עושר זה דבר שנבנה בשלבים. לכן החל מרגע שאני אהיה עשיר, עדיין יעבור עוד זמן מה עד שאהיה עשיר מספיק בשביל לבנות לעצמי את אחוזת הענק שלי

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
סליחה אם זה לא צנוע, אבל למען השם, אנחנו פאקינג מדינת ישראל.

אנחנו המדינה הכי חזקה ורבת עוצמה במזרח התיכון.

אנחנו מעצמה צבאית אזורית ועולמית.

יש לנו את מטוסי הקרב המתקדמים בעולם.

יש לנו חברות משלנו לייצור נשק תוצרת ישראל.

אנחנו אחת המדינות היחידות בעולם עם נשק גרעיני, ומחזיקים ביותר פצצות גרעיניות מפקיסטן, הודו וקוריאה הצפונית שלושתן ביחד, כך לפי חלק מהפרסומים.

תקציב הביטחון שלנו ענקי.

אנחנו מעצמת חלל והייטק.

איך זה יכול להיות שאנחנו לא בעלי יכולת ייצור עצמית וסיפוק עצמי של כל צרכינו הצבאיים?

עם כל הכבוד לאמריקה ועם כל הוקרת התודה לביידן, כבודם במקומם מונח, בכל זאת, זה לא צריך להיות ככה. ואני גם לא מבין איך זה ככה. איך זה יכול להיות שאנחנו כל-כך תלויים במשלוחי הנשק האמריקאיים? ואיך זה יכול להיות שאנחנו כל-כך תלויים בסיוע הכספי האמריקאי?

לא, באמת, איך זה יכול להיות? מישהו יכול להסביר לי? 🤷‍♂️

435_1_1214924280.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מאור פז. הבן-אדם הכי חכם בהיסטוריה.

קודם כל, לא צריך לדבר בכלל במונחים של "תורת ההיגיון". תורת ההיגיון היא חלק מתוך התבונה, ולכן מוטב לדבר על התבונה, אבל תבונה היא בכל מקרה רק סוג אחד של שכל, שאינו הגדול ביותר מבחינה כמותית. מי שהכי גדול מבחינה כמותית זה השכל הרגיל, אחריו התבונה ואז הנאורות. מי שחכם זה מי שיודע הרבה, ומי שיותר חכם זה מי שיודע יותר הרבה באופן כללי, בלי קשר לסוגים.

בניגוד לנהוג לחשוב, הפיזיקאים הם לא כאלו-כאלו חכמים גדולים, ובוודאי שהם אינם אנשים נבונים. לא שלא יכולים להיות פיזיקאים חכמים ונבונים, לדוגמה עוזי, אבל הם מעטים, והשכל והתבונה שלהם לא קשורים לפיזיקה שלהם.

ככלל כוללני, פיזיקאים הם לא כאלו חכמים גדולים, גם אם חכמים יותר מהממוצע (פשוט משמעותית פחות מהנהוג לחשוב), ולא נבונים.

אם הייתה להם תבונה, והם היו שולטים בתורת ההיגיון, הם לא היו רק "די חכמים" (אם ננסח זאת כך), חסרי כל תבונה מינימאלית, עם אפס שליטה בתורת ההיגיון, וטועים בנוגע לכמעט הכול.

אם הייתה להם תבונה והם היו שולטים בתורת ההיגיון, הם היו חושבים שהטכנולוגיה שלהם היא טכנולוגיה לא מתקדמת, והם היו מעלים בדעתם שהטכנולוגיה שלהם פרימיטיבית וכושלת, לפני מה שהם היו חושבים שהאור הוא הדבר הראשון והאחרון ביקום כולו שלא עוקב אחרי אף-אחד מחוקי הפיזיקה המוכרים לנו; הם לא היו תומכים בתיאוריית החומר האפל שהם אפילו טיפשים מידי מכדי להבין כמה היא דומה לתיאוריית האתר שהם כבר פסלו, אלא הם היו מבינים שהתשובה הנכונה למסה החסרה ביקום היא דינמיקה ניוטונית מתוקנת, והם לא היו ממציאים עשרות חלקיקים תיאורטיים שלא קיימים כל פעם שהם לא מבינים משהו, כדי להסביר לעצמם בכוח את כל הפיזיקה שהם לא מבינים, כדוגמת הגרביטון, הבאריון האקזוטי, החלקיקים הגאוג'ינואים, הניוטרלינו, הצ'רג'ינו, הטכיון, חלקיק המונופול המגנטי ועוד ועוד, במקום פשוט להודות בצנעה ובענווה, שהם לא יודעים ולא מבינים, את כל הפיזיקה שהם לא יודעים ולא מבינים.

כאשר הם נכשלים במבחני תבונה בסיסית כה אלמנטריים, הם רוצים לטעון שהם שולטים בתורת ההיגיון ויש להם תבונה? הצחיקו אותי.

אך אין זה פלא שהם לא שולטים בתורת ההיגיון ואין להם תבונה. תבונה זה מהמילה הבנה. ידע תבוני הוא הידע כיצד להבין דבר מתוך דבר, דבר מתוך מגע בין דבר לדבר, לצרף דברים שונים ביחד, לפרק דברים מורכבים וכיוצא בזה.

התבונה היא אסופה של פרטי מידע מופשטים מרובים המרכיבים את סך כל הידע הדרוש להבנה, אבל דווקא מתוך מופשטותם של מידעים אלו, הם קיימים ומתגלמים בכל הדברים, ולכן יש מספר דרכים להגיע אל התבונה, כאשר התמצאות במדעים הריאליים היא הדרך הגרועה מביניהם.

