לא אני לא מוכנה להיכבש על ידי אף אחד. גם לא על ידי צה"ל, שכובש אותי כל שנה מחדש כשהוא לוקח אותו ממני. מה הפתרון - לרדת מעץ הכיבוש הגבוה, להגדיר לעצמנו גבולות בני הגנה ואז סדיר לבדו יספיק בשוטף והמילואים יהיו מה שהם אמורים להיות - גיוסים בשעת חירום. פעם בשנה תרגיל של שבוע - שהרי היום התרגילים הם בני שבוע בלבד בגלל אבט"ש וזה מוכיח של צריך יותר - ודי. קל להטיח אשמה במי, ניר? אני מטיחה אשמה בך? בבנזוגי? בבן זוגה? חס ושלום. אני מטיחה אשמה באיש הנערץ עליך, בקודמיו ובחבריו שעדיין לא השכילו להוציא אותנו מהבוץ הזה, שמתחמקים בעקביות מכל פתרון שמוצא להם, שמגנים כל ניסיון לפתור. בהם אני מטיחה אשמה. קל מאד להיות האיש ששולח אחרים למות ואז לבוא ולהזיל דמעה פוטוגנית בלוויה...

ניר נגר

New member
גם אם נחזור לקווי ה 67 בעלך יעשה

מילואים, אז בואי ולא נסתתר מאחורי הצהרות פוליטיות ריקות מתוכן. את נמצאת פה לא על תקן הרעיה הדואגת לבעלך היוצא למילואים, אלה על תקן שמאלנית שרוצה לפרסם את דיעותיה במסווה של כעס על בעלך היוצא למילואים. ולמה להטיל הכל על אריק? בימי פרס, ברק לא היינו יכולים לסגת משם???????

TJSBZ

New member
שמת לב שכתבתי שגם על קודמיו

אני מטילה אשמה? אז זה כולל את פרס ואת ברק. שנית, מי שמסתתר מאחורי ססמאות ריקות כמו "פטריוטיות" (מפלטו האחרון של הנבל) "הגנה על המולדת" וכו' זה אתה. שלישית, אני כן כאן על תקן של האשה הכועסת (לא פחות מדואגת) על בנזוגה שיוצא למילואים, וגם עליך שמתעקש שנשים הן לא יותר מרכוש של הבעלים שלו. גם אתה מפרסם כאן את דעותיך הימניות לעילא ואת הערצתך העיוורת לאיש - הלוחם - האגדה - אריק.

אולי תכעסי על קברניטי המדינה שעדיין

מזמנים אותו במקום לכעוס עליו? זה ממש להאשים את הש"ג.

TJSBZ

New member
קרא שנית, אני כועסת על הנוכחיים

ועל הקודמים לדורותיהם. זה מעניין מישהו?

TJSBZ...הלוואי ויכולתי להכניס...

...אותך למכונת זמן, לשלוח אותך לימי מרד החשמונאים, אשר הסתיים בהצלחה שלנו ואז להמרד הגדול נגד הרומאים, אשר הסתיים בכישלון שלנו...כדי שתביני שאין לנו מקום אחר עלי אדמות ויש להגן עליו... אבל את בכיינית אגוצנטרית...חושבת רק על הנוחות שלך... למעשה הייתי מוותר על שכמותך בין עמנו, לא מרגיש בחסרונך, מצידי תקני כרטיס בכיוון אחד לניו זילנד...

TJSBZ

New member
הלוואי יכולתי להכניס אותך לאותה

מכונה ולשלוח אותך לאותו זמן בדיוק, לימים שבהם החשמונאים כפו את אמונתם על אחרים בכח הזרוע. ואני מאד מאושרת לשמוע שוב כמה היית שמח לראות אותי הרחק מפה. אבל אני נולדתי כאן, וזה ביתי, ואני אלחם על דמותו וצביונו עד שאתייאש ואבין שאנשים כמוך נצחו. מצד שני, אם אתה מציע לממן, אני טסה מחר עם בנזוגי והחיות שלנו.

liora100161

New member
כן, גיבורה גדולה, עזבי את המדינה...

כי את לא שייכת לנו, את לא חלק מאיתנו, אחת כמוך חיה רק עם תלונות, לא צריכה להיות ציונית, ולתת פה הוראות לחברים שקורעים את התחת... מה הבעיה שלך? צבא זה צבא, את לא מנהלת פה את המדינה, ואת לא קובעת כללים, יש מדינה ויש צבא וכמו כולם נעשה ונשמע. מה לא ברור פה? את בוכה בלילות כשאת מתגעגעת? למה את חושבת שאת לבד? את חושבת שרק החבר שלך נלחם? אז יש לך טעות, כל החיילים שלנו, לפחות חלקם הגדול, בעלי משפחות, ולכל אחד יש "שם"...מקווה שאת מבינה את ההתייחסות שלי לנושא. לא נאה לך? לכי, סעי לאי בודד בתיאלנד, אולי תמצאי את האושר שאת חושבת שהוא שם. סלמת. אמא לשניים, ונשואה לחייל מילואים.

