עושר זה דבר שנבנה בשלבים, ולכן, גם כשאהיה עשיר, לא יהיה לי תיכף ומיד מספיק כסף בשביל לבנות לעצמי את אחוזת הענק שאני רוצה לעצמי עם הבריכה האולימפית

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
בחצר האחורית, ולכן יהיה עוד מקום ביניים אחד בין מקום מגוריי העכשווי, לאחוזת הענק בסוף הדרך, ולאחר מחשבה מרובה בנושא, החלטתי שבתקופת הביניים שבה כבר אהיה עשיר מספיק בשביל לגור במקום טוב יותר, אבל עדיין לא עשיר מספיק בשביל לבנות לעצמי את אחוזת הענק המיועדת, אז אקנה באמצעות משכנתא (כדי לחסוך כסף) ואגור במיני-אחוזה נחמדה כזאת, עם כמה וכמה מאות מטרים רבועים, חצר בגודל בינוני, בריכה נחמדה, עוד כל מיני דברים נחמדים.

דיברתי על כל זה בהרחבה בשרשור אחר רק היום:

עושר זה דבר שנבנה בשלבים. לכן החל מרגע שאני אהיה עשיר, עדיין יעבור עוד זמן מה עד שאהיה עשיר מספיק בשביל לבנות לעצמי את אחוזת הענק שלי | תפוז פורומים (tapuz.co.il)

בכל מקרה, ולאחר חיפושים, מצאתי את המקום המושלם. זאת אחוזה קטנה בשכונת הגולף שבקיסריה שנבנתה בסגנון אמריקאי.

שטח המגרש כולו הוא 1,270 מטרים רבועים והשטח הבנוי הוא 650 מטרים רבועים.

האחוזה כוללת ג'קוזי, אזור הליכה/ריצה, בריכה פרטית, ומגרש טניס. יש פרטיות, יש חוף ים בקרבת מקום ויש מגרש גולף, גם כן בקרבת מקום.

אני גם מצרף את תיאור הנכס:

"בית אדריכלי וייחודי זה תוכנן ונבנה כבית פרברים אמריקאי הן מבחינת הגישה התכנונית והן מבחינת שיטת הבניה.

הבית שוכן באחת השכונות היוקרתיות ביותר בישראל ובקיסריה בפרט, שכונת הגולף.

גישת תכנון מסורתית ושמירה על פרופורציות נוחות ונעימות משרתת היטב את הרגשת החמימות והאינטימיות שהבית משדר.

שיטת הבניה בעץ האופיינית לבניית המגורים הפרברית האמריקאית נשמרה לכל פרטיה ומתבטאת הן בחומרי השלד והן בחומרי הגמר.

הבית בעל חצר קדמית פתוחה ומזמינה, כניסה רחבה ושטחי פנים המחולקים לאזורים רשמיים ולאזורי משפחה, כמקובל במסורת האמריקאית.

הפרדה זו מאפשרת לדיירים ליהנות מפרטיות ובו בזמן לארח מבלי להפריע בני משפחה אחרים.

קומת הקרקע כוללת סלון וחדר אוכל רשמי, מטבח מרווח עם פינת אוכל, חדר משפחה גדול וחדר עבודה.

כמו כן, בקומה זו יש יחידת אירוח נפרדת המאפשרת לאורחים להרגיש בבית ללא מפריע על הפרטיות של מארחיהם.

הקומה העליונה כוללת יחידת הורים גדולה, שלושה חדרים וסוויטות נוספות עם אמבטיה וחדר כביסה.

כמו כן, בחצר האחורית ממוקמת בריכת שחייה עם ג'קוזי להנאת הדיירים.

הבית יוצר שילוב ייחודי של הסביבה הטבעית עם עיצוב מתוחכם ומעודן, בעל רמת גימור גבוהה המעניק חוויה ייחודית של חיי יוקרה יחד עם חיים שלווים ורגועים של הפרברים".

הבית עולה 12,700,000 שקל. זה נשמע הרבה, אבל זה דווקא לא הרבה, ביחס למה שמקבלים בתמורה, ככה שלמעשה, אתם עלולים להיות מופתעים, מדובר במחיר מציאה. הוא גם נמצא בשוק למכירה כבר כמה וכמה שנים מבלי שנמכר. שני הדברים נובעים כנראה מזה שהוא בקיסריה, שזה קצת רחוק מהמרכז, אבל זה בסדר כי כשאני אהיה עשיר יהיה לי מסוק. מסוק יכול לגמוע את המרחק הזה ברבע שעה או משהו כזה.

