עד כמה שאני יודע יש עוד צאצא אז רק חצי בית קרוב לוודאי.
אקנה ממנו את החצי שלו בבית. חבל שאנחנו נכנסים לפרטים הקטנים בנוגע לכל זה. זה עוד רחוק. זה סתם דיבורים באוויר.
וזה משנה כי אם יש לך בית כזה עכשיו אתה עשיר עכשיו ולעומת זאת אם הוא בשליטת ההורים שלך והם גם גרים
בו אתה לא עשיר עכשיו אלא בעתיד.
אתה רק גר בעושר אבל אתה לא עשיר.
אני כן עשיר. אבל אנחנו מדברים על מגורים בבית הביניים שצירפתי תמונות שלו או באופן כללי? למרות שבעצם זה לא משנה. תקשיב, אז ככה, ההורים עשירים, אוקיי? עכשיו, עשיר, זה מי "שלרשותו הון ורכוש רבים במידה ניכרת מהנדרש לקיומו" (מועתק מתוך ויקיפדיה). אם זה הכסף של ההורים, אבל אני חי ממנו, וחי ממנו ברמה גבוהה כי יוצא עליי הרבה כסף, אז אפשר להגיד שזה כסף ורכוש שנמצאים לרשותי, כי אני חי מהם, ונהנה מהם, גם אם הם לא נמצאים אצלי ביד, ולכן אני עשיר.
זה גם מסתדר ברמה ההגיונית כי תחשוב על זה ככה: הילדים של ביל גייטס לדוגמה לפני שהגיעו לגיל בגרות, מה הם היו? עניים? כי לא היה להם כסף הם בעצמם? אז מה הם? עניים? בזמן שאבא שווה 65 מיליארד?
לכן אני דווקא כן עשיר. מרגיש קצת אשם בנוגע לזה בגלל האינטליגנציה הרגשית הגבוהה שלי, המודעות המפותחת שלי והאמפתיה הגבוהה שלי (לא חלילה עד לרמה שאתאבד מרוב צער וכאב על גורלם של אלו שמזלם פחות שפר עליהם וכמחאה על דרכו של עולם כמו מה שלוק הוקינס עשה), אבל כן, אני עשיר.
בקיצור אין לך יכולת אישית להתעשר,
לא נכון.
היכולת היחידה בנושא העושר הוא לנסות להוציא כמה שיותר מההורים שלך.
אני לא צריך לנסות "להוציא מהם" שום דבר. הם פשוט נותנים כמעט כל מה שבא לי וכמעט ללא הגבלה, למעט כסף להשקיע מתוך עיקרון בגלל הטראומה של מה שקרה לסבא שהיה גם כן גאון פיננסי; למעט בגדים ואביזרים בעלות של מעל מקסימום 2,000 למעט הנעליים, השעון וחריגות של 100-200 שקל מה-2,000 (אבל זה בסדר, כי אפילו בתוך תחום בגדי היוקרה חולצה ביותר מאפילו 2,200 שקל זה נדיר יחסית, ועם הטעם הבררני שלי יש מעט מאוד שגם חוצה את הסכום הזה ושגם הייתי רוצה) כי זה "נוגד את הערכים שלנו" (הערכים שלכם, אמא, הערכים שלכם

); דמי כיס שמוגבלים לכדי 3,000 שקל בחודש (לא וואו בשביל מישהו בן 26, מצד שני זה הכול הולך על מותרות. מחצית המשק עובדת בשביל 6,500 ולא נשאר להם שקל לעצמם למותרות מרוב ההוצאות) ומגבלה של 1,000 שקל (למעט מקרים נדירים כמו כשבשבועות האחרונים החלפתי את כל מלתחת החולצות הזולות שלי) לקניות באינטרנט (גם כבר כמעט אין לנו מקום בבית יותר, אפילו עם השני ארונות במרפסת שבקומה שלי) בכל פעם שאני רוצה ומקבל (בדרך כלל אני אקבל) את הכרטיס אשראי של אמא (הקניות באינטרנט זה לא משהו קבוע "על השעון" כמו הדמי כיס. מתי שאני רוצה וצריך אני מבקש את הכרטיס אשראי ולרוב אקבל).
