עינב מתהפכת עכשיו על ליאון

אכדית

New member
תמשיכו לנתח...

מדהים איך הם אומרים אותו דבר בדיוק אבל שיפרה תמיד תתורגם לצאת המלאכית והבובלילים למניאקים. אני באופי שלי הרבה יותר דומה לש"צ מאשר לעינב ויוסי. בחיים האמיתיים אפילו הייתי מעדיפה להתחבר אליהם ואם הייתי בבית סביר להניח שהייתי אתם, אבל במשחק הזה ההתנהלות של ש"צ מגעילה לא פחות משל הבובלילים. רק שלאנשים יותר קל להיתפס לסטיגמות של הפרחים לעומת האינטליגנטים. גם את נתפסת לזה במשפט האחרון שלך. זו לא סטיגמה ולא רמיזה לעדתיות?

את קראת פעם משהו שכתבתי

על כך שהעינב ויוסי מניאקים? ממש לא. אם תשאלי אותי עם מי הייתי רוצה לחיות בבית הייתי אומרת לך עם ליאון, ונסה, שיפרה, צבר ויוסי. עם עינב בטח שלא. להבדיל מרבים פה אני מסתכלת על המשתתפים כל אחד בפני עצמו כאינדיווידואל ולא מכלילה עליו על פי קבוצה. מה זה השטויות האלה פריחים אינטיליגנטיים? המשפט האחרון שלי מתייחס לפרט בתוך קבוצה, ולגבי ההזדהות הנתפסת בעיניו כלפי הקבוצה. יש המון מחקרים על כך וזה מעניין אותי. מה הקשר בין זה לתגובה שלך? תקראי היטב לפני שאת מגיבה, ותגיבי מהראש לא מהעצבים שלך

דינה128

New member
שפרה אמרה שיוסי מדבר יוסית.זה נכון זו לא השמצ

כל מדינה ישראלית מודעת לזה שליוסי יש את השפה שלו. זה שאמרה שהוא מדבר יוסית מראה שהיא מתכוונת אליו ספציפית ולא מכלילה את כל המגדר . תפסיקו לחפש סיבות במקום שאין.

אכדית

New member
אלו שני מקרים שונים

היה את "יוסית" בליגלוג, זה לא סתם "ליוסי את השפה שלו" אלא בהתנשאות, או בגלל שהיא חכמה מדי כדי להתלכלך ולומר שהוא עילג היא הפליצה את ה"יוסית" הזה. והיה את "שפה משלהם" שזה בול אבל בול "הם לא מדברים/מתנהגים כמונו"

תגידי לי אכדית מה בדיוק את לא מבינה?

יוסי בעצמו אמר שיש להם את המנטליות שלהם את השפה שלהם שהיא (שיפרה) לא מבינה. (כשהתווכח עם צבר לעניין הקללה), והוא חזר על כך לא מעט פעמים כדי שהיא תבין לא להיפגע ממנו או שכולם יבינו. למה את מתעקשת בכל פעם לעוות את הדברים נגד שיפרה? היא אמרה 'יוסית' ויוסי אמר מאה מילים אחרות שגרמו לכולם להתגלגל מצחוק (וגם לי, לא משנה על מי הוא אמר) על כל אחד מדיירי הבית. אמרה עליו 'עילג' והוא אמר עליה דברים יותר גרועים, זה המשחק, הם משתתפים, אל תקחי את הדברים קשה מדי
תהני

תשובה לאדון שי

א. אני מוצאת יהירות מעצם השם שקראת לעצמך- אדון וכי מי שמך אדון ב. השימוש במילה גזענית מקל בכל פעם על שונאי עינב להוציא מתוכם שדים אחרים כמו את סלידתם מההם הבבונים הצ'חצ'חים . כולנו משתמשים במילים כמו אלא וגרועות יותר ולא חושבים על עצמנו גזענים, כי הרי בני תרבות אנחנו ובסך הכל אנחנו רוצים לחיות במדינה תרבותית. אני שייכת לחטא הזה מודה עד שראיתי את התוכנית - אני אוהבת את עינב למרות שהיא לא בתרבות שלי . אלא כי גיליתי את ההבדל בין אנשים פשוטים לאנשים יהירים. ומוצאת חן בעיני הפשטות שלה ואני גם לא נעלבת כשהיא קוראת לי בכינויים מקסימום אני מאשימה את מערכת החינוך.וכאני קוראת את התגובות שלך אני פוגשת שוב את היהירות הזו..

עינת י

New member
למה כשונסה אמרה מיליון פעם שכנטוזים לא קפצתם?

פרידמנים זה כינוי ללפלפים וחנונים לא במיוחד קשור למוצא, הנה גם רנין היא פרידמנית. תרגעו.

davidagent5

New member
קודם כל שכנטוז זה כמו VUZVUZ זה צחוקי

אין מה להשוות הסוסה עינב היתה רצינית ואמרה את זה בצורה שלא משתמעת לשני פנים ג י ז ע נ י ת

My Little Fairy

New member
להגיד "בבונים" זו גזענות אמיתית.

בניגוד ל"פרידמנים". למה? כי פרידמן זה שם משפחה ובבון זה קוף. אני חצי מצרית וחצי פולניה, מצידי שאתה יכול לקרוא לי פרידמן עד מחרתיים. אבל אם תקרא לי בבון, סביר להניח שאני ארצה להוריד את הראש הנפוח והרקוב שלך.

להגיד "יהודונים" זה גם בסדר? זה לא קוף

והיתה תקופה שקראו כך לאנשים אני בטוחה שהיו שם גם כמה פרידמנים מתים

My Little Fairy

New member
זה היה יכול להיות בסדר

אלמלא זה היה כינוי של שונאי יהודים שהשמידו אותם במליונים. לא אמרתי שזו לא גזענות. גם פרידמנים זו גזענות, אבל לא בדרגה של "בבונים". הכי מצחיק שיש פה אשכנזי שמודה שאצלו בשכונה הגזענות חוגגת. למזרחים שם קוראים בבונים, וכנראה שגם הוא קורה להם כך, אבל שעינב תכנה כמה אשכנזים קרים "פרידמנים מתים"?? לא יעלה על הדעת.

אוי פיה קטנה, מה יהיה?

הכי מצחיק הוא שאת לא מבינה שהוא כתב את זה בציניות, רק כדי להראות שזה בדיוק אותו דבר וכדי להיות יותר ברורה: 1. לתפיסתי לפחות (יתקן אדון שי אם אני טועה) הוא כתב זאת בציניות כדי להמחיש את הנקודה 2. במידה ומישהו קורא למזרחיים "בבונים" בשכונה שלו או בכל שכונה אחרת, זה לא בסדר ממש כפי שמישהו אחר קורא לאשכנזים "פרידמנים מתים" בסדר? אין דרגות בגזענות. או שזה שם, או שזה לא ולא שאני חושבת שמישהו רוצה להרוג פה מישהו אבל אני מבטיחה לך שליהודים קראו בשמות גנאי די הרבה זמן לפני שהתחילו להרוג אותם.

My Little Fairy

New member
יש הבדל בין לשנוא רק בגלל גזע

לבין לשנוא אופי של אדם ולהאשים מנטליות. לקרוא לכל המזרחיים "בבונים" זה הרבה יותר גרוע מאשר לקרוא "פרידמן מת" לאיזה אשכנזי שלא מסתדרים איתו. זה לא שהיא קוראת כך לכל האשכנזים. רק למסויימים שמתנשאים מעליה, או שהיא מרגישה שמתנשאים מעליה. ממש כמו שאין להשוות בין "פאקינג ניגר" ל"וויט טראש". ניגר זה כינוי גנאי לכל האפריקאים באשר הם שם. הם קיבלו יחס גזעני משפיל ועברו שואה רק בגלל הצבע והמוצא שלהם. "וויט טראש" זה הלבנים הבורים והגזענים. אז יש הבדל למרות ששני הכינויים נחשבים לגזעניים. לא משנה שקראו "יהודנים" לפני שהתחילו להרוג אותם. העיקר שהם קראו להם כל מתוך שנאה רצחנים. לו לא היו הורגים אותם בסוף, או מטיפים לשנאה כלפי כל אדם באשר הוא רק בגלל שיש לו שורשים יהודיים, זה לא היה נורא.

טוב פיונת, נגמרו לי המילים

וגם ההסברים את עושה את זה הרבה יותר טוב ממני אם לקרוא פרידמן מת ל"איזה אשכנזי שלא מסתדרים איתו" זה בסדר ואם לקרוא יהודונים או בשמות גנאי אחרים ליהודים זה בסדר בתנאי שלא הורגים אותם... אז מה יש להוסיף? היתי מעדיפה שעינב תגיד על צבר למשל שהוא קר מזג ושהיא לא מסתדרת איתו ולא שהוא פרידמן מת אבל אני לא אחראית ולא שולטת על הפה של עינב וגם לא על שלך.... בואי נסכם שאנחנו לא מסכימות וזהו

My Little Fairy

New member
לא אני זו ההתחילה להשוות לשואה.

אם תמחקי את השואה וכל מה שקדם לה, לא הייתה משמעות בכלל למילה "יהודון". מיית מצפה מעינב להגיד קר מזג? הו כן.. אני כבר רואה את זה... עינב ליוסי: "הקשב אבי היקר. צבר ושפרה הנם בני אדם קרי מזג. בדברך איתם עליך להשמע קר ונאור, ולהשתדל להדמות להם ככל האפשר". בטח שאת לא מסכימה איתי, כי את לעולם לא תביני דיעה שונה. לא משנה כמה שפויה היא. ממני - גוויה פרידמנית. וסבבה לי עם זה.

אדון שי ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

קלעת לדעתי וגם לתחושתי והסברת את זה מצוין ההתממות פה בפורום ממש נלעגת למה כל כך קשה לכם להגיד: 1. אנחנו אוהבים את עינב, היא מצחיקה, חמה, חכמה, מבשלת נהדר ועוד מילות שבח ככל שיעלה על רוחכם 2. ההתבטאויות הגזעניות שלה לא מקובלות. להגיד "אנחנו מזרחים חמים והם אשכנזים קרים, פרידמנים מתים" זאת גזענות שמנוסחת בצורה הכי ברורה שיש אין שום דרך לסובב את זה או להסביר את זה בכל מני הסברים כאשר הכוונה לא רק ברורה אלא גם הובהרה מספר פעמים ע"י עינב ברגע שמשתמשים בשם אופייני כדי לתאר עדה שלמה ומשליכים מהמוצא לאופי של אדם זה או אחר - זאת גזענות לכן גם הציפיה של עינב ש"הערביה" שהביאו להם תתנהג אחרת מרנין - היא גזענות

דינה128

New member
מסכימה שההפקה עושה הכל כדי שיסמסו לבולילים

אבל כל היציאות של עינב מראות שהיא גזענית ולא צריך להיתפס רק לבובלילים. "מה? הם יותר טובים ממני בגלל שהם גרים בסביון ובנימינה? וואלה יופי". זוכר? ומי גר בסביון? איתי שפתאום הפך להיות הנשמה הכי טובה כמו שהיא הציגה אותו אצל האח הגדול. ומי גר בבנימינה? צבר . רק שעינב לא יודעת שצבר חצי מרוקאי וגאה בזה. צבר סיפר כבר כמה פעמים על הסבא המרוקאי שלו ועל סבתא מלכה וכמה שהוא אוהב אותם ולא רואה אותם הרבה כי הם גרים בערד.... אז האמירה של עינב, לא גזענית? גזענית. וזו לא היתה האמירה היחידה שלה. "הם האשכנזים קרים הם לא כמונו המזרחים חמים" זוכר? זו לא אמירה גזענית? שפרה האשכנזיה מראה ללאון חום יותר מאשר כל המזרחים בבית גם יחד.

k7y

New member
לא לשכוח ששי הסית את כוולם על עינב ויוסי ו

ליאון אמר אני איתכם.

למעלה