עושר זה דבר שנבנה בשלבים, ולכן, גם כשאהיה עשיר, לא יהיה לי תיכף ומיד מספיק כסף בשביל לבנות לעצמי את אחוזת הענק שאני רוצה לעצמי עם הבריכה האולימפית

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לא חזק יותר אלא עמיד יותר
בטון מודרני נהרס עקב חשיפה למי ים (לוקח זמן אבל בסוף זה קורה)
בטון רומאי "בושל" במי ים שהעניקו לו את עמידותו
איך אתה יודע שהבטון הוכן במי ים אם המתכון עבד?

האם חלק מהמתכון שרד?

אז מה מהמתכון אבד בדיוק?
אם תוציא עליו פטנט ותשכנע חברות להשתמש בו תמורת תמלוגים
אם אצליח לשכנע? זה לא משהו שחברות הבטון מיד "יעופו עליו"?

ai27

Well-known member
איך אתה יודע שהבטון הוכן במי ים אם המתכון עבד?
היה היסטוריון רומאי שאמר את זה
האם חלק מהמתכון שרד?
תצטרך לשאול בנאים חופשיים
אז מה מהמתכון אבד בדיוק?
יודעים שבמרכיבים יש אפר געשי
ושתהליך ההכנה עירב מי ים (כמרכיב או חלק מהתהליך)
אם אצליח לשכנע? זה לא משהו שחברות הבטון מיד "יעופו עליו"?
תצטרך למצוא חברת בטון שמוכרת הרבה בטון ליצירת בונקרים
או לשכנע חברה שמתמחה בהכנת בונקרים להכניס את הדרישה לבטון שדומה לשלך לרשימת הדרישות במכרז שלהם.

בחלק הזה אני בטוח שתצליח.
אתה מאוד משכנע

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
היה היסטוריון רומאי שאמר את זה

תצטרך לשאול בנאים חופשיים

יודעים שבמרכיבים יש אפר געשי
ושתהליך ההכנה עירב מי ים (כמרכיב או חלק מהתהליך)

תצטרך למצוא חברת בטון שמוכרת הרבה בטון ליצירת בונקרים
או לשכנע חברה שמתמחה בהכנת בונקרים להכניס את הדרישה לבטון שדומה לשלך לרשימת הדרישות במכרז שלהם.

בחלק הזה אני בטוח שתצליח.
אתה מאוד משכנע
אם אנחנו כבר מדברים על חומרי בנייה...תספר לי על הבונקר של נסראללה. האם הוא לא באמת היה כזה עמיד? או שפשוט היו המון פצצות ממש גדולות?

כי באחוזת הענק שתהיה לי בסוף הדרך גם כן צריך להיות בונקר, אבל אני רוצה שהוא יהיה חסין לא רק מפני כל מיני איומים ופצצות רגילות אלא גם מפני מתקפה גדולה אפשרית של חיל אוויר של מדינת אויב עם פצצות גדולות או טילים עם מלא חומר נפץ וכל מיני או מה שלא יהיה.

ai27

Well-known member
אם אנחנו כבר מדברים על חומרי בנייה...תספר לי על הבונקר של נסראללה. האם הוא לא באמת היה כזה עמיד? או שפשוט היו המון פצצות ממש גדולות?
84 פצצות טון, זה כמות חומר נפץ שמעט מאוד בונקרים יעמדו בו
העניין הוא לא רק הגודל - אלא השילוב של פצצות חזקות עם פצצות חודרניות

מעבר לכך - יש את עניין הדיוק (כנראה הבונקר רחב-מימדים ולא ידעו באיזה חדר הוא)
כי באחוזת הענק שתהיה לי בסוף הדרך גם כן צריך להיות בונקר, אבל אני רוצה שהוא יהיה חסין לא רק מפני כל מיני איומים ופצצות רגילות אלא גם מפני מתקפה גדולה אפשרית של חיל אוויר של מדינת אויב עם פצצות גדולות או טילים עם מלא חומר נפץ וכל מיני או מה שלא יהיה.
אם כך - אני ממליץ לך לאמץ את השיטה השוויצרית:
לבנות אחוזה גדולה בראש ההר/צוק, עם נוף מדהים
ועמוק בלב ההר - לבנות בונקר (גישה במעלית ומדרגות). כך שסלעי ההר מהווים בפועל בונקר גרעיני שיכול להתמודד עם הפצצות החזקות בעולם(הרבה מעבר למה שהיה לנסרל'ה, שהתחפר מתחת לשכבה חולית סמוכה לחוף, ולא בקרקע סלעית)
יש מקומות מתאימים בחיפה, בהרי ירושלים, וברמת הגולן.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
84 פצצות טון, זה כמות חומר נפץ שמעט מאוד בונקרים יעמדו בו
העניין הוא לא רק הגודל - אלא השילוב של פצצות חזקות עם פצצות חודרניות