אלו רק מספרים. במקרה הטוב אלו מספרים עם כימיה (כימיה), מספרים עם חומר (פיזיקה), מספרים עם צורות (הנדסה). במקרה הרע אלו מספרים עם מספרים (מתמטיקה). אלו מדעים מאוד משעממים, מאוד לא מתוחכמים, מאוד צרים רוחבית ומאוד רדודים עומקית.

לכן אין פלא שהעוסקים בהם הם בסה"כ אנשים קצת חכמים, לא כזה-כזה הרבה מעל הממוצע, בטח שלא גאונים, בטח שחסרי תבונה, ושהיכולת שלכם להיגיון ותבונה היא אפס עגול, כמו גם ההבנה שלהם בתורת ההיגיון, כפי מה שהוכחתי פה מעלה.

הדרך השנייה הגרועה ביותר, שהיא גם השנייה הטובה ביותר, להגיע אל התבונה ולהתמצא בתורת ההיגיון, היא ללמוד את תורת ההיגיון ישירות, באמצעות לימודים הומאניים של הפילוסופיה והלוגיקה.

הדרך הטובה ביותר להגיע אל התבונה ולהתמצא בתורת ההיגיון, היא פשוט להיות חכם, ולהחזיק במידעים רבים ממגוון הסוגים, מכיוון שכנאמר קודם, התבונה היא אסופת מידעים כה פשוטים ואלמנטריים, שהם מתגלמים בכל הדברים, כך ש"שכל רגיל" רב מכיל בתוכו חזרות מרובות על הכללים והמידעים התבוניים, כך שמי שחכם, התבונה וההיגיון כבר יבואו אליו לבד דרך החוכמה הרבה מכיוון שהוא יראה את כללי התבונה ואת הידיעות התבוניות חוזרות על עצמן שוב ושוב בידיעותיו הרבות.

מכיוון שאנשי המדעים הריאליים לא לומדים פילוסופיה ובטח שלא לוגיקה, ומכיוון שהם לא אנשים חכמים במידה ראויה לציון, אין פלא שאין להם תבונה או היגיון, ושהמתמטיקה ושאר המדעים הריאליים הם לא דרך טובה להגיע אל התבונה והלוגיקה.

הפיזיקאים חושבים שהם חכמים? חושבים שהם תבוניים? חושבים שהם מתמצאים בתורת ההיגיון?

למה? כי הם מתמצאים בפיזיקה? ועוד כזאת שהיא כוזבת?

הצחיקו אותי.

פיזיקה, כוזבת או נכונה, אין זה משנה, לא נותנת מידות משמעותיות לא של חוכמה, לא של תבונה ולא של היגיון.

אלו רק מספרים. אלו רק נוסחאות.

זה אפילו לא באמת שכל, שלא לדבר על תבונה או תורת ההיגיון.

זאת אינטליגנציה.

זה אפילו לא באמת ידע.

זה תפקוד מנועי המוח.

שבו בשקט, אנשים קטנים.

דעו את מקומכם בין הענקים.

אתם רק פיזיקאים.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
עם כניסתם לבמה, טראמפ ניגש ישר אל הפודיום, אך במקום לגשת אל הפודיום שלה, קמלה ניגשה אל טראמפ ולחצה את ידו, לפני שניגשה אל הפודיום שלה. לאחר מכן, התחיל העימות.

טראמפ לקמלה: "את נרקיסיסטית. גם אבא שלך היה נרקיסיסט".

קמלה לטראמפ: "אתה תעביר איסור פדרלי על הפלות".

טראמפ בתגובה: "אני אשאיר את זה למדינות".

טראמפ על ביידן: "ביידן מבלה את הזמן בחוף הים".

קמלה על טראמפ: "הוא מדבר בעצרות הבחירות שלו על חניבעל לקטר. אנשים עוזבים באמצע".

טראמפ בתגובה: "את משלמת לאנשים לבוא לעצרות הבחירות שלך".

טראמפ על המהגרים הלא חוקיים: "המהגרים הלא חוקיים אוכלים את הכלבים של התושבים המקומיים".

טראמפ: "הפשיעה יצאה משליטה תחת ממשל ביידן".

טראמפ לקמלה: "חטפתי כדור בראש בגללך ובגלל ביידן".

קמלה לטראמפ: "ירשת 400 מיליון דולר ובכל זאת הצלחת לפשוט רגל שש פעמים".

טראמפ לקמלה: "את כל הזמן משנה את המדיניות שלך".

טראמפ על קמלה: "היא שמאלנית קיצונית ליברלית".

טראמפ על אירועי השישי בינואר: "ננסי פלוסי היא האשמה באירועי השישי בינואר".

טראמפ על קמלה: "היא כל-כך גרועה. זה פשוט מגוחך".

קמלה לטראמפ: "מנהיגי העולם צוחקים עליך".

טראמפ בתגובה: "מנהיגי העולם לא צוחקים עליי".

קמלה: "הרבה יותר מידי אזרחים פלסטינים חפים מפשע נהרגו במלחמת ישראל-עזה".

טראמפ על קמלה: "היא שונאת את ישראל".

טראמפ: "קמלה לא הייתה בנאום של נתניהו כי היא הייתה במסיבת אחווה בקולג'".

טראמפ: "אם קמלה האריס תיבחר, ישראל לא תהיה קיימת בתוך שנתיים".

טראמפ: "אם אני הייתי הנשיא, מלחמות רוסיה-אוקראינה וישראל-עזה לא היו מתחילות".

קמלה לטראמפ: "החלפת מכתבי אהבה עם קים ג'ונג און".

קמלה לטראמפ: "מנהיגי העולם יודעים שהם יכולים לתמרן אותך באמצעות מתנות וחנופה".

