עכשיו אני כבר באמת סקרן. GRUB

ezaton

New member
איל שינויים בסכמה אתה רוצה?

אולי לא ישאלו אותי, אבל אני יודע לענות באופן חלקי, ודיי מספק. יותר טוב מאנשי מיקרוסופט שאני מכיר אישית, והם טובים. הבעייה שלי עם מיקרוסופט, אגב, היא בעיקרה בזבזנות המשאבים המטורפת שלהם. אני מת למכונה שיכולה להחזיר AD בביית, אבל לו הייתה לי, הייתי מייעד אותה ללינוקס, עם כל השירותי
Ez

maCr0T

New member
אז לך לפורום חלונות....

בוא נסביר לך משהו, אם בפורום חלונות היית מקבל תשובות אז לך לשם.... שתבין, אתה לומד בחינם ומקבל תשובות מפורטות מאנשים שיודעים ומבינים בדברים האלו, ורוצים לעזור, אך לא חייבים לך כלום, את רוב הידע הם צברו מניסיון ומלימוד (לא EBOOK אלא איזה הכשרה אקדמאית בעשרות אלפי שקלים) ואתה מקבל לחם חינם ודוחף את הטיפים שלך ושאלותיך שלרוב את להם קשר קל ללינוקס... אף אחד לא חייב לך מאומה, לא תמר ולא אף אחד, אם הם רוצים לעזור בבקשה, זה מבורך, לא חייבים לך כלום. נמאס מהאגואיסטיות שלך... mAC עצבני!

matam haifa

New member
בואנה, קטעים איתך . . .

מאיפה אתה יודע שתמר לא חייבת כלום? הכשרה בעשרות אלפי שקלים בלינוקס? בדיחה נחמדה. אגב, זה שהמציא את לינוקס פורש מהעסק הזה בעצמו . . . אני! יכול לנסות... ואתה?

maCr0T

New member
בהחלט, הכשרת יוניקס/לינוקס

7,500$$, זה מה שאני למדתי.... אני! כבר ניסיתי, וקבלתי דיפלומה ומשכורת של 17K שקל... maC

matam haifa

New member
אותי! השתקת. עז מה תגיד?

כל הכבוד לך. אפשר יותר פרטים על מיקום הקורס, יום, ערב, וכו´ ?

maCr0T

New member
מיקום? universty of CH

כשאתה יוצא מאזור מאגיס פילד, אתה לוקח ימינה, לשדרה ענקית ומול מגרש הפוטבול יש אונברסיטאה, שבין היתר עוברים שם קורסים ענקים והקפים ביוניקס שבהם לומדים סקריפטינג, אססמבלי (לא אני), אבטחת מידע (אני) וכו... maC

maCr0T

New member
ו... יא חטטן

מה זה עינינך כמה המשכורת שלי? למה אתה שואל אותי בICQ למה אני לא לוקח אוטו מהעבודה זה הכי משתלם??!! ומה איכפת לי אם אתה ללא השכלה עובר אותי במשכורת? אין לך בושה? תגיב בפורום... maC איפה יש למתן הזה את הICQ שלי?!

ezaton

New member
קודם כל, לינוס לא פורש

ה 1 באפריל, אתה יודע. מצויין בכתבה, בתחתית. נאמר שם גם, ששנה שעברה המתיחה הייתה הוראות הגשת קוד שכללו מראה וטיפוח עצמי (לא יתקבלו טלאים ושינויים של מפתחים שלא מטפחים את הופעתם האישית). חוצמזה, מרבית אנשי הלינוקס שאני מכיר לא ראו קורס מימייהם, וזה כולל אותי. צר לי, אך לא עשיתי קורס. לא עשיתי קורס טכני מיימי. חשבתי להעביר כמה קורסי טכנאי PC, בזמנו, אבל מאז גדלתי, והיום אין לי זמן. יכול להיות נחמד לעבור קורס או שניים על כמה נושאים ספציפיים, אבל אני יכול ללמוד אותם לבד, ביעילות דומה, ובפחות כסף. Ez

matam haifa

New member
עז.. כל הכבוד.

לא אני דיברתי על קורסים בלינוקס... אבסורד לא?

beitar

New member
ואם לינוס היה עוזב את הלינוקס ?

מה כבר היה קורה ? לכל אדם יש מחליף, גם ללינוס טורוולדס, עם כל הכבוד לו ולידיעותיו... למרות שבאמת היה שקוף שמדובר במתיחת ה 1 לאפריל. למי שראה למטה, בסיום המכתב שהוא העביר, הוא רשם שאת ההצבעה למחליף יש להעביר עד השעה 23:59 בתאריך 1 לאפריל 02. רמז יותר גדול מזה לא יכול היה לתת הבחור...

maCr0T

New member
עז, אני לא מזלזל בך חס וחלילה

אבל אנשים שמומחים לנושא ומרווחים הרבה תקילין ומורחים את זה לאורך קצת יותר מ3 שנים קצת יותר יעילים ממך.... maC

thezal

New member
לאו דווקא צריכים להוציא כסף....../images/Emo9.gif

על קורסים מקצועיים ,לא שחס אני מזלזל.... אפשר גם ללמוד לבד (להשיג את החומר....) . לפי דעתי ללמוד חומר של קורס עושה סדר בראש וגם רוכש ידע שלא משיגים מפרקטיקה יומיומית. כמו כן תמיד טוב שיש תעודות ממבחנים... (לחו"ל לא בשביל הארץ...)

ezaton

New member
באופן תמציתי

בתחום ה IT, כמו, למעשה, בכל תחום אחר, יש שני סוגי אנשים - אלו שצמחו מלמטה ואלו שצמחו מלמעלה. ישנם בעלי השכלה בשתי הקבוצות (למרות שהשכלה גבוהה נפוצה יותר בקרב הקבוצה השנייה). ניתן בקלות להבדיל בין עבודה של חברי שתי הקבוצות. חברי הקבוצה הראשונה, מלבד היותם (בהכרח) אוטודידקטיים, ינסו לפתור בעיות בעזרת מה שיש, בזמן שחברי הקבוצה השנייה יקנו מוצר "טוב" (הסבר למרכאות אח"כ) כדי לשמש לפיתרון הבעיה. למה "טוב"? מכיוון שחברי הקבוצה השנייה מכירים סדרת מוצרים מסויימת, הם חסרי נסיון בתחומים אחרים, הם "יודעים שככה עושים דברים" (מי עושים? שכמותם, כמובן), והם ילכו על פיתרון שנדיר שיתאים בדיוק, אבל יהיה "קל" - קל לתחזוקה שוטפת (במקום חסר צורך בתחזוקה), קל להטמעה (הרגלי עבודה הם דבר נרכש), קל להשוואה (יש גם לאחרים, בטח שזה טוב). ראיתי משהו שהדהים אותי - 9 מחשבי קומפאק (סדרת הפרוליאנט) חדשים, בתצורת מגירות, בארון אחד, עם מסך שטוח (קומפאק), עם מקלדת שמאחדת עכבר פנימה (קומפאק) בתוך ארון (קומפאק). בחיים שלי לא ראיתי כל כך הרבה כסף מבוזבז בכל כך מעט מקום. הטענה: קומפאק הם טובים. מצויין, אבל לצרכים שלכם, לו היה לכם שכל, היו מספיקים שני מחשבים, בארון עץ, עם מסך 14"... טיפשים ובזבזנים. אני לא מדבר על אבטחה (או חורי אבטחה, אם נדייק) שנובעים מידע מוגבל ובחירת פתרונות "סגורים" (תוך אי הבנה מלאה של המתחרים, של היתרונות ו/או החסרונות). היופי באלו שגדלו מלמטה הוא שהם מוכנים לנסות. הם שם מתוך אהבת העניין, והנסיון שלהם שווה (לעיתים יותר ולעיתים פחות) לידע של הסוג השני. הם מוכנים לנסות, ואת זה קשה למצוא. הם גם מוכשרים מאוד, בהכרח (אחרת הם לא היו שם בכלל). אני לא שולל אף אחת מהקבוצות, אבל עם כל הכבוד, אישי הטוב, עשיתי יותר ממך בפרוייקטים מסויימים שלי, ועשיתי עבודה טובה (וכך לא רק אני אמרתי, למרות שהם נחרדו מהלינוקס). אגב, אין לי השכלה פורמאלית, ובכל זאת, אני טוב, ואני לא מתבייש להודות בכך. יכול להיות שהקורסים היו מועילים לי, אבל אם תבדוק את התשובות שסיפקתי כאן בעבר (ומן הסתם אספק בעתיד) תראה שלא חסר לי ידע. תמיד יש עוד, אבל אני בהחלט בליגה
השכלה פורמאלית זה לא הכל. Ez

antidot

New member
---->

לא תמד Rack מלא שרתי קומפאק זה בזבוז מיותר. כשבאמינות וזמינות השרתים תלוי פרוייקט ששעת עבודה של הצוות שלו נמדדת בכמה אלפי דולרים, אתה תלך ותשקיע. אולי ההוצאה ההתחלתית על השרתים תהייה גבוהה ב20 אלף דולר, אבל אם זה יחסוך לך תקלה של שעה שבגללה צוות הפיתוח לא יכול לעבוד, זה כבר משתלם. אגב, אם אתה קונה שרת קומפאק עם Rack , המסך השטוח הוא בגדר ברירת מחדל וההבדל במחיר הוא סמלי וזה חוסך לך 5-6 U בתוך הRack (יודע כמה עולה Rack חדש ומידה ואחד השרתים לא נכנס ?) פעם הייתי צריך לשחזר שרת Exchange לחברה שהיקף הפעילות היומי שלה הוא מיליוני דולרים (תסלחו לי שאני מכניס מושגי MS לפורום) שהיה מתוצרת מוטלת בספק. להם זה עלה 30 שעות עבודה + 30 שעות ששרת הדואר לא היה זמן (נשרף דיסק ב Mirror ודפק את הDB של הExchange). תכתובת של יום שלם ירדה לטמיון. רוצה לנסות להעריך כמה זה עלה לחברה ? וזה אחרי שהפצירו בהם לקנות חומרה נורמלית... תאמין לי, שאם את הכסף שבוזבז באותו יום היו מחלקים בין חברי הפורום הנכבד הזה, כל אחד היה חי לא רע תקופה לא קצרה. (רמז: בורסה) אפרופו קומפאק, יש למישהו ניסיון עם ML370G2 ? ויש סיכוי שאני מחליף פלטפורמה בקרוב, כך שאולי אני עוד אטריד אותכם מדי פעם. חג שמח, Antid0t

ezaton

New member
יש נסיון עם ה 350G2

כן ולא. לצרכים שלהם היו מספיקים שני מחשבים (קומפאק, שיהיה) חזקים, עם לינוקס, במערך redundant. הם החזיקו 9. חוצמזה, ארון של קומפאק זה כבר ממש ביזבוז. ואגב, אין רווח בבחירה מוגבלת. אולי בחרת מה שאתה מכיר (אם אתה לא מכיר הרבה), אבל לו היית הולך על שרת שאיננו exchange, במחיר של כ 60$ למשתמש, אלא על sendmail עם שילוב מסויים, או חבילה שעובדת ישירות מול outlook על לינוקס (ויש כאלו), יכול היה להראות ממש נחמד, והיה דורש פחות תחזוקה. מגבלת 16 הג´יגה, אמרתי? (כן כן, enterprise, במחיר מצחיק). המוצר הנפוץ ביותר לא בהכרח הטוב ביותר. אגב, ראיתי גם קומפאק שהלך לו בקר הדיסקים, אז עזוב אותך. דברים כאלו קורים. הבקר של adaptec (בדיוק כמו שקומפאק מוכרים), הלוח של אינטל (כנ"ל). היתרון היחיד שלך הוא בשירות ובאחידות עם מוצר זהה. לא סיבה מספיק טובה, במרבית המיקרים. Ez

antidot

New member
---->

שרת Exchange זה היה מצב קיים. לא תמיד בונים את הרשת מאפס. כך שאני לא אתווכח בנושא. הדיסקים הלכו בגלל ארכיטקוטרה מצ´וקמקת של המארז וקירור לא נכון. SCSI פשוט התבשלו בפנים. אני לא חולק עליך בנושא של יעילות ויציבות של פלטפורמות. 16 ג´יגה ? מי סופר בג´יגות בEnterprise ? (לא נכנס לוויכוח) בכל מקרה, אתה חייב להסכים שמותג טוב עדיף. עוד כמה דולרים ויש לך HotSwap PCI שזה די שימושי, תמיכה תוך 24 שעות במקום וכל מני שטויות בשביל שליטה מרחוק ברמת חומרה. ותאימין לי מה זה קומפאק אני יודע... השאלה שלי היא יותר: האם יש משהו מיוחד שרצוי לדעת טרם אני מקבל את המפלצת. ומי שם בקר רגיל בשרת ? יש בקרי RAID בשביל זה... אגב: הלוחות של קומפאק לרב תוצרת ServerWorks או Tyan. הצ´יפסט של אינטל לרב אך הארכיטקטורה לא שלהם. הדיסקים שמוכרים היום למעשה או IBM או FUJITSU (אני מדבר על SCSI של שרתים). כוננים אופטיים בד"כ PIONEER והמסכים היותר יקרים של SAMSUNG. זיכרון גם SAMSUNG בד"כ. בקיר SCSI אכן של Adaptec למרות שבדגמים יותר ישנים ניתן למצוא גם Symbios. אני אף פעם לא קונה חתול בשק... ושוב, כמו שאמרת, אולי ברב המקרים המותג לא משתלם, אבל הכל נגזר מהדרישות. Antid0t (שכן מחזיק AD בבית)

ezaton

New member
זה היה בקר מקורי, אדפטק, על קומפאק

וזה היה בקר רייד, כלומר, יופי שהדיסקים היו תקינים, אבל כל המידע עליהם התחרפן, כי הבקר נדפק. בוודאי שכשאתה קונה מכונה, אתה חייב להקפיד על סטנדרטים מסויימים, אבל בין אם אתה זה שמייצר אותם (את הסטנדרטים) דרך להרכיב עוד מאוורר, דרך בדיקה שיש זרימת אוויר, דרך קניית לוח PCI HotSwap, או מה שלא יהיה שמתאים לצרכייך, עדיין, קומפאק (שיתנו לך את אותו הדבר) יעלו רק קצת יותר. אגב, שווה היום לשקול בקרי IDE-Raid. תמיכה ברייד5, עם hotswap, וכל זה בכרטיס PCI64 לא יקר. אולי למעט מקרים של נפח תעבורה מוגזם (המון עבודת דיסק), או דרישה להרבה התקנים, הייתי בהחלט שוקל את זה בתור אלטרנטיבה. אגב, למה AD בבית? לא חראם על המחשב? Ez

antidot

New member
---->

אני עדיין לא סומך על IDE כאלטרנטיבה לSCSI בשרתים, במיוחד לאור ההכרזות האחרונות של IBM שממליצים לא להפעיל את הדיסקים שהם יותר משמונה שעות ביום (ואני לא צוחק). בינתיים אני הולך על בקר RAID עם שני ערוצים. Smart Array 5302/64 Controller נראה טוב והדרישות ממנו יהיו גבוהות. אגב: בשביל להמנע מתקלות של בקר RAID אפשר להשתמש בRAID0+1 כאשר אתה עושה MIRROR מערוץ אחד של בקר לערוץ שני. יש בקרים שאפילו תומכים ב RAID5+1. ז"א Array בתצורת RAID5 שעליו אתה עושה MIRROR - כבר גובל בפראנויה... וחוץ מזה, בשביל אמינות יש את Himalaya. לא הגזמנו ? AD בבית ? הלוואי ועבודה הייתה נגמרת בבית. חוץ מזה בבית אפשר לנסות את מה שלא מומלץ לנסות על שרתים עובדים, במיוחד כאשר זה שרתים עם חלונות. יום טוב, Antid0t

למעלה