מעבר לכך - יש את עניין הדיוק (כנראה הבונקר רחב-מימדים ולא ידעו באיזה חדר הוא)

אם כך - אני ממליץ לך לאמץ את השיטה השוויצרית:
לבנות אחוזה גדולה בראש ההר/צוק, עם נוף מדהים
ועמוק בלב ההר - לבנות בונקר (גישה במעלית ומדרגות). כך שסלעי ההר מהווים בפועל בונקר גרעיני שיכול להתמודד עם הפצצות החזקות בעולם(הרבה מעבר למה שהיה לנסרל'ה, שהתחפר מתחת לשכבה חולית סמוכה לחוף, ולא בקרקע סלעית)
יש מקומות מתאימים בחיפה, בהרי ירושלים, וברמת הגולן.
פחות מתאים לי בית על הר. אבל אולי זאת לא תהיה בעיה כי אולי אבן זה לא מה שהכי חזק.

מה חזק יותר ועמיד יותר כחומר לבנייה (כנגד מתקפה צבאית של עשרות פצצות גדולות וחודרניות במשקל כולל של עשרות טונות)? אבן או מתכת?

לא שאני מצפה למתקפה כזאת עליי, כן? 😅

ai27

Well-known member
פחות מתאים לי בית על הר. אבל אולי זאת לא תהיה בעיה כי אולי אבן זה לא מה שהכי חזק.
אתה שוכח דבר אחד - אבן זה כמעט חינם.
כל מה שצריך זה לחצוב בה - ולהתקין מדרגות ומעלית.
לבנות
מה חזק יותר ועמיד יותר כחומר לבנייה (כנגד מתקפה צבאית של עשרות פצצות גדולות וחודרניות במשקל כולל של עשרות טונות)? אבן או מתכת?
בטון מזויין זה שילוב של מתכת ובטון שממקסם את התועלת, אבל זאת דרך יקרה מאוד לייצר מקלט אטומי/טילים חודרניים ברמה גבוהה, במיוחד אם אתה חוזה מתקפה ממוקדת.
הרי שמת לב שנסרל'ה בנה לו מקלט מאוד עמוק ומבוטן - תחת קרקע חולית, וזה לא עזר לו.
לא שאני מצפה למתקפה כזאת עליי, כן? 😅
אז למה בכלל לטרוח?
אולי עדיף לך לבנות טירות בכמה יבשות ופשוט לעבור בינהם,
ככה גם לא תצטרך לסבול מזג אוויר שאתה לא נהנה ממנו

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אתה שוכח דבר אחד - אבן זה כמעט חינם.
כל מה שצריך זה לחצוב בה - ולהתקין מדרגות ומעלית.
לבנות
אני לא דואג בנוגע למחיר.
בטון מזויין זה שילוב של מתכת ובטון שממקסם את התועלת, אבל זאת דרך יקרה מאוד לייצר מקלט אטומי/טילים חודרניים ברמה גבוהה, במיוחד אם אתה חוזה מתקפה ממוקדת.
הרי שמת לב שנסרל'ה בנה לו מקלט מאוד עמוק ומבוטן - תחת קרקע חולית, וזה לא עזר לו.
זה למה הוא לא שרד? מרוב שזה יקר הוא לא דאג לבונקר כמו שצריך?

תעזוב כרגע את הכסף. בוא נדבר תיאורטית.

בוא נתחיל מהבסיס. מה חזק יותר כנגד מתקפה צבאית ענקית של עשרות פצצות וטילים חודרניים במשקל כולל של עשרות טונות (אני בכוונה מפרט כי בבנייה, כשמגדירים חוזק, צריך להגדיר כנגד מה)? אבן, או מתכת?

לאחר תשובתך ובהתאם אליה, נתחיל להיכנס לפרטים הקטנים של סוגי אבנים, או סוגי מתכות, לפי החוזק של הסוגים השונים.
אז למה בכלל לטרוח?
אולי עדיף לך לבנות טירות בכמה יבשות ופשוט לעבור בינהם,
ככה גם לא תצטרך לסבול מזג אוויר שאתה לא נהנה ממנו
לא.

ai27

Well-known member
אני לא דואג בנוגע למחיר.
זה למה הוא לא שרד? מרוב שזה יקר הוא לא דאג לבונקר כמו שצריך?
לא -
הבונקר לא שרד כי נסרלה בנה בונקר מבטון, עמוק מתחת לחול
במקום להיות חכם ולבנות בונקר מתחת להר.

