עינב מתהפכת עכשיו על ליאון

הזדעקתי על האנלוגיה

ברור שיש בפרידמניות אשכנזיות. אחרת היה נבחר שם משפחה מזרחי ולא אשכנזי במובהק. מה שאמרתי לאדון שי, זה שהאנולוגיה שלו לא נכונה, מאחר והוא התחיל לדבר על מזרחים באשר הם ("אז אצלינו בשכונה קוראים למזרחיים "באבונים"). זאת אומרת, כל המזרחים הם כך וכך. ואין מזרחי שהוא לא כך. כשאומרים פרידמן אין הכוונה שכל האשכנזים הם פרידמן (בניגוד ל"כל המזרחים באבונים" של שי). וגם אין הכוונה שכל הפרידמנים הם אשכנזים. זה אנלוגיה כמו, שנגיד, למישהו עם דפוסי התנהגות עברייני נקרא אלפרון. למה שם משפחה מזרחי? כי ישנה תפיסה שחלק גדול מהמזרחים הם עבריינים (ללא קשר אם זה אכן כך. זה לא ממש משנה לצורך הדיון).

איתי בל

New member
טוב זה כבר תלוי בבנאדם

מי שיחשוב שכל האשכנזים ככה ישתמש בפרידמנים ככה ומי שלא לא... חליק

אדון שי

New member
את אשכרה חושבת שכל הפרידמנים דבילים?

כאילו שעינב לא פרשה את משנתה הגזענית מספיק פעמים. היא רק מסובבת אותה איך שנח לה ובהתאם לסיטואציה. כשהיא יושבת עם אשכנזים היא מסבירה שפרידמנים זה כינוי לחנונים. כשהיא יושבת עם אבא שלה היא אומרת " הם לא מתנהגים כמונו, לא אוכלים כמונו," וכו' אז הפעם הגיע הזמן שאת תקשיבי ואני אכתוב את זה לאט. עינב גזענית. לא ימינה, לא שמאלה, לא אחורה, לא קדימה. עינב גזענית. וגם דו פרצופית. וזה ברור לכל מי שרואה את התוכנית. כן, גם לאוהדים שלה (ואולי לכן הם אוהדים אותה). ומה שהכי מצחיק? עינב הכי חנונית שם מכולם, גם הכי משעממת וגם ילדה אינפנטילית ומפונקת ( "דיי, זה לא פייר...") אז יאללה, קפלו את הבאסטה. כי אף אחד לא קונה את מה שיש לכם למכור.

אתה שוב קולט לאט

לא אמרתי שהיא לא גזענית. זה לא הדיון. אמרתי שהאנולוגיה שהבאת שגויה. ואני מקווה שההסברים שנתתי לך וגם לאיתי בל סיפקו אותך. כי אין לי חשק גם לצייר לך את זה כדי שתבין.

אדון שי

New member
מי אמר אנלוגיה?

אצלינו בשכונה באמת קוראים לאנשים עם אופי מזרחי באבונים. אפילו לאשכנזים עם אופי מזרחי, שמקשיבים למוסיקה מזרחית ונהנים מאוכל חריף קוראים באבונים. כל אחד והשכונה שלו, מה לא ככה? עינב באה מאשקלון ולה יש את הסלנג שלה, ולנו בשכונה שלנו יש את הסלנג שלנו. הבנת הפעם או שאני אנסה להעביר לך את זה במורס ותפענחי את זה אחר כך?

אמרת אופי

יש הבדל בין לקרוא למזרחים (באשר הם. סטטוס שיוכי. לא סטטוס הישיגי) בבונים, לבין לקרוא לבעלי אופי מזרחי (שהם יכולים להיות גם אשכנזים. רק שיש להם אופי שנתפס כמזרחי) בבונים. יש גבול כמה פעמים אפשר להסביר.

אדון שי

New member
תקראי את ההודעה המקורית שלי

שוב . ועכשיו עוד פעם . ועוד פעם אחת . אחרונה ודי . עכשיו , אני כתבתי "אז אצלינו בשכונה קוראים למזרחיים "באבונים". זה הסלנג אצלינו והכוונה לכל הברברים האלה שחושבים שהם "עמך" ואנשים חמים." מזרחיים זה לא אותו הדבר כמו מזרחים. מזרחיים יכולים להיות גם אשכנזים על פי תפישתך. אז על מה הזדעקת ? אז זה בסדר מבחינתך שאצלינו בשכונה נקרא לכל המזרחיים באבונים?

יה רייט

אז עכשיו אני צריכה להאמין שכשכתבת מזרחיים לא התכוונת למזרחים אלא לאלה המתנהגים כמזרחים (ויכולים להיות אשכנזים.)? בסדר. איך שתגיד. בכל מקרה, זה לא לעניין לומר פרידמנים. אבל זו לא הייתה הנקודה. הנקודה הייתה שיש הבדל בין מה שכתבת - כל המזרחים הם בבונים, לבין פרידמנים. משעה שהבנת זאת, אפשר ללכת לישון. כבר די מאוחר. לילה טוב.

אתה שומע אבל לא מקשיב..

כאילו שעינב לא פרשה את משנתה הגזענית מספיק פעמים ^ לא מתווכח. היא רק מסובבת אותה איך שנח לה ובהתאם לסיטואציה ^ לא כולנו עושים ככה? כשהיא יושבת עם אשכנזים היא מסבירה שפרידמנים זה כינוי לחנונים. ^ רק מוכיח שיוסי לא גזען ואפילו לא יודע מה זה פרידמן ואתה בעצמך אוהב להטעות כשהיא יושבת עם אבא שלה היא אומרת " הם לא מתנהגים כמונו, לא אוכלים כמונו," וכו' ^ צודקת לא כולנו אותו דבר. להגיד אחרת=חלם אז הפעם הגיע הזמן שאת תקשיבי ואני אכתוב את זה לאט. ^ מי שכנראה לא מבין זה א-ת-ה. עינב גזענית. ^ לא מסכים, חושב שהיא ילדה ותו לא. ילדים פולטים שטויות, חלק יותר חלק פחות צריך לדעת לסנן. ולשאר לא אגיב כי גם ככה התגובה ארוכה מדי :)

אדון שי

New member
תעשה לי טובה,

תקרא שוב את ההודעה שלך, אני בטוח שכבר לבד תמצא את הטעויות.

תתקן אותי

אם אתה מתכוון לפליטות של עינב אז אני מסכים איתך שהיא פולטת כמו תינוק דברים שחבל שהיא פולטת אבל אני לא חושב שהיא גזענית

אדון שי

New member
יש לי שאלה

עינב כבר הסבירה שבעיניה כולם בוילה פרידמנים. אם שפרה היתה מעזה פעם לומר שכולם בוילה הם צ'חצ'חים היתה גם עובר על זה בשתיקה? או שהיתה מצטרף למקהלה שזועקת בקול גדול ששפרה מתנשאת? בסופו של דבר מה ההבדל בין לכנות את כולם חנונים או צ'חצ'חים? 2 הכינויים מעליבים בעיניי באותה המידה ונועדו על מנת ליצור התבדלות מתוך התנשאות. ולי באופן אישי קצת נמאס שבפורום הזה כותבים כל הזמן ששפרה מתנשאת ומתעלמים מההתנשאות הגסה של עינב.

דעתי

אין קשר בין יציאות גזעניות להתנשאות... שפרה מתנשאת למשל על ליאון גם אותי עינב מעצבנת מאוד כשהיא אומרת אשכנזים ואפילו פרידמנים אבל צריך לקחת דברים בפרופורציה לעינב יש יציאות גזעניות (אשכנזים וכו) אבל שפרה כמעט כ-ל הזמן מתנהגת בהתנשאות (דגש על המילה כמעט!)

אדון שי

New member
העניין הוא

שעינב גם מתנשאת וגם מתקרבנת במקביל. וזה דבר שעובר לי בצורה מאוד בולטת מההתנהלות שלה. היא הפכה את ההתקרבנות וההתנשאות למקצוע. ועכשיו ... באמת לילה טוב.

מה שנכון נכון

אני מסכימה עם הדברים שלך. למעט הקביעה שעינב מתנשאת. עינב ילדה מפונקת שקיבלה כל דבר שביקשה תמורת כמה יללות ואולי אף נשכבה על הרצפה או בעטה בקיר, תוך העברת המסר של הבדלי עדות (אשכנזים/מזרחיים), ככה היא גדלה, אני יכולה רק לשער שזה הדפוס הזה של אנשים שמרגישים שהצליחו בעבודה קשה לעומת כאלה (פרידמנים) שלכאורה הכל קל להם והם מפונקים. (מכירים את הסיטואציה שילד בוכה ואבא שלו כועס עליו 'מה אתה בוכה מה אתה נקבה?' אז על אותו משקל אצלם בבית היה את הקטע של הפרידמנים, לא בטוחה שזה מרוע כמו שמתוך בורות) וככה גדלה, עם המושגים 'הם' ו- 'אנחנו' ולא כהבדלי תת קבוצות בתוך קבוצה גדולה (כמו במשחק) אלא כשתי קבוצות נפרדות. 'הם לא יותר טובים מאיתנו' ככה יבבה. מה שהורים לא מבינים לדעתי שאווירה כזו בבית דווקא כן גורמת לילד להרגיש פחות מ-'הם' התרגלה לסיפוקים מידיים. פה ועכשיו. לקבל הכל. וכל האמצעים כשרים. ומתוך הרגל של 'בסוף תמיד יסלחו לך ויאהבו אותך' היא מרשה לעצמה גם להיות מגעילה, בוטה ובהמה. ההתקרבנות שלה היא חלק מה-לקבל את מה שהיא רוצה. מנגינה שהיא רגילה לנגן בבית

חותם על כל מילה שאמרת

חבל רק שמעטים מאוד בפורום יוצאים נגד הגזענות והיבבנות של עינב. חבל רק שאותם מעטים שמעזים לצאת נגד עינב מותקפים ומואשמים ב... גזענות...

אכדית

New member
אז מה, גם שיפרה אמרה שהם מדברים בשפה משלהם

זה לא דומה ל"לא מתנהגים כמונו" של עינב?

Yaki J

New member
אל תתייחסי אליו בכלל

מדובר באדם מתסוכל שחושב כמובן שעינב יכולה להיות רק "עוזרת בית" כי זה הדבר היחיד שהמוח הזעני שלו יכול לעבד כשהוא מחבר "מזרחית" ו"עבודה" יחד. ובוודאי כששפרע וקקטוס אומרים "ארמית" על השפה של יוסי הם מתכוונים אכן ארמית ולא "עילג מזרחי". יה רייט.

זה ממש לא דומה

כי עינב התכוונה למכלול של דברים. לעדתיות. תוך הפרדה מוחלטת. שיפרה גם לא מבינה את איתי. 'שפה משלהם' זו שפה של תת קבוצה או חבורה של אנשים שהם מבינים ביניהם גם ללא מילים. בחיי התכנית הזו מעלה הרבה רעיונות למחקרים בנושא 'הזדהות עם קבוצות'

למעלה