OIP (12).jpg

בכל מקרה, מכיוון שההון הראשוני הנדרש הוא 25%, אקנה את הבית בבסה"כ 3,175,000 שקל בלבד, ואני מקבל את המפתחות! זה מטורף! :D

לא מטורף כמו רון. מטורף טוב אני מתכוון.

בנוגע לשאר הסכום, אקח את המשכנתא הכי ארוכת טווח שאפשר (כמה הכי הרבה שמרשים? ארבעים שנה? חמישים שנה?), ואקנה את הבית טיפין-טיפין מבלי שבכלל ארגיש את זה בכיס.

ריבוי החדרים היחסי, יאפשר לי להחזיק במשרתים צמודים המתגוררים עמי, כמו גם יאפשר לי להסב את אחד החדרים לחדר כושר, ועוד חדר לחדר ספרייה, ועוד חדר לחדר סקס, ועוד כל מיני שיגעונות שלי ומה שבא לי.

הבית דרך אגב, עונה על קריטריון רב חשיבות נוסף. פעם ראיתי סרט קצת מפחיד, ומה שהיה מפחיד בו, זה שהאנשים בסרט שכרו בית שהם חשבו שהם שוכרים באופן זמני, אבל בסוף לא היה להם כסף לעבור, והם גרים שם כבר עשר שנים, והם תקועים שם לתמיד והם לא מאושרים שם כי זה לא הבית שהם באמת רצו, והם חשבו שזה זמני, אז הם עשו כל מיני פשרות שהן חשבו שלטווח הקצר אבל בסוף הם תקועים ככה. אז אתם מבינים, המקום המדובר נבחר גם לפי אם במקרה אני "אתקע" שם כי בסוף חלילה נגיד לדוגמה שלעולם לא יהיה לי את הכסף שרציתי לאחוזת הענק שבאמת רציתי, אז זה עדיין יהיה מקום שיהיה לי טוב בו ואני אהיה מאושר בו, גם אם חלילה לעולם לא אקבל את אחוזת הענק מהתוכנית המקורית. זה היה קריטריון די חשוב אחרי הצפייה בסרט ההוא, ואני חושב שהמיני-אחוזה שבחרתי עונה באופן הולם על הקריטריון הזה. אם "אתקע שם", וזה יהיה מקום המגורים שלי וככה ייראו החיים שלי, אני חושב שאני יכול להשלים עם זה. אני חושב שאני יכול לחיות עם זה. זה באמת מקום טוב. אני באמת אהיה מאושר שם. כן. זה מקום המגורים המיועד הבא שלי. לגמרי.

קישור לעמוד של המיני-אחוזה:

וילה בסגנון אמריקאי בשכונת הגולף קיסריה - סותבי'ס ישראל נדל"ן בינלאומי (israelsir.co.il)

ועכשיו תמונות! :D

MG_7622.jpg
MG_7639.jpg
MG_7640.jpg
MG_7704.jpg
MG_7642.jpg
MG_7656.jpg
MG_7649.jpg
IMG_3939.jpg
MG_7666.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
MG_7744.jpg
DSC_4221a.jpg
MG_7742.jpg
DSC_4225-new.jpg

וובכן? :D

מה דעתכם על הבית שאני מייעד אותו להיות בית הביניים שלי בין הבית הנוכחי לאחוזת הענק בהמשך הדרך? :D

מקווה שאהבתם, אבל לא יותר מידי. שלא תגנבו לי אותו ותקנו אותו קודם ;)

צפה בקובץ המצורף 115490
צפה בקובץ המצורף 115491
צפה בקובץ המצורף 115492
צפה בקובץ המצורף 115493

מה דעתכם על הבית שאני מייעד אותו להיות בית הביניים שלי בין הבית הנוכחי לאחוזת הענק בהמשך הדרך? :D

יש רק דבר אחד,אני לא מבין איך אתה לא מתבייש לכתוב את הדברים האלה,

כאשר יודעים מה השם שלך.

אולי תעשה קורס איך להתגבר על הביישנות ולכתוב דברים הזויים ותתעשר?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
יש רק דבר אחד,אני לא מבין איך אתה לא מתבייש לכתוב את הדברים האלה,

כאשר יודעים מה השם שלך.
כשיש בך הרבה ערך, הרבה ביטחון עצמי שמתלווה לזה לאחר מכן זה בסה"כ תהליך פסיכולוגי טבעי. תראה את כל האנשים הכי "וואו". ביטחון עצמי לא חסר להם.
אולי תעשה קורס איך להתגבר על הביישנות ולכתוב דברים הזויים ותתעשר?
סוג הביטחון שלי זה לא הסוג שאנשים חסרי ביטחון צריכים או יכולים להשיג. הביטחון שלי אמיתי, יש לו סיבה, והוא מגיע מבפנים. הביטחון שלהם יכול להיות זה ביטחון חלקי, שאפשר לנסות וללמד אותם, וגם אז התוצאות יהיו מוגבלות.

