עזבו אתכם מהכל

הדת באמת חשובה לכם יותר מהמדינה

אז אל תתפלאי אם יהיה לנו אכפת יותר מאנשים שאכפת להם מהמדינה, ולא מאנשים שרב יותר חשוב להם מחוק. ואם היית בין המסתננים, את הוכחת רק כמה חוקי המדינה לא משחקים אצלך תפקיד. אגב, יש תוכנית מיוחדת לבנות דתיות בצבא, ככה שאין לך שום תירוץ.

One Echoe

New member
ארר נדב

אתה ממש קטנוני. יש כאלה שלא מאמינים בצבא כמסגרת חובה, כמוני. מה אתה רוצה ממנה? היא אהבה את מה שהחיילת עשתה, מה הקשר צבועה בכלל. די כבר.

../images/Emo60.gif כן אתה צודק

זה קצת גובל במין עוורון כזה. שהצבא הוא מושלם וכל מי שאומר משו קצת רע על הצבא נחשד בבגידה וכו'.

One Echoe

New member
זה בולשיט.

אתם שוכחים מה זה צבא, מרוב שזה הפך להיות " טבעי ". זה גוף לוחם, לא כל אחד יכול לעמוד בו. מסיבות רפואיות\נפשיות, ו-דתיות.(למרות שאני ממש לא מסכים שרק לבנות דתיות יש את הבחירה לעשות שירות לאומי, זה זוועה!). אבל אני לא מאמין בצבא כמסגרת חובה וזה שצבא כל הזמן מטיף פה לאנשים בצורה עיוורת וקרה ומזלזל בבנות השירות הלאומי זה ממש מעצבן.

../images/Emo60.gif זה מה שקורה

שהופכים את הצבא לערך עליון. מזלזים בכל היתר. ושלא תהיה אי הבנה צבא זה דבר חשוב והכרחי אבל לבנות אני מסופקת אם התרומה שלהם שם תהיה משמעותית כמו התרומה שלהם בש"ל.

למה את מתעקשת

לדבר על דברים שאת לא מבינה בהם? את יודעת שבמודיעין יש רוב של חיילות? את יודעת שבאב"כ יש רוב של חיילות? את יודעת שיש יותר פארמדיקיות מפארמדיקים? את יודעת משהו על הצבא?

../images/Emo60.gif אף אחד לא אמר שאין בנות

יש בהחלט יש אבל אני קראתי גם שיש יותר מדי שרוצים שלא לגייס בנות כי יש יותר מדי כי יש מספיק בנות יכול להיות שהמצב השתנה. ואני בטוחה שאתה מבין בצבא הרבה יותר טוב ממני. אין ספק. אבל ממה שיצא לי להתרשם מחברות של אחותי שבצבא, בני דודים שהם לא דתיים שאני אתרום הרבה יותר בש"ל מאשר בצבא. למשל מורה חיילת מה זה משנה אם אני עושה את זה במסגרת הצבא? או במסגרת הש"ל? אני מעדיפה את המסגרת של הש"ל וכיוון שקרבית אני בטוח לא אהיה אלא האופציה זה בין להיות גובניקית ולתרום במסגרת צבאית למדינה או בין לתרום במסגרת לא צבאית למדינה אני בחרתי באופציה השניה.

../images/Emo60.gif לא

יש הרבה יותר אופציות. אבל זה בדיוק הפונט יש תפקידים תורמים בצבא ויש תפקידים שהם לא כל כך תורמים בצבא ואני לא מתכוונת לנ"ל בדיוק באותה מידה יש תפקידים שתורמים בש"ל ויש תפקידים שלא תורמים בש"ל.

רגע לא הבנתי מה הפוינט

לוחמים זה לא תורם????? מורות יילות לא תורמות? את לא חייבת להתגייס לתפקידיםלא תורמים, כל אחד יכול לתרום בצבא. בשירות לאומי תורמים, אבל אין מקום להשוואה לצבא.

../images/Emo60.gif מאיזה סיבה הם משתמטים?

מסיבות אידאלוגיות? תראה בלי צבא אין מדינה חד וחלק לכן מכאן נובע שהם חייבים להתגייס לצבא. אבל אני לא חושבת שבכך שאני אתגייס אני אתרום כמו שאני יכולה לתרום בש"ל.

לא כל חייל הוא לוחם

ואתה יודע את זה טוב מאוד, ויש הרבה ג'ובניקים ותומכי לחימה שתורמים יותר מלוחמים. אין בדת שום איסור לגיוס בנות לצה"ל, עובדה שיש דתיות שמשרתות. יש איסור ללבוש מכנסיים והן יודעות טוב מאוד שיש הרבה מאוד תפקידים תורמים (יותר משירות לאומי) שאפשר ללבוש בהם חצאית. זה שאתה לא מאמין בצבא כמסגרת ובה לא אומר שאין ובה להתגייס.

../images/Emo60.gif הבנות הדתיות

שמתגייסות לא שומעות בקול הרבנים. כי אני לא שמעתי על אף רב שמתיר לבנות ללכת באופן גורף לצבא אלא אני שמעתי אל רב אחד בלבד שמתיר ולא כולן הולכות על פיו אז אפשר להגיד שחלקן הגדול לא מקשיבות לרבנים בקטע הזה.

אני מכיר שלוש רבנים שתומכים בגיוס

בנות, ואם לא? הרבנים יותר חשובים מהמדינה? חלקן הגדול? רק אחת מכל שלוש בנות דתיות עושה טובה ומתגייסת.

../images/Emo60.gif אוקי תגיד לי איזה רבנים

תומכים בגיוס. ולגבי זה תקשיב אם הייתי חושבת שאני אתרום הרבה בצבא אולי הייתי שוקלת את זה אבל בגלל שאני יודעת שאני אתרום גם בש"ל אז לא הייתה לי את ההתלבטות. ותראה אני דתיה אני הולכת לפי הדת. ואני לא רואה סתירה בין המדינה לדת בקטע הזה.

אין לי כוח לענות לכל התגובה שלך

אז עד מחר אני רק ארשום איזה רבנים תומכים בגיוס בנות: הרב הצבאי הראשי, הרב אבינר והרב שפירא (?).

One Echoe

New member
תשמע,

זה באמת מרגיז שיש בנות שלא מתגייסות כי הן דתיות. כלומר, למה רק לדתיות "מותר" לא להתגייס? איזה מן דבר כזה? זו פשוט חוצפה. בגלל שהן לא יכולות ללבוש מכנסיים? זה דפוק!... וכן אתה צודק, אבל אם יש לך פרופיל 97 יכריחו אותך להיות בקרבי(אני מדבר על בנים)..אז מה עושים במצב כזה?

למעלה