טראמפ לקמלה: "פוטין תומך בך".

טראמפ לקמלה: "זרקתם את ביידן מהקמפיין כמו כלב".

טראמפ לקמלה: "פוטין היה אוכל אותך לארוחת צהריים".

טראמפ: "טראמפ עשה דברים מדהימים" (מדבר על עצמו בגוף שלישי).

קמלה לטראמפ: "שחררת 5,000 מחבלים בעסקה עם הטליבאן".

טראמפ על קמלה: "היא ביידן".

קמלה בתגובה: "אני לא ביידן. אני קמלה".

בעקבות ניצחונה של קמלה בעימות, היא מבקשת עימות נוסף, ייתכן שאפילו שני עימותים נוספים.

היא תתחרט על כך.

על החתום,

מאור,

גאון בפוליטיקה.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
"בסוף-סוף, עם כל הכסף שמשרד החינוך משקיע, ועם כל העזרה של המורים וכל המחויבות וכל ההשקעה והכול, בסוף? לא רואים אף-אחד ממטר".

כך אמרה לי באחד הימים, בביתה, המורה למתמטיקה.

אני זוכר שחשבתי לעצמי ש...קודם כל, שאני יודע. זה דבר ראשון. כשאתה ילד פלא גאון ששובץ לכיתת תלמידים מתקשים בבית-ספר רגיל, אתה יודע שאתה בלתי נראה, תסמכו עליי.

ואני גם זוכר שחשבתי לעצמי...שאני הבן-אדם הכי לא נכון בעולם, ובאותו הזמן הכי נכון בעולם, להגיד לו את זה.

הסיבה שהייתי הבן-אדם הכי לא נכון בעולם להגיד לו את זה, זה כי ספק גדול אם בכל העולם כולו יש מישהו שיודע את זה יותר טוב ממני.

מן הצד האחד, אני מאור פז, הבן-אדם הכי חכם בעולם, שהיה צריך להיות משובץ לבית-ספר למחוננים המותאם לצרכיו, ואם כבר נפתחנו, אז בואו נהיה כנים זה עם זה עד הסוף, לא רק שהייתי אמור ללמוד בבית-ספר למחוננים, זה עוד בקטנה, אלא הייתי צריך להשתתף עוד באחת מהתוכניות האלו למחונני-על, ופרופסורים מהאוניברסיטאות הכי נחשבות בעולם היו אמורים לעלות לרגל מכל שבעת קצוות תבל בשביל לפגוש בי ולשוחח איתי על מנת שאלמד אותם ואדריך אותם בעבודתם.

מן הצד השני, שובצתי בבית-ספר רגיל, ועוד בכיתת תלמידים מתקשים בשלושת השנים האחרונות של התיכון, שהאמת שזה כבר עליי כי הכשלתי את עצמי בכוונה במחצית ב' של כיתה ט' כי הייתי צריך שישבצו אותי לכיתת המתקשים בשביל מחקר שהחלטתי לעשות על הלמידה של התלמידים, אבל האמת שמלכתחילה לא הייתי אמור להיות בבית-ספר הזה, ככה שזה לא באמת משנה.

וכאשר אתה שייך כל הדרך אל הקצה של הקצה של הסקאלה מרוב שאתה גאון מופלג ועצום מימדים כדוגמתו של לאונרדו דה וינצ'י, ואתה מוצא את עצמך לא רק לא שם, אלא ממש כמעט-כמעט כל הדרך אל הקצה השני, אז ספק גדול מאוד אם יש איזשהו תלמיד בית-ספר כלשהו באיזשהו מקום כלשהו בעולם שהוא יותר בלתי נראה ממך, ושהוא יודע כמה שהוא בלתי נראה כמו מה שאני ידעתי כמה שאני בלתי נראה.

וכפי מה שאני אוהב להתבדח מידי פעם, עם הרבה מאוד הומור שחור, בעולם של הארי פוטר, כדי להיות בלתי נראה אתה צריך להתעטף בגלימת ההיעלמות. בעולם האמיתי, כדי להיות בלתי נראה, אתה צריך להיות תלמיד בבית-ספר בישראל.

לכן, ובמובן הזה, הייתי הבן-אדם הכי לא נכון בעולם להגיד לו את מה שהמורה למתמטיקה אמרה לי באותו הרגע. פשוט אף בן-אדם בעולם לא ידע ויודע את זה טוב ממני.

ומן הצד השני, הייתי גם הבן-אדם הכי נכון בעולם להגיד לו את זה. כי עם כל כמה שהיא לא חידשה לי שום דבר, אם יש מישהו, שיכול לקחת את העדות הכל-כך נוראה, אבל הכל-כך חשובה הזאת, של מורה בישראל, שמגיעה מתוך קרבי קרביה של המערכת המגעילה, העלובה, הדוחה, המזוהמת והמושחתת שנקראת "מערכת החינוך הישראלית", ושמספרת שאף מורה לא רואה אף תלמיד, לא סתם אף מורה לא רואה אף תלמיד, אלא אף מורה לא רואה אף תלמיד, ממטר!, אם יש מישהו שיכול לקחת את העדות הזאת, ויודע מה לעשות איתה, ושיכול לעשות ממנה מטעמים, ולצרף אותה בדיוק במקום הנכון בעבודות הנכונות על-מנת להפיץ הלאה את החדשות, את ההודאה ואת הבשורה, על-מנת שיהיה ניתן לעשות משהו בנידון, אז הרי שזה אני.

ביום ההוא, המורה שלי למתמטיקה התוודתה בפניי וידוי נורא, של אמת שכבר הייתה ידועה לי, אך בכל זאת היה חשוב ונכון שהדברים יאמרו ויישמעו, במיוחד כשהם מגיעים ממנה.