צפה בקובץ המצורף 115490
צפה בקובץ המצורף 115491
צפה בקובץ המצורף 115492
צפה בקובץ המצורף 115493

זה לא יקרה כי אתה טוב בדיבורים ולא במעשים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ילדותי אפשר להיות ועדיין להתעשר אבל אי אפשר להיות מפונק ולהתעשר מעבודה.
אין כאן כל כוונה להתעשר מעבודה. את מה שהוא לא עשה 27 שנים הוא גם לא יעשה. הוא רק חי בסרט שהוא גאון וגאוניותו תניב לו את המיליארדים. ולמען האמת? אין כל חוק שאוסר על ילוד אישה לחיות בסרט. השאלה רק מה יישאר לו בכיס לאחר שיעזוב את אולם ההקרנה.

אין כאן כל כוונה להתעשר מעבודה. את מה שהוא לא עשה 27 שנים הוא גם לא יעשה. הוא רק חי בסרט שהוא גאון וגאוניותו תניב לו את המיליארדים. ולמען האמת? אין כל חוק שאוסר על ילוד אישה לחיות בסרט. השאלה רק מה יישאר לו בכיס לאחר שיעזוב את אולם ההקרנה.
רק דבר אחד לא פיצחתי,מה הוא יותר משקר לעצמו או משקר לאחרים?

ai27

Well-known member
נראה מאוד יפה - רק שתצטרך להזדרז ולשיג את אותם 3 - 12 מליון לפני שהאחוזה תירכש
בהצלחה

רוב הזמן נח

Well-known member
עם כל שגעון הגדלות שלך, עדיין לפי השרשור הזה ושרשור אחר, נראה שאתה לאט לאט מגיע למצב שאתה נוחת על הקרקע.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
עם כל שגעון הגדלות שלך, עדיין לפי השרשור הזה ושרשור אחר, נראה שאתה לאט לאט מגיע למצב שאתה נוחת על הקרקע.
כדאי שתתחילו להפנים-מישהו שחושב על עצמו שהוא וואו, והוא באמת וואו, לא יכול פר-הגדרה לסבול משיגעון גדלות.

קצת כמו מה שלצורך הדוגמה, אלוהים לא יכול לסבול מתסביך אלוהים, כי הוא חושב שהוא אלוהים.

SupermanZW

Well-known member
לא עדיף לך לעבור לויומינג ולקנות שם בית כזה בדיוק תמורת $400000? פחות מעשירית ממה שעולה הבית שהצגת בקיסריה, בדיוק אותה רמת חיים, אבל איכות חיים גבוהה יותר?

ai27

Well-known member
לא עדיף לך לעבור לויומינג ולקנות שם בית כזה בדיוק תמורת $400000? פחות מעשירית ממה שעולה הבית שהצגת בקיסריה, בדיוק אותה רמת חיים, אבל איכות חיים גבוהה יותר?
אבל רק אם טראמפ יזכה
ארה"ב מתדרדרת בקצב מזעזע

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
נראה מאוד יפה - רק שתצטרך להזדרז ולשיג את אותם 3 - 12 מליון לפני שהאחוזה תירכש
בהצלחה
לא נראה לי שיש מה להזדרז. הבית נמצא בשוק כבר שנים ארוכות ועוד לא נמכר למרות המחיר הנמוך באופן יחסי לבית שכזה בישראל. לא נראה לי שהוא גם יימכר בזמן הקרוב, בהתחשב בדברים שיקרו. המחיר הנמוך דרך אגב נובע כנראה מזה שהבית בקיסריה, ורוב האנשים דווקא יעדיפו לגור יותר קרוב למרכז. גם אני ספקני בנוגע למרחק המשמעותי מהמרכז, אבל קשה לוותר עליו, הוא נראה מצוין בתור "בית ביניים" שבין הבית הנוכחי לאחוזת הענק. בכל מקרה, הכול בסדר. אני פשוט אתנייד הרבה באמצעות המסוק שיהיה לי.
אבל רק אם טראמפ יזכה
ארה"ב מתדרדרת בקצב מזעזע
ארצות הברית תמשיך להתדרדר בקצב מזעזע ולא משנה מי יהיה הנשיא.