למרות שעכשיו כשאני מסתכל על כל הרשימה הזאת, אני קולט שאלו לא פחות מארבע הגבלות שונות, ככה שכן, ובגלל הערכים והאופי של ההורים, אולי בסוף אני באמת לא אחד מהעשירים האלו שמבזבזים באמת בלי חשבון כמו מה שאפשר לראות בחשבונות האינסטגרם של "הריץ' קידס של האינסטגרם" לדוגמה שגרים במנהטן שבניו-יורק ובבוורלי הילס שבלוס אנג'לס וכל התוכניות בטלוויזיה על הילדים העשירים המופלגים באמריקה וכל מיני, למרות שהייתי יכול להיות וזה היה יכול להיות ברמה הזאת, אם המשפחה הייתה עם אותה כמות של עושר של עכשיו אבל הורים אחרים עם אופי שונה, אבל מצד שני, באמת יוצאות עליי כמויות כסף גדולות ואני באמת חי ממש טוב וברמות האלו כבר קשה להרגיש את ההבדלים, וההבדל בין "אני חי ממש טוב ואני חי ממש וואו" ל"אני חי ממש ממש טוב ואני חי ממש ממש וואו" הוא כבר לא משמעותי, אז אני באמת מרגיש כמעט-כמעט כאילו שלא מחסירים ממני דבר.
זה פשוט אופי וסגנון של הורים צנועים וערכיים שגודלו טוב וחונכו היטב (כמוני עצמי) ואני מכבד את זה.
באיזשהו מקום אני גם מבין שהם בסה"כ מנסים לגדל אותי כמו שצריך, וגם זה דבר שאני מכבד אותו.
דרך אגב, הם מתחילים להזדקן ולהיחלש. כבר לא פשוט להם יותר לעלות את השלוש קומות האלו בשביל להגיע לדירת הדופלקס שלנו בשכונה הטובה ביותר של העיר הבינונית שאנחנו חיים בה בגלל צניעותנו, הם מתחילים להתעייף מוקדם יחסית בסוף היום ועוד כל מיני "קטנות" שכאלו. יש לי הרגשה טובה שאפילו עם כל הערכים וכל הצניעות הם נמצאים על המסלול המהיר להתחיל "לשחרר את הרצועה" מעליי ומעל עצמם ולהתחיל לחיות כמו מה שמגיע לנו ואנחנו צריכים, בוודאי בשלב האחרון של חייהם, ככה שגם את הקפיצה הקטנה שעוד נשאר עבורי לעשות אותה ברמת החיים, שוב, לא שההבדלים ברמות האלו הם כאלו קריטיים, אבל בכל זאת, גם זה מגיע.
האם אתה חכם?
חכם מספיק בשביל לשכנע אותם לא להוציא אותך מהבית.
לא. היום זה מקובל שהילדים עדיין גרים עם ההורים בגילאים האלו. במובן הזה אני לא שונה. ככה גם צריך.
מצד שני בטווח הארוך אתה תינזק כי הזמן לעשות דברים בצורה עצמאית,להתמודד עם כמה שיותר קשיים
כל עוד שאתה צעיר ובריא פיזית ומנטלית(יש על זה ויכוח בפורום אבל פחות או יותר) ועם הרבה אנרגיה - זה עכשיו.
עכשיו אתה מאוד נהנה מהמצב ובטוח שאתה חכם גדול.
אני יכול להבטיח לך שאתה תיבכה בגילאים מבוגרים ביותר.
לא. אל תשכח שאני לא בן-אדם רגיל שמגיע ממשפחה רגילה. מה התרחיש הגרוע ביותר האפשרי? שאני לא אצליח בכלום בחיים? כל זה עדיין לא משנה. הכסף של ההורים מהווה רשת ביטחון. כבר עכשיו אני מסודר לכל החיים. תמיד יהיו לי קורת גג מעל הראש, אוכל משובח, בנות יפות, טיולים לחו"ל, מכונית יקרה (ברגע שאני אגיד להורים לקנות לי מכונית, כי רישיון כבר יש לי), אנשים סביבי שיעשו בשבילי כל מה שאני צריך/רוצה.
גם לא ברור מה הכישורי חיים שאני מפסיד כביכול. לדעת איך משלמים חשבונות בדואר? להכיר את הסיפוק שבהתעלות על קשיי חיי היום-יום של האדם הקטן? נו באמת. אתה ועוד כמה מנסים איכשהו לצייר אותי כמסכן דווקא בגלל הכסף ודווקא בגלל החיים היפים והמפנקים שלי, אבל הרי ברור שזה לא עובד ולא סתם. זאת פשוט שטות מוחלטת. אני חי את החלום.