ביום ההוא, המורה שלי למתמטיקה הייתה כנה איתי. כנה עד לכדי לרגש. כנה בצורה ברוטאלית. כנה עד לכדי כליה ואבדון.

עדותה לא תישכח.

עדותה תשמש אותי.

עדותה תחולל שינוי.

היום אני עושה את הצעד הראשון, וייתכן שהחשוב מכולם.

היום אני מנציח את עדותה לעולמי עד.

הארי פוטר: "אני בלתי נראה!".

:rolleyes: ...been there, done that

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
קודם כל, בואו נתחיל ממי אלו דור האלפא.

דור האלפא הוא הדור שאחרי דור ה-Z. דור האלפא הם כל מי שנולדו בעולם בין הראשון בינואר של 2011 ל-31 בדצמבר של 2025.

כרגע, המבוגרים שבהם הם בני 14 והצעירים שבהם הם בני יומו.

עוד אין לנו את התמונה שלהם כמתבגרים בגילאים המאוחרים יותר של גיל ההתבגרות, ובוודאי שלא כמבוגרים צעירים, מבוגרים בגילאי הביניים, ומבוגרים בגיל השלישי, אך חשוב לנסות ולהבין ולשער מי הם האנשים האלו, איך הם עכשיו, איך הם יהיו בעתיד, איזה דברים קרו והשפיעו עליהם ובאיזו צורה, ואיזה עוד דברים עוד יקרו וישפיעו עליהם, ובאיזו צורה.

עלינו לחשוב על דור האלפא ועלינו לחקור אותם, מכיוון שחקר דור האלפא, הוא חקר העתיד, ואין הרבה דברים חשובים כמו חקר העתיד, והמסוגלות לדעת ולקבוע מה יבוא הלאה.

בני דור האלפא הם בדרך כלל ילדיהם של בני דור ה-y, אם כי גם ניתן למצוא בין הוריהם גם את הצעירים של בני דור ה-x והמבוגרים שבבני דור ה-z.

בני דור האלפא חוו במהלך ילדותם הצעירה את מגיפת הקורונה. מגיפה שגרמה לבידוד חברתי, שהייה ממושכת בבית ללא אפשרות לצאת בגלל הסגרים, ושמענה תקשורת עם אנשים מחוץ למעגל המשפחתי.

אירוע זה צפוי להגביר בקרב דור האלפא את הבעיות החברתיות, בעיות התקשורת, ובעיות נפשיות, בהשוואה לדורות אחרים. זאת מלבד עצם כך שלבני הדור הזה יש פחות אחים ואחיות בהשוואה לבני הדור הקודם, מה שגם כן מוסיף לכך שכישוריהם החברתיים ילקו בחסר.

בני דור האלפא ממשיכים את המגמה שהתחילה בדור ה-z בכל הנוגע לפעילויות בשעות הפנאי. כלומר, הם ממשיכים פחות ופחות להעדיף את הטלוויזיה, ויותר ויותר להעדיף את המחשב.

ועכשיו, נעבור אל העתיד.

במהלך ילדותם של בני דור האלפא, וכבר במהלך העתיד הקרוב, לארצות הברית תהיה אישה נשיאה ראשונה, קמלה האריס.

עבור בני הדורות המבוגרים יותר, מדובר יהיה בפריצת דרך, אך דור האלפא כבר נולדו אל תוך עולם יחסית פמיניסטי, ואישה נשיאה תיראה אליהם כמו השלמה טבעית של הדברים. הם פחות יתלהבו מזה.

במהלך ילדותם של בני דור האלפא גם יתחיל השפל הגדול השני, שעם כל הכבוד למגיפת הקורונה, התפרצות הר הגעש ילוסטון ומלחמת העולם השלישית, יהווה את "האירוע המכונן הגדול" של דור האלפא. האירוע המעצב של הדור.

כתוצאה של הדבר, ומכיוון שהשפל לא ייגמר, רבים מבני הדור יחיו בעוני, רבים מההורים שלהם יהיו מובטלים ורבים מהם עצמם יהיו מובטלים לאחר מכן בחייהם הבוגרים.

עוד במהלך ילדותו ולאחר מכן בגרותו של הדור, יתרחשו התעוררויות והתפרצויות הרי הגעש.

ילוסטון, וזוב, צ'ילה, סין, ועוד.

ילוסטון. בין מינימום משוער של עשרות אלפי הרוגים למקסימום משוער של מיליוני הרוגים.

וזוב. בין מינימום משוער של אלפי הרוגים למקסימום משוער של מיליוני הרוגים.

צ'ילה. מיליוני הרוגים.

סין. מיליוני הרוגים.

הלבה, החום, הגז והאפר לא יזיקו כמו האפר, שיזיק קשות לכלכלה העולמית.

מלבד כך, יתרחשו אסונות טבע רבים נוספים, ואסונות רבים נוספים, בכלל.

צונאמים בסין ותאילנד. מאות אלפי הרוגים.

רעידות אדמה בישראל וקליפורניה. אלפי הרוגים עד עשרות אלפי הרוגים, בשני האירועים יחדיו.

הוריקנים וסופות טורנדו. אלפי הרוגים.

צמא בהודו. מיליוני הרוגים.

אפריקה ומדינות דרום מזרח אסיה. רעב. מיליוני הרוגים.

דרום אמריקה, מרכז אמריקה, צפון אפריקה, המזרח התיכון, ארצות הברית, סין, הודו, פקיסטן, רוסיה ועוד ועוד. מלחמות. עשרות מיליוני הרוגים במצטבר.

