עזרו לי להישאר בארץ שלי!

אני לא מביט על המסתננים וצאצאיהם כמוך

אני רואה פה אוכלוסיה שאינה קשורה אלינו שבאה ממטרות כלכליות נטו ושאין לי אינטרס שתגיע לפה, באה במסווה וברמייה, נשארה בחושך בבריחה ובהמנעות מהחוק והמוסר שלי. אם הוא רוצה להיות חלק מהמדינה- אני לא רוצה אותו. אם הוא רוצה להיות חלק מהעם- שיתגייר. אם הוא מפגין מול הממשלה- אני אעיפותו. אם יפגין מול הרבנות - אני איתו. לא מוכן שיאנסו אותי לקבל זרים לביתי.

אתה מתעלם מדבר אחד:

העובדים הזרים לא באו לכאן - הם הובאו לכאן. המדינה רצתה שיבואו לכאן, נתנה לחברות יבוא כוח אדם רישיון ואישורים על מנת להביא אותם, נתנה למעסיקים אשרות להעסיק אותם ונתנה לעובדים עצמם אשרות עבודה. והמדינה עשתה זאת מ...טעמים כלכליים...כמובן. תבדיל בין העובדים הזרים לבין המסתננים מסיני - אלה שתי סוגיות שונות. העובדים הזרים לא באו במסווה וברמייה. המדינה רצתה שיבואו והיה לה אינטרס שיגיעו לפה. העובדים הזרים היוו ומהווים תחליף לעובדים הפלסטינים עבור מדינת ישראל, ממשלותיה, חקלאיה וקבלניה. כל עוד היו עובדים פלסטינים לא היה צורך בעובדים זרים. באין עובדים פלסטינים - המדינה התחילה להשתוקק לעובדים זרים. אתה יכול לשאול את השר ישי, שממשיך להנפיק אשרות לעובדים זרים - גם הוא יכול להסביר לך זאת. ולגבי המסתננים: חלקם לא הגיעו ממטרות כלכליות נטו, אלא ברחו מגיהנום. חלקם מוגדרים פליטים. ומה המדינה עושה על מנת להקשות או למנוע את הסתננותם? האם התחילו כבר להקים את החומה בגבול עם מצרים? האם תגברו משמעותית את כוחות משמר הגבול בגבול? האם המדינה הכשירה והגדירה תחומים (חוץ ממגבלת דרומית לגדרה המגוחכת, שגם היא בוטלה) בהם ישהו המסתננים (או אלה מביניהם שמוגדרים פליטים)? האם היא עשתה ועושה הכל על מנת לתפוס את המסתננים בקרבת הגבול ולגרש מיידית את כל מי שאינו מוגדר פליט?

אני לא מתעלם ואתה כן טועה

הם לא הובאו לפה אלא קיבלו אישור להגיע למטרה מסויימת ולזמן קצוב ובפירוש נאסר עליהם להביא ילדים לעולם, ובצדק. וברגע שעבר זמנה של האשרה שנתנו להם הם פשועים פשוטים שיש להעלותם על המטוס הראשון למדינתם. וילדים שיביאו בניגוד להסכמתי לא יהוו מגן מפני עקרון זה. מי שעבר את הגבול בגניבה הוא בכלל אין לו זכות השארות פה- פליט מסודן עבר במצרים ושם בטח שאין מעשי רצח עם ועל כן הסתננותו אלינו אינה מוצדקת כהוא זה. מה עוד שמוסלמי רוצי והגיוני שיבקש מקלט אצל אחיו ולא אצלי. למה אין פליט יהודי כבר שישים שנה? אם כבר יש פילטים בארץ אין כל מניעה לבנות להם מחנה פילטים עם אוהלים בלב המדבר והצלב האדום ינהל אותו וגדר עם תיל ושומרים חמושים ימנעו מכל אחד לצאת החוצה אלא אם כן הוא עולה על המטוס ללאן שלא יהיה.

אתה יכול להביא קישור שמוכיח שנאסר עליהם

להביא ילדים לעולם? והם כן הובאו לכאן. ישנן חברות שמתמחות באיתור וגיוס עובדים זרים עוד בחו"ל והחברות הללו פועלות בייזום, תמיכה ואישור של ממשלות ישראל (כולל של משרד הפנים של השר ישי). עובד זר לא מגיע לנתב"ג מיוזמתו ואומר "שלום, אני באתי לכאן כדי לעבוד". הם גוייסו בחו"ל בחסות וברשות ממשלות ישראל על מנת לעבוד כאן. ולגבי הפיסקה האחרונה שלך - אתה יכול לספר לי אולי מה ממשלת ישראל בהשתתפותו של השר ישי עושה בכיוון? השר ישי ידע רק להגדיר את גבול גדרה המצחיק, לא לבנות מחנות פליטים עם גדר תיל. ממשלות ישראל הן האחראיות למצב והן הכתובת לתלונות. הן הביאו את העובדים הזרים וממשיכות להביא אותם. והן מזניחות את הטיפול בתופעת ההסתננות מסיני. מי שרוצה חיים קלים יתלונן כלפי העובדים הזרים, הילדים והמסתננים עצמם. מי שרוצה לפתור את הבעיה לתמיד צריך להפנות את האצבע כלפי ממשלת ישראל (כולל השר ישי).

מאתרי משרד התמ"ת והביטוח הלאומי:

זכותון לעובד הזר מאתר משרד התעשיה, מסחר ותעסוקה: 4. ביטוח לאומי: המוסד לביטוח לאומי מעניק לעובדים זרים ביטוח למקרים של פגיעות בעבודה, אמהות, וכן פיצוי בגין שכר ופיצויי פיטורים שלא שולמו מחמת פירוק/פשיטת רגל של המעסיק. כלומר: לפי משרד התמ"ת של מדינת ישראל עובדת זרה מבוטחת במסגרת הביטוח הלאומי של מדינת ישראל בבטוח אמהות. מאתר המוסד לביטוח הלאומי על בטוח אמהות: דמי לידה - מי מבוטח 1.עובדת שכירה או עובדת עצמאית המועסקת בישראל (גם אם אינה תושבת ישראל). מענק לידה - תנאי הזכאות: זכאית למענק לידה יולדת שילדה בבית חולים או אושפזה בבית חולים מיד לאחר הלידה והיא אחת מאלה: 1. תושבת ישראל, או אשת תושב ישראל (גם אם הלידה הייתה מחוץ לישראל). 2. אישה שעובדת בישראל, או שבן זוגה עובד ומועסק בישראל 6 חודשים רצופים לפחות בתכוף לפני הלידה, גם אם הם אינם תושבי ישראל (למעט תושבי האזור ושטחי האוטונומיה) ובלבד שהלידה הייתה בישראל. "גם אם אינה תושבת ישראל", "גם אם אם אינם תושבי ישראל" - כלומר המוסד לביטוח הלאומי של מדינת ישראל משלם דמי לידה ומענק לידה לעובדת המועסקת בישראל גם אם אינה תושבת ישראל (קרי: עובדת זרה).

הפיליפינית של הסבתא שלי אמרה

שבהסכם שלה כתוב שאם נכנסת להריון אז בחודש השישי מאבדת את הויזה שלה וצריכה לעוף מפה. והם לא הובאו לכאן. לא משנה מה תגיד- הובאו זה העבדים לאמריקה.הם פה בתוקף הסכם שאיך שלא תהפוך אותו ומה שלא כתוב בו לא אומר שלהם ולידים שלהם יש זכות על הארץ הזו. לא יעזור לך. ממשלת ישראל בהחלט אשמה בחוסר גדר עם מצרים, בזה שלא יורים בכל מי שעובר אותה (כמו המצרים שעובדים בשבילנו יותר מאיתנו), בזה שעדיין מביאים לפה זרים חדשים בלי חשבון וכולי. פה אתה צודק. אני לורוצה חיים קלים ומאשים מאוד מצד אחד את הממשלה ואם אין מלך בישראל אז אני אזרוק את הזרים מפה בעצמי.

ומול מי ההסכם הזה? מול איזה קבלן כוח אדם?

אני הבאתי לך הוכחות ממקורות ממשלתיים על כך שהמדינה משלמת דמי לידה ומענק לידה לעובדות זרות. כיצד זה בדיוק מתיישב עם איבוד ויזה בחודש השישי? ועובדה - יש כאן מאות ילדים שנולדו לעובדים זרים וחיים כאן חודשים ארוכים ואף שנים. המדינה נתנה לזה לקרות. מעולם לא כתבתי שיש להם זכות על הארץ הזו. אני רק רוצה להראות שמי שאשמים במצב שנוצר הן ממשלות ישראל שנוהגות בצביעות ובפופוליסטיות גם היום. גם ההתנהגות של השר ישי היא פופוליסטית, לא רק של אלה שלטובת הילדים של העובדים הזרים. ממשלה שהיתה רוצה לפתור את הבעיה באמת הייתה עושה סוף לעבודה הזרה ויוצאת כנגד יבואניה וצרכניה. גירוש ילדים היום לא יפתור את הבעיה - רק יגרום לצורך בגירושים נוספים עוד 3 שנים, 5 שנים, 10 שנים וכן הלאה. אם הטיפול בילדים הללו היה מלווה בעצירה מוחלטת של יבוא עובדים זרים ובטיפול נחרץ כנגד מעסיקי עובדים זרים בצורה לא חוקית, הייתי יכול לקבל זאת. אבל לעשות הצגה פופוליסטית כאשר לא באמת פותרים את הבעיה מן השורש - עליי לא עובד.

בגדול בזאת אני מסכים לך

אם משלמים להם דמי לידה אז צריך להעמיד לקיר את מי שחתום על זה. בהחלט גדר מול סיני עוד אתמול ולירות בכל מי שעובר מצד לצד, כמו המצרים. ועדיין להעיף את כל מי שנשאר פה בניגוד לרצוננו ומעבר לויזתנו. כשאתה אומר לתת אזרחות למסתננים אתה אומר לתת להם בעלות משותפת על המדינה. ובהחלט עם רוב דבריך מסכים אני.

לא אמרתי לתת אזרחות למסתננים

שוב, תפריד בין מסתננים לבין עובדים זרים. כן - למשפחות של עובדים זרים שחיות כאן שנים רבות והמדינה איפשרה להן לגדל כאן ילדים - אני בעד לתת תושבות קבע או אזרחות. המדינה יצרה את הבעיה ועליה לשלם את המחיר. לגבי המסתננים אני בעד לעשות הכל על מנת למנוע כניסתם למדינה (בלי לירות בהם, אין צורך בכך). ואני בהחלט בעד גירוש של עובדים זרים לא חוקיים שאין להם ילדים וגירוש מסתננים שאינם פליטים. אני גם בעד קביעה מפורשת שתחול על העובדים החוקיים שאין להם ילדים, שעד חודש לאחר שיוולד להם ילד אשרתם תפקע ויהיה עליהם לעזוב את המדינה יחד עם תינוקם - אבל שכל עובד יידע על כך מראש. ולגבי העבודה הזרה לעתיד - אני בעד להקטין אותה על ידי סגירת השערים בפני עובדים חדשים והתבססות על הקיימים בלבד ובטווח הארוך לצמצם את מספרם. אני נגד גירוש פופוליסטי שלא פותר שום דבר.

עובד זר ברגע שפקעה אשרתו דינו כמסתנן

ידע תנאי כניסתו, ידע תקופת ויזתו. ואם כמו שטענתי ידע גם שאסור לו להביא ילדים ושבכל מקרה אין הם מגן מפני סילוק אז לך ולי אין ניגוד דעות. שוב...המדינה (אנחנו אתה ואני) לא יצרנו את הבעיה- חטאנו באי פתרונה המהיר והתעוררות איטית.

אגב, לאור העמדה העקרונית שלך בעניין העובדים

הזרים, האם נוח לך עם כך שלסבתא שלך יש פיליפינית (ולא ישראלית)? אם אתה כזה גיבור גדול, אולי תתחיל במשפחתך שלך - אולי תזרוק בעצמך קודם כל את הפיליפינית של סבתא שלך. נ.ב. רק בגלל המשפט האחרון שלך אני כותב לך את זה.

לאור הכרותי הדלילה עם העבודה הזרה

העמדה שלי העקרונית אומרת בערך כך: בבנין ובחקלאות ובמסעדות ובכל עבודות הכלכלה למיניהן אין סיבה עקרונית ותירוץ שעליי מקובל להבאת זרים. ענף כלכלי אמור להתאים עצמו לעובד הישראלי ולא להיפך. סיעוד זה עולם אחר- 24 שעות ביממה, עדיפות לריחוק מסויים (לא תרצה להחליף לסבתך חיתול, נכון?) וכל הקונספט אינו למטרות רווח כי אם אנושיות למען הורינו וילדינו הפגועים. ולא מדובר על סיעוד בבית אבות שם המשמרת מתחלפת כל 8 שעות. ועדיין...אם ישראלי מעוניין לעבוד בסיעוד פרטי אני רואה אינטרס למדינה להוסיף עוד ממון ניכר למשכורתו. האם עברה זווית השקפתי בנדון?

הבנתי את זווית השקפתך

לדעתי, מי שמשפחתו נעזרת בעובדת זרה, על אחת כמה וכמה מן הראוי שיתייחס בקצת אנושיות לעובד זר באשר הוא ולא יתייחס אל העובדים הזרים בביטויים כמו "לעוף מפה", "אזרוק אותו מפה". עמדתך שעל העובדים הזרים לעזוב את המדינה ולא להשתקע בה ברורה גם ללא ביטויים כאלה. גם העובדים הזרים הם בני אנוש ואופן הטיפול בעזיבתם צריך להיות אנושי ועם חמלה, בדיוק כפי שאתה מצפה מהפיליפינית של סבתא שלך לטפל בסבתא שלך.

יש המון הבנה וטונה חמלה כלפיהם

ועדיין נעיף אותם בנחישות ורגישות. מהשהולך בדרום תלביב זה לא יאומן ואין לנו תירוץ לאי עשייה ולהבנתי את המציאות זה יגמר או באגרסיביות שלנו או באלימות כלפינו. אני מצפה ממנה לעשות עבודתה (והיא אחלה בנאדם ואנחנו עוזרים לה מעבר והיא כבן משפחה) אבל אם עקב עבודתה תבקש חלק בבית של הסבתא ואחוז מהירושה תקבל יחס אחר לגמרי. ברור על איזה בסיס היא פה ועל איזה בסיס לא. בוקרטוב.

kira18

New member
בזה אתה צודק.

ייתכן והם באו ממטרות כלכליות נטו כדי לחיות חיים טובים יותר. אני מבין אותם, גם אני אם הייתי רוצה מדינה שמציאה חיים "נורמלים" הייתי נכנס אליה בלי להסס. פה זה התפקיד של הממשלה לבדוק מי באמת כשיר ומתאים לכך ואת מי לסנן. הממשלה לא עשתה זאת ונתנה להם להיכנס אוטומטית (היא בקלות יכלה לא לתת להם. זכותה). בעיה שלה ורשלנות שלה שהיא פתאום "התעוררה" ונזכרה בזה עכשיו. שלא תעניש את הילדים המסכנים והלא קשורים על הרשלנות שלה. היא יכלה למנוע את זה, ולא עשתה זאת. אף אחד לא אנס אותך לקבל אותם. הממשלה שלך הכניסה אותם, ומטעמי הומניטריות אתה לא יכול לגרש אותם פתאום. זה לא אנושי. מעכשיו, או שהמדינה תכניס אליה זרים ותתייחס אליהם כאזרחים שווי זכויות מן השורה, או שלא תכניס אותם בכלל. האמצע הזה יוצר סיטואציות לא אנושיות ולא הגיוניות בעליל.

וכאן אני לא מסכים לך.

אשרת עבודה כהגדרתה היא לא פתח אוטומטי לתושבות או אזרחות. זה פשוט לא נכון ולא משנה מה תאמר. עניין הכשירות של הנכנסים לא רלוונטי לענייננו- רק המעבר על החוק והכלל הבסיסי שלשמו נכנסו בהסכמתנו. בכל מקרה אין דרך מעשית לדעת מי "כשיר" ומי יעבור על החוק שלנו. הילדים לא מסכנים- הם בנים להורים שלקחו החלטה משמעותית וללא הסכמתי. שילכו לארץ מוצאם. מטעמים הומניטרים אני בהחלט יכול להעלות אותם על המטוס הראשון לזימבבואה. זה בהחלט אנושי, זה מאוד הומאני, זה הכי הגיוני. אני בהחלט יכול להכניס לפה זרים לזמן קצוב, לדרוש מהם לעזוב בתום התקופה ואם הם מסרבים להעיף אותם בבעיטה מהחלון. לטעמך אם סודאני חצה את סיני, שם רגל מעבר לגדר, נתפס ולא מוכן להתפנות אין לנו ברירה אלא להשאירו אצלנו כאזרח. לא מקובל עליי! אתה ואני מסכימים מעט וחלוקים הרבה.

kira18

New member
אז במקום לרחם עליי

תסביר לי את "האמת" הנה, אני מקשיב. ובוא אל תסיק עליי מסקנות אם אתה לא מכיר אותי. תאמין לי שאני לא קונה כל שטות של התקשורת ואני לא מבין למה הדעה שלי בנושא הזה ישר מעידה על כך שאני "שתוף מהתקשורת". מה, אני מדמיין את מה שקורה? בוא תעיר אותי ממה שאני "שותה" קיצר, אני באמת ובתמים אשמך להסבר. בוא תעיר עליי את האמת

yellow feather

New member
אני נולדתי באירופה

עליתי לארץ בגיל 5, ולא חוויתי שום טראומה. המוני ילדים עלו לארץ מכל מיני ארצות וכולם מסתדרים, למה שילדי הזרים לא יסתדרו בארצות מוצאם של הוריהם?

למעלה