שארית המאה ה-21-קווים לדמותה-תחזית של מאור פז, העתידן הטוב ביותר בכל הזמנים וגאון ברמה עולמית. | תפוז פורומים (tapuz.co.il)

שארית המאה ה-21-קווים לדמותה-תחזית של מאור פז, העתידן הטוב ביותר בכל הזמנים וגאון ברמה עולמית. | תפוז פורומים (tapuz.co.il)

SupermanZW

Well-known member
לא נראה לי שיש מה להזדרז. הבית נמצא בשוק כבר שנים ארוכות ועוד לא נמכר למרות המחיר הנמוך באופן יחסי לבית שכזה בישראל. לא נראה לי שהוא גם יימכר בזמן הקרוב, בהתחשב בדברים שיקרו. המחיר הנמוך דרך אגב נובע כנראה מזה שהבית בקיסריה, ורוב האנשים דווקא יעדיפו לגור יותר קרוב למרכז. גם אני ספקני בנוגע למרחק המשמעותי מהמרכז, אבל קשה לוותר עליו, הוא נראה מצוין בתור "בית ביניים" שבין הבית הנוכחי לאחוזת הענק. בכל מקרה, הכול בסדר. אני פשוט אתנייד הרבה באמצעות המסוק שיהיה לי.

מי שמחליט אם המחיר הוא נמוך, גבוה, או מאוזן, הוא השוק, לא אתה. בית שלא נמכר שנים ארוכות במחיר בו הוא מוצע מעיד על עצמו שהוא מתומחר גבוה מדי. התעלמת מהכלל הכי חשוב בכלכלה - ביקוש והיצע. כאשר הביקוש נמוך מההיצע משמעות הדבר היא שהמחיר גבוה מדי, אין איך לשחק עם זה. המחיר המאוזן הוא המחיר בו הביקוש וההיצע נפגשים.

ai27

Well-known member
מי שמחליט אם המחיר הוא נמוך, גבוה, או מאוזן, הוא השוק, לא אתה. בית שלא נמכר שנים ארוכות במחיר בו הוא מוצע מעיד על עצמו שהוא מתומחר גבוה מדי. התעלמת מהכלל הכי חשוב בכלכלה - ביקוש והיצע. כאשר הביקוש נמוך מההיצע משמעות הדבר היא שהמחיר גבוה מדי, אין איך לשחק עם זה. המחיר המאוזן הוא המחיר בו הביקוש וההיצע נפגשים.
זה נכון עד שמגיעים לביקושים דיסקרטים:
בערים גדולות יש עשרות עיסקאות ביום
באחוזות, יש מעט עיסקאות, ויש סוכני נדל"ן ייעודיים לתחום הזה

לארה"ב יש בסיס טוב של הרבה חופש יחסית לשאר המדינות + שפה שהרבה מדברים בה + תרבות מקובלת בעולם דרך הוליווד וכד'

שהפיצה את הערכים שלה.

הבעיה ה"יחידה" זה חוב גדול יחסית לתוצר.

זה בעיה גדולה אבל בעיה יחידה.

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
זה לא יקרה כי אתה טוב בדיבורים ולא במעשים.
לא נכון. אני טוב גם במעשים.

גם אם היינו אומרים שלא, תיאורטית אני יכול לגור בבית הזה כבר עכשיו ובלי קשר אם אני כן איש של מעשים או לא איש של מעשים, כי ההורים יכולים לקנות אותו.

הבעיה היא שהם לא יסכימו לשים 12.7 מיליון על בית. מצד שני, אם הם ייקחו משכנתא, הם לא חייבים לשלם את כל הסכום תיכף ומיד.

בתור מתווך דירות, אם הבנתי נכון מה המקצוע שלך, אתה הרי יודע שההון הראשוני הדרוש עבור דירה שנייה הוא 50%, מה שמוריד את הסכום המיידי שצריך לשלם ל-6.35 מיליון.

שזה עדיין עלול להיות סכום שהם עדיין עלולים שלא להסכים לשים על בית במכה אחת, אבל מצד שני, אפשר לקנות ולרשום את הבית לדוגמה דרכי, ואז ההון הראשוני הוא אכן 25%, ואז צריך לשים רק 3.175 מיליון. לא אמורה להיות להם בעיה עם זה. השאלה אם הם יאהבו את הבית.

אבל זה סתם דיבורים תיאורטיים כרגע. בינתיים אני מתכוון להתעשר ולקנות אותו בעצמי (עם משכנתא, כמו מה שההורים היו קונים אותו [ושייתכן שעוד יקנו]. להוציא כסף על נדל"ן בעיקרון זה בזבוז כסף).
לארה"ב יש בסיס טוב של הרבה חופש יחסית לשאר המדינות + שפה שהרבה מדברים בה + תרבות מקובלת בעולם דרך הוליווד וכד'

שהפיצה את הערכים שלה.

הבעיה ה"יחידה" זה חוב גדול יחסית לתוצר.

זה בעיה גדולה אבל בעיה יחידה.

עדיף שתשב.

t39p0ddt.png

למעלה