יפן. אסון מעשה ידי אדם. אלפי הרוגים.

אירופה. הפיכה צבאית. עשרות אלפי עד מאות אלפי הרוגים.

וכמובן, בגידתה של השמש.

השואה האקלימית והאסונות הרבים בכלל ישאירו על בני הדור רושם רב וישפיעו עליהם השפעה קשה.

עוד במהלך ילדותם של בני דור האלפא, תתחיל מלחמת העולם השלישית, בין סין וצפון קוריאה מן הצד האחד, בסיוען של רוסיה וסין, לטאיוואן, דרום קוריאה וארצות הברית, בסיוען של בריטניה ויפן, מן הצד השני.

מאות ספינות מלחמה השועטות קדימה. פלישות קרקעיות. כיבוש הוואי. תקיפה אלקטרומגנטית. נחיתה בקליפורניה. פצצות אטומיות. מיליוני הרוגים. ומעל הכול-האצת מהפכת האוטומציה בעקבות המלחמה, רק שההבדל הוא שאם במלחמת העולם השנייה, כשהמלחמה נגמרה והגברים חזרו לעבוד, והנשים חזרו הביתה, הפעם, כשהגברים יחזרו הביתה, הם לא יחזרו לעבוד, הם יגלו שהם מובטלים כי בעלי המפעלים יסרבו לפנות את המכונות ולהחזיר לגברים את עבודותיהם, ובכך רבים מהורי דור האלפא יהפכו מובטלים, למקרה שהשפל לא היה מספיק.

דור האלפא יתאכזב מהמדינה. המדינה לא תצליח לספק רווחה, ומערכות רווחה יכשלו, בדיוק בעת התגברות העוני.

יהיו פחות מכוניות בכבישים כי לפחות אנשים יהיה כסף לשלם עליהן, ובני דור האלפא ייאלצו יותר לנסוע באוטובוס, בהשוואה לדורות הקודמים.

בני הדור הזה גודלים ויגדלו בתקופות של שינויים רבים ומהירים, רבים מהם אינם חיוביים.

בעקבות הקשיים הרבים ממנו יסבול בכל התחומים, דור האלפא יהיה דור פחות חכם, פחות מוכשר, פחות מוצלח, פחות איכותי ופחות טוב מהדור הקודם, והרבה דורות אחורה לפניו.

רבים מהם יהיו אנשים שליליים, כועסים, קשים, מרירים ולא מאושרים.

בעיקרון, תנסו לדמיין דור שלם, שבערך 20 עד 40 אחוזים ממנו הם אנשים כמו lemner40, הכועס, הקשה, המריר והלא מאושר בצורה עמוקה ויסודית, או SupermanZW, שחולק עם lemner40 תכונות אלו, אך שהוא גירסה קצת פחות קיצונית שלו, או לדוגמה סקווידוויד מסדרת הטלוויזיה "בובספוג מכנסמרובע".

כן...לא נעים. לא כיף.

זאת כאמור וכמצוין לעיל, מלבד עצם היותם של בני דור האלפא, בכלל ובאופן כללי, אנשים לא "וואו" וברמה נמוכה משהו בעקבות הקשיים הרבים שמהם סבלו וימשיכו לסבול, בדיוק במהלך התקופה הקריטית.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מצטער להרוס להם את הפנטזיה, אבל נראה שהעובדות הפשוטות מוכיחות שאני הגולש האהוב ביותר, הנערץ ביותר והפופולארי ביותר באתר. לא פחות :)

ולהלן הראיות:

ברגע זה ממש ברשימת עשרים השרשורים שהכי הרבה הגיבו אליהם בפורום אקטואליה בשבוע האחרון, הפורום הגדול ביותר והפופולארי ביותר באתר, מופיעים ארבע שרשורים שלי, יותר מאשר כל גולש אחר, עם כמות כוללת של למעלה מ-210 תגובות, ועוד שני שרשורים עליי, שרשורי הערצה על גאונותי המופלגת, עם למעלה מ-110 תגובות:

__צילום מסך_14-9-2024_155312_www.tapuz.co.il.jpeg

ברגע זה ממש ברשימת עשרים השרשורים הנצפים ביותר של השבוע האחרון בפורום אקטואליה, הפורום הגדול ביותר והפופולארי ביותר באתר, מופיעים ארבע שרשורים שלי, יותר מאשר כל גולש אחר, עם כמות כוללת של למעלה מ-7,000 צפיות, ועוד שלוש שרשורים עליי, שרשורי הערצה על גאונותי המופלגת, עם כמות כוללת של כ-3,000 צפיות.

__צילום מסך_14-9-2024_155541_www.tapuz.co.il.jpeg

וברגע שאתה הגולש שמקבל הכי הרבה תגובות, והכי הרבה צפיות, בפורום הכי גדול ועם הכי הרבה תנועה באתר, הפורום עם הכי הרבה תגובות והכי הרבה צפיות באתר, אתה הגולש הכי פופולארי באתר.

שוב פעם, מצטער להרוס את הפנטזיה של המתנגדים שלי על איך שאני לא מעניין, אף-אחד לא מתייחס אליי ואני על "התעלם" אצל כולם, אבל מה לעשות? המציאות היא "קצת" אחרת ;)

:sneaky: ? are we done here

800px-Barack_Obama_drops_the_mic.gif
giphy.gif

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
באמת על ספרים וכוסות. יש פה "השאלה". הכוונה היא לאנשים. הפתגמים האלו מדברים על בני-אדם.