ואתה מתעקש להיות טיפש כמוהו
תעזוב כרגע את הכסף. בוא נדבר תיאורטית.
מה הטעם?
הרי גם תיאורטית, בעצם מדובר באפשרויות שקולות:
כדי לבנות בונקר שחזק כמו הר בגובה 500 מטר,
תצטרך לבנות מעל הבונקר שלך, "הר בטון מזויין" בגובה 500 מטר.
בוא נתחיל מהבסיס. מה חזק יותר כנגד מתקפה צבאית ענקית של עשרות פצצות וטילים חודרניים במשקל כולל של עשרות טונות (אני בכוונה מפרט כי בבנייה, כשמגדירים חוזק, צריך להגדיר כנגד מה)? אבן, או מתכת?
אבן בזלת (כמו ברמת הגולן), פלדה, ובטון מזויין, שקולים לצורך העניין (למרות שתיאורטית בבנייה מלאכותית אתה יכול לוודא שלא יהיו סדקים, מה שלא מובטח בסלעים, בפועל טיל לא יוכל לכוון עצמו לסדקים האלו).
מטר רבוע של בטון מזויין יעלה לך 1,500 שקל
בפירמידה שתצטרך לבנות כדי להגיע לאותו נפח של הר בגובה 500 מטר יש 166666 מ"ר
ולכן היא תעלה רבע מליארד שקל.
בעיה נוספת היא ששימוש כה משמעותי בבטון - יגרום למחירי הבטון לזנק, אלא אם יבנו מפעלי ייצור על מנת לספק בטון עבור הפרוייקט שלך
בעיה שלישית היא כח האדם שידרש לביצוע הפרוייקט

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לא -
הבונקר לא שרד כי נסרלה בנה בונקר מבטון, עמוק מתחת לחול
במקום להיות חכם ולבנות בונקר מתחת להר.

ואתה מתעקש להיות טיפש כמוהו

מה הטעם?
הרי גם תיאורטית, בעצם מדובר באפשרויות שקולות:
כדי לבנות בונקר שחזק כמו הר בגובה 500 מטר,
תצטרך לבנות מעל הבונקר שלך, "הר בטון מזויין" בגובה 500 מטר.

אבן בזלת (כמו ברמת הגולן), פלדה, ובטון מזויין, שקולים לצורך העניין (למרות שתיאורטית בבנייה מלאכותית אתה יכול לוודא שלא יהיו סדקים, מה שלא מובטח בסלעים, בפועל טיל לא יוכל לכוון עצמו לסדקים האלו).
מטר רבוע של בטון מזויין יעלה לך 1,500 שקל
בפירמידה שתצטרך לבנות כדי להגיע לאותו נפח של הר בגובה 500 מטר יש 166666 מ"ר
ולכן היא תעלה רבע מליארד שקל.
בעיה נוספת היא ששימוש כה משמעותי בבטון - יגרום למחירי הבטון לזנק, אלא אם יבנו מפעלי ייצור על מנת לספק בטון עבור הפרוייקט שלך
בעיה שלישית היא כח האדם שידרש לביצוע הפרוייקט
אני לא חושב שזה עושה אותו טיפש. מי רוצה לגור על הר כדי לבנות דווקא מתחתיו בונקר? זה גם מגביל את המקום שבו אתה יכול לבנות את הבית שלך להר כלשהו.

דרך אגב, לא בהכרח יכולה להיות התרעה בזמן על מתקפה, ולכן מה שאני חשבתי עליו, זה לא מאיזה חומר לעשות את הבונקר מתחת לבית, אלא שהבית עצמו יהיה בונקר. טוב, נו, בסדר, אולי עם אפשרות לעוד בונקר מתחת.

בכל מקרה, מה שזה אומר, זה שכבר הקיר העליון ביותר, של הקומה העליונה ביותר, ובעצם כל הבית כולו עכשיו כשאני חושב על זה כי הפצצות עדיין יכולות לחדור מהצדדים, צריך להיות עשוי ממשהו שיחזיק מעמד.

אתה אומר שאבן בזלת, פלדה ובטון מזוין כולם שקולים, אבל אתה כבר מדבר על סוגים ספציפיים של מתכות ואבנים עוד מלפני מה שבכלל קבענו מה באופן כללי יותר חזק, אבן או מתכת.

או שאולי אי-אפשר לנתק את השאלה מהסוגים הספציפיים כי זה הכול תלוי בסוג האבן או סוג המתכת.

אתה גם אומר שהסוגים הספציפיים של אבנים ומתכות שהזכרת הם שווי ערך בחוזקתם, כך שאני בכל מקרה אצטרך עשרות רבות ואף מאות מטרים של אלו כדי להגן על עצמי כמו מה שהר יגן עליי, אבל מי אמר שאלו צריכים להיות הסוגים האלו ספציפית? אתה הרי בחרת לדבר על אבן בזלת, פלדה ובטון מזויין באופן שרירותי. אתה מנסה להתחיל לבנות בניין מהקומה הרביעית. לא עובדים ככה. בוא נעשה את זה מסודר.