TJSBZ

New member
אני שמחה בשבילך שאת כל כך גאה

במה שקורה פה. עברתי את הצבא עם כל משפחתי וגם בעצמי. הייתי מורעלת והתפקחתי. העובדה העצובה היא שהמדינה היום מלאה באנשים אלימים וכוחנים כמוך, שמוכנים לנדות כל מי שלא חושב כמוהם, כל מי שיש לו ביקורת, כל מי שחושב אחרת או חושב בכלל. אני אכן לא מנהלת את המדינה, וגם את לא, תודה לאל, אחרת היו פה הוצאות להורג וגירוש סיטוני של כל מי שחושב אחרת ממך בכל נושא. לכל חייל יש שם - כן אני יודעת. ועל כך בדיוק יוצאת מררתי. את לא תביני זאת, כי את עסוקה ב"נעשה ונשמע" - בגרמנית זה נשמע יותר טוב. ואשר לגבורה - אין לך מושג כמה אומץ דרוש כדי לבוא להתמרד נגד כל מה שלמדת, כל האידיאלים שבהם שטפו את מוחך, אין לך מושג מה דרוש כדי לחשוב על הדברים ולא לדקלם ססמאות, אין לך מושג מה זה אומר במדינת ישראל של 2003 להיות לא פאשיסט. בעולם האמיתי, לא באינטרנט. זה הרבה יותר גבורה מלדקלם את אותן הססמאות, ללכת בתלם בלי מחשבה כמו שור המושך מחרשה. אין לך מושג, כי מעולם לא ניסית. להגיד "נעשה ונשמע" זה הרבה יותר קל מלחשוב ובודאי יותר בטוח מלמתוח ביקורת. תשאלי כל גרמני בגיל הנכון. ורק כדי להבהיר נקודה: צה"ל איננו הצבא הנאצי, חיילי צה"ל אינם נאצים, ואריק אינו נאצי (למרות שהוא לא היסס לקרוא כך לאחרים, שאינם איתנו עוד). אבל "נעשה ונשמע" הוא בדיוק הנוהג הנאצי, שבשמו טענו רבים כל כך אחרי המלחמה לחפותם. הייתי אומרת לך לחשוב על זה, אבל זה מאמץ גדול מדי בשבילך.

ניר נגר

New member
שיר לי, אולי את צריכה לעשות חשבון

נפש עם עצמך, ואני מצטט "הייתי אומרת לך לחשוב על זה, אבל זה מאמץ גדול מדי בשבילך" מאיפה היוהרה הזו? ההתנשאות הזו? לשמחתי דעותייך, שהן: לסרב לשרת במילואים בשביל להיות בבית, בשביל הנוחות שלך, בשביל שהעול לא יפול על כתפייך המסכנות הם במיעוט בארצנו, ועל זה נותר לי רק לשמוח... ואני לא מבין מהיכן שאבת את המונח נאצי (ה' יקום דמם), אני לא חושב שעם שהשמידו לו 6 מיליון ילדים, זקנים, נשים וגברים היה רוצה לשמוע את המונח הזה ולא משנה למה התכוונת...עצם ההשוואה של מעשנ ונשמע לנאצים חורגת מהויכוח הלגיטימי שאת כל כך מצטיינת בו, בואי ונרגע, בבקשה

TJSBZ

New member
../images/Emo123.gif ניר, האם לא כתבתי מפורשות

שאני לא משווה בין הצבא הנאצי לצה"ל? האם לא כתבתי מפורשות שאריק אינו נאצי? אני חושבת שבמקרה הזה אתה הוא שלא קראת היטב, עד כדי טיעונים הפוכים למקלדתי. אני כבר התנצלתי פעם על דבר דומה, אתה מסוגל? מה שכן כתבתי הוא שאידיאל "נעשה ונשמע" הוא אידיאל שהנאצים השתמשו בו, וזה נכון עובדתית. אחר כך הם גם השתמשו בו כדי לתרץ את העובדה שאף אחד, אף אחד, לא מרד ולא סירב. היוהרה וההתנשאות הן מול מישהי שהיתה שמחה לעשות לי "ראוס" אילו יכלה, מול מישהי שמצטטת ססמא שהיא בעליל לא מבינה כמה היא מסוכנת. תסביר לי, ניר, למה לחלק מהאנשים כאן מותר לנאץ כרצונם ולחלק אחר אסור להגיד דברים חריפים שאינם נאצה? היכן היו נזיפותיך מול אנשים שטענו שמי שלא מסכים איתם אינו ראוי להיות אזרח המדינה הזו? אני רואה כאן קו מסויים ניר,ויש לו שם מהשורש צ.ב.ע.