המשמעות היא, אל תשפטו אנשים לפי מראה חיצוני בפרט, ואל תשפטו אנשים על בסיס של מאפיינים לא רלוונטיים בכלל, אלא על בסיס התוכן שבאנשים האלו, ועל בסיס האישיות שלהם, ועל בסיס הכישרון שלהם. המשמעות היא אל תפסלו על הסף. תנו להם צ'אנס הוגן.

מדובר כמובן בלקח מאוד-מאוד חשוב לחיים, ומאוד-מאוד חשוב בכלל, באופן כללי. לכן, שני הפתגמים שבכותרת והמשמעות שלהם, הם דברים מאוד חשובים ללמוד ולדעת אותם, אך באופן מפתיע משהו, הם לא נמצאים בתוכנית הלימודים של משרד החינוך, ולמיטב ידיעתי, גם לא בשום תוכנית לימודים אחרת בעולם.

אלו פשוט מן פתגמים כאלו, שנחשבים על-פי רוב לחשובים יותר מאשר הרוב הגדול של הפתגמים האחרים, ולכן הם גם מוכרים יותר מהרוב הגדול של הפתגמים האחרים, אבל באותה נשימה, אלו פשוט מן סתם...פתגמים שכאלו, שחוזרים על עצמם ללא סדר ובצורה אקראית יחסית מידי פעם בספרים שונים, סדרות טלוויזיה, סרטים. ככה אנחנו לומדים ומכירים את הפתגמים האלו והמשמעויות שלהם, אבל זה לא טוב מספיק, כי שני הפתגמים האלו והמשמעויות שלהם, הם חשובים מידי מכדי להילמד אקראית, כי במקרה ראינו סרט או סדרה, או קראנו ספר או כתבה, שבהם הופיעו הפתגמים האלו.

לכן, למעשה, זה צריך להיות הרבה יותר מסודר ומאורגן מזה, ושני פתגמים אלו צריכים להילמד בבתי-הספר. ללימוד שני פתגמים אלו ומשמעויותיהם, צריך להקדיש שעת לימוד שלמה אחת, באחת משעות הלימוד של שיעור חינוך, במהלך שנת הלימודים.

אבל רגע, עוד לא סיימנו.

יש דרכים שונות ללמוד דברים, כאשר את רוב הדברים, ניתן ללמוד ברוב או כל הדרכים, שבהן ניתן ללמוד דבר מה.

אפשר ללמוד משהו דרך לשמוע אותו, לקרוא אותו, לראות אותו. אבל דרכי לימוד אלו לא שוות באיכותן וביעילותן. מי שלדוגמה יראה משהו בעיניים שלו, ילמד אותו הרבה יותר טוב ממישהו שקרא אותו, ומי שקרא אותו, ילמד אותו טוב יותר ממישהו ששמע אותו, אבל הדרך הכי-הכי טובה ללמוד משהו, היא ללמוד אותו באמצעות כל שלושת הדרכים האלו יחדיו, ועם לקח כל-כך חשוב לחיים, פשוט אסור לנו לפשל.

זה לא מספיק שהילדים בבית-ספר ישמעו את הפתגמים האלו והמשמעויות שלהם מהמורה, וזה לא מספיק שהם יכתבו אותם במחברותיהם, וזה אפילו לא מספיק שהם יעשו את שני הדברים. זה לא טוב מספיק. הם צריכים לראות את זה במו עיניהם.

בפורום אקטואליה יש בחור אחד, קוראים לו "שובו של גוי ואבוי". בכל שישי הוא מפרסם שרשור קבוע שבו הוא מאחל לכולם שבת שלום ושם שיר. עוד כמה משאירים עוד תגובות עם עוד שירים. לפני כמה וכמה שבועות, מה שנקרא, "הצטרפתי לחגיגה".

כל שלושת הסרטונים האחרונים שהשארתי בשרשורים האלו שלו, בכל שלושת ימי שישי האחרונים, חולקים מאפיין משותף.

אלו סרטונים שבהם, ובעיקרון, רואים אנשים לא מושכים מבחינה פיזית, חלק כבדי משקל, חלק לקויי ראייה, ומה שבעצם קורה, זה שבעיקרון, האנשים האלו באו לתוכנית הכישרונות הבריטית הזאת, "לבריטים יש כישרון", ומיד כשהם עולים על הבמה, כולם צוחקים עליהם, הקהל והשופטים, אבל אז הם נותנים ביצוע יוצא מן הכלל של שיר או קטע קומי, והקהל והשופטים בעיקרון מועמדים על טעותם ויוצאים הכי טיפשים בעולם.

במסגרת אותו מערך שיעור שאני מדבר עליו, של אותו שיעור חינוך אחד בבית-ספר שבו צריך ללמד את הילדים ש"צריך לשפוט ספר לפי התוכן ולא לפי הכריכה", ועל אותו המשקל "אל תסתכל על הכוס, תסתכל מה יש בתוכה", אחרי מה שצריך להגיד להם את הפתגמים האלו ולהסביר להם את המשמעויות שלהם, ואחרי מה שצריך לכתוב את כל זה על הלוח כדי שהילדים יקראו את זה, ואחרי מה שהילדים יסיימו להעתיק את כל זה מהלוח, על-מנת להשלים את העבודה, ולפי תוכניתי, צריך להראות להם את אותם שלוש סרטונים מדוברים, שאותם כעת אחלוק אתכם.

