עזרה תרופתית לקשיי קשב וריכוז-שינוי תפיסה

תודה,דניאלה

נתנאלה2

New member
יש מדבקה שמחליפה את הכדור

עולה כמדומני קרוב ל1000 ₪ בחודש, ואם יש לך ביטוח בחברה פרטית את מקבלת כ80% חזרה,
אני רוצה לאמר לך חייכנית, שאני נהנית לקרוא אותך,
ויותר מזאת את גישתך שאינה פוסלת על הסף,
לדעתי נוצר עליהום מאוד גדול בנושא הריטלין והפרעות קשב וריכוז,
נכון שלא כולם צריכים והיד קלה על ההדק,
אבל לפסול על הסף כשהילד צריך והריטלין יכול לעזור לו
לדעתי יש פה משום פגיעה, גם אם לא מכוונת בילד עצמו ובילדים אחרים שנמצאים עימו.

נתנאלה יקרה

תודה רבה על המידע
וגם על הקומפלימנטים....
אני חושבת שגם המדבקה מפרישה חומר שנכנס למערכת הדם כמו החומר שבכדור,לא ממש רואה את הבונוס.
היום שמעתי על חומר טבעי חדש שנקרא intra ומיובא ,אבל אני רוצה קצת לנוח מ"לקפוץ מפרח לפרח" וכרגע שמחה בתוצאות היפות [טפו,חמסה] של הדרך הנוכחית.
אני חושבת שהעיקר לא לשקוט על השמרים ולהיות פעילים בחיפוש פיתרון ל....ילד אנרגטי כמו שלי

לפי מה שאני רואה יש לא מעט "כאלה" בילדים שלנו,בעיקר בבנים שבהם...[גם בלי להזדקק לסטטיסטיקה]

נתנאלה2

New member
שני בונוסים

האחד שלא צריך לבלוע
השני שמרגע שמסירים את המדבקה, כמה דקות אחרי פגה השפעת החומר ....

דווקא בעניין זמן השפעת החומר...

אנחנו נהנים מכך שהריטלין שאמור להיות לשמונה שעות מתפוגג אצל הבן שלי יותר מאוחר.וזאת משום שמעבר לריכוז בבית הספר ,האפקט מתמשך לזמן הכנת שיעורי הבית...

year of the cat

New member
לפעמים עוזר לשנות את בית הספר..

אני לא מדברת על הבן של חייכנית או על כל מקרה ספציפי אחר שהוזכר פה
רק מעלה עוד רעיון שלפעמים יכול להתאים ואולי לעזור למישהו שקורא פה
בתי הספר של משרד החינוך הם לא המסגרת היחידה הקיימת ולפעמים היא לא מתאימה לילדים ספציפיים (ולהורים ספציפיים)
ישנם מקרים של ילדים שהסתדרו טוב בלי ריטלין וחבריו בבתי ספר אחרים כמו בית ספר לאומנויות\מדעים\דמוקרטי

לפעמים השיטה לא מתאימה ולפעמים רק המורים ספציפית
דוגמא אחת, של הבת של חברתי, (ללא קשר לאימוץ, אגב, היא נולדה להוריה) עד כיתה ה לא הסתדרה ולא "הצליחה" בלימודים
בסוף כיתה ד', בית הספר נעמד על הרגליים האחוריות והתעקש על אבחון, נקבע שהילדה חייבת לקחת ריטלין, חברתי לא התלהבה, אבל בית הספר התעקש
(לא תעלה כיתה וכולי)
ריטלין ונגזרותיו השפיעו רע מאוד על הילדה (תיאבון, התנהגות)
סופו של סיפור, שנה חדשה, ללא ריטלין, הילדה עושה חייל. מה השתנה? המחנכת.. א עד ד היתה מחנכת אחת, בכיתה ה מחנכת חדשה..

יש לי עוד סיפורים, פשוט עוד כיוון לחשוב עליו

אצלנו זה באמת שונה

לאורך השנים המורים הלכו המון לקראת הבן שלי.מבחינת המנהל שמכיר את כ-ו-ל-ם בגובה העיניים ובשמות[כולל שמות ההורים...] -הוא לא הסתיר כל השנים שנראה לו שלא כדאי לשלול את האופציה הזאת,כי הוא מכיר לא מעט תלמידים שלו ש"נהיו פרחים"בעקבות השימוש בתרופה ונתרמו ממנה ,אבל תמיד כיבד את עמדתי,הבין שהיתה עם מחשבה,ולא היה לחץ קל שבקלים . היוזמה לביקור אצל הרופאה המאבחנת היתה לחלוטין שלי.
האמת היא שהתרופה צשפיעה באופן שונה על כל ילד ומאד מאד חשוב להתאים היטב את המינון,את גובה החומר הפעיל.
ועוד אמת- כפי שציינת מורים טובים גם הם חשובים ביותר. הרי גם בבית הספר לאומנויות יכול להיות מורה שלא ידע להיות די סבלני לילדים שצריכים התייחסות אינדיבידואלית ,ולהיפך-בבית הספר הרגיל ביותר יכול להיות מורה מקדיש ומיוחד בהתייחסותו.

למעלה