כמה דברים (נשתדל להמעיט)
קראתי את אותם ראיונות מדוברים, ובאמת שחיפשתי ברשת למצוא את לינוס האנטישמי. האמת היא שהתמונה שעלתה לי למול האדם היא של אדם לא ממש חביב, לא מת עלינו, אבל בהחלט לא יותר אנטישמי מהמקובל. הוא אמר אמירה בתגובה לשאלה על כך שיש הרבה פיראטיות בארץ: "מה אתם מצפים ממדינה שיש בה מדיניות כיבוש" או משהו בסגנון. במילים אחרות, מצער מאוד שהוא לא אוהד ישראל, וחבל שככה. אבל הוא לחלוטין לא שונה מאחרים. אני חייב לגלות לכם שבצ´אט שהייתי בו, בערוץ רשמי של PHP ב EFNET ייצא לי לראות את זאב, המפתח הראשי (יחד עם אנדי), מנסה לדברר את ישראל ולהסביר את המדיניות שלה, במשך שעות לשאר החברים. בסופו של דבר, המדיניות של העולם כולה, היא די נגדנו, כולם משוכנעים שאנחנו הכובשים החזקים והם החלשים המסכנים. יש בזה לא מעט אנטישמיות לעיתים, אבל מה לנו כי נלין על לינוס, כשהוא אומר את מה שחושבים אחוזים ניכרים (רוב מוצק) אצל הגוים (סליחה על הביטוי... לא זלזול חלילה) ואת מה שחושבים מיעוט, אבל מיעוט קיים, בתוכנו. זהו, אני לא אכניס נימה פוליטית אישית, אבל היה חשוב לאמר את האמת. וזה נאמר כי קראתי לא פעם על כמה לינוס אנטישמי, וכמה הוא שונא יהודים, ואני לא בטוח שאנחנו מבינים נכון את דבריו. פשוט, נוח להפיל את זה עליו.... אבל זה לא המציאות כנראה, לפחות הוא לא יותר אנטישמי מהמקובל בעולם. ובקשר למה שמתם אמר על התמיכה העברית - לא ראוי לדיון. ועוד משהו לסיכום לינוקס ואנטשימיות - עוד דבר שמקובל לאמר שאלן קוקס הוא אנטישמי מוצהר (זה נאמר לא פעם די ברצינות) אבל ניסיון שלי הראה ששליחת מייל, שהיה ברור שהגיע מישראל (סיומת il) ושעסה בעברית, הביאה למענה מהיר ולעניין. ככה שכנראה שגם כאן, סתם עלילות והגזמות. מקווה שלא גלשתי לפוליטיקה (באמת שהשתדלתי, ואני נוטה להסחף כשמדובר בנושא הזה...)