כדי שיהיה לנו קצת חומר להמשך לעבוד איתו בצורה רציפה, כי אולי נפסול חלק מהדברים בהמשך, בוא תביא את השמות של שלושת סוגי האבנים הכי חזקים בעולם כנגד האיום שהוגדר, ואת שלושת המתכות החזקות ביותר בעולם כנגד האיום שהוגדר. כי אתה מבין, אני משער לעצמי שאלו דברים חזקים יותר מאבן בזלת, בטון מזוין, ופלדה, ואז אולי גם לא יהיה צריך עשרות ומאות מטרים אלא אולי מטר, שני מטר, שלוש מטר, חמש, עשר.

כי תזכור מה אמרנו. אני רוצה את הבית שלי עצמו ככה. לא רק הבונקר מתחתיו. יש גבול כמה עבים יכולים להיות הקירות הפנימיים, החיצוניים והתקרות. זה גם יהיה הרבה יותר זול ככה כי צריך פחות חומר, פחות עבודה ופחות כוח אדם.

תביא את השמות של שלושת המתכות ושלושת האבנים הכי חזקות בעולם כנגד האיום שהוגדר, תעשה רשימה של דירוג בתוך כל קבוצה ואז רשימה מעורבת של דירוג של כל השש ונמשיך משם :D

ועוד קטנה-כמה עובי של בטון מזוין היה הבונקר של נסראללה?

ai27

Well-known member
אני לא חושב שזה עושה אותו טיפש. מי רוצה לגור על הר כדי לבנות דווקא מתחתיו בונקר? זה גם מגביל את המקום שבו אתה יכול לבנות את הבית שלך להר כלשהו.
עריץ שרוצה לחיות למשל.
נסרל'ה בנה את הבונקר שלו מתחת למחנה פליטים של שיעים, במחשבה כהפליטים יהיו מגן אנושי
אבל ככה הוביל להחרבת המחנה - ולבריחה המונית של הפליטים (שבעצמם נמלטו מהמלחמה שהוא יצר בדרום לבנון)
דרך אגב, לא בהכרח יכולה להיות התרעה בזמן על מתקפה, ולכן מה שאני חשבתי עליו, זה לא מאיזה חומר לעשות את הבונקר מתחת לבית, אלא שהבית עצמו יהיה בונקר. טוב, נו, בסדר, אולי עם אפשרות לעוד בונקר מתחת.
כמו שבטח הבנת - זה לא אותם סדרי גודל.
על מתקפה גדולה יש התראה מסויימת - 84 הפצצות לא מגיעות בהתרעה אפסית,
רואים את הראשון מגיע ומפעילים את המעלית.
בכל מקרה, מה שזה אומר, זה שכבר הקיר העליון ביותר, של הקומה העליונה ביותר, ובעצם כל הבית כולו עכשיו כשאני חושב על זה כי הפצצות עדיין יכולות לחדור מהצדדים, צריך להיות עשוי ממשהו שיחזיק מעמד.
אז או שאתה חי בבונקר אטומי
או שהקירות צריכות להיות עשויות מזכוכית משוריינת עבה (שגם היא תיסדק אחרי ההפצצה הראשונה)
אתה אומר שאבן בזלת, פלדה ובטון מזוין כולם שקולים, אבל אתה כבר מדבר על סוגים ספציפיים של מתכות ואבנים עוד מלפני מה שבכלל קבענו מה באופן כללי יותר חזק, אבן או מתכת.
לצורך העניין בזלת, פלדה ובטון מזויין - שקולים
אתה גם אומר שהסוגים הספציפיים של אבנים ומתכות שהזכרת הם שווי ערך בחוזקתם, כך שאני בכל מקרה אצטרך עשרות רבות ואף מאות מטרים של אלו כדי להגן על עצמי כמו מה שהר יגן עליי, אבל מי אמר שאלו צריכים להיות הסוגים האלו ספציפית? אתה הרי בחרת לדבר על אבן בזלת, פלדה ובטון מזויין באופן שרירותי.
לא שרירותי - אלה החומרים מהם בונים בונקרים
כדי שיהיה לנו קצת חומר להמשך לעבוד איתו בצורה רציפה, כי אולי נפסול חלק מהדברים בהמשך, בוא תביא את השמות של שלושת סוגי האבנים הכי חזקים בעולם כנגד האיום שהוגדר
בזלת (אבן שמעורבת בברזל)
גרניט (קווארץ דחוס)
ובטון מזויין (מלט עם פלדה) - שהוא בפועל סלע מלאכותית.
ואת שלושת המתכות החזקות ביותר בעולם כנגד האיום שהוגדר.
פלדה היא מאוד טובה (בגלל זה משתמשים בה בבטון מזויין)
טונגסטן גם טובה (טמפרטורת התכה גבוהה יותר)
את הפצצות החודרניות הראשונות בנו מקני תותח שהוסבו לפצצות - אז זה החומר שיגן הכי טוב מפני פצצות כאלו
כי אתה מבין, אני משער לעצמי שאלו דברים חזקים יותר מאבן בזלת, בטון מזוין, ופלדה, ואז אולי גם לא יהיה צריך עשרות ומאות מטרים אלא אולי מטר, שני מטר, שלוש מטר, חמש, עשר.
בוא ניקח את מפצחת הבונקרים החזקה ביותר - MOP
יש לה יכולת לחדור 61 מטר של אדמה/חול
או לחלופין - 8 מטר של בטון מזויין (הפצצות הישראליות הגיעו ל6 מטר - אבל בהטלה ממטוס קרב שזה מרשים)
לגבי ]לטות ייעודיות מפלדה/פלדת תותחים/טונגסטן - זה לא תחום שנחקר (כי לא בנו בונקרים מפלטות כאלו) אבל תיאורטית מדובר על מטר עד 8 מטר - למפצחת בונקרים בודדת.
כשכל מפצחת פוערת בור חדש - שהמפצחת הבאה תנצל בעצמה כדי לחדור יותר עמוק
כי תזכור מה אמרנו. אני רוצה את הבית שלי עצמו ככה. לא רק הבונקר מתחתיו. יש גבול כמה עבים יכולים להיות הקירות הפנימיים, החיצוניים והתקרות. זה גם יהיה הרבה יותר זול ככה כי צריך פחות חומר, פחות עבודה ופחות כוח אדם.
אז בוא נסגור על זה:
9 מטר פלדת תותחים לשכבה הראשונה של קירות חיצוניים
ואז אתה יורד לבונקר האמתי.
ועוד קטנה-כמה עובי של בטון מזוין היה הבונקר של נסראללה?
בתור התחלה - היה בניין רב קומות שלם מעל הבונקר (30 ס"מ בטון מזויין לקומה)
אחרי זה 20 מטר של אדמה,
ואז שכבה של בטון מזויין (נגיד 60 ס"מ של בונקר סטנדרטי)