ניר נגר

New member
חחחחחחחחחחחחחחח שורש צ.ב.ע

שיר לי, אם מישהו היה משתמש בביטוי כל כך פוגע: נאצים. הוא היה מקבל את אותה התגובה ולא משנה מה עמדתו הפוליטית... נעשה ונשמע, אז את משווה את האידיאל הזה של הנאצים לאידיאל שלנו? נעשה ונשמע??? איך את יכולה להשוות בכלל????????????????????? אם יקראו לי לפנות התנחלות, אני אעשה ואשמע... אם יקראו לי לצאת למילואים, אני אעשה ואשמע... אם יקראו לי לרצוח, להרוג, לחסל ולעקור, אני לא אעשה !!! אז תעשי לי טובה, אל תשווי בין השניים. המילה נאצי לא קשורה לויכוח שלנו דרך שום בכללה או השוואה. "מול אנשים שטענו שמי שלא מסכים איתם אינו ראוי להיות אזרח המדינה הזו?" מבחינתי מדובר במגבלות הויכוח ביננו ואת היית מוזמנת להשתמש באותה ההשוואה (אם כי שמתי לב שזה לא כל כך הפריע לך, העזיבה, מישהו היה צריך רק לממן אותך, לא? אז היכן דברי הנאצה בדיוק?)

TJSBZ

New member
בבקשה, הסבר

מבחינת מי שכתב את הדברים מדובר בנאצות ומכיון שכך היית צריך לנזוף גם בהם. אבל, כרגיל, מה שמותר מימין אסור משמאל. לימני מותר לקלל, לנאץ, להכות ולהסית לשפיכת שמו של שמאלן. אבל אוי ואבוי אם שמאלן מעז למתוח ביקורת על ימני, או אז מיד יקום לו מנהל הפורום ויעיר שהיה כאן עלבון, וזה חורג מגבולות הויכוח.

TJSBZ

New member
ניר, אגב

עוד משהו קטן: דעתי היא לא לסרב לשרת מטעמי נוחות, אלא לסרב לשרת כל עוד המדינה שלנו מסרבת לקיים את חלקה בחוזה. אבל, כמובן, לך נח יותר לחשוב שכל מי שלא חושב כמוך בודאי עצלן, בכיין, ומפונק סתם ואתה לא תתן לעובדות לבלבל אותך.

ניר נגר

New member
אני מסכים שהמדינה לא מקיימת את

החוזה במלואו, מסכים לזה בדיוק כמוך. אבל לא מסכים לזה שאנחנו צריכים לסרב ולשרת במילואים עקב כך, למה? כי אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לעשות זאת מבחינה ביטחונית. עכשיו, אם המאמצים שלנו לא ישאו פרי והמדינה תמשיך לזלזל ולא לקיים את החוזה שלה מולנו, אנחנו גם נרים ידיים ואני אהיה הראשון לכך, עד אז אני בעד שנילחם על המגיע לנו ולא נפקיר את ביטחון המדינה (ובטחונך עד אז

liora100161

New member
ואני מצטערת שלא היית באושוויץ אז...

כדי לדעת ולראות מקרוב מה קרה שם, ואיך את ניכנסת לזה בכלל? פילוסופית אה? אני חושבת דבר אחד עליך, כמה שאת טיפשה. אריק שרון הוא עושה את המוטל עליו כראש ממשלה, וכמו כן חיילי צה"ל. את לא תשני את זה. נקודה. תמשיכי לכתוב פה, את זקוקה לתשומת לב, וגם לטיפול מרופא מקצועי צר לי מאוד עליך, ויש בי רחמים על מצבך הנורא, ונרוא מכל, אלו ילדיך מה שהם עוברים עם אמא כמוך, צר לי מאוד. תשני טוב הלילה ותחשבי לאיזה רופא עליך ללכת ולטפל בעצמך ואני לא אומרת את זה על מנת לפגוע בך, אלא לעזור לך. ואני תוהה מתי יגיע הרגע שבן זוגך ינטוש אותך לטובת אשה אמיתית וציונית. לילה טוב וחלומות פז. ליאורה

למעלה