אבל כל זה עדיין לא טוב מספיק. כי אתם מבינים, הלקח של "צריך לשפוט ספר לפי התוכן ולא לפי הכריכה", ו"אל תסתכל על הכוס, תסתכל מה יש בתוכה", ושלא צריך לשפוט אנשים לפי מראה חיצוני בפרט, ולא צריך לשפוט אותם על בסיס של מאפיינים לא רלוונטיים בכלל, אלא על בסיס התוכן שבאנשים האלו, ועל בסיס האישיות שלהם, ועל בסיס הכישרון שלהם, ולא לפסול אותם על הסף, ולתת להם צ'אנס הוגן, הוא בעצם כל-כך רב חשיבות, עד כדי כך שבאופן קבוע ואחת לשנה, מכיתה א' ועד יב', אחד משיעורי החינוך בכל שנה צריך להיות מוקדש למערך השיעור הזה בדיוק וללקחים האלו בדיוק, מפאת החשש שהילדים ישכחו את המסרים הכל-כך חשובים.

ללא הקדמה נוספת, הסרטונים המדוברים, לפי סדר ההצגה הנכון, כך לפי מערך השיעור המתוכנן:

ועד אז, אצטרך לגור במקום אחר, כי כבר אז, כמובן שאהיה עשיר מספיק בשביל לגור במקום ברמה גבוהה יותר. אבל היכן עליי לגור עד שאבנה לעצמי אחוזת ענק ואעבור לגור בה?

עד שאהיה עשיר מספיק בשביל לבנות לעצמי אחוזת ענק, אני לא חושב שאני רוצה לגור באיזשהו בית אחר כלשהו. אני חושב שמה שיהיה הכי טוב, והכי כיף, זה לגור במלון יוקרתי.

אני מתלבט בין שני סוויטות בשני במלונות וצריך שתעזרו לי לבחור.

אפשרות אחת, היא "סוויטת ירושלים" במלון המלך דוד, שעולה 25,000 שקל ללילה. זהו חדר המלון היוקרתי ביותר במלון "המלך דוד" בירושלים.

סוויטת ירושלים היא בגודל של 180 מטר רבוע. היא מבוטנת ומבוצרת וחלונותיה הגדולים הצופים לעיר העתיקה והחדשה משוריינים, כך שהיא ממש בטיחותית. בסוויטה יש מטבח מאובזר, חדר אוכל פרטי, חדר ארונות, פינת כושר, סלון גדול, חדר ישיבות, ג'קוזי, כל האבזור המודרני האפשרי, ברזי זהב ובאטלר פרטי צמוד תמורת 1,200 שקל נוספים ליום.

רציתי לצרף סרטון של סוויטת ירושלים אבל אין סרטון מתאים.

אפשרות שנייה, היא "סוויטת דוד" במלון קמפינסקי בתל-אביב, שהיא בעצם פנטהאוז של שלוש קומות, ושעולה כ-95,000 שקלים ללילה. זהו "חדר המלון" (בעצם סוויטה ופנטהאוז אבל הבנתם) היוקרתי ביותר במדינת ישראל. נקודה. סוף סיפור.

סוויטת הטריפלקס הזאת משתרעת על פני שלושה מפלסים בשטח כולל של 450 מטר רבוע. בקומה הראשונה חדר שינה (מאסטר), מטבח פרטי, חדר עבודה, סלון, אזור אירוח וחדר אמבטיה עם סאונה. בקומה השנייה חדר שינה נוסף וחדר כושר מוקף בחלונות זכוכית עם נוף פנורמי לקו הרקיע של תל אביב ויפו. בקומה השלישית ממוקמת בריכת אינסוף באורך שמונה מטר, שלצידה מגוון מערכות ישיבה ומטבח חיצוני. הסוויטה מגיעה עם באטלר פרטי צמוד 24/7 כלול כבר בתוך מחיר החדר.

והנה קישור עם סרטון מצורף:

25 אלף דולר ללילה: ניב גלבוע בודק את הסוויטה היקרה בישראל | רשת 13 (13tv.co.il)

כאשר אהיה עשיר, ובתקופת הביניים שעד שאהיה עשיר מספיק בשביל לבנות לעצמי את אחוזת הענק המגיעה לי עם הבריכה האולימפית בחצר האחורית, היכן לדעתכם יהיה עליי לגור?

בסוויטת ירושלים במלון המלך דוד בירושלים ובעלות של 25,000 שקל ליום או בסוויטת דוד במלון קמפינסקי בתל-אביב בעלות של 95,000 שקל ליום?

מה דעתם של החברים?

ועד אז, אצטרך לגור במקום אחר, כי כבר אז, כמובן שאהיה עשיר מספיק בשביל לגור במקום ברמה גבוהה יותר. אבל היכן עליי לגור עד שאבנה לעצמי אחוזת ענק ואעבור לגור בה?

עד שאהיה עשיר מספיק בשביל לבנות לעצמי אחוזת ענק, אני לא חושב שאני רוצה לגור באיזשהו בית אחר כלשהו. אני חושב שמה שיהיה הכי טוב, והכי כיף, זה לגור במלון יוקרתי.

אני מתלבט בין שני סוויטות בשני במלונות וצריך שתעזרו לי לבחור.

אפשרות אחת, היא "סוויטת ירושלים" במלון המלך דוד, שעולה 25,000 שקל ללילה. זהו חדר המלון היוקרתי ביותר במלון "המלך דוד" בירושלים.

סוויטת ירושלים היא בגודל של 180 מטר רבוע. היא מבוטנת ומבוצרת וחלונותיה הגדולים הצופים לעיר העתיקה והחדשה משוריינים, כך שהיא ממש בטיחותית. בסוויטה יש מטבח מאובזר, חדר אוכל פרטי, חדר ארונות, פינת כושר, סלון גדול, חדר ישיבות, ג'קוזי, כל האבזור המודרני האפשרי, ברזי זהב ובאטלר פרטי צמוד תמורת 1,200 שקל נוספים ליום.

רציתי לצרף סרטון של סוויטת ירושלים אבל אין סרטון מתאים.

אפשרות שנייה, היא "סוויטת דוד" במלון קמפינסקי בתל-אביב, שהיא בעצם פנטהאוז של שלוש קומות, ושעולה כ-95,000 שקלים ללילה. זהו "חדר המלון" (בעצם סוויטה ופנטהאוז אבל הבנתם) היוקרתי ביותר במדינת ישראל. נקודה. סוף סיפור.

סוויטת הטריפלקס הזאת משתרעת על פני שלושה מפלסים בשטח כולל של 450 מטר רבוע. בקומה הראשונה חדר שינה (מאסטר), מטבח פרטי, חדר עבודה, סלון, אזור אירוח וחדר אמבטיה עם סאונה. בקומה השנייה חדר שינה נוסף וחדר כושר מוקף בחלונות זכוכית עם נוף פנורמי לקו הרקיע של תל אביב ויפו. בקומה השלישית ממוקמת בריכת אינסוף באורך שמונה מטר, שלצידה מגוון מערכות ישיבה ומטבח חיצוני. הסוויטה מגיעה עם באטלר פרטי צמוד 24/7 כלול כבר בתוך מחיר החדר.

והנה קישור עם סרטון מצורף:

25 אלף דולר ללילה: ניב גלבוע בודק את הסוויטה היקרה בישראל | רשת 13 (13tv.co.il)

כאשר אהיה עשיר, ובתקופת הביניים שעד שאהיה עשיר מספיק בשביל לבנות לעצמי את אחוזת הענק המגיעה לי עם הבריכה האולימפית בחצר האחורית, היכן לדעתכם יהיה עליי לגור?

בסוויטת ירושלים במלון המלך דוד בירושלים ובעלות של 25,000 שקל ליום או בסוויטת דוד במלון קמפינסקי בתל-אביב בעלות של 95,000 שקל ליום?

מה דעתם של החברים?
חברים, אל חשש, הגעתי להחלטה. לאחר שאתעשר, ועד שאבנה לעצמי אחוזת ענק לגור בה, אני אגור בסוויטת ירושלים במלון המלך דוד שבירושלים :)

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
חברים, אל חשש, הגעתי להחלטה. לאחר שאתעשר, ועד שאבנה לעצמי אחוזת ענק לגור בה, אני אגור בסוויטת ירושלים במלון המלך דוד שבירושלים :)
חברים, היום אני מעדכן אתכם שלאחר שהוספתי וחשבתי על הדברים, הבנתי שבעצם, זה יהיה בזבוז כסף נוראי, להוציא 25,000 שקל ביממה על מקום המגורים הזמני, עד שאהיה עשיר מספיק, כי עושר זה דבר שנבנה בשלבים, בשביל לבנות לעצמי את אחוזת הענק שלי עם הבריכה האולימפית בחצר האחורית.

אתם מבינים, העניין הוא שבמחיר של 25,000 שקל ליממה, ו-9,125,000 שקל בשנה, זאת תהיה מהלומה רצינית לתוכנית הסופית לממן עבור עצמי אחוזת ענק, ולכן מדובר יהיה במהלומה גדולה בדרך.

לכן, ולאחר שהוספתי וחשבתי על הדברים, החלטתי שכאשר אהיה עשיר מספיק בשביל לגור במקום טוב יותר, אבל עדיין לא עשיר מספיק בשביל אחוזת ענק, ולכן עומד להיות מקום ביניים בין מקום המגורים העכשווי לאחוזת הענק, אז החלטתי לקנות מיני-אחוזה רחבת ידיים, זולה יחסית, עם כמה וכמה מאות מטרים רבועים של שטח פנימי, חצר בינונית בגודלה ובריכה קטנה.

אשלם את ההון הראשוני המינימאלי ואקח משכנתה להכי הרבה שנים שרק אפשר עם הריבית הכי נמוכה שרק אפשר, כדי להוציא כמה שפחות כסף על הבית הזה, כך שלא יהווה מכשול משמעותי בדרך אל אחוזת הענק.

גם כאשר אני משלם עליו, מכיוון שאני קונה ולא משכיר או משתכן במלון יוקרה, אני מקבל גם בית בתמורה לכסף שלי, שיהיה אפשר למכור, והנה קיבלתי בחזרה את הכסף, ואני יכול להשתמש גם בו בשביל בניית אחוזת הענק המיועדת.

בכל מקרה, והאמת היא, שהמקום המיועד, בית הביניים המיועד, כבר נבחר. מדובר באחוזה נחמדה ומגניבה כזאת בשכונת הגולף שבקיסריה. בהמשך היום, אפתח עליה שרשור ייעודי, שבו אחשוף את האחוזה המדוברת, עלותה וכל הפיצ'רים שלה, כולל תמונות. זה הולך להיות שרשור די מגניב :)

דרך אגב, האחוזה המדוברת נבחרה על-פי קריטריון נוסף. פעם ראיתי סרט די מפחיד, ומה שהיה מפחיד בו, זה שהאנשים ההם שכרו בית שהם חשבו שהם שוכרים באופן זמני, אבל בסוף לא היה להם כסף לעבור, והם גרים שם כבר עשר שנים, והם תקועים שם לתמיד. אז אתם מבינים, המקום המדובר נבחר גם לפי אם במקרה אני "אתקע" שם כי בסוף חלילה לעולם לא יהיה לי את הכסף שרציתי לאחוזת הענק שבאמת רציתי, אז זה עדיין יהיה מקום שיהיה לי טוב בו ואני אהיה מאושר בו, גם אם חלילה לעולם לא אקבל את אחוזת הענק מהתוכנית המקורית.

למעלה