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
כמו שבטח הבנת - זה לא אותם סדרי גודל.
על מתקפה גדולה יש התראה מסויימת - 84 הפצצות לא מגיעות בהתרעה אפסית,
רואים את הראשון מגיע ומפעילים את המעלית.
לא מוצא חן בעיניי. מעדיף ללכת על בטוח.
אז או שאתה חי בבונקר אטומי
ממה באמת בונקרים אטומיים עשויים?
או שהקירות צריכות להיות עשויות מזכוכית משוריינת עבה (שגם היא תיסדק אחרי ההפצצה הראשונה)
אני בספק שזכוכית משוריינת תעשה עבודה יותר טובה מכל אחד מהדברים האחרים שאמרת.
לצורך העניין בזלת, פלדה ובטון מזויין - שקולים
אוקיי, אבל אם כך, אז מה ה-MPa המשותף שלהם?
לא שרירותי - אלה החומרים מהם בונים בונקרים
ואולי זה למה בונקרים לא עובדים, ולמה אם נמשיך בקו הזה, לא נצליח להציל את חיי.

כי אתה חושב בתוך ההקופסה.

תחשוב מחוץ לקופסה.

אנחנו צריכים לחשוב על החומרים הכי חזקים שקיימים וזהו זה ולא לחשוב על שום שיקול אחר.

גם אם נחשוב על חומרים שלא בונים מהם בונקרים, אז אפשר שבכל זאת נעשה שהבית-בונקר שלי יהיה ככה.

אנני מזכיר לך שפעם גם לא השתמשו בפלדה לבנייה.
בזלת (אבן שמעורבת בברזל)
גרניט (קווארץ דחוס)
ובטון מזויין (מלט עם פלדה) - שהוא בפועל סלע מלאכותית.
מה ה-MPa של כל אחד?
פלדה היא מאוד טובה (בגלל זה משתמשים בה בבטון מזויין)
טונגסטן גם טובה (טמפרטורת התכה גבוהה יותר)
את הפצצות החודרניות הראשונות בנו מקני תותח שהוסבו לפצצות - אז זה החומר שיגן הכי טוב מפני פצצות כאלו
אבל ממה עשויים קני תותחים?

ידעת שכדור תותח פעם הרג את הסוס של נפוליאון?

מה ה-MPa של שלושת המתכות שהוזכרו?

לאחר שאקבל את התשובות, נעשה דירוג כולל ונתחיל לשקול את המתכות והאבנים מהחזק ביותר לפחות חזק.
בוא ניקח את מפצחת הבונקרים החזקה ביותר - MOP
הייתי מעדיף שנסתכל, נחשוב ונבדוק לפי הפצצות הכי חזקות ולא לפי הפצצות חודרות הבונקרים הכי חזקים. כלומר עדיף להסתכל לפי MOAB, ואם כבר אז עדיף FOAB, מאשר לפי MOP.

מה גם שבטח גם עובדים על מפצחות בונקרים חזקות יותר מ-MOP, אז בכל מקרה עדיף שנסתכל לפי MOAB ו-FOAB.

אתה יודע, כתבתי פעם ספר של תוכנית לפירוק העולם מנשק גרעיני. קוראים לו "תוכנית גריט של פז לפירוק העולם מנשק גרעיני", ואני מסביר בספר שקיומו של נשק גרעיני הוא טעות, ושאף מדינה אף-פעם לא באמת רצתה כל-כך הרבה כוח שהיא תוכל להשמיד את העולם, אלא כל מדינה שאפה לנשק גרעיני כי היא חשבה שזה מה שהאחרות עושות וכל מדינה נתפסה לפאניקה ומיהרה לפתח פצצות אטומיות כי הנה אוטוטו לכולם יש. בספר אני מסביר שלא באמת צריכות להיות פצצות גרעיניות, אלא אפשר פשוט להחליט על נשק אחר כלשהו, חלש יותר, שזה יהיה הנשק שמעכשיו נסתכל עליו כעל משהו "וואו", ואנחנו נוותר על הפצצות האטומיות, והנשק החלש יותר האחר, הוא ישמש בתור "הפצצות הגרעיניות" החדשות כי זה יהיה קו הגבול העליון שנקבע לעצמנו מבחינה צבאית, וזה יהיה כלי הנשק שייתן למעצמות יתרון צבאי משמעותי על כל השאר, וזה יהיה מה שעכשיו אסור לאף-אחד להחזיק בו מלבד 5-10 מדינות. שזה בעצם הדבר שאותו באמת רצינו כל הזמן, כלומר יתרון משמעותי על כל השאר מבחינה צבאית, ושלא חייב להיות, מעולם לא היה חייב להיות, פצצות גרעיניות. למה אני מספר לך את כל זה? כי הנה הגענו לדבר על הפצצות החזקות בעולם, והעניין הוא, שבספר שלי, אני טוען שלתפקיד הזה, של הפצצות שיחליפו את הפצצות האטומיות, ייכנסו פצצות ה-MOAB האמריקניות ופצצות ה-FOAB הרוסיות. מה דעתך? :)
יש לה יכולת לחדור 61 מטר של אדמה/חול
או לחלופין - 8 מטר של בטון מזויין (הפצצות הישראליות הגיעו ל6 מטר - אבל בהטלה ממטוס קרב שזה מרשים)
לגבי ]לטות ייעודיות מפלדה/פלדת תותחים/טונגסטן - זה לא תחום שנחקר (כי לא בנו בונקרים מפלטות כאלו) אבל תיאורטית מדובר על מטר עד 8 מטר - למפצחת בונקרים בודדת.
האם לא אפשר פשוט לחשב את זה תיאורטית לפי השוואת ה-MPa של אבן בזלת, פלדה ובטון מזוין ל-MPa של פלדת תותחים וטונגסטן? כלומר, אנחנו לא באמת צריכים את המחקרים המעשיים, נכון? אנחנו יכולים לעשות את זה קצת כמו מה שהמתמטיקאים עושים חישובים מתחת לאפס למרות שאין לזה יישומים במציאות...
אז בוא נסגור על זה:
9 מטר פלדת תותחים לשכבה הראשונה של קירות חיצוניים
ואז אתה יורד לבונקר האמתי.
קודם תגיד לי את ה-MPa של כל חומר שדובר עליו: אבן בזלת, פלדה, בטון מזוין, גרניט, טונגסטן ומה שזה לא יהיה שקי תותחים עשויים ממנו כי עוד לא אמרת לי.
בתור התחלה - היה בניין רב קומות שלם מעל הבונקר (30 ס"מ בטון מזויין לקומה)
אחרי זה 20 מטר של אדמה,
ואז שכבה של בטון מזויין (נגיד 60 ס"מ של בונקר סטנדרטי)
זה לא הרבה בכלל. מה הפלא שהוא נהרג? אידיוט.

מעניין כמה טוב וחזק היה הפיהררבונקר...:unsure:

ai27

Well-known member
לא מוצא חן בעיניי. מעדיף ללכת על בטוח.
מה שהצעתי זה הכי בטוח
ממה באמת בונקרים אטומיים עשויים?
מסלעים בעומק ההר.
אני בספק שזכוכית משוריינת תעשה עבודה יותר טובה מכל אחד מהדברים האחרים שאמרת.
ברור שהיא לא - אבל אתה באמת רוצה לחיות בבונקר בלי לראות אור יום?
אתה מלך, או עכבר?
אוקיי, אבל אם כך, אז מה ה-MPa המשותף שלהם?
תברר
ואולי זה למה בונקרים לא עובדים, ולמה אם נמשיך בקו הזה, לא נצליח להציל את חיי.
מי מאיים על חייך?
כי אתה חושב בתוך ההקופסה.
תחשוב מחוץ לקופסה.
אנחנו צריכים לחשוב על החומרים הכי חזקים שקיימים וזהו זה ולא לחשוב על שום שיקול אחר.
זאת הטעות שלך - התעלמות מהפרטים
גם אם נחשוב על חומרים שלא בונים מהם בונקרים, אז אפשר שבכל זאת נעשה שהבית-בונקר שלי יהיה ככה.
אנני מזכיר לך שפעם גם לא השתמשו בפלדה לבנייה.
מה ה-MPa של כל אחד?
אבל ממה עשויים קני תותחים?
קני תותחים עשויים מפלדה, אבל לא מפלדה רגילה, אלא כזו שהותאמה ללחצים וטמפרטורות גבוהות במיוחד. לכן הן מתאימות לירי פגזים חזקים עם שחיקה מינימלית, לכן הן מתאימים להכנת פצצות חודרניות,
ולכן הן החומר האידאלי לבונקר שלך

אם אתה שואל מאיפה לך קני התותחים ולך תתחיל לייצר אותם,
אז הרוסים משתמשים בהם עכשיו בכמויות אדירות של קני תותחים
ואחרי המלחמה, ישארו להם המון קנים שחוקים שאין להם מה לעשות וימכרו לך בזול כי אתה "אחד מהם"
ידעת שכדור תותח פעם הרג את הסוס של נפוליאון?
מרנגו, סוסו האהוב של נפוליאון - מת בשיבה טובה בשבי הבריטי
הייתי מעדיף שנסתכל, נחשוב ונבדוק לפי הפצצות הכי חזקות ולא לפי הפצצות חודרות הבונקרים הכי חזקים. כלומר עדיף להסתכל לפי MOAB, ואם כבר אז עדיף FOAB, מאשר לפי MOP.
שהן בכלל לא פצצות חודרניות, ולכן לא רלוונטיות
מה גם שבטח גם עובדים על מפצחות בונקרים חזקות יותר מ-MOP, אז בכל מקרה עדיף שנסתכל לפי MOAB ו-FOAB.
למה אתה בכלל מסתכל על פצצות פחות חודרניות?
הן טכנולוגיה ישנה. OBSELETE
(למרות שדיברנו פה קצת על מי שכנראה מפתח את הFOAB: גריגורי יעקובלביץ' פֶּרֶלמן)

הבעיה הגדולה של MOP היא שלא ניתן להטיל אותו ממטוס קרב, ולכן הוא פחות שימוש, הטיל הישראלי הוא פחות חודרני (6 מטר בטון מזויין במקום 8) אבל הוא שימושי בהרבה - נורה ממטוס קרב סטנדרטי
אתה יודע, כתבתי פעם ספר של תוכנית לפירוק העולם מנשק גרעיני. קוראים לו "תוכנית גריט של פז לפירוק העולם מנשק גרעיני", ואני מסביר בספר שקיומו של נשק גרעיני הוא טעות, ושאף מדינה אף-פעם לא באמת רצתה כל-כך הרבה כוח שהיא תוכל להשמיד את העולם, אלא כל מדינה שאפה לנשק גרעיני כי היא חשבה שזה מה שהאחרות עושות וכל מדינה נתפסה לפאניקה ומיהרה לפתח פצצות אטומיות כי הנה אוטוטו לכולם יש. בספר אני מסביר שלא באמת צריכות להיות פצצות גרעיניות, אלא אפשר פשוט להחליט על נשק אחר כלשהו, חלש יותר, שזה יהיה הנשק שמעכשיו נסתכל עליו כעל משהו "וואו", ואנחנו נוותר על הפצצות האטומיות, והנשק החלש יותר האחר, הוא ישמש בתור "הפצצות הגרעיניות" החדשות כי זה יהיה קו הגבול העליון שנקבע לעצמנו מבחינה צבאית, וזה יהיה כלי הנשק שייתן למעצמות יתרון צבאי משמעותי על כל השאר, וזה יהיה מה שעכשיו אסור לאף-אחד להחזיק בו מלבד 5-10 מדינות. שזה בעצם הדבר שאותו באמת רצינו כל הזמן, כלומר יתרון משמעותי על כל השאר מבחינה צבאית, ושלא חייב להיות, מעולם לא היה חייב להיות, פצצות גרעיניות.
אתה שוכח שאין אכיפה - אז אף מדינה לא תוותר על נשק גרעיני שיש לה (אלא אם הוא אוקראיני, שהם עם של מוזרים)
כולם רק יגידו שהם ויתרו על הפצצות הגרעיניות, ובסתר כולן יחזיקו בהן
כמו שקרה ב"DUNE"
אני ממליץ לך לקרוא את הספר.
למה אני מספר לך את כל זה? כי הנה הגענו לדבר על הפצצות החזקות בעולם, והעניין הוא, שבספר שלי, אני טוען שלתפקיד הזה, של הפצצות שיחליפו את הפצצות האטומיות, ייכנסו פצצות ה-MOAB האמריקניות ופצצות ה-FOAB הרוסיות. מה דעתך?
שלא הבנת למה הן גרועות ולא משתמשים בהן.
מצד אחד - הרדיוס שלהן קטן בהרבה מפצצה גרעינית
ומצד שני - לעומת פצצה גרעינית שניתן לשגר גם מטיל בליסטי, אלו פצצות שניתן לשגר רק ממטוס תובלה (איטי שקל ליירט)

אם אתה מחפש נשק שובר-שוויון, ישראל מצאה שילוב מעולה:
מצד אחד יכולת נ"מ פורצת דרך - ליירט כמעט כל מה שנכנס לשטחה
ומצד שני - מכסחי הבונקרים האלו הם באמת חזית הטכנולוגיה של פצצות, בעלות שלעומתה פצצות אטום זה סתם בזבוז כסף.

הרי למה לפוצץ עיר שלמה כשאפשר לצוד את כל מנהיגי המדינה, בכל בונקר שהם יתחבאו בו (למעט - בונקר בלב הר)?
זה לא הרבה בכלל. מה הפלא שהוא נהרג? אידיוט.
האמת שזה ממש הרבה - רק בונקר מתחת להר הוא עמיד יותר
נסרל'ה פשוט לא ידע שלישראל יש חודרי בונקרים כאלו, בטח לא בכמויות האלו
מעניין כמה טוב וחזק היה הפיהררבונקר...:unsure:
. הגג היה עשוי בטון בעובי של כמעט 3 מטרים בטון וכ-30 החדרים שהיו בו היו מוגנים על ידי כ-4 מטרים של בטון.
אז מכסחי הבונקרים של ישראל היו יכולים להשמיד כל חדר - אבל אם לא יודעים באיזה חדר הוא - היה צריך להשמיד כל חדר בנפרד.
זה עדיין 30 פצצות במקום 80 שהשתמשו בהם כדי לחסל את הבונקר של נסרל'ה

לא חזק יותר אלא עמיד יותר
בטון מודרני נהרס עקב חשיפה למי ים (לוקח זמן אבל בסוף זה קורה)
בטון רומאי "בושל" במי ים שהעניקו לו את עמידותו
לא ירצו להשתמש כנראה,הם מעדיפים שיהרס ושעוד פעם ישתמשו בבטון שלהם.

בימי רומא היה אינטרס שיחזיק כי המדינה בנתה.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לא ירצו להשתמש כנראה,הם מעדיפים שיהרס ושעוד פעם ישתמשו בבטון שלהם.

בימי רומא היה אינטרס שיחזיק כי המדינה בנתה.
כי ככה הם יעשו יותר כסף? זה מזכיר לי את תיאוריית הקונספירציה על כך שנורת חשמל יכולה בעצם להחזיק מעמד 100 שנה אבל בכוונה עושים שזה יתקלקל אחרי כמה שנים כדי שאנשים יקנו עוד והחברות יעשו כסף. עוד זה מזכיר לי את תיאוריית הקונספירציה על כך שחברות הטלפונים מכניסות וירוסים/הורסות את הטלפונים הישנים מרחוק כדי שאנשים יקנו חדש ואת תיאוריית הקונספירציה על כך שחברות התרופות מסתירות פיתוחים חדשים כי עושים יותר כסף בלטפל באנשים כל חייהם מאשר בלרפא אותם. ב"איש משפחה" אפילו עשו פרק על תיאוריית הקונספירציה האחרונה. הם משתמשים בדוגמה של תרופה לסרטן ואומרים שכאילו מצאו תרופה לסרטן ומסתירים אותה, שזאת כמובן שטות מוחלטת ולא מצאו עדיין את התרופה לסרטן, אפילו לא במובן של מצאו ומסתירים, אבל זה בסדר, זאת רק דוגמה.

למעלה