כמו שבטח הבנת - זה לא אותם סדרי גודל.
על מתקפה גדולה יש התראה מסויימת - 84 הפצצות לא מגיעות בהתרעה אפסית,
רואים את הראשון מגיע ומפעילים את המעלית.
לא מוצא חן בעיניי. מעדיף ללכת על בטוח.
אז או שאתה חי בבונקר אטומי
ממה באמת בונקרים אטומיים עשויים?
או שהקירות צריכות להיות עשויות מזכוכית משוריינת עבה (שגם היא תיסדק אחרי ההפצצה הראשונה)
אני בספק שזכוכית משוריינת תעשה עבודה יותר טובה מכל אחד מהדברים האחרים שאמרת.
לצורך העניין בזלת, פלדה ובטון מזויין - שקולים
אוקיי, אבל אם כך, אז מה ה-MPa המשותף שלהם?
לא שרירותי - אלה החומרים מהם בונים בונקרים
ואולי זה למה בונקרים לא עובדים, ולמה אם נמשיך בקו הזה, לא נצליח להציל את חיי.
כי אתה חושב בתוך ההקופסה.
תחשוב מחוץ לקופסה.
אנחנו צריכים לחשוב על החומרים הכי חזקים שקיימים וזהו זה ולא לחשוב על שום שיקול אחר.
גם אם נחשוב על חומרים שלא בונים מהם בונקרים, אז אפשר שבכל זאת נעשה שהבית-בונקר שלי יהיה ככה.
אנני מזכיר לך שפעם גם לא השתמשו בפלדה לבנייה.
בזלת (אבן שמעורבת בברזל)
גרניט (קווארץ דחוס)
ובטון מזויין (מלט עם פלדה) - שהוא בפועל סלע מלאכותית.
מה ה-MPa של כל אחד?
פלדה היא מאוד טובה (בגלל זה משתמשים בה בבטון מזויין)
טונגסטן גם טובה (טמפרטורת התכה גבוהה יותר)
את הפצצות החודרניות הראשונות בנו מקני תותח שהוסבו לפצצות - אז זה החומר שיגן הכי טוב מפני פצצות כאלו
אבל ממה עשויים קני תותחים?
ידעת שכדור תותח פעם הרג את הסוס של נפוליאון?
מה ה-MPa של שלושת המתכות שהוזכרו?
לאחר שאקבל את התשובות, נעשה דירוג כולל ונתחיל לשקול את המתכות והאבנים מהחזק ביותר לפחות חזק.
בוא ניקח את מפצחת הבונקרים החזקה ביותר - MOP
הייתי מעדיף שנסתכל, נחשוב ונבדוק לפי הפצצות הכי חזקות ולא לפי הפצצות חודרות הבונקרים הכי חזקים. כלומר עדיף להסתכל לפי MOAB, ואם כבר אז עדיף FOAB, מאשר לפי MOP.
מה גם שבטח גם עובדים על מפצחות בונקרים חזקות יותר מ-MOP, אז בכל מקרה עדיף שנסתכל לפי MOAB ו-FOAB.
אתה יודע, כתבתי פעם ספר של תוכנית לפירוק העולם מנשק גרעיני. קוראים לו "תוכנית גריט של פז לפירוק העולם מנשק גרעיני", ואני מסביר בספר שקיומו של נשק גרעיני הוא טעות, ושאף מדינה אף-פעם לא באמת רצתה כל-כך הרבה כוח שהיא תוכל להשמיד את העולם, אלא כל מדינה שאפה לנשק גרעיני כי היא חשבה שזה מה שהאחרות עושות וכל מדינה נתפסה לפאניקה ומיהרה לפתח פצצות אטומיות כי הנה אוטוטו לכולם יש. בספר אני מסביר שלא באמת צריכות להיות פצצות גרעיניות, אלא אפשר פשוט להחליט על נשק אחר כלשהו, חלש יותר, שזה יהיה הנשק שמעכשיו נסתכל עליו כעל משהו "וואו", ואנחנו נוותר על הפצצות האטומיות, והנשק החלש יותר האחר, הוא ישמש בתור "הפצצות הגרעיניות" החדשות כי זה יהיה קו הגבול העליון שנקבע לעצמנו מבחינה צבאית, וזה יהיה כלי הנשק שייתן למעצמות יתרון צבאי משמעותי על כל השאר, וזה יהיה מה שעכשיו אסור לאף-אחד להחזיק בו מלבד 5-10 מדינות. שזה בעצם הדבר שאותו באמת רצינו כל הזמן, כלומר יתרון משמעותי על כל השאר מבחינה צבאית, ושלא חייב להיות, מעולם לא היה חייב להיות, פצצות גרעיניות. למה אני מספר לך את כל זה? כי הנה הגענו לדבר על הפצצות החזקות בעולם, והעניין הוא, שבספר שלי, אני טוען שלתפקיד הזה, של הפצצות שיחליפו את הפצצות האטומיות, ייכנסו פצצות ה-MOAB האמריקניות ופצצות ה-FOAB הרוסיות. מה דעתך?
יש לה יכולת לחדור 61 מטר של אדמה/חול
או לחלופין - 8 מטר של בטון מזויין (הפצצות הישראליות הגיעו ל6 מטר - אבל בהטלה ממטוס קרב שזה מרשים)
לגבי ]לטות ייעודיות מפלדה/פלדת תותחים/טונגסטן - זה לא תחום שנחקר (כי לא בנו בונקרים מפלטות כאלו) אבל תיאורטית מדובר על מטר עד 8 מטר - למפצחת בונקרים בודדת.
האם לא אפשר פשוט לחשב את זה תיאורטית לפי השוואת ה-MPa של אבן בזלת, פלדה ובטון מזוין ל-MPa של פלדת תותחים וטונגסטן? כלומר, אנחנו לא באמת צריכים את המחקרים המעשיים, נכון? אנחנו יכולים לעשות את זה קצת כמו מה שהמתמטיקאים עושים חישובים מתחת לאפס למרות שאין לזה יישומים במציאות...
אז בוא נסגור על זה:
9 מטר פלדת תותחים לשכבה הראשונה של קירות חיצוניים
ואז אתה יורד לבונקר האמתי.
קודם תגיד לי את ה-MPa של כל חומר שדובר עליו: אבן בזלת, פלדה, בטון מזוין, גרניט, טונגסטן ומה שזה לא יהיה שקי תותחים עשויים ממנו כי עוד לא אמרת לי.
בתור התחלה - היה בניין רב קומות שלם מעל הבונקר (30 ס"מ בטון מזויין לקומה)
אחרי זה 20 מטר של אדמה,
ואז שכבה של בטון מזויין (נגיד 60 ס"מ של בונקר סטנדרטי)
זה לא הרבה בכלל. מה הפלא שהוא נהרג? אידיוט.
מעניין כמה טוב וחזק היה הפיהררבונקר...