עזרה תרופתית לקשיי קשב וריכוז-שינוי תפיסה

KallaGLP

New member
לא נראה לי שזה המקרה.

ההומיאפתית עצמה אמרה שזו לא תרופה לריפוי אלא לסיוע. היא בהחלט תמכה בזמנו בפירוש שלי לדברים.

יסמין@

New member
מאוד שמחה

שהמפגשים עם הרופאה היו עבורכם חוויה מיטיבה, ועוד יותר שמחה שעכשיו לבנך יותר קל ונעים והוא יכול לבטא את הפוטנציאל שלו ללא הפרעות. ולגבי אשמה, נראה לי שזה מיותר. אנחנו כל החיים מתפתחות ולומדות, ומה שאתמול היה טאבו או קשה היום יותר פשוט וקל ומחר יהיה בכלל מובן מאליו. העיקר להמשיך להתבונן, להקשיב, ללמוד, להיות פתוחה לשינויים ולא לכעוס על עצמך שהיום את יודעת יותר מאתמול. כל יום וכל תקופה אנחנו משתדלות לעשות כמיטב ידיעתנו ויכולתנו, נכון לאותו יום או תקופה. (בכל אופן, כך אני מנסה לומר לעצמי כל פעם שעוד השקפה או דעה או מוסכמה משתנית אצלי).

גילעד 63

New member
אפרופו קשב וריכוז

הרצאה מאלפת לדעתי. כיוון חשיבה אחר בנושאי attachment and brain development.

הי גילעד...

מחוסר ...סבלנות אחרי יום ארוך לצפות....האם תהיה מוכן לתת תקציר בכמה מילים לסרט?
האם מדובר בעיבוי עיצבוב באיזורים מוחיים קורטיקליים שסבלו קודם מלאקונות,וזאת כתוצאה מכניסה לתמונה של טיפול מסור על ידי private and attuned caretaker ?

Daria34

New member
הוא באמת מאלף.עכשיו תוסיף לזה את המתח שילד

שאומץ חווה גם מחוץ לרחם של אימו אז איך לא היו עם בעיות קשב וריכוז??

Daria34

New member
אם הבנתי נכון,ריטאליין זה לא התשובה הנכונה

לטיפול היא תעלה את הסיכון שבעתיד יווצרו סוגי התמכרות שונים אצל מי שלוקח אותם.
רמות נמוכות של dopamine נמצאים שם עקב המתח הרגשי שנוצר עוד ברחם.
יש לדאוג לפי הבנתי לטיפול במתחים הרגשיים יותר מאשר בעצם לתת ריטאליין.
"once you understand attachment you will be guided by attachment"

גילעד 63

New member
אם להיות יותר מדויקים

ריטלין לבדו הוא לא רק התשובה. הוא רק חלק מהתשובה.
הריטלין באופן מבוקר וזמני יאפשר את ההתנהגות שתאפשר את ההתמקדות ביחסים ולא בהתנהגות.
כמו שמתארת אורית פלד בהמשך, העלאת רמות הדופמין מגבירות את פעילותו של "שוטר התנועה" של המוח שעושה סדר ב"עומסי התנועה" וכך התנועה זורמת יותר וממוקדת יותר ונראית לסביבה ומרגישה לילד רגועה יותר ומאפשרת יותר את מערכות היחסים.
זה המצב שיאפשר את ההתמקדות בattachment שייצר את הבטחון והרוגע לטווח הארוך ובשאיפה לאט לאט יבטל את הצורך הבסיסי ברגולציה חיצונית של המצב הפנימי הזה.
כמו שהוא אומר, אורך ה"החלמה" כאורך ה"פגיעה", זה לוקח זמן אבל השינוי בפוקוס שלנו מההתנהגות למערכת היחסים עושה כל כך הרבה שכל שפשוט אי אפשר להתעלם מזה.
לפתור סימפטומים של ADD וADHD על מנת לסייע לילד בסביבת ביהס והלימודים זה דבר אחד. זה יעזור לו בבית הספר ובלימודים.
לעשות זאת על מנת לאפשר לו לקיים מערכות יחסים בטוחות זורמות ותקינות עם הקרובים לו ועם העולם זה כבר משהו אחר לגמרי שיעזור לו כל החיים.
הכל עניין של במה מתמקדים.

KallaGLP

New member
לא צריך להכליל. לא לכל המאומצים בעולם יש

בעיות קשב וריכוז, בטח לא ברמה המצריכה טיפול.

קאלה

בתי הרצאות פה בארץ שהייתי בקהל-
בהרצאה אחת אמרו שאחוז בעלי הקשיים בקשב וריכוז מקרב מאומצים גבוה פי שלושה מאשר באוכלוסיה הכללית
בהרצאה השניה אמרו שאחוז בעלי הקשיים בקשב וריכוז מקרב מאומצים גבוה פי עשרה מאשר באוכלוסיה הכללית.
כך או כך...בהחלט נושא ששווה התייחסות.

KallaGLP

New member
לא אמרתי אם האחוז יותר גבוה או נמוך.

אמרתי שלא לכל המאומצים יש בעיות קשב וריכוז. ואני עדיין אומרת את זה. גם אם יש לחצי מהם, אלה עדיין ממש לא כולם. לא צריך להכליל, זה כל מה שאני אומרת ואמשיך להגיד.

יסמין@

New member

גילעד 63

New member
אף אחד לא אמר כולם

מה שעולה מההרצאה שאני לא יודע אם לקחת את הזמן להקשיב לה, הוא שיש קשר מובהק שאי אפשר להתעלם ממנו בין נסיבות הגעתם לעולם של מאומצים והזמן אחרי הגעתם והסטרס הכרוך בכך לעצם היות אחוזים לא פרורפורציונאליים מהם יחסית לחלקם באוכלוסיה שאובחנו עם ענייני קשב וריכוז, וזה כמובן כולל רק את אלה שאובחנו. יש הרבה אנשים שמסתובבים בעולם שיש להם ענייני קשב וריכוז שמעולם לא אובחנו, כך שאם חייכנית אומרת שזה פי עשרה מאשר באוכלוסייה הכללית אני בטוח שזה יותר מזה.

KallaGLP

New member
כלומר, הגבתי להכללה שבדבריה,

ואני עדיין עומדת מאחורי מה שכתבתי. למען האמת, לא מעסיקה אותי השאלה לאיזה שיעור באוכלוסיה הכללית של מאומצים או בכלל יש בעיה מסוימת, אלא רק אם היא נוגעת למשפחתי. כשבעיית קשב הייתה רלוונטית לי עם בני הבכור, קראתי כל מה שיכולתי בנושא. מהרגע שהבעיה נפתרה ואינה קיימת אצל ילדיי האחרים (כולל הבת המאומצת), היא פשוט אינה מעסיקה אותי ואני משקיעה את זמני בדברים שיותר מעניינים אותי או יותר רלוונטיים לחיים